Odnedavno je Iskon narančasta zona dostupna u mome gradu i provjerom preko njihove stranice navodno je dostupan VDSL u mome kvartu.
Poslat ću im upit o tome, no zanima me vaše mišljenje i iskustvo. Dolje je SS sa T-comovog rutera Simens sx763 napominjem da ruter baš i nije ispravan IPTV LAN portovi su mi u kratkom spoju i obje LAN lampice svijetle iako RJ45 nije uštekan u portove. Internet je pak unatoć kvaru normalno radio no odjavio sam ga zbog financija i ostao je samo VOIP uključen tako da su parametri uzeti pod takvim uvjetima.
Za starost instalacija u zgradi ne znam, znam samo da je i B-net provukao kanalice za postavljanje svojih kablova ukoliko netko od nas prijeđe kod njih no nekako mi ne odgovaraju baš pa ako bi istu kvalitetu mogao dobiti preko starih instalacija i Iskona ja bi bio zadovoljan. Da li bi možda pomoglo makar u kvaliteti (mislim da poboljšam kvalitetu signala zbog mogućih gubitaka u instalacijama zgrade) da promjenim kabel od rutera do zidne utičnice koji ima 10m ili čak da router i telefon prebacim tik do utičnice a povežem se bežično na njega laptopom?
Sve je više manje OK (ako pretpostavimo da taj router prikazuje točne vrijednosti kad nema internet vezu).
Ja ne bi preporučio prelazak s kabla na WiFi ako nije prijeko potrebno.
Ako imaš kakav bolji 10m kabel, probaj s njim. Ak ako nemaš, mislim da ne trebaš kupovati novi.
Najviše bi mogao dobiti promjenom kablova u zgradi, čišćenjem kontakata od kablova i utičnica, i zatezanjem žičica u utičnicama.
Zapravo, isprobaj sve što možeš :D Kabel, Wifi, konektori.. bla bla...
I poslije svakog provjeri rezultat. Onaj s najmanjim Attenuation downstream je najbolji.