Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.678.220
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
froxie24 kaže...

Odnedavno je Iskon narančasta zona dostupna u mome gradu i provjerom preko njihove stranice navodno je dostupan VDSL u mome kvartu.

Poslat ću im upit o tome, no zanima me vaše mišljenje i iskustvo. Dolje je SS sa T-comovog rutera Simens sx763 napominjem da ruter baš i nije ispravan IPTV LAN portovi su mi u kratkom spoju i obje LAN lampice svijetle iako RJ45 nije uštekan u portove. Internet je pak unatoć kvaru normalno radio no odjavio sam ga zbog financija i ostao je samo VOIP uključen tako da su parametri uzeti pod takvim uvjetima.

Za starost instalacija u zgradi ne znam, znam samo da je i B-net provukao kanalice za postavljanje svojih kablova ukoliko netko od nas prijeđe kod njih no nekako mi ne odgovaraju baš pa ako bi istu kvalitetu mogao dobiti preko starih instalacija i Iskona ja bi bio zadovoljan. Da li bi možda pomoglo makar u kvaliteti (mislim da poboljšam kvalitetu signala zbog mogućih gubitaka u instalacijama zgrade) da promjenim kabel od rutera do zidne utičnice koji ima 10m ili čak da router i telefon prebacim tik do utičnice a povežem se bežično na njega laptopom?

Sve je više manje OK (ako pretpostavimo da taj router prikazuje točne vrijednosti kad nema internet vezu).

Ja ne bi preporučio prelazak s kabla na WiFi ako nije prijeko potrebno.

Ako imaš kakav bolji 10m kabel, probaj s njim. Ak ako nemaš, mislim da ne trebaš kupovati novi.

Najviše bi mogao dobiti promjenom kablova u zgradi, čišćenjem kontakata od kablova i utičnica, i zatezanjem žičica u utičnicama.

Zapravo, isprobaj sve što možeš :D Kabel, Wifi, konektori.. bla bla...

I poslije svakog provjeri rezultat. Onaj s najmanjim Attenuation downstream je najbolji.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
neaktivan
Jap ht je poceo s FTTC, plan je prvo bas ta mjesta di je duzina kabela velika odradit prva no budemo vidili u praksi.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ok što se tiće mog slučaja sa Iskonom probat ću pa ću mjeriti. Vjerujam da bi bez problema mogao imati 20/5 Mbits.

Koliko sam skužio taj FTTC je neka kombinacija optike do kvarta pa dalje bakrom s time bi se trebao omogućiti VDSL na većim udaljenostima jer bakar više nije punom dužinom do centrale već do tog ormarića ili što li će već biti pa su i gubitci manji.  Jesam upravu?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jesi upravu si, ta tehnoligija ti je ubiti skracivanje bakrene petlje.
12 godina
neaktivan

ja mislim da su to radili kroz kastela vec, ubacivali su neke kabele kroz one sahte telefonske pa tako cijelom cestom skoro do splita ja mislim

13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Hoce li korisnici Optime imati koristi od tog FTTC? 

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0

0 0 hvala 0
10 godina

Vjerojatno hoće jer Optima je odnedavno pod vlasništvom HT-a. Isto tako možda će i drugi davatelji usluga moći koristiti te kablove ako ih HT odlući otkupljivati drugima što vjerojatno i hoće jer HT zanima što veći profit. Ono što je sigurno HT će uvesti u ponudu i VDSL nakon što postavi veći dio kablova i ormarića.

13 godina
neaktivan
OFC da ce i optima i svi ostali koristit HR FTTC i FTTH, to je vec dogovoreno, osim valjda vipnetom, s njima se pregovara jos. No ice ovako, nece vise biti centrala od pojedinog ISP-a vec ce sve ic na bitstream.
Di bude iso fttc i oni koji su prije mogli biti na recimo ot centrali kad se fttc izgeadi bit ce bitstream korisnici.
14 godina
PC - stručnjak kaže...
OFC da ce i optima i svi ostali koristit HR FTTC i FTTH, to je vec dogovoreno, osim valjda vipnetom, s njima se pregovara jos. No ice ovako, nece vise biti centrala od pojedinog ISP-a vec ce sve ic na bitstream.
Di bude iso fttc i oni koji su prije mogli biti na recimo ot centrali kad se fttc izgeadi bit ce bitstream korisnici.

A što je s kolokacijama? Jasno mi je da će bitstream ići tamo di je i do sada išao, al mi je nevjerojatno da bi se alternativci odrekli svojeg hardvera u tcom centralama i prešli na tcom bitstream. Kako je to riješeno?

10 godina
Antropofob kaže...
PC - stručnjak kaže...

A što je s kolokacijama? Jasno mi je da će bitstream ići tamo di je i do sada išao, al mi je nevjerojatno da bi se alternativci odrekli svojeg hardvera u tcom centralama i prešli na tcom bitstream. Kako je to riješeno?

Mislim da će samo u manjim gradovima i oni koji su ispod 1km bliži centrali pojedinog ISP-a imati mogučnost da idu preko infrastrukture ISP-a s kojim su sklopili ugovor ostali koji su dalji od 1km morat će ići preko bitstreama.

Osobno pozdravljam HT sa odlukom da umjesto forsira samo optiku u nekim večim gradovima već omogućuje i razvoj FTTC-a koji mi trenutno djeluje isplativije od čiste optike do pojedinog korisnika, ali samo ako bi to rezultiralo i majim cijenama paketa unutar HT ponude i bitstream korisnicima tj. da otkup FTTC-a prema drugim ISP-ima bude jeftiniji. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 10:05 (froxie24).
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Samo nek to dode kod mene, lako ja odem na T-Com.

A taj bistream, to je koliko sam ja shvatio u mom slučaju, optima koristi tcomovu centralu i infrastrukturu, ali im plaća određenu naknadu za to korištenje. Onaj tko bude mogao koristiti FTTC/VDSL na tcomi ce moći i na optimi ili?

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0

0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Tako je..ja sam na t com vdsl2_ci i u narandjastoj boji

Od iskona...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
4mal kaže...

Tako je..ja sam na t com vdsl2_ci i u narandjastoj boji

Od iskona...

I koji je paket u pitanju i cijena? Zanima me da usporedim razliku u cijeni sa VDSL-om na Iskonovoj infrastrukturi

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 12:07 (froxie24).
10 godina
KiX777 kaže...

Samo nek to dode kod mene, lako ja odem na T-Com.

A taj bistream, to je koliko sam ja shvatio u mom slučaju, optima koristi tcomovu centralu i infrastrukturu, ali im plaća određenu naknadu za to korištenje. Onaj tko bude mogao koristiti FTTC/VDSL na tcomi ce moći i na optimi ili?

Koliko ja znam ta naknada je uključena u cijenu paketa pojedinog ISP-a preko bitstreama tako da zapravo tu naknadu plačaju krajnji korisnici...

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 12:05 (froxie24).
17 godina

placam VDSL2 max turbo 30 (30/5) 161.23kn 

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 12:33 (4mal).
10 godina
4mal kaže...

placam VDSL2 max turbo 30 (30/5) 161.23kn 

Da, vidim da to kod mene nema u ponudi HT-a samo ADSL, ja imam u ponudi od VDSL2 primjerice:  Iskon Net 30 (30/5) 170kn sa ugovorom na 24 mjeseca, znaći samo internet.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 12:50 (froxie24).
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Isplatilo mi se opet bit uporan i dokazat da je kod njih greška šta me hebe brzina i sve pa su me fino prebacili na VDSL port i neka su sad su mi margine odlične i sve radi super

laganini...
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Hrco1002 kaže...

Isplatilo mi se opet bit uporan i dokazat da je kod njih greška šta me hebe brzina i sve pa su me fino prebacili na VDSL port i neka su sad su mi margine odlične i sve radi super

Imaš VDSL s tolikom atenuacijom? 

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

ovo su moji podaci trenutno, na iskonu 10/0.5mbps rekli su mi iz iskona da kao nemogu vdsl ali da mi dolazi do kraja treceg mj u centralu vdsl pa se nadam da cu moci preci na njega, internet mi radi savrseno skoro nikad ne puca veza i nisam imao problema  u 5 god skoro nikako, zna se desiti ali je rijetkost. Dali cu ja moci po ovim rezultatima u modemu moci imati vdsl ili nisam te srece?

speedtest sa upaljenim iskon tv-om, inace ide oko 8 brzina ali je sada manja

[IMG]http://www.speedtest.net/result/4162895805.png[/IMG]

http://prntscr.com/68hk7j

http://prntscr.com/68hkh6

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 19:11 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
dennocro kaže...

ovo su moji podaci trenutno, na iskonu 10/0.5mbps rekli su mi iz iskona da kao nemogu vdsl ali da mi dolazi do kraja treceg mj u centralu vdsl pa se nadam da cu moci preci na njega, internet mi radi savrseno skoro nikad ne puca veza i nisam imao problema  u 5 god skoro nikako, zna se desiti ali je rijetkost. Dali cu ja moci po ovim rezultatima u modemu moci imati vdsl ili nisam te srece?

speedtest sa upaljenim iskon tv-om, inace ide oko 8 brzina ali je sada manja

[IMG]http://www.speedtest.net/result/4162895805.png[/IMG]

http://prntscr.com/68hk7j

http://prntscr.com/68hkh6

Nešto ti nije uredu na prvom prntscr ni jedan od dB parametara nije ispravan, po njima ispada da nema šanse da ikako imaš internet...

Aj ponovo provjeri u ruteru što ti izbaci.

13 godina
froxie24 kaže...

Nešto ti nije uredu na prvom prntscr ni jedan od dB parametara nije ispravan, po njima ispada da nema šanse da ikako imaš internet...

Već je bilo iz tog modema, pogrešno prikazuje

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/kvaliteta-dsl-parice/182498.aspx?page=36&jumpto=4514145&sort=asc&view=flat

Kolega Sum je rekao da se podijeli s 10, znači, ovo je 22dB...

Prilično loše za VDSL :(

Ali pričekaj da im stigne nova oprema u centralu, možda se nešto poboljša.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 21:29 (CyberDemonVZ).
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Trenutno stanje kod mene u prilogu.

Ne mogu se požaliti, do sad nikakvih problema nije bilo.

Pošto se spominje da uskoro VDSL dolazi, moram vidjeti kakvo stanje bude sa tim, pa ako bude sreće vjerojatno se na to prebacujem.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

evo ponovo ss

http://prntscr.com/68i5wd

http://prntscr.com/68i61d

a nadam se da ce kad dodje oprema biti u mogucnosti, jer ovo je katastrofa sto nude..

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
CyberDemonVZ kaže...
froxie24 kaže...

Već je bilo iz tog modema, pogrešno prikazuje

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/kvaliteta-dsl-parice/182498.aspx?page=36&jumpto=4514145&sort=asc&view=flat

Kolega Sum je rekao da se podijeli s 10, znači, ovo je 22dB...

Prilično loše za VDLS :(

Ali pričekaj da im stigne nova oprema u centralu, možda se nešto poboljša.

22dB jedva 20Mbps tako je i meni, nije ni čudo jer sam udaljen od centrale 1500m. Nema veze budem pokušao na Iskon VDSL prijeći barem dok T-com ne realizira FTTC kod mene...

12 godina
Kvaliteta DSL parice?

ja sam isto 1.5km tako su mi rekli iz iskona.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
NiramX kaže...
Hrco1002 kaže...

Imaš VDSL s tolikom atenuacijom? 

pa valjda vidiš da piše VDSL2 samo imam 10Mbit brzinu,šta se tiče tog izračuna ti podaci nisu točni ako gledaš dsl calculator jer sve ovisi o centrali,žicama,čvorovima itd itd evo ti ispod print od mog frenda on ima turbo 30 u istoj smo zgradi

laganini...
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 20:33 (Hrco1002).
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ja imam pun K. problema s netom. 2015god a ja nemam jos uvjek internet . Dosli ljudi iz iskona da mi ukljuce telefon+internet i odma nastao problem. Kazu neka kutija je van dometa vamo tamo oni nesmiju koristiti ovu koja je blizu pa nek bolje zovem tcom.

Napravim ja ugovor s tcom cekam opet mjesec dana da dodju i dodje covjek popne se na tavan,tamo gore stoji onaj prikljucak sve u redu,kad opet problem ta neka kutija,ali ovaj put je rekao da se to moze rjesit ako se provlaci od kuce do kuce od susjeda.I javi on nekim vanjskim suradnicima da dodju i pogledaju,i stvarno dodju oni za 2dana i kaze da nece bit moguce uvesti telefon nisu nista objasnili. Vec sam sav isfrustriran jer godinama cekam na internet !! Sad mi nije jasno kako ja nemogu kad moj susjed je imao i telefon i internet,a susjed s druge strane isto ima telefon. Znaci kako je moguce da samo je ne mogu imat a svi kraj mene imaju sa svih strana !! Ja neznam di bih vise pitao pa nemojte zamjerit sto ovdje pitam. Ako itko ima bilo kakav savjet ili nesto pls javite se. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, da li mi može itko reći da li je kod mene stanje OK za vdsl2?   

http://prntscr.com/6a00n6

Hvala

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 11:34 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
molnyi kaže...

Pozdrav, da li mi može itko reći da li je kod mene stanje OK za vdsl2?  
http://prntscr.com/6a00n6

Prilično dobro.

Ali imaš dosta grešaka u prijenosu... možda se riješi promjenom modema...

13 godina
neaktivan

Znači mogo bi tu ići vdsl2? Ma to je druga priča... Promjenio sam 10 modema u 2 mjeseca i ista priča... Svaki put mi puca veza 2-3 puta na dan, zovem ih, lud sam više od njih. Svaki put dođu i zamjene ruter al opet se ponavlja isto - veza pukne na jedno 20 sec, ruteru se ugase lampica za internet i broadband i resetira se...

Bene docet, qui bene distinguit.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice