T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 20.012
|
čitano: 7.211.278
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: T-Com Internet

I opet, nažalost, moram potvrditi i sa svojim iskustvom. Zabrinjavajuće raste broj pokvarenih i lažljivih agenata a što je još gore, njihovi nadređeni ih štite a ni Hakom ih ne kažnjava.

Za jedan priključak sam naveden kao kontakt i agent me je zvao sa nekakvom ponudom pa sam ga zamolio da pošalje na mail kako bi mogao prenijeti vlasniku a tip je taj poziv zloupotrijebio za produženje ugovora. Nije poslao nikakav sms ili mail sa linkom za potvrdu što im je inače obaveza.

Par mjeseci poslije, računajući na to da je ugovor istekao htjeli smo prijeći na drugog operatera i teta na SZK kaže da smo pod ugovorom.

I onda slijedi agonija, namjerno i bezobrazno odugovlačenje sa odgovorom tko je, kako i kada produžio ugovor. Dobio sam punomoć od vlasnika da mogu istjerati ona dva obavezna kruga prigovora i da bi mogao slučaj proslijediti Hakomu.

Konačno sam došao do Hakoma i oni utvrde da nema ugovorne obaveze (odnosno HT nije mogao dokazati da postoji) i ništa - nikakve kazne HTu ni odštete nama što su nas maltretirali 5 mjeseci. Naravno ni za besramno laganje potpisnice odgovora na 2.stupanjski prigovor. To je naravno prouzročilo i daljnju štetu, jer zbog tog njihovog izmišljenog ugovora novi operater (Telemach) nije mogao do kraja obaviti cijeli proces (prijenos broja). I njihov agent je odgovoran jer nas je uvjeravao da će sve biti ok umjesto da je odmah sve obustavio dok se spor sa HTom ne riješi. Kad sam mu nakon cijelog postupka poslao konačnu odluku Hakoma mrtav hladan napiše da oni tu više ništa ne mogu napraviti i više se ne javlja.

Da ne duljim, ne prihvaćajte bilo kakve usmene ponude, samo pismeno a i to sa puno opreza jer idu dotle da odbijaju dati i snimke razgovora kad ih se uhvati u lažima.

Poseban problem je kad sve dogovori netko tko nije vlasnik (kao ja u ovom primjeru) a onda se poslije prave blesavi i to obilato zlorabe. Agent Telemacha me uopće nije tražio punomoć jer sve je super, divno i krasno kad treba sklopit novi ugovor. Nedugo poslije zovem SZK i pitam zašto nije stigao pismeni ugovor i potpuno me ignoriraju sa opravdanjem da ja nisam vlasnik. Da ponovim, ja sam sve dogovorio, imaju samo moj kontakt i potpis na radnom nalogu (instalacija priključka).

Na pismeni upit za objašnjenjem, je li onda ugovor uopće legalan (kad već ja koji sam sve dogovorio nemam nikakva prava) također nisu htjeli odgovoriti.

Ne znam da li redakcija ima volje i želje pozabaviti se ovim pitanjem ali to bi stvarno trebalo razjasniti jer je ovo sve gore i gore.

Ako nitko osim vlasnika ne može sklopiti ugovor ok, onda neka to ni ne nude ili neka se uvjetuje punomoć, ali onda, kad netko sve dogovori onda on ima sva prava i obaveze kao da je vlasnik.

14 godina
T-Com Internet

ht je po meni najoptimalniji. nemam s njima nikakvih "tehnickih" problema i nude najbolju uslugu ali sve dok nesto ne treba produzavati, mijenjati, ugovarati itd. e onda uvijek nesto zajebu.

jednom sam zvao za kvar u svom stanu gorici a oni mi prijavili kvar u sisku jer starci tamo zive a moj broj je prijavljen na tu HT magenta obitelj. iako sam rekao da imam probleme u gorici.

kod zadnjeg produzenja mi nisu aktivirali 2 paketa koja su dogovorena telefonski, i kad sam se javio fejs agentu on mi govori da to ni ne mogu imati. rekao sam u da poslusa razgovor u kojem mi je potvrdeno da to mogu imati. nakon par dana i to je rijeseno i imao sam ono sto mi je obecano al opet nakon navlacenja s njima.

prije par godina su zvali da mi kazu kako nositelj usluge vise nije ziv. tj moj tata. on stoji kraj mene i dam im ga na telefon. al ne on je svejedno morao doci u centar. nakon toga zovu me za par dana da to potvrde. ja sam tad bio u zgu a on u sk. i sad rijesavamo pitanje toga da je tata ipak ziv. al on se to ne kuzi i sve meni prepusta. i onda oni po nekom procesu moraju prvo njega nazvati da on odobri da mene zovu kako bi ja to rijesavao dalje. da je sve snimljeno. i sad oni zovu mene i kazu mi da rijesavamo pitanje toga da je tata ziv i da im posaljemo njegovu osobnu. i ja njih pitam pa dobro ko je tu lud s kim ste sad pricali da vam da odobrenje. kaze agent s vasim ocem... i ja kazem pa sad zovete mene da vam posaljem scan osobne kako bi dokazao da je on ziv... ko je tu lud...

kad je dolazila optika u sisak tak smo se odmah prijavili. i sve super i najednom zovi onu da imamo dugovanja i ne mogu nam produziti ugovor tj aktivirati optiku. i sad mama odmah luda jer ona to sve sprema doma po mapama i vodi evidenciju. old school je.  trazimo mi njih sta tocno nije placeno. e ne mogu nam dat jer su to oni predali na eos matrix. one utjerivace dugova. i opet mi trazimo koji iznos, koji mjesec, koji racun. nista ne mogu nam dat, to moze samo racunovodstvo al da se javimo eosu. ajd javim se ja njima, oni nas nemaju u sustavu i da taj OIB nema kod njih nikakva dugovanja. i sad ja taj njihov mail fwardam na HT prigovore. i oni meni odgovaraju da vide dugovanja po tom oibu i da se moramo javiti direkno eosu. ja opet govorim da pogledaju mail koji sam im proslijedio kako eos govori da nema dugovanja. i tu nema odgovora i to sve stalo. nakon 2 godine kod sljedecg produzivanja zove mene zena (jer su moji proslijediti poziv meni jer to odradujem) i kaze ona: prije nego produzimo vidim da imate neka dugovanja. Meni crno pred oci i kazem joj ak jos jednom netko od vas spomene dugovanja ili eos matrix da cemo otic od njih svi skupa sa svim uslugama i otici dalje. ili neka nam konkrentno kazu sta je to jer vec 4 godine isto tupe a nitko ne govori. i onda se ona nesto ko fol ispricavala i govorila da vidi kako je to zapravo rijeseno i da ce se ona pobrinuti da se to rijesi. evo do sad je valjda rijeseno :D

i sad frisko: 23.7. dobijem sms da hajduk igra europu i da je HDTV besplatan za aktiviranje u 7. mjesecu. i javim se SZK preko fejsa da provjerim jel besplatan mjesec ako aktiviram u 7. mjesecu ili je besplatno samo onoliko koliko sam koristio u 7. mjesecu a ostatak u 8 se razmjerno naplacuje. i kaze ona meni na fejsu da je besplatno ako aktiviram sad u 7. mjesecu.  i ajde aktiviram ja to. i za 2 sata javlja frend kojem je tata u HTu da su besplatni samo oni dani u srpnju a ostatak kolovoza ce se naplatiti... i javim ja to njimai njihov odgovor citiram: "Isprike na prethodnoj komunikaciji, nedavno smo dobili tek nove obavijesti o HDTV opciji." nisu velike pare... al opet... nista ne moze proci bez problema.

punac ima kucu i vikendicu.  u kuci je prebacio usluge s firme na privatnu osobu. i uz to oni mu dali 6 mj besplatne usluge. jer je to bila akcija. ali to su mu dali u vikendici. mi se cudimo zasto mu se naplacuje 2 mjeseca za redom kuca SZK nije znao isto zasto... a vikendica je isla preko trajnog naloga i nitko to nije provjeravao. tek smo nakon 2 mjeseca skuzili da su oni 6mj. free dali na krivoj lokaciji... 

tak da kod svakog produzenja sam spreman na neke nove izazove.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 0:21 (zeryx).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice