T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.831
|
čitano: 6.755.116
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Re: T-Com Internet
Instalacija optike (od fasade do sobe, kroz bužir). Rok 30 dana, direktno t-com tehničari, nikakvi kooperanti. Na jednoj adresi čekam oko 2 mjeseca, na drugoj će danas biti 30 dana jer su izignorirali dogovoreni termin u subotu. Kristalno čista situacija.
T-scum delenda est.
5 tjedana
T-Com Internet

Ako treba nekome provjeriti dostupnost optike Ht-u neka mi se javi 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 18:16 (Marko9696).

1 0 hvala 1
15 godina

optika je dug proces do usluge :)mozda mislis da je trenutno ostalo za instalaciju samo kod tebe, ali ima tu dio di vanjski odraduju jedan dio i di t-com tehnicar direktno odraduje

battletag:MasnaKrvavic#2275 steam:Hitman
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 15:30 (dado16).
7 godina
Gle već me jedan kolega kontaktirao i šalju požurnice i slično. Nisam kreten, doslovno je sve spremno i gledam u optički konektor u kutiji na fasadi, jedna jedina stvar koja je ostala je da tcom donese ruter i provuče nit kroz moju cijev u fasadi koja je pripremljena za to već godinama. Btw gaslightanje sa mitičnim "vanjskim suradnicima" vam samo šteti, i da je problem sa njima, jel ih netko drugi angažirao pa za vas magično ne vrijedi rok koji je na papiru? Ja kasnim sa plaćanjem 2 dana i odma dobivam opomene i prijetnje, a sveti "hrvatski" telekom kasni mjesec/dva dana i nikom ništa, kriv je netko treći?
T-scum delenda est.
7 godina
Marko9696 kaže...

Ako treba nekome provjeriti dostupnost optike ili druge usluge u Ht-u neka mi se javi 

A koja je ovome priča? Na forumu nije ni 10 dana, a već se nude "usluge".. 
Za te usluge, naravno, trebaju ime, prezime, adresa, telefonski broj.. A ne bi bilo loše ni neki IBAN podijelit!?
Ajde, moderatori.. Djelujte.

5 tjedana

samo adresa

14 godina
Trawis kaže...

Pozdrav, zna li netko koliko otprilike treba HT-u da provuče optiku u novu zgradu?

Zvali su me prije mjesec i pol, dodali usluge u moj telekom portal, no cijelo vrijeme piše "usluga čeka aktivaciju" i to je to, ni traga ni glasa od njih više.

I dalje ništa, kao optika preko puta, ali ne znam gdje je zapelo. Može netko provjeriti/pogurati? 15-ak stanova čeka na uslugu.

16 godina
Marko9696 kaže...

samo adresa

i u čemu se tvoja provjera onda razlikuje od provjere dostupnosti optike putem weba:
https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/opticki-internet

5 tjedana

na webu piše samo ako je dostupno ili nije. Ako je infrastruktura završena, u sustavu za neka mjesta piše datum od kad će se moći davat zahtjev. 

3 godine
Marko9696 kaže...

na webu piše samo ako je dostupno ili nije. Ako je infrastruktura završena, u sustavu za neka mjesta piše datum od kad će se moći davat zahtjev. 

Meni su rekli prilikom obnove pretplate da će mi u ulici od N.G krenuti po stupovima optika.

Je li to sistem "pomiluj budalu po glavi dok uzima pretplatu", ili je istina.

Gledao sam onu kartu najavljenih radova, no to su tako zbrčkali da se Isus tamo ne može snaći.

Možeš li to u sistemu vidjeti ?

合氣道
16 godina
Marko9696 kaže...

Kod mene još nema optike, trenutno sam na 60/20  vezi, vidim da se sad reklamira 200/50 ako nema optike, jel to preko bakra ide , tj ima li neki poseban uvjet da se s 60/20 prebaci na 200/50, pretpostavljam novi modem, ali što se instalacije tiče ?  Ja sam dosta blizu centrale  pa i sad dobijem realne brzine  54/22 

Cryogenic spomenuo si da si tehničar u tcomu, pa možeš i ti pojasniti ako znaš

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 12:30 (Pixel).
3 godine
T-Com Internet

Imam 188/40 ali preko G-Fast sistema putem bakra. (prouči na webu, ne znam točno kako su to izveli)

Da si bio u mogućnosti, već bi ti to pustili. Nikoga ne pitaju hoće li ili neće.

Mislim da 200/50 nema nitko.

To je zamišljena GFast maks brzina.

Pisalo se dosta na ovoj temi g Fast tehnologiji..

Nešto kao; optika mora biti u blizini, bakar ide na optiku, tako nekako.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 12:56 (Zaporožac).

0 0 hvala 0
16 godina
Zaporožac kaže...

Imam 188/40 ali preko G-Fast sistema putem bakra. (prouči na webu, ne znam točno kako su to izveli)

Da si bio u mogućnosti, već bi ti to pustili. Nikoga ne pitaju hoće li ili neće.

Mislim da 200/50 nema nitko.

To je zamišljena GFast maks brzina.

Pisalo se dosta na ovoj temi g Fast tehnologiji..

Nešto kao; optika mora biti u blizini, bakar ide na optiku, tako nekako.

A da, vidim da je gfast hibrid. Najbliža optika ako ima bila bi centrala, od centrale sam udaljen stotinjak metar. A budem pitao u tcomu

3 godine
birra kaže...
 A koja je ovome priča? Na forumu nije ni 10 dana, a već se nude "usluge".. Za te usluge, naravno, trebaju ime, prezime, adresa, telefonski broj.. A ne bi bilo loše ni neki IBAN podijelit!?Ajde, moderatori.. Djelujte.

Ostavi se ti moderature.

Nije točno, ostavite momka na miru.

Meni je čovjek provjerio za optiku i slaže se s onim što mi je rečeno u tehničkoj službi.

Traži se samo grad i ulica.

A, što da ti traži i ime, prezime, ? Čim sam mu dao grad i adresu zna sve, osim Card Number mojih kartica, CVV i slično 

Nemam tajni.

IBAN ću rado sa svima podijeliti, pa mi uplatite štogod eurića. 

Čovjek se vjerojatno zaposlio u T-comu i želi pomoći.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 13:07 (Zaporožac).
15 godina
Pixel kaže...
Marko9696 kaže...

Kod mene još nema optike, trenutno sam na 60/20  vezi, vidim da se sad reklamira 200/50 ako nema optike, jel to preko bakra ide , tj ima li neki poseban uvjet da se s 60/20 prebaci na 200/50, pretpostavljam novi modem, ali što se instalacije tiče ?  Ja sam dosta blizu centrale  pa i sad dobijem realne brzine  54/22 

200/50 je moguce samo u slucaju supervectoringa(bakar), to da ti je moguce vec bi imao, jer paketi vise nisu ograniceni brzinama, jedino ako imas prastari router onda ti treba zamjena routera

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 15:32 (dado16).
16 godina
dado16 kaže...
Pixel kaže...
Marko9696 kaže...

200/50 je moguce samo u slucaju supervectoringa(bakar), to da ti je moguce vec bi imao, jer paketi vise nisu ograniceni brzinama, jedino ako imas prastari router onda ti treba zamjena routera

Ma ništa automatizmom nikad nije bilo osim povećanje uploada s 10 na 20 mbps, router je  Speedport w724V ci, sad već podosta star.

Znači ima šanse za veće brzine s novim routerom

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 15:37 (Pixel).
16 godina
T-Com Internet

A agenta u tcomu dobit je jednako jack potu, satima se nitko ne javlja na poruke .
Zar je tolika navala na agente

0 0 hvala 0
15 godina

a to je stari speedport on tehnički ne podržava baš supervectoring iako radi, al traljavo radi.Veca je sansa da nemas mogucnost za tu vecu brzinu nego sto imas al mozes provjerit.

ali nije bas bajan supervectoring moze ti donjet više problema nego radosti.... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 16:37 (dado16).
7 godina
T-Com Internet

Kako funkcionira uključenje kod drugog operatera preko tcomove optike? Navodno treba nekakav relej/kutija/uređaj koji opet treba čekat tcomove tehničare.

T-scum delenda est.

0 0 hvala 0
14 godina
fkthisshit kaže...

Kako funkcionira uključenje kod drugog operatera preko tcomove optike? Navodno treba nekakav relej/kutija/uređaj koji opet treba čekat tcomove tehničare.

U više slučajeva kada je u pitanju HT infrastuktura; HT spoji liniju od ODI-a do razvodne kutije pa onda HT napravi lokalnu optičku instalaciju i postavi ONT, nakon toga dolazi vendor i postavlja modem ili modem dođe poštom. 

LP
7 godina
zabbax21 kaže...
fkthisshit kaže...

U više slučajeva kada je u pitanju HT infrastuktura; HT spoji liniju od ODI-a do razvodne kutije pa onda HT napravi lokalnu optičku instalaciju i postavi ONT, nakon toga dolazi vendor i postavlja modem ili modem dođe poštom. 

Znači ne može se zaobići tcom ni na koji način? Predivno...

T-scum delenda est.
16 godina
Zanimljivo, odrm u tvom aplikaciju, klicem po dijelu za prijavu smetnje, odvrtim dijagnostiku (sve radilo ok, ali bio znatizeljan) , kad mi javi da ima neki problem i treba restartati router. Ok pustim da odradi sto treba i nakon restarta idem provjerit link kad ono vece brzine nego prije. Prije je bilo oko 58/22, sad je 68/29, i speedtest pokazuje 64/26 mbit , eto solidno povecanje za stari router na bakru

0 0 hvala 0
9 godina

Imao si "krivi" profil, automatika je to nanjušila, prebacila na drugi, sad je samo pitanje zasto si bio na "krivom" i da li ce linija biti stabilna sa tim novim tj. drugim profilom.

14 godina
T-Com Internet

Pozdrav.

Uskoro se selim na novu lokaciju, te ću preseliti i T-Com uslugu.

Kupio sam UniFi Cloud Gateway Max i planiram što više zaobići T-Comov modem. Vidim da ovaj UniFi ima postavke za spajanje na PPPoE.

Koji je postupak za to? Jel mi modem mora ići u brigde mode? Ako da, jel to mogu napraviti sam (imam pristup modemu i svim postavkama, stariji model je, ne znam sad napamet koji, nisam doma) ili to trebam reći tehničaru dok mi dođe premjestiti uslugu?

Koristim MaxTV set top box, ne planiram ga makivati. Gdje se on onda spaja, na modem ili na moj router?

Jel se moraju upisivati VLAN-ovi za internet i MaxTV ako i dalje koristim njihov modem?

Trenutno sam još na bakru, pa ne mogu potpuno maknuti modem (pretpostvaljam da ovaj UniFi nema u sebi modem).

Rekli su mi da mi planiraju ulici povući optiku. Kad mi to dođe, jel mogu tad potpuno izbaciti T-Comov modem? U biti, jel je uopće potreban na optici poseban modem ili to rješava ONT?

Nisam baš upućen u optiku. Jel se na optici isto koristi PPPoE?

0 0 hvala 0
9 godina

Ovo sve je odgovoreno već x puta...

ADSL/VDSL:

Ako želiš da tvoj router diže PPPoE tj. nemaš DSL port na njemu nego je samo router (nema modem u sebi - FritzBox 7xxx...), onda HTov router (ili od bilo kojeg drugog providera) mora biti u bridge modu. Bridge mod u pravilu NE podešava tehničar nego ti on pusti uslugu kakva je i onda zoveš SZK da te prebace u bridge i SMSom ili kako već ti stižu PPPoE podaci. Na HTu PPPoE podatke ne možeš dobiti ponovno nego se svaki put kad se zatraži PPPoE lozinka, dobije se nova. MaxTV (klasični IPTV-STB) i telefon rade preko routera od providera.

Ako imaš svoj modem-router, onda ga treba podesiti (VLANovi ili ATM), unijeti PPPoE podatke, podatke za telefoniju i uštekati DSL u njega - tada se router/modem od ISPa ne koristi, sve ide preko vlastitog modema. Da li i kako će to raditi, ovisi o dostupnim podacima - na HTu sve može, kod ostalih malo teže uz neka natezanja.

Optika:

Ako želiš da tvoj router diže PPPoE, onda isto tako ISPov modem mora biti u bridge. Slično kao i kod xDSL, MaxTV i telefon ostaju na njihovom routeru. Opcija broj 2 je da tražiš "staru" platformu (isto preko SZK) a ne RDK platformu - tada dobiješ router + ONT jer za RDK daju combo uređaj sa ONTom unutra i tu nema mrdanja, čak niti bridge ne radi kako treba (navodno). Njihov router NE koristiš, nego se spajaš na ONT, podešavaš VLANove i na svom routeru imaš internet, MaxTV i telefon (koji naravno mora biti VOIP). Treća opcija je kombiniranje sa upravljivim switchem na način da imaš taj switch iza ONTa i u njega štekaš svoj router i HTov - treba podesiti VLANove na način da 100 (internet) ide na tvoj router a 101 (VOIP) i 1500 (MaxTV) na njihov - tada logično tvoj router diže PPPoE i internet vezu a MaxTV i telefon ostaju na HTovom routeru.

Opcija je nekoliko, sve navedeno je u detalje objašnjeno ovdje i na drugom forumu, googlaj, traži. Potrebno je osnovno-srednje poznavanje mreža za sve napraviti kako treba.

16 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Imao si "krivi" profil, automatika je to nanjušila, prebacila na drugi, sad je samo pitanje zasto si bio na "krivom" i da li ce linija biti stabilna sa tim novim tj. drugim profilom.

za sad sve radi ok, brzine stabilne, nisam primjetio neki problem

14 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Ovo sve je odgovoreno već x puta...

ADSL/VDSL:

Ako želiš da tvoj router diže PPPoE tj. nemaš DSL port na njemu nego je samo router (nema modem u sebi - FritzBox 7xxx...), onda HTov router (ili od bilo kojeg drugog providera) mora biti u bridge modu. Bridge mod u pravilu NE podešava tehničar nego ti on pusti uslugu kakva je i onda zoveš SZK da te prebace u bridge i SMSom ili kako već ti stižu PPPoE podaci. Na HTu PPPoE podatke ne možeš dobiti ponovno nego se svaki put kad se zatraži PPPoE lozinka, dobije se nova. MaxTV (klasični IPTV-STB) i telefon rade preko routera od providera.

Ma znam, ali je tema toliko velika i teško mi je bilo naći odgovore na sva ova pitanja. A i ovisno o starosti posta, pitanje je koji su odgovori još uvijek aktualni.

Znači, ako nemam svoj modem onda se ne moram zezati s njihovim VLAN-ovima. Super.

Na svom routeru ću postaviti DHCP, WiFi-ove, VLAN-ove za IoT i guest i slično, VPN server, te sva firewall pravila. Tako da mi onda T-Com-ov modem služi samo za spajanje na internet.

Ako bi ga ostavio da nije u brigdeu nego ako samo poisključim sve servise na njemu, jel bi sve ovo gore funkcioniralo? Jel onda uopće ima praktične razlike da li je u bridge modu ili ne?

U biti mi je onda svejedno koji uređaj točno podiže PPPoE ako sve radi kako spada.

Puno hvala na odgovorima.

9 godina

Ako ne želiš da tvoj uređaj diže PPPoE, onda ti bridge ne treba nego samo moraš na HTovom routeru ugasiti wifi, dhcp i staviti svoj router u DMZ. To je po meni bezveze, jer velike su šanse da njihov router na nekom daljinskom rebootu/update pogubi postavke i napravi kaos. Još onda imaš problem sa duplim NATom itd.

Nek ti tehničar instalira uslugu ili sad na tom bakru na kojem jesi, traži prebacivanje u bridge, upiši PPPoE podatke i tako si najsigurniji. Na njihovom routeru ostaje MaxTV i telefon, tvoj rješava net. Kad prijeđeš na optiku, manje-više sve je plug and play kad te i na optici prebace u bridge.

3 godine
Pixel kaže...
Ma ništa automatizmom nikad nije bilo osim povećanje uploada s 10 na 20 mbps, router je  Speedport w724V ci, sad već podosta star.

Znači ima šanse za veće brzine s novim routerom

Ma jok.

Ja imam na GFast isti ruter. Čovjek ti je rekao da bi ti već pustili maks, brzinu da je moguće.

Opet, moguće su pogreške, no teško s GFast.

Što se tiče korisničke, zayebi besplatni broj.

060 516 000 ti je njihov komercijalni broj koji ne zove svatko jer se dakle, naplaćuje. Tu ćeš prije dobiti info.

合氣道
14 godina
T-Com Internet

Gfast/Super vectoring se pušta samo putem FTTC ( kabineta u ulici ) i najbolje šljaka kada je petlja od kabineta do vas cca do 500m al uglavnom što manja petlja to bolje. U običnim centralama mislim to jest koliko znam nema navedenih g fast/super vectoring portova 

LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice