Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.683.018
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

I napokon su mi rješili stvar :)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozz ekipo imam jedno zanimljivo pitanje.
Naime skuzio sam jednu cudnu stvar kod frenda.

Naime covjek je od mene udaljen nekihh 250 metara i primjetio sam drasticne razlike u svemu.

Naime recimo ja kod sebe imam signal na mobitelu al za mobilni iternet koma a recimo kod njega hvata vec 4g i to super brzina.

Kod drugog kolege vidim (400 metara) on isto ima 4g!
I danas me bas zvao da mu slozim nesto pc i idem neki driver skinut kad bum ono brzina preko 2mb/s !

Ja na speedtest i imam sta vidjet ping 6 donwlaod 24 a upload 3.8 mbps.

Meni je odma se upalila zaruljica u glavi da on mora bit na nekoj drugoj centrali spojen ne moze biti na istoj ko i ja!
Oba dva imamo iskon a on je ima vdsl a meni je nedostupan jel sam u bijeloj zoni i predaleko sam! Znaci da je on blizu centrale a ja sam dosta udaljen od centrale.

Sad mene zanima kako doznati na kojoj je on centrali jel ocito da onda mogu i ja na tu centralu bit spojen!
E sad vas molim kako to doznati i pitati o kojoj se centrali radi i dali ja mogu na nju biti spojen! (jel ocito da je ta centrala meni blize a i spada u iskonovu narančastu zonu)

Vjerojatno je to neka nova centrala stara za koju ja ne znam!

Nevjerojatno al istinito dobro da sam danas to skuzio!

Kresimir
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 0:49 (keki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?
Hmm a da ti prvo das parametre iz modema, centralu ne mozes saznat koja je i di nikak. I kakve veze ima 4G sa DSL-om.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ne mogu se bas snaci na ovo zyxelu!

jedino sto sam nasao je ovo:
http://prntscr.com/534jzs

Kresimir
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nepomaze, hmmm mora negdjebiti dsl status.
12 godina
Kvaliteta DSL parice?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
E to je vec bolje, ok gusenje ti nije veliko, centrala ti je na nekih 1 km od kuce, no tebi je ocito da nevalja parica ili kucna instalacija, ovako po vdsl bi ti trebalo 20 Mbita ic bez problema, a ako rijesis instalaciju i paricu, gusenje ce ti vijerojatno pasti pa ces imati i vecu macimalnu. Tako da ako su ti kolege 250 i 400 m prije tebe u smijeru centrale, naravno da imaju bolji net.
12 godina
Zanimljivo onda sam ocito i ja premjesten na novu centralu a da nisam ni znao! Prije godinu dana bio sam na centrali (ne zelim ime spokinjat) koja je od mene bila udaljena oko 2.5-3km
Meni se cini da kucna instalacija ne valja.
Sutra idem sve detaljno vidjet.
Kresimir
13 godina
neaktivan
Ako si u kuci najbolje na promijenis kabel od uvoda s tavana do uticnice i kupis novu uticnicu. Najbolje uzeti UTP kabel za zamijenu postojeceg. Posto VDSL radi po visokim frkvencijana onda je utp i to CAT6e najbolji izbor.
12 godina
PC - stručnjak kaže...
Ako si u kuci najbolje na promijenis kabel od uvoda s tavana do uticnice i kupis novu uticnicu. Najbolje uzeti UTP kabel za zamijenu postojeceg. Posto VDSL radi po visokim frkvencijana onda je utp i to CAT6e najbolji izbor.

Morat cu se sa tim pozabavit!
Inace malo mi je pukla uticnica pa sam je izolirko zaljepio i tak vec stoji godinu dana nikako da kupim novu uticnicu!
Nista idem danas bas do grada pa cu uzet uticnicu i utp kabel samo jos moram nekog naci ko ce mi to spojit!

Cek onda moram uzet i uticnicu za utp?

Kresimir
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 11:43 (keki).
13 godina
neaktivan
Ma ne na utp uzimas bilo koji par, npr. Bijelo-plava i plava i to normalno spojis ko i stari kabel.
12 godina
PC - stručnjak kaže...
Ma ne na utp uzimas bilo koji par, npr. Bijelo-plava i plava i to normalno spojis ko i stari kabel.

Ubiti onda kod spajanja nema nikakve razlike sve ostaje isto!

Kresimir
13 godina
neaktivan
Da sve ostaje isto samo sto stavljas kabel koji je upreden (prilagođen) za visoke frekvencije.
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?
Molim za bolja pojašnjenja. U postu ću postavit sliku s parametrima svoje linije. Ekipe su kod mene bile 6-7 puta i svi tvrde da linija ima dobre performanse. Od centrale sam udaljen 1200 metara. Imam prekide i pojavu pikselizacije, više no što je normalno. Modem je JET SPEED. Kućna instalacija je kompletno zamjenjena. Predložio sam uvodjenje nove linije, kažu da nema potrebe. Interesuje me na šta ukazuju ove silne greške i kako ovo da rešim. Hvala svima unaprijed. Ko se razume u problematiku neka mi što prije odgovori.
stanje stanje

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
S tim profilom na tom gusenju je sasvim uredu. No najvjerojatnije taj modem nije neke kvaliete pa ne stigne popravit greske u prijenosu paketa sto tebi na kraju bude na tv kao razljeva. Preporuka za bilo kojeg operatera je nabavit modem s BRODACOM chipsetom i onda se vecina problema rijesi.
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Moze li na ovo ici optimin 4mbit adsl+iptv+telefon(ne voip)

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2014 18:32 (KiX777).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ak dobro vidim na mobu 38 db gusenje, na tome ti tv nebi pteporucio jer ces imat samo gomilu problema. Bolje si uzmi 10 mbita net, a iptv zaboravi.
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

jel bi mogo na ovom imat 10 mbit net + iptv?

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Naravno.

Support SCS Software: http://blog.scssoft.com
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ako nekog nesto zanima o tehnickoj strani, moze se meni obratiti. Radio sam i u HT-ovoj tehnickoj dok nisu poceli previse srat sa prodajom, a onda poslije i u Amisu dok nisam izgubio studentska prava. Za Amis mogu reci da je stvarno firma koja se brine o svojim korisnicima i dosta je ugodno raditi kao agent tamo ako nekog zanima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

jbg kad nisu ni zagreb cijeli pokrili a kamoli hrvatsku, inace bi ja odma uzeo amis ali jbg nisu mi dostupni

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Jeli sa sljedećim vrijednostima moguća brzina od 45-50 Mbit download / 5 Mbit upload?

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 17:33 (D1001).

0 0 hvala 0
14 godina

Je,i sam ruter ti to kaže kroz attainable rate

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 18:09 (robimarko).
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav

Eo ja sa Optime na H1,kolike max brzine mogu ocekivati

Thanks

0 0 hvala 0
14 godina
Tebi je i VDSL dostupan,maksimalno u idealnim uvjetima bi išlo oko 50 mbita u downloadu
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan

rece tetka na fontele da nije???

edit:eo sada zvao h1 kaze da nemogu vise od adsl-a jel nije njihova infrastruktura nego od t-scuma,kaze fritz 7330 stize(nadam se da je to bolji model)

Ima li netko taj modem i vuce li titlove sa PC-a,na PC-u mi radi PS3 media server

Pa de lazes da taj modem imao samo 2 lan porta...

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2014 23:13 (Beelzeboss).
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

kak znas da mu je vdsl dostupan? ak se to gleda po parametrima jel bi mogo ja imat vdsl?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Beelzeboss kaže...

rece tetka na fontele da nije???

edit:eo sada zvao h1 kaze da nemogu vise od adsl-a jel nije njihova infrastruktura nego od t-scuma,kaze fritz 7330 stize(nadam se da je to bolji model)

Ima li netko taj modem i vuce li titlove sa PC-a,na PC-u mi radi PS3 media server

Pa de lazes da taj modem imao samo 2 lan porta...

Ispričavam se,nisam se obazirao čija je infrastruktura već po tome da si unutar 1km od centrale,te ti zapravo imaš sve uvjete za VDSL.

Ja imam taj ruter,i što se tiče fritzboxova oni su valjda najbolji ruteri što ih itko od operatera daje.

Mi sa ADSL-om dobijamo 7330,a oni sa VDSL-om 7360.

Imaju hrpetinu mogučnosti,te ništa nije zaključano.

Da,ima samo 2 lan porta,od toga je jedan gigabitni,a drugi klasični 100mbitni.

domac5 kaže...

kak znas da mu je vdsl dostupan? ak se to gleda po parametrima jel bi mogo ja imat vdsl?

Po parametrima si na teškoj granici jer si negdje oko 950m od centrale,ali bi ti vjerovatno htjeli aktivirati VDSL jer i dalje bi mogao dobiti oko 40 mbita u downloadu.

Inače možeš provjeriti je li ti dostupan VDSL u H1 preko konfiguratora na njihovom webu.

robimarko@gmail.com
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

a po cemu vidis kolko sam udaljen hahah? H1 nema svoju infrastrukturu u popovaci pa nemogu imat vdsl ali iskon je obecao do kraja godine napravit svoju infrastrukturu tako da bi bio u narandzastoj zoni i automatski bi mogao dobiti vdsl

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Po line attenuation se vidi koliko je tko priblizno udaljen od centrale, sto je line attenuation manji to je mogucnost za vecom brzinom veca. Za vdsl nikao preko 20 db iako je i to puno. I moze se ocekivat okp 20 Mbita u downloadu.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice