Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.683.018
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozz ekipo imam jedno zanimljivo pitanje.
Naime skuzio sam jednu cudnu stvar kod frenda.
Naime covjek je od mene udaljen nekihh 250 metara i primjetio sam drasticne razlike u svemu.
Naime recimo ja kod sebe imam signal na mobitelu al za mobilni iternet koma a recimo kod njega hvata vec 4g i to super brzina.
Kod drugog kolege vidim (400 metara) on isto ima 4g!
I danas me bas zvao da mu slozim nesto pc i idem neki driver skinut kad bum ono brzina preko 2mb/s !
Ja na speedtest i imam sta vidjet ping 6 donwlaod 24 a upload 3.8 mbps.
Meni je odma se upalila zaruljica u glavi da on mora bit na nekoj drugoj centrali spojen ne moze biti na istoj ko i ja!
Oba dva imamo iskon a on je ima vdsl a meni je nedostupan jel sam u bijeloj zoni i predaleko sam! Znaci da je on blizu centrale a ja sam dosta udaljen od centrale.
Sad mene zanima kako doznati na kojoj je on centrali jel ocito da onda mogu i ja na tu centralu bit spojen!
E sad vas molim kako to doznati i pitati o kojoj se centrali radi i dali ja mogu na nju biti spojen! (jel ocito da je ta centrala meni blize a i spada u iskonovu narančastu zonu)
Vjerojatno je to neka nova centrala stara za koju ja ne znam!
Nevjerojatno al istinito dobro da sam danas to skuzio!

Ne mogu se bas snaci na ovo zyxelu!
jedino sto sam nasao je ovo:
http://prntscr.com/534jzs

Meni se cini da kucna instalacija ne valja.
Sutra idem sve detaljno vidjet.

Morat cu se sa tim pozabavit!
Inace malo mi je pukla uticnica pa sam je izolirko zaljepio i tak vec stoji godinu dana nikako da kupim novu uticnicu!
Nista idem danas bas do grada pa cu uzet uticnicu i utp kabel samo jos moram nekog naci ko ce mi to spojit!
Cek onda moram uzet i uticnicu za utp?

Ubiti onda kod spajanja nema nikakve razlike sve ostaje isto!

Naravno.
Ako nekog nesto zanima o tehnickoj strani, moze se meni obratiti. Radio sam i u HT-ovoj tehnickoj dok nisu poceli previse srat sa prodajom, a onda poslije i u Amisu dok nisam izgubio studentska prava. Za Amis mogu reci da je stvarno firma koja se brine o svojim korisnicima i dosta je ugodno raditi kao agent tamo ako nekog zanima.
jbg kad nisu ni zagreb cijeli pokrili a kamoli hrvatsku, inace bi ja odma uzeo amis ali jbg nisu mi dostupni

Je,i sam ruter ti to kaže kroz attainable rate
rece tetka na fontele da nije???
edit:eo sada zvao h1 kaze da nemogu vise od adsl-a jel nije njihova infrastruktura nego od t-scuma,kaze fritz 7330 stize(nadam se da je to bolji model)
Ima li netko taj modem i vuce li titlove sa PC-a,na PC-u mi radi PS3 media server
Pa de lazes da taj modem imao samo 2 lan porta...
rece tetka na fontele da nije???
edit:eo sada zvao h1 kaze da nemogu vise od adsl-a jel nije njihova infrastruktura nego od t-scuma,kaze fritz 7330 stize(nadam se da je to bolji model)
Ima li netko taj modem i vuce li titlove sa PC-a,na PC-u mi radi PS3 media server
Pa de lazes da taj modem imao samo 2 lan porta...
Ispričavam se,nisam se obazirao čija je infrastruktura već po tome da si unutar 1km od centrale,te ti zapravo imaš sve uvjete za VDSL.
Ja imam taj ruter,i što se tiče fritzboxova oni su valjda najbolji ruteri što ih itko od operatera daje.
Mi sa ADSL-om dobijamo 7330,a oni sa VDSL-om 7360.
Imaju hrpetinu mogučnosti,te ništa nije zaključano.
Da,ima samo 2 lan porta,od toga je jedan gigabitni,a drugi klasični 100mbitni.
kak znas da mu je vdsl dostupan? ak se to gleda po parametrima jel bi mogo ja imat vdsl?
Po parametrima si na teškoj granici jer si negdje oko 950m od centrale,ali bi ti vjerovatno htjeli aktivirati VDSL jer i dalje bi mogao dobiti oko 40 mbita u downloadu.
Inače možeš provjeriti je li ti dostupan VDSL u H1 preko konfiguratora na njihovom webu.
a po cemu vidis kolko sam udaljen hahah? H1 nema svoju infrastrukturu u popovaci pa nemogu imat vdsl ali iskon je obecao do kraja godine napravit svoju infrastrukturu tako da bi bio u narandzastoj zoni i automatski bi mogao dobiti vdsl