Grom puknuo u blizini-Pregorio laptop

poruka: 9
|
čitano: 5.299
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Znaci normalno sam bio na laptopu, odjednom je negdje puknuo grom. Kroz zvucnik laptopa je zaiskrilo i odjednom se ugasio. Tada je grom udario. 

Ugl. Ono sto ja pitam, što najčešće pregara u takvim situacijama, možda napajanje? 

Evo moj skajp ko igra CS:S: nekoime3
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Sumnjam da kod laptopa može pregorit samo napajanje, ali nek ti odgovori neko s više iskustva. Moje mišljenje je da je otišla matična.

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Grom puknuo u blizini-Pregorio laptop
SkiLLzzz kaže...

Znaci normalno sam bio na laptopu, odjednom je negdje puknuo grom. Kroz zvucnik laptopa je zaiskrilo i odjednom se ugasio. Tada je grom udario. 

Ugl. Ono sto ja pitam, što najčešće pregara u takvim situacijama, možda napajanje? 

Napajanje,maticna,itd.

17 godina
neaktivan

Neznam, jedino sto mozes jest ponjet procesor, rame i jos neke dijelove koji se daju izvadit kod nekoga na isti/slican po specu laptop i isprobat.
Takoder sljedeci puta kada je nevrijeme sjeti se istekat ga iz struja i preko baterije na njemu biti...

World Of Warcraft Privatni Server: www.unforgivenwow.com <- Pridruzi se popularnom fun serveru
16 godina
neaktivan

Prvo i osnovno treba ustvrditi kojim putem je grom "udario" tvoj laptop

Ukoliko je preko napajanja šteta je uvelike manja, ploče su uglavnom dobro zaštićene od prednapona te crkava isključivo naponski dio na ploči

Ukoliko je putem lan kabela šteta je uglavnom veća jer nerjetko stradava southbridge uz lan čip a ponekad i naponski dio

Procesor je jako dobro zaštićen naponski i šanse da je on neispravan su male

Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
SkiLLzzz kaže...

Ak si bio preko žice spojen na internet dok si bio na Laptopu, a ne bežično ili si bio spojen na struju normalno a ne na Bateriji onda je tak kak je moš se fučkat sad opet je preventiva zakazala kao kod vecine ljudi ušteda od 200 i nekaj kuna da bi na kraju ostal bez kojeg tisučaka kuna.{#}

Za ubuduče pogledaj ovo dole, kaj sam napisal i spomenul pa to kupi obavezno i nema frke ubuduče sad nema više pomoči.{#}{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2011 20:13 (rambox).
14 godina
neaktivan

Nije moglo gore, spojen punjač, prikopcan na lan kabel. Nema tu pomoci.

Evo moj skajp ko igra CS:S: nekoime3
18 godina
neaktivan
SkiLLzzz kaže...

Ovo zvuci kao da je grom udario direktno kod tebe. Vidljivo varnicenje iz zvucnika znaci da je laptop sprzen, nema ga, gone, pregorio itd.

The perfect OS, MS-DOS! No patches, no root exploits for almost 30 years.
16 godina
neaktivan
SkiLLzzz kaže...

Nije moglo gore, spojen punjač, prikopcan na lan kabel. Nema tu pomoci.

Ne mora značit jer nije on i preko lana i preko adaptera pržio laptop, to u biti ne možeš znat a vjerovatnost da je i jedno i drugo je jako mala

Sve se može popravit to nije upitno, šteta je ne probat

Ako ćeš javi se na pm pa ćemo napravit detaljnu diagnostiku ploče a tek onda ćeš znat točno šta i kako, ovo ostalo su naklapanja

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice