T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.976
|
čitano: 7.138.782
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn

Sutra ću baš pogledati kakva je kutija, pa možda uspijem i sam pogledati da li ima kakvih nepravilnosti, barem koje bi bile meni primjetne.

Što se tiče centrale, ne znam točnu lokaciju. Pretpostavljam da je negdje blizu centra grada (Krapina), pa računam na nekih ~3km udaljenosti. Pitao sam T-com u vezi centrale, ali pričaju mi kako nemaju te informacije - sad ne znam dal stvarno ne znaju ili je to neka tajna? Zašto to nije javno? Jel se može saznat na neku foru točno gdje bi bila? Da odmah znam dal ima kakve šanse da mi se veza popravi idućih godina ili će ostati takva kakva je dok mi nebude dostupna optika ili nešto drugo.

Šteta za upload. Da li VDSL donosi neka poboljšanja na tom području?

P.S. Hvala za informacije!

What doesn't kill you only makes you stronger.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 20:54 (Clam-).
13 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

h1 nudi do 50/15 mbps za 300 kn sa telefonom što znači da vdsl itekako donosi poboljšanja ali samo ako si blizu centrale i parica je dobra

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ah, dao bih 300kn za to istog trena! Pričao sam sa njima neki dan, na žalost još uvijek nije dostupno na mom području. Dal imaju oni svoju infrastrukturu ili sve ide preko iste, HT-ove?

Mislim da sam napisao u nekom prijašnjem postu, ali vidio sam na nekom kalkulatoru da ne mogu imati VDSL sa 42 dB, tako da ako oni nemaju svoje žice, centrale i što već, niš mi ne znači da ponude tu brzinu i besplatno :(

14 godina
neaktivan
Narod je glup, bio sam i ja glup 2 god. kada sam bio korisnik max-adsl i vise nikada t-com!
Nasao sam alternativu da sam vec god. na tuđoj mrezi tj. hakirao mrezu..i miran sam....bzv trosite pare, na malu brzinu max adsl!
BUdite pametni i kanite se t-coma i otkazite ugovore!
I slepajte se na tupoj mrezi....

0 24 hvala 0
13 godina

clam, k3 telekom za 777 kn nudi 4/2 mbps ali to je za poslovne korisnuke ali možda bite se mogli nekako dogovorit jer mi se čine dosta ok isp. ako oćeš brži upload pogledaj 3g/lte mobilni net ali oni ne nude flat osim vip ona nocna opcija. vidi ako ti je dostupan neki lokalni provider. ako ti nije nista drugo dostupno onda ti ne preostaje nista drugo nego samo čekanje. naravno, možeš pitat susjede koji možda imaju bolju paricu da se na njih spojiš i da uzmete veći paket. uglavnom, vidi koje su ti sve opcije dostupne te odaberi onu koja ti se najviše isplati

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 21:08 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
12 godina

Ovak jedno pitanje uzeo sam onaj neki max trio paket znaci adsl,max tv i flat internet.

e sad zanima me ovo inace tivim u zagorju a ova kuca mi je u kustosiji to je novi prikljucak telefona jer je nova kuca tak da su kabli novi kolka je brzina interneta u zagorju je 4mbps i nemogu dobit vise a htio sam... Sad mene zanima kolika je standardna veza u zgu dal je svugdje po hr 4mbps a ovo ostalo se mora placati ispricavam se za nobovska pitanja ali vec par godina nisam nista pratio kad u mojem lepom zagorju jedva rade 2max tva i internet od 4mbps a nemren uzet uopce hd kanale prejadno

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Standardna je 4 Mbita u cijeloj RH sve vise se placa, huh ti bi i HD i 2 maxtva itd. 24 Mbita je za ADSL2+ teoretski maksimum, dakle na jedan maxtv u SD -u ode skoro 5 Mbita ... 2 komada to je 10 Mbita ugrubo i 4 Mbita neta + VOIP 0.5 Mbita to je vec nekih 14-15 Mbita .... Kad bi HD uzeo 2 x 8 Mbita i ovo sve ispada 20 i nesto, a sad kolika ti je udaljenost i to sve nemozes imat vise osim da si jako blizu centrali i da je parica savrsena.

Ja sam jedno vriheme imo 2 maxtva SD 10 mbita net i voip i na 1.5 km radi super, ali duga prica kako sam ja sredio liniju. :)
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina

tko ima veze u t-comu moze svasta, je tako pc strucnjaku??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nije bas, tad nisam ni radio to sto radim danas, vrsit pritisak na ht mail im i da vidis kako se popravlja.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
Clam- kaže...

Sutra ću baš pogledati kakva je kutija, pa možda uspijem i sam pogledati da li ima kakvih nepravilnosti, barem koje bi bile meni primjetne.

Što se tiče centrale, ne znam točnu lokaciju. Pretpostavljam da je negdje blizu centra grada (Krapina), pa računam na nekih ~3km udaljenosti. Pitao sam T-com u vezi centrale, ali pričaju mi kako nemaju te informacije - sad ne znam dal stvarno ne znaju ili je to neka tajna? Zašto to nije javno? Jel se može saznat na neku foru točno gdje bi bila? Da odmah znam dal ima kakve šanse da mi se veza popravi idućih godina ili će ostati takva kakva je dok mi nebude dostupna optika ili nešto drugo.

Šteta za upload. Da li VDSL donosi neka poboljšanja na tom području?

P.S. Hvala za informacije!

auuu, 3km se lako pretvori u 4.5km i više... scve ovisi kojim putem i kako idu žice, a onda drastično opada brzina. ja sam ti na cca 150m zračne linije od centrale, a do moje zgrade ima cca 800m žice jer idu tamo-vamo kroz 2 ulice dok dođe do mene tako da udaljenosti mogu biti prilično zefrknute.

13 godina
neaktivan

Nedavno sam dobio novi router te su me prebacili na VDSL (blizu sam centrale), za sada mi je brzina 24/1.

Router je ZTE, sa 4 LAN porta i 2 USB 3.0 porta (pretpostavljam da su 3.0 pošto su plavi).

Navodno da bi mogli dobiti i veće brzine, no čekaju se neki radovi na centrali, pa tek

nakon toga.

To sam dobio nekih mjesec / dva nakon žalbe da mi se brzina spustila sa 20/1 na

16/1.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 9:34 (skoosha).

0 0 hvala 0
14 godina
Ambush kaže...
Narod je glup, bio sam i ja glup 2 god. kada sam bio korisnik max-adsl i vise nikada t-com!
Nasao sam alternativu da sam vec god. na tuđoj mrezi tj. hakirao mrezu..i miran sam....bzv trosite pare, na malu brzinu max adsl!
BUdite pametni i kanite se t-coma i otkazite ugovore!
I slepajte se na tupoj mrezi....

Kolega meni se cini da si bio glup, a sad si jos gluplji...

16 godina
neaktivan

Kakav je H1 telekom? Mogu uzeti njihove usluge, pa me zanima da li bi i dalje ovisio o tcomu sto se tiče problema sa linijom (brzine i to)

GL&HF
12 godina
neaktivan

Pošto je ovo tema nove brzine/cijene, ima li naznaka, razmišljam o prelasku sa T-com-a na Iskon.
Inače sam gledao T-comov paket MAX2 (241 Kn) i iskonov DUO Fun (bijela zona, narančasta mi nije dostupna) (209.99 Kn),  oba su bila do 4 Mbps.

Danas sam vidio da iskon više nema DUO Fun nego Duo Funky- 209,99 Kn

E sad, brzina paketa je "flat aDSL do 10 Mbps uz garantiranu minimalnu brzinu od 5 Mbps" i još ima (1 međunarodni friend broj,200 min. u nacionalnim fiksnim mrežama,pozivi prema EU za 20 lp/min).
Naravno da 200 minuta nije 200 minuta, nego 200 minuta + 0.08 Kn po pozivu, ali to bi im oprostio :).
Kod T-coma je MAX2 do 4Mbps i ima flat telefoniranje samo prema T-com-u (mada i to nije flat telefoniranje nego je 60 minuta skroz besplatno, a kasnije se naplaćuje 0.29 Kn uspostava poziva ali se razgovara koliko hoćeš).

Da li se može i kod T-coma uskoro očekivati povećanje brzine MAX2 paketa na do 10 Mbps ili ne, što mislite?
Ako pređem na Iskon da li moram nešto odjavljivati (ugovora nemam, imam samo trajni nalog) kod T-com-a ili to sve radi Iskon?
Ako netko zna kakve routere daje Iskon (sad imam Siemens SX763)?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
blagus kaže...

Ako još nisu stavili novu plastičnu kutiju sa ključem nego je ostala ona starija metalna, trokutastu "bravu" okreneš bez problema sa nekim kliještima. Unutra možeš vidjeti da s jedne strane dolazi kabel od centrale i na ploči je kratkim paricama spojen na drugi kabel koji ide po kućama... Tu spoj nekad zna oslabjeti, ja sam zbog te greške kad se kabel izvadio van, ali na centrali, cijeli vikend bio bez linije.

Evo mene opet. Baš sam išao do kutije sad i još uvijek je ona stara. Problem je što je sva hrđava, ne samo ta trokutasta brava, nego i sa svake strane - jednostavno ne mogu sa ničim otvoriti jer imam neki dojam, pošto oni to nisu otvarali sad već par godina (barem koliko ja znam), da se bez originalnog ključa to neda otvoriti. Sad me zanima, da li ja mogu tražiti od T-coma da postave novu kutiju? Da izađu na teren i provjere ovu, prastaru hrđavu odvratnu kutiju? 

I ako zna gdje mogu kupiti taj trokutasti ključ ili naručiti putem eBaya, slobodno napišite. Slikao bih kako to izgleda iz vana i iznutra pa postavio na HT-ov FB da svi vide kako oni unaprijeđuju te stvari u manje ruralnim područjima, gdje nisu ništa takli više od 8 godina (toliko imam ADSL).

P.S. Evo slika kutije, pa sad vi meni recite jel to normalno... rekao mi je susjed da se kutija zna sama otvoriti ponekad pa to onda on zatvara - a sad kad ja trebam, sad se neda ni sa kliještima ni ničim.. heh

http://imgur.com/a/ZWizr#0

EDIT

HT-ov odgovor je da zahtjev za sanaciju može podnijeti  "vlasnik nekretnine"... I sad ti objasni starijem čovjeku koji nema ni interneta ni telefona da treba predati zahtjev................... pa oni nisu normalni. Ništa, izgleda da je jedina opcija da se ta kutija misteriozno otvori pred prolom oblaka, pa da vidimo ako će onda doć i promjenit to :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 20:55 (Clam-).
12 godina
neaktivan
Blue2 kaže...

Da u kratko opisem slucaj koji sam imao sa t-com

Posto nisam cijelu godinu kod kuce nemam vise aktiviran adsl(imao sam od iskona prije)

Jucer me zove sestra da je dosao t-com ov "agent" da nam ponudi adsl.Posto se uskoro vracam kuci poslusao sam sto mi nudi

Ponudio mi je na ugovor od 2 godine besplatnu opremu,do 5mbt vezu,prva 3 mjeseca za 1  kunu internet,ostalo po 160 kn mjesecno do kraja isteka ugovora

Nazvali su nekih sat vremena nakon sto je moja sestra potpisala ugovor da provjere i posto se moja mama javila napricali su joj tko  zna sto.

Danas ja njih nazovem da vidim na kakve smo tocno uvjete pristali i kazu mi u sluzbi da smo dobili internet od 2 do 4mbt,prvih 12 mjeseci 160kn,ostalih 12 mjeseci 180 kn mjesecna pretplata, a od prvih 3 mjeseca za 1 kunu nema nista i da sam vjerojatno pogresno cuo njihovog "agenta" jer je akcija za maxtv pa sam ja to vjedrojatno pogresno povezao.Naravno kada sam im objasnio da nisam retardiran i da sam nekoliko puta  "agenta"pitao sto tocno dobijem rekao sam im neka slobodno ukinu taj ugovor i neka posalju svog djelatnika na skolovanje ili neka mu kazu da prestane lagati.

Uglavnom nikada s njima vise posla pa makar bio bez adsl a ostatak zivota

kad potpišeš ugovor na 2 god., imaš 3 mjeseca maxtv besplatno, tako je barem kod mene bilo

12 godina

T-com me (za ne povjerovati) ugodno iznenadio sa računom za 10 mjesec..

Internet flat + telefon brzina 10/640 flat 149,79 kuna {#}

2 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kako je to moguće,ja to plaćam 300kn.pozz

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ja isto koristim adsl meni je dobar i to a o cijenama to i ne znam bas

12 godina
neaktivan
geothia kaže...

Dali možeš malo pojasniti ,ovo.pozz

12 godina
murkoslav kaže...
geothia kaže...

Dali možeš malo pojasniti ,ovo.pozz

ovo je račun

EDIT:

bio u t centru i kažu da je to u redu račun i da nema nikakve greške što se njih tiče..

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 14:17 (geothia).
12 godina
protjeran

Malo bolje pogledaj količine naplaćenih stavki, sve ti je naplaćeno otprilike pola, iz kojeg razloga neznam, to bi ti trebao znati, ali poanta je da su stvarne cijene usluga iznos tvog računa x ~2.

“Life is about passions. Thank you for sharing mine” Michael Schumacher
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Regenmeister kaže...

Malo bolje pogledaj količine naplaćenih stavki, sve ti je naplaćeno otprilike pola, iz kojeg razloga neznam, to bi ti trebao znati, ali poanta je da su stvarne cijene usluga iznos tvog računa x ~2.

Upravo tako je, kod mene x2.pozz

17 godina
neaktivan

Upravo su me s automata HT nazvali i anketirali slijedeće: "Prije nekoliko dana nazvali ste našu Službu za korisnike i zbog dugog čekanja na javljanje operatera prekinuli ste vezu. Da li bi ste u buduće pristali da, uz određenu naknadu, naš operater vas kontaktira poslije takvog slučaja? Ukoliko bi pristali birajte 1, ukoliko ne pristajete birajte 2".

Dakle, u narednom razdoblju očekujte još duža čekanja i slušanja reklama na 0800-9000, a sve da po{#}  i prekinete vezu. Baš me zanima koliko će im vremena trebati da nam uzvrate poziv i, normalno, naplate nam ga.

Joj, bando! Ima li vam kraja prije kraja života na Zemlji? {#}

Zlo se sprema, dobro biti neće ...
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina

Neka bar vrte AC/DC greatest hits dok čekamo...pa staviš na zvučnik i headbangaš... Garantirano smanjuje stres. {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

mene svatko tko nazove i ako se prekine linija nazovem ga natrag...steta sto drugi agenti to ne prakticiraju

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 20:55 (dado16).
17 godina
neaktivan
dado16 kaže...

mene svatko tko nazove i ako se prekine linija nazovem ga natrag...steta sto drugi agenti to ne prakticiraju

Na čiji trošak? Tvoj ili po novome njegov? {#}

Zlo se sprema, dobro biti neće ...
14 godina

Imam problema sa MAX TV i MAX ADSL uslugom.

Naime problem je u brzini te u pucanju veze a s obzirom da internet neradi kak se spada neradi ni maxtv.

Problem sam prijavio minimalno 10puta i svaki put me isti „tehničar“ nazove i kaže mi kako tcom neželi ulagati u infrastrukturu te da mogu odustati od nekih opcija, i kroz par minuta stiže na mobitel poruka da je kvar uspješno otklonjen,no nije. a redovno uberu 305kn u kojih je uračunato održavanje.

Pisao sam svakakve prigovore na facebook,tehnicka podrska,prigovori@t.ht.hr.

Neznam što da radim.

Eto moje gorko iskustvo sa Tscumom.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ista stvar i kod mene. Ja prijavim jedan kvar oni javljaju da su popravili nešto drugo (što uopće nije bilo u kvaru) i stiže poruka da je smetnja uklonjena.

I tako u krug.

A još mi je najjača stvar kad im ja postavim neko pitanje, oni mi nikad ne daju odgovor na to pitanje nego se motaju oko toga.

Da ih ja pitam je li nebo plavo, nema šanse da dobijem odgovor da jest, nego bi to bilo, pa znate, mislim ovaj....

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav! Zanima me bi li se meni isplatilo uzeti ovu brzinu od 10Mb download s obzirom na propusnost linije (SLIKA) i uzimajući u obzir da je još tu i MAXtv.

Pretpostavljam da kad bi god MAXtv radio (ako on uzme 4Mb), brzina neta bi pala na nekih cca 5Mbit, a kad bih isključio MAXtv, mogao bih iskoristiti svoj maksimum, dakle nekih 9 Mbit. Je li to točno??

ADSL ADSL
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice