Usporen download na pc-u

poruka: 45
|
čitano: 6.409
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Usporen download na pc-u
Volume kaže...

To sam eliminirao tako šta sam pc odnio u firmu i testirao, tamo je sve radilo savršeno

Druga mreža, druga pravila. Kako hoćeš.

AMD/Intel ljubitelj/mrzitelj, ovisno kakav mi je dan. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2021 11:33 (Valentin17).
14 godina
A mogu probati al friski su Windowsi, stari možda dva miseca. Nemam na njima ništa osim drivera i 3-4 programa

0 0 hvala 0
14 godina
Volume kaže...
A mogu probati al friski su Windowsi, stari možda dva miseca. Nemam na njima ništa osim drivera i 3-4 programa

Još lakše za namjestiti nakon što ih ponovno instaliraš, kažem, uzmi ili posudi neki SSD za to da ne brišeš svoj sustav baš ako ne moraš, sve diskove ostale otpoji i na taj SSD snimi OS ispočetka.

Download Windows 10 (microsoft.com), skini orginalnu instalaciju svakako sa službenim alatom te stavi zadnje drivere.

ps. odmah si spreman za novi BF, još ako instaliraš ovo što ja imam instalirano, odmah dobiješ barem 10 FPSa sa zadnjim driverima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2021 12:33 (Valentin17).
14 godina
Da sa službene stranice i imam instalirane i kupljen ključ, nisu nikakvi piratski
Šta imaš Windows 11? Šta stvarno donosi toliki boost, koje drivere koristiš? Od desetke?

0 0 hvala 0
14 godina
Volume kaže...
Šta imaš Windows 11? Šta stvarno donosi toliki boost, koje drivere koristiš? Od desetke?

Ja koristim Win 11 već par mjeseci, spadam među ljude koji testiraju nove mogućnosti, među windows insidere.

Ma zaje... te, nisam probao ni jednu igru na Win 11, u utorak izlazi finalna verzija na tržište pa ako želiš pričekaj nju za instalaciju pa isprobaj npr. novi BF 2042,

Microsoft govori o povećanju performansi na svom novom OSu, ključ ti vrijedi od Win 10, driveri su izdani za Win 11 i njih treba instalirati.

Trebaš imati minimalnu računalo koje koristi procesor prve generacije Ryzena ili sedme generacije Intela ili novije, https://aka.ms/GetPCHealthCheckApp.

Prije pokretanja instalacije u BIOSu moraš upaliti secure boot, kod odabira USBa (boot options) moraš odabrati UEFI USB....., u BIOSu moraš upaliti TPM modul,

a možeš i preuzeti najnoviji BIOS za svoju ploču u kojem je to upaljeno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2021 13:10 (Valentin17).
16 godina
Usporen download na pc-u

Ja sam isprobao nekoliko igara u Windows 11. Ali sve casual, malo ozbiljnije sam zaigrao Diablo 3 S24 i upalio Witcher 3 na možda sve ukupno par sati.

Nema tu neke extra razlike, barem ja na svojem setup-u nisam primjetio. Ono što sam primjetio je da sve radi uredno, bez ikakvih problema.

Nema rušenja sustava, nemam doslovno nikakvih problema sa systemom a da bi ih uzrokovao sam OS.

Tako da, što se mene osobno tiče, ostajem na Windows 11 jer mi se bome ne da ponovo uštimavati sve iz početka.

Da je bilo kakvih problema, već bih se vratio na W10. Na stranu neke stvari koje su promjenili u samom interfaceu sustava.

Navikavam se pomalo. Bit će to ok ;)

On the Internet you can be anything you want. It is strange that so many people choose to be stupid.
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
da li si probao pingat ruter s PC-a preko kabla? ako da, koliki je bio time?

da li si napravio flush DNS?
MPLAB C18
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Valentin17 kaže...

Ja koristim Win 11 već par mjeseci, spadam među ljude koji testiraju nove mogućnosti, među windows insidere.

Ma zaje... te, nisam probao ni jednu igru na Win 11, u utorak izlazi finalna verzija na tržište pa ako želiš pričekaj nju za instalaciju pa isprobaj npr. novi BF 2042,

Microsoft govori o povećanju performansi na svom novom OSu, ključ ti vrijedi od Win 10, driveri su izdani za Win 11 i njih treba instalirati.

Trebaš imati minimalnu računalo koje koristi procesor prve generacije Ryzena ili sedme generacije Intela ili novije, https://aka.ms/GetPCHealthCheckApp.

Prije pokretanja instalacije u BIOSu moraš upaliti secure boot, kod odabira USBa (boot options) moraš odabrati UEFI USB....., u BIOSu moraš upaliti TPM modul,

a možeš i preuzeti najnoviji BIOS za svoju ploču u kojem je to upaljeno.

Onda neću ni stavljati opet friške Windowse nego pričekat utorak i napravit čistu instalaciju 11-ice

zhUPer_C18 kaže...

Nisam to radia, pokušat ću kasnije pa javim ima li pomoći

14 godina
zhUPer_C18 kaže...

Evo ping rutera

Sad odjednom download radi i sa starim i sa novim ac wifi adapterom, žica i dalje neće priko 2 mbps (na laptopu radi full brzinom)

Pokušao sam i taj flush dns-a, nije pomoglo

Čovik koji se puno više od mene kuži u sve ovo mi kaže da me ht najvjerojatnije iz nekog razloga ograničio putem ip ili mac adrese

3 godine
Volume kaže...
Čovik koji se puno više od mene kuži u sve ovo mi kaže da me ht najvjerojatnije iz nekog razloga ograničio putem ip ili mac adrese

Davno sam ti napisao da si "to već mogao riješiti" ako zovneš čovika u Tekoma.

Najteže je u životu sirovini dokazati da je sekundarna ! MININGOM PROTIV DROGE !
13 godina
Volume kaže...

Ovako, sinoć sam primjetio da mi je download na pc-u totalno usporen, jedva 2mbps uhvatim. Do prije 3-4 dana kad sam zadnji put koristio kompjuter sve je radilo normalno. Upload radi normalno. Ista stvar je bija spojen žično ili wifiem

Svi mobiteli, tableti i laptop u stanu rade normalno, dakle full download brzina

Danas sam također isprobao svoj pc u firmi i na toj mreži sve radi kako triba, normalan download šta ispada da je nekakva greška u komunikaciji mog rutera i pc-a?

Gledao sam u postavkama rutera ali ne vidim ništa pametno, a niti se pretjerano kužim u mreže i sve to...

Također mrežna isprobana i radi na punih 100/100 mbps kako bi i tribalo

Ima li netko ideju do čega bi moglo biti

Vraćanje routera na tvorničke postavke, ili ako to ne pomogne zamjena routera.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
Vraćao sam na tvorničke postavke i nije pomoglo. Ne virujem da je do rutera kad svi ostali uređaji na mreži rade kako triba. Kako mi Floyd kaže najvjerojatnije su mi ograničili bandwidth po ip ili mac adresi.
Sutra ih zovem, ako se budu pravili blesavi ne preostaje mi ništa drugo nego kupiti novu mrežnu karticu čime bi zaobišao to ograničenje
14 godina
Volume kaže...
Kako mi Floyd kaže najvjerojatnije su mi ograničili bandwidth po ip ili mac adresi.

Ne vidim razloga zašto bi ti to napravili i po meni nije to problem.

Moje mišljenje je da postoji neki konflikt između softwera i mreže, reinstall je riješenje po meni.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2021 22:05 (Valentin17).
16 godina

Kak ti mogu ograniciti po IP adresi, nemaju oni nista s tvojom lokalnom IP adresom. A ako su ti nesto radili prema vanjskoj onda bi ti to bilo na svakom uredaju. A ovo jos nisam cuo da bi ogranicavali nesto prema tvojoj MAC adresi, ona nema nista s "vanjskim" internetom, al ako bas mislis da je to mozes spoofat adresu, nema potrebe kupovat novu mreznu samo da dobis novu MAC adresu.

14 godina
Nzn ja se u mreže kužim one osnovne stvari, sve šta sam zna učinija sam i nije pomoglo...
Pokušat ću još reinstal windowsa u utorak kad izađe 11-ica, ako ne pomogne ostajem na ovom novom wifi ac adapteru s kojim radi i amen

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice