Znaci normalno sam bio na laptopu, odjednom je negdje puknuo grom. Kroz zvucnik laptopa je zaiskrilo i odjednom se ugasio. Tada je grom udario.
Ugl. Ono sto ja pitam, što najčešće pregara u takvim situacijama, možda napajanje?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sumnjam da kod laptopa može pregorit samo napajanje, ali nek ti odgovori neko s više iskustva. Moje mišljenje je da je otišla matična.
Znaci normalno sam bio na laptopu, odjednom je negdje puknuo grom. Kroz zvucnik laptopa je zaiskrilo i odjednom se ugasio. Tada je grom udario.
Ugl. Ono sto ja pitam, što najčešće pregara u takvim situacijama, možda napajanje?
Napajanje,maticna,itd.
Neznam, jedino sto mozes jest ponjet procesor, rame i jos neke dijelove koji se daju izvadit kod nekoga na isti/slican po specu laptop i isprobat.
Takoder sljedeci puta kada je nevrijeme sjeti se istekat ga iz struja i preko baterije na njemu biti...
Prvo i osnovno treba ustvrditi kojim putem je grom "udario" tvoj laptop
Ukoliko je preko napajanja šteta je uvelike manja, ploče su uglavnom dobro zaštićene od prednapona te crkava isključivo naponski dio na ploči
Ukoliko je putem lan kabela šteta je uglavnom veća jer nerjetko stradava southbridge uz lan čip a ponekad i naponski dio
Procesor je jako dobro zaštićen naponski i šanse da je on neispravan su male
Ak si bio preko žice spojen na internet dok si bio na Laptopu, a ne bežično ili si bio spojen na struju normalno a ne na Bateriji onda je tak kak je moš se fučkat sad opet je preventiva zakazala kao kod vecine ljudi ušteda od 200 i nekaj kuna da bi na kraju ostal bez kojeg tisučaka kuna.
Za ubuduče pogledaj ovo dole, kaj sam napisal i spomenul pa to kupi obavezno i nema frke ubuduče sad nema više pomoči.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat
Nije moglo gore, spojen punjač, prikopcan na lan kabel. Nema tu pomoci.
Ovo zvuci kao da je grom udario direktno kod tebe. Vidljivo varnicenje iz zvucnika znaci da je laptop sprzen, nema ga, gone, pregorio itd.
Nije moglo gore, spojen punjač, prikopcan na lan kabel. Nema tu pomoci.
Ne mora značit jer nije on i preko lana i preko adaptera pržio laptop, to u biti ne možeš znat a vjerovatnost da je i jedno i drugo je jako mala
Sve se može popravit to nije upitno, šteta je ne probat
Ako ćeš javi se na pm pa ćemo napravit detaljnu diagnostiku ploče a tek onda ćeš znat točno šta i kako, ovo ostalo su naklapanja