PROBLEM
imam Laptop AsusPro61s
kupljen prije cca godinu dana !
do nedavno je radio bezprijekorno ....
jedan dan jednostavno nije se htio upaliti na bateriju ..... reko hajd mozda je prazna ...
uštekam u struju i neče da se upali niti preko adaptera .... stiskao sve moguće kombinacije ništa ....
izvadim bateriju uštekam u struju ..laptop se upali od prve .... radi sve normalno ....
reko idem vratiti bateriju da vidim šta se događa... vratim bateriju još uvjek prikopčan na struju ponovo kliknem na paljenje on se upali !
sve radi kako treba .... perfektno
baterija se napunila .. izvadim punjač on se automatski ugasi ....
ne mogu ga upaliti na bateriju ...
prva pomisao KREPALA BATERIjA ...reko OK desilo se šta sada .
ljut sve pogasim .... odem na stolno računalo i google cijena nove baterije ....
nakon par sati vratim se na laptop ... slučajno stisnem tipku paljenja ono sve radi normalno ... bez adaptera za stuju
upalim ugasim nekoliko puta radi i sa adapterom i bez adaptera ... kao da nikad ništa nije bilo !
Rodila se ideja da su kontakti na bateriji nešto skrivili pa nije radilo ...
i tako radi sve perfektno 2 tjedna i PONOVO isti problem ...
ne mogu upaliti na bateriju .... radi laptop samo preko kabla (adaptera za struju)
naravno da sam ponovo probao vaditi bateriju i sve slično ali bez uspjeha ...
jedina promjena koja se dogodila je indikator baterije u taskbaru
kada se dignu windowsi ... indikator pokazuje da se baterija puni nekih 3-5 sekundi ... i onda stane i ne mrda
kad se sve to dogodilo baterija je bila na nekih 40%
i sad svaki dan ... gubi po 1-2 posto kapaciteta (prema indikatoru) trenutno stanje kada dođem mišem na indikator pokazuje 18%
da mi se to nije dogodilo prije par tjedana mislio bih da je definitivno crkla baterija ... ili punjač
ali bilo je isto tako i samo od sebe proradilo i radilo tri tjedna i sada ponovo isti problem ....
laptop mi radi sada samo prikopčan na ispravljač ... čim izvadim punjač trenutno se ugasi laptop !
OS windows 7 (32 bit)
4gb ram
360gb hdd
cpu intel core 2 duo T5850
vga GForce GT 120 M
ukoliko je netko imao sličnih problema molim za pomoč i mišljenje
HVALA