T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.976
|
čitano: 7.137.321
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

U mom slučaju, bez Maxa je 8,7, a sa njim 5,7.

0 0 hvala 1
13 godina
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
diskDEfragmenter kaže...

Pozdrav! Zanima me bi li se meni isplatilo uzeti ovu brzinu od 10Mb download s obzirom na propusnost linije (SLIKA) i uzimajući u obzir da je još tu i MAXtv.

Pretpostavljam da kad bi god MAXtv radio (ako on uzme 4Mb), brzina neta bi pala na nekih cca 5Mbit, a kad bih isključio MAXtv, mogao bih iskoristiti svoj maksimum, dakle nekih 9 Mbit. Je li to točno??

nije točno. ta vrijednost iskazuje koliku brzinu t-com sad propušta  tj 4 mbps net + oko 4-5 mbps maxtv. potrebni su nam podaci kao line attenuation (u downloadu) kako bismo izračunali udaljenost od centrale, a samim time i maksimalnu propusnost koju parica može podržati. siemens sx763 to sam izračuna ali thomson tu mogućnost nema

15 godina

A tako, znači. Ali u svakom slučaju, propusnost neće ići ispod ovoga kolika je sada. Može samo eventualno "smetati" MAXtv ako propusnost ne bude veća od 10Mbit. Propusnost bi trebala biti onda oko 14Mbps da bi net uvijek imao full brzinu. Je li tako?

I što onda napraviti? Aktivirati to ili bolje ništa ne dirati??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

daj ss svih podataka pa ćemo moći više reći. ako davaš šture informacije dobiti ćeš i šture odgovore

0 0 hvala 0
15 godina

Evo. Ne mogu ništa više naći od ovoga... Našao sam... Trebao sam kliknut na Details...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 15:09 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
diskDEfragmenter kaže...

Evo. Ne mogu ništa više naći od ovoga...

možeš: broadband connection -> dsl connection -> details (desno gore)

15 godina
peace_of_cake kaže...

možeš: broadband connection -> dsl connection -> details (desno gore)

Znam. Editirao sam post gore... Sorry... našao sam...

17 godina
diskDEfragmenter kaže...

Pozdrav! Zanima me bi li se meni isplatilo uzeti ovu brzinu od 10Mb download s obzirom na propusnost linije (SLIKA) i uzimajući u obzir da je još tu i MAXtv.

Pretpostavljam da kad bi god MAXtv radio (ako on uzme 4Mb), brzina neta bi pala na nekih cca 5Mbit, a kad bih isključio MAXtv, mogao bih iskoristiti svoj maksimum, dakle nekih 9 Mbit. Je li to točno??

Po toj slici sto si stavio

...mozes bez problema uzet, imas 16Mb Up i 23Mb Down

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
djigibao kaže...

A zašto je taj attenuation u decibelima? Što to uopće znači?

13 godina

bez maxtv-a biš trebao dobivati punih 10 mbps a sa maxtv-om ćeš možda samo malo manje imati. po meni, isplati se.

ja imam line attenuation 20 a ti 23. ja dobivam punih 10 mbps bez ikakvog problema (maxtv nemam) tako da dok je maxtv ugašen nebi trebalo biti nikakvih  problema. neka ipak procijeni netko stručniji tko uzima u obzir i errore

edit: sve ti tu piše što znače pojedine vrijednosti

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 15:21 (peace_of_cake).

2 0 hvala 1
17 godina
djigibao kaže...
diskDEfragmenter kaže...

NE, ne moze imat toliko.

http://www.kitz.co.uk/adsl/linestats.htm#attenuation

Evo kalkulator http://www.kitz.co.uk/adsl/max_speed_calc.php

diskDEfragmenter kaže...
djigibao kaže...

A zašto je taj attenuation u decibelima? Što to uopće znači?

http://www.kitz.co.uk/adsl/linestats.htm

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 15:33 (Ante).
15 godina

Mi smo na adsl2+? Onda valjda gledam ovo pod adsl2+ (LLU)...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 15:47 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Odite na temu kvaliteta Adsl parice pa vidit među zadnjima moju liniju dibje IPTV i 10 mbita, radi sve ispravno.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina

Prije 2 sata sam nazvao da mi povećaju brzinu i evo...

Ovo je brzina za vrijeme rada MAXtv-a...

Pustio sam istovremeno na dva compa na svakom po jedan HD video sa youtube-a. Sve se odvija bez stajanja... i još je na trećem moj djed i čita novine.

Ja sam prezadovoljan...

Hvala svima još jednom!!! Idem se sad još diviti...

EDIT: 3. slika ... Ovo još nisam u životu vidio osim kod rođaka koji ima Bnet. 1,3 MB/s. Ahahaha! To te ja pitam!

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 18:56 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

No, međutim, kad bežično spojim laptop, na speedtestu dobivam download speed od nekih 9.60 Mb/s, dakle malo manje neko na compu spojenom sa žicom na modem.

Ono što me zbunjuje je to kad idem skinuti isti fajl sa laptopom, skida mi se brzinom od cca 500 KB/s (slika). A kad ga idem skidati s compa koji je spojen žicom, dobijem, kao što se vidi u prethodnom postu, čak 1,3 MB/s.

EDIT: Zanemarite ovo što sam napisao. To je bilo slučajno... Isprobao sam s torrentom. Leti sve i na laptopu... (SLIKA 2)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 20:07 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
diskDEfragmenter kaže...

No, međutim, kad bežično spojim laptop, na speedtestu dobivam download speed od nekih 9.60 Mb/s, dakle malo manje neko na compu spojenom sa žicom na modem.

Ono što me zbunjuje je to kad idem skinuti isti fajl sa laptopom, skida mi se brzinom od cca 500 KB/s (slika). A kad ga idem skidati s compa koji je spojen žicom, dobijem, kao što se vidi u prethodnom postu, čak 1,3 MB/s.

EDIT: Zanemarite ovo što sam napisao. To je bilo slučajno... Isprobao sam s torrentom. Leti sve i na laptopu... (SLIKA 2)

To se i meni desilo na laptopu, sa Firefoxom je skidalo oko 400KBps, a na kompu sa FF oko 1,4MBps. Sa chrome-om je sve normalno radilo pa probaj izmijenit browser da testiras to.

I imam jedno pitanje u vezi telefonske linije jer sam se preselio, a posto sam do sad imao Bnet tek sad idem na T-com (tj. Iskon) nakon dosta godina. Pogledao sam infrastrukturni plan grada i izgleda da je centrala nekih 150m ispod moje kuce, a izgleda otprilike ovako http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b3/Outdoor_DSLAM_Endstufe.JPG

Nisam siguran jel to bas centrala ili samo DSLAM pa me zanima ako neko moze tocno rec koja je razlika. Ako pod udaljenost od centrale podrazumijeva udaljenost od ovih kutija onda je dosta blizu, zgrada je novogradnja i mislim da bi trebao povuc 18-20Mbps jer nema previse korisnika ovdje.

"You can lead a fool to wisdom, but you can't make him think."
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 2:29 (puls4R).
13 godina
neaktivan
Di je DSLAM tu je i centrala, u centrali nema vise nista osim DSLAM-ova i uređaja za pretvorbu optike na bakar, sve centrale su spojene optikom, a onda DSLAM na paricu, ajde jos imaju i UPS-ovi al to je to. Jos u vecim centralama zna bit BlackDiamond.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
neaktivan

Evo kako je to kod mene i nema sanse da imam 10 Mbit (je, pokusao sam no veza je pucala svako malo pa sam odustao od svega).

Tocnije, pozalio sam sto sam ikada trazio to povecanje posto mi je donijelo hrpu problema, konstantno pucanje veze, svako malo smrznutu sliku na MaxTV-u, natezanje sa SZK itd.

Znam poprilican broj ljudi koji su trazili povecanje brzine u onom "promotivnom" razdoblju i koji su imali identicne probleme te su ih vartili nazad na 4 Mbit.

Sva sreca sto mi je uskoro gotova pretplata i sto se napokon micem od t-coma (zalosno, prije su bilo odlicni makar sam placao uvijek vise nego kod kunkurencije, ali ovo sada vise apsolutno nema smisla tj. da godinama ne dizu tu osnovnu ultrabijednu brzinu).

Stvarno nije ok da se godinama ovo ne mice nikuda naprijed kod t-coma, a i kada ides bar pokusati traziti povecanje brzine dobijes samo konstantna pucanja veze i jos ti limitiraju brzinu pa sada imam jos nizu brzinu downloada nego kada sam trazio povecanje na 10 Mbit.

Najbolje od svega je sto ne trazim nikakve promo gluposti, ne treba mi nista besplatno vec hocu sve uredno platit, ali ocito ni tako nije moguce jer ne daj Boze da rijese neke stvari oko infrastrukture (da ulazu love, ne bi sada sigurno u centru grada imao 4 Mbit).

t-com t-com
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

ocito je nesto drugo problem. forumaš nekoliko postova iznad tebe je udaljeniji od centrale od tebe i ima maxtv i 10 mbps bez problema

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

ocito je nesto drugo problem. forumaš nekoliko postova iznad tebe je udaljeniji od centrale od tebe i ima maxtv i 10 mbps bez problema

Natezao sam se s njima oko mjesec dana i na kraju mi limitirali 4 Mbit. Objasnjenje? Nisam ga dobio vec su samo rekli da mi "izgleda nisu u mogucnosti isporucit 10 Mbit i ne znaju zasto" (rijeci osobe iz SZK).

Mali milijun resetiranja routera, zvanja SZK ne znam ni sam koliko puta, kao neko "popravljanje" tehnicara (OMG) i na kraju sam na manjoj brzini nego prije.

Znam jos jedan identican slucaj, ali kako ti ljudi u to vrijeme nisu toliko bili uz komp radi posla, skuzili su klinci,a i oni sami po  MaxTV-u koji se stalno "smrzavao" i to sve nakon tog povecanja na 10 Mbit (nismo na istoj centrali pa ni blizu toga, a slucaj je totalno isti). Takoder su ih kasnije vratili na 4 Mbit.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 15:46 (win32).
14 godina

A meni su sami uključili 10Mbit, iako ja to nisam ni tražio ni želio, jer se sa njima natežem od 8. mjeseca, pa kako oni kažu "da se iskupe za probleme". Samo me jedno jutro dočekalo 10Mbita.

0 0 hvala 0
15 godina
win32 kaže...
peace_of_cake kaže...

Natezao sam se s njima oko mjesec dana i na kraju mi limitirali 4 Mbit. Objasnjenje? Nisam ga dobio vec su samo rekli da mi "izgleda nisu u mogucnosti isporucit 10 Mbit i ne znaju zasto" (rijeci osobe iz SZK).

Mali milijun resetiranja routera, zvanja SZK ne znam ni sam koliko puta, kao neko "popravljanje" tehnicara (OMG) i na kraju sam na manjoj brzini nego prije.

Znam jos jedan identican slucaj, ali kako ti ljudi u to vrijeme nisu toliko bili uz komp radi posla, skuzili su klinci,a i oni sami po  MaxTV-u koji se stalno "smrzavao" i to sve nakon tog povecanja na 10 Mbit (nismo na istoj centrali pa ni blizu toga, a slucaj je totalno isti). Takoder su ih kasnije vratili na 4 Mbit.

Da, ja sam taj forumaš koji je očito imao sreću s prijelazom na 10Mbit. Da sam jučer pročitao ovaj post, ne bih se usudio niti probati preći od straha da ne dobijem lošije nego što sam imao...

Ali sve u svemu, trebalo bi ti raditi! Stvarno bi s obzirom na podatke sa kalkulatora trebalo raditi bez apsolutno ikakvih problema. Tvoj problem mi "miriše" na jedan od onih problema kad bi ekipa morala izaći na teren... jer meni radi MAXtv bez ikakvog trzaja i istovremeno radim na tri PC-a što hoću plus imam svih 10Mbit-a.

Očito im je jednostavnije ljude vraćati na 4 Mbit-a nego istražiti problem i popraviti grešku.

Ne znaju zašto? Ne znam ni ja odavde zašto! Trebaju istražit zašto... Trebala ti je ta osoba reći: "Nismo u mogućnosti isporučiti 10Mbit i ne želimo znati zašto!"

Ali šalu na stranu. Činjenica je da bi ti trebalo raditi još bolje nego meni.

EDIT: sad sam tek vidio. Meni se nakon prijelaza promijenila vrijednost SN margin, i sad sam na granici zadovoljavajućeg (što se šuma tiče), ali nemam nikakve probleme.

Ima i više errora, s tim da danas više nemam ove errore loss of signal i loss of framing (danas sam ugasio i ponovo upalio modem da provjerim novo stanje). Ti su errori nastali valjda u momentu prelaska na 10 Mbit...

PRIJE PRIJE
POSLIJE POSLIJE
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 20:19 (diskDEfragmenter).
13 godina
uwin32 kaže...
peace_of_cake kaže...

Znam jos jedan identican slucaj, ali kako ti ljudi u to vrijeme nisu toliko bili uz komp radi posla, skuzili su klinci,a i oni sami po   MaxTV-u koji se stalno "smrzavao" i to sve nakon tog povecanja na 10 Mbit (nismo na istoj centrali pa ni blizu toga, a slucaj je totalno isti). Takoder su ih kasnije vratili na 4 Mbit.

daj podatke iz routera

15 godina
neaktivan

Zanima me samo da li je broj korisnika na centrali limitirajuci faktor za brzinu? Jer dosta sam blizu centrali, a ovdje su vecinom kuce tako da je broj kucanstava na centrali manji nego npr. u gradu. Otprilike sam 500-ak metara max. udaljen od centrale, zgrada je nova s novim instalacijama pa me cisto zanima da li bi teoretski 20Mbps bilo moguce? Jer nisam siguran al mislim da sam prije na kabelu imao manje brzine sto je vise korisnika bilo spojeno, a ne znam kakva je tu situacija s adsl-om.

"You can lead a fool to wisdom, but you can't make him think."
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2013 15:42 (puls4R).

0 0 hvala 0
13 godina

Ma obicni lihvari i lopovi su ti iz T-com.a. Zivim u centru grada i ne mogu mi dignuti brzinu na 10mbp/s, reko dobro ajde.. da bi zadnja dva mjeseca imo show program sa njihovim brzinama. Neki dan idem pogledati nesto na youtube i ne mogu... brzina 0,30mbp/s... odmah sluzbu i oni mene posalju na onaj svoj debilni sajt sa jos debilnijim samostalnim uklananjem problema ?! Ugasi router, upali router... koja komedija. 

Danas mi dode na fejs da su zaprimili moj problem i da ga rijesavaju, sve se bojim kako oni to rijesavaju..  

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Ma do prije pola godine je sve bilo ok, najedanput sve poludilo.

0 1 hvala 0
15 godina

ja zadnjih 4-5g nikakve probleme sa t-comom

neznam stvarno kakve vi probleme imate!

ili onda se prebacite na jadnu optimu, pa za nesto manje para budite dnevno bez neta par puta...to smece nebi preporucio ni najgorem neprijatelju!

Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina

Pa tako sam se i ja čudio što svi protiv T-Com po forumu pričaju, meni sve ok bilo.

Brzina super, bez prekida, usporavanja, max bez pucanja....

Ako bi što i bilo, nazvao bi ih ili poslao mail i odgovorili bi u roku sat-2,

a popravljeno bi bilo u roku max 3 dana.

Isto tako, bilo jedno veliko nevrijeme, munja spržila cijelu centralu.

Došli tehničari i počeli to nekako krpati. Nakon 5 dana došao im šef, napravio par testova i nije bio zadovoljan,

rekao da to više nikad neće biti kako treba sa krpanjem i za 2 dana došla čitava nova centrala.

Stvarno bili super 5-6 godina, sve 5 od mene.

Ali što mi se sad ovo događa sa njima, pa ne znam da li da se smijem ili da plačem.

Isti problem vučem od 8. mjeseca, prebacuju me sa odjela na odjel, a ako im pošaljem mail čeka se tjedan dana da se odgovori na njega.

Prema njihovim pričama stalno šalju ljude sa terena, ali niti jedan još očito nije našao moju kuću i došao.

Stvarno ne znam što se tamo događa. Očito support pružaju regiju po regiju, godinu po godinu.

Pa je očito sad moja regija došla na red za nepružanje.

I nije samo meni, svi sa mog područja govore da se sa njiam više ne može normalno pričati. Ljude uopće ne šalju.

Njihovog tehničara nitko ovdje nije vidio zadnjih pola godine. Češća su viđenja Jetija nego tehničara T-coma.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2013 19:33 (Janer).

1 0 hvala 0
17 godina

Vdim da je hakom objavio interaktivnu kartu dostupnosti širokopojasnog interneta

http://bbzone.hakom.hr/#sthash.RQ6nEd3X.dpbs

BF3:fluffy_inside
14 godina
neaktivan

And that's where I roll:D  

Evo to vam je nesreca na pola puta između 2 centrale sam ali sam od svake više od 3 km:D 

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice