Pozdrav svima,
Imam sony vaio vgn-aw11n sa instaliranim windows vista home OEM operativnim sustavom. Jucer kad sam ga palio docekala me poruka bootmgr is missing. Posto sam radio prije neke image-ove sa acronis true image-om, sada sam pokusavo time vratiti prijasnje stanje sistema ne bi li se rijesio ovaj problem. No svaki raniji image koji bi restorao nije popravio problem. I dalje je javljala poruka bootmgr is missing.
Nakon toga sam probao pristupiti eventualnim restore particijama sa F10 F11 i F12 no bez ikakvog uspjeha (zakljucio sam da particija ne postoji ili je corrupt te joj se ne moze pristupiti). Takodjer sa laptopom nisam dobio nikakav recovery CD.
Kako je rijec o OEM windowsu, nemam CD, pa sam stavio piratski CD od viste kako bih usao u System recovery options. Tu sam odabrao Startup repair, no nakon dobrih pola sata vrtnje, dobio sam rezultat startup repair unsuccessfull.
Moram napomenuti da je bios kompletno zaključan i jedine stvari koje mogu promijeniti su boot device priority i datum.
Laptop ima garanciju, no kupljen je u francuskoj, pa je to problem.
Dakle kako nisam imao vise ideja odlucio sam potpuno reformatirati disk i unistiti sve particije te instalirati piratski OS.
Prvo sam probao s Vistom, no instalacija zapne negdje u sredini, nakon cega se javi poruka da se ne moze zapisati neki registy zapis i instalacija se zaustavi. Nakon toga sam probao s windowsom 7, no nekoliko minuta nakon pocetka instalacije ekran se zacrni i više se ništa ne događa. Zanimljivo je da instalacija windowsa stvori 4 particije (3 male od 100 Mb i jednu veliku), a upravo su takve particije postojale i prije nego sam unistio sve particije i formatirao disk.
Brobao sam staviti i neki linux koji se boota sa CD-a, no kad se sve izboota i u trenutku kada se treba pojaviti KDE sucelje, dobijem samo crni ekran s cursorom.
Molim ako tko ima kakvih ideja kako mi pomoci i u cemu bi mogao biti problem, jer sam stvarno ostao bez ideja.
Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Taj isti Linux ima i memtest, pa ga fino iskoristi.
PC - Win 7 ti treba stvoriti jednu particiju od 100MB, ako mu dozvoliš. Nikako 3.
Memtestom sam vec bio testirao. Memorija je u redu.