Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.681.707
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?
Treba se isprobat, moze biti kad puste profil da zbog povecanja frekvencije ostanes vez veze, no tesko, trebalo bi isprobat.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Sad su opet nešto mjenjali (i sad kao da dolazi do zagušenja kod downloada/uploada):

Kakvo je sad ovo?

Rate (Up/Down) 571/3576 kbps
Noise Margin (Up/Down) 12/14 dB
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 22.1/35.3 dB
Output Power (Up/Down) 3.4/11.4 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 1034/11792 kbps
Interleave depth 4
Annex Type AnnexB
CRC errors 4575

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 14:02 (tintin).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
A pa sad je bolje ali opet to nije bas najbolje, al spram gusenja je sasvim OK. Znaci imas tocno onoliko koliko tvoja parica na toj udaljenosti moze podnest.
13 godina
neaktivan
E da dopuna malo, sad bez problema mozes imat puna 4 Mbita i VOIP samo neznam zasto ti to nisu pustili.
16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Speedtest mi pokazuje da je download 3mbps, a upload 300kbps.
Voip mi je pušten.
Kod istovremenog downloada, uploada i surfanja jako je primjetno zagušenje(nikad prije pojave ovih problema koji me muče več mjesec dana nisam imao takvih problema).

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 19:08 (tintin).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tu mozes bez problema imat 4 i to stabilno.
16 godina
Kvaliteta DSL parice?
A zašto ima zagušenja?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ja mislim da je ipak dobro svog operatera pitat dali vam moze dignut brzinu na koju zelite jer ja sam imao 4mb i kada sam u ruteru gledao sve mi je manje pisalo nego sada kada su mi dignuli na 10mb.Npr maximum line rate mi je bio down 13000kbs a sada je 23000kbs tako da su ocito nesto tamo pojacali.Hocu rec ako vidite stanje u ruteru i po tim brojkama znate da nemozete imati 10mb ipak pitajte operatera jer nemoze skodit,znam po svom slucaju,pozz

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 22:02 (Blade Runner31).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gusenje je zbog udaljenosti, ovisi o specificno otporu bakra, i to je ok, signal se ne moze pojacati iz centrale vec promjenit adsl standard, ali gusenje je podjednako.
16 godina
Kvaliteta DSL parice?
A ne znam sad s tim gušenjem, primječujem da kako mi mjenjaju profile tako gušenja ima ili nema.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Line attenuation je gusenje i imas ga uvijek, samo sto imas veci profil, vecu frekvenciju u spektru ono je malo vece.
16 godina
Kvaliteta DSL parice?
Što to znači, bolje da imam nižu brzinu?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne, nema tebi gusenje veze s brzinom, ako je margina dosta visoka da veza ne pusa ne zanima te gusenje.
12 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

Zanima me zašto mi je ovako nizak noise margin,nekad je 11 i radi sve normalno a ponekad padne na 8 i cesto puca veza,ima li to veze sa modemom ili ako nema u čemu bi tu bio problem ?

PIC PIC

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nije do modema najvjerojatnije, 1. Kakvu instalaciju imaš? 2. Odi na uvod i odsjeci paricu, oguli zice i ponovno zafrci i izoliraj izolir trakom, ako imas uticnicu skini ju odpoji zice, oguli malo, te uzmi onaj kabel sto ti je u uticnici odsjeci rj11 oguli zice i spoji i izoliraj, spoji u modem ili ako imas spliter u njega, i trebalo bi biti bolje.

Ako ne bude onda je problem, na neko od izvoda ili spojevima po tavanima ako je zracna mreza.
16 godina
PC - stručnjak kaže...
Ne, nema tebi gusenje veze s brzinom, ako je margina dosta visoka da veza ne pusa ne zanima te gusenje.

Ne kužim što se onda događa, oni mjenjaju profile i ponekad ima gušenja, a ponekad ne.
Imam jedan server i na njemu najbolje vidim kad ima problema i to tako da pada broj onih koji su na njega povezani čim ide nekakav download/upload, a nedaj bože da skidam neki torrent onda ne mogu pošteno niti surfati (nema veze koliko smanjim brzinu downloada i uploada).

13 godina
neaktivan
Nisi to shvatio, gusenje na parici je uvijek prisutno, znaci drektno na portu u centrali imas neko gusenje ali jako malo. Znaci gusenje moras imat uvijek. Sam postoje drugi parametri, koji su ti bitniji, a to je da je margina što veća, bit ce ti veza stabilinija i moci ces imat vecu brzinu.
16 godina
Kvaliteta DSL parice?
Ne kužim se ja u to i hvala na objašnjenju.
Ja ko laik samo vidim kad mi nešto radi ili ne radi kako treba.

0 0 hvala 0
16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Sad mi se javio tehničar i rekao da su dobili uputu da se kod nas može postaviti maksimalno 3mbps uploada.
Stvarno mi nisu jasni, prije mjesec dana još sam bez problema koristio dl 8mbps.

Napravio je nekakav reset rutera preko porta, o čemu je tu riječ?

Koja je razlika između Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved i Data Path (Up/Down) Fast/Fast?

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 16:56 (tintin).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
A reset porta, tocnije lock/unlock porta, brise sve mac adrese s dslama i ponovno dodjeljuje profil. Te tad pukne veza i zna bit nakratko bolje. Ovo zadnje ti je razlika u slanju paketa prema dslamu s intervaled imas veci ping jer se paketi ponovno salju ako se izgube, s jednim je da nema ponovnog slanja ako se izgube, al to nisam bas siguran.

Ni taj tehnicar koji je bio nesto mulja, nema tu nikakvuh naputaka, radi se o tome da on i dslam kontrola odlucuju sto ce stavit kada vide parametre i tu ide 4 bez problema.

Pisi prigovor i zali se. Nema ti druge.
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

veče, 

da li je brzina od 10Mbit na ovoj parici moguča i koja bi bila maksimalna brzina.... operater je T-Com

trenutno stanje , laptop spojen preko wifi 

http://www.speedtest.net/my-result/3297262275

Downstream rate:5159 kbpsUpstream rate:895 kbpsPPPoE pass-through:DisabledADSL Line Status:Cable connectedLine mode:ADSL2+Maximum line rate:16832 kbps (downstream) / 1351 kbps (upstream)Noise margin:13.4 dB (downstream) / 12 dB (upstream)Line attenuation:15.2 dB (downstream) / 9.8 dB (upstream)Output power:4.4 dBm (downstream) / 5.7 dBm (upstream)
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 23:43 (deephouse).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

ja sam udaljeniji za pola kilometra od centrale i imam 10 mbps bez problema tako da biš i ti trebao imat

0 0 hvala 0
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

a hvala na odgovoru, onda ću probat prebacit pa da vidimo, ovo do sada je uvik stabilno radilo, optika mi još nije dostupna ( mada bi rado se prebacio )... a u nekog drugog operatera se ne mogu odlučit , bez obzira na cijenu tcom-a, jer kad čitam koliko ljudi čekaju pa im ne radi pa svi nešto zezaju....:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Na toj udaljenosti bez problema, no prefrci spojeve margina ti je niska a bit ce jos niza s 10 Mbita.
16 godina
PC - stručnjak kaže...
A reset porta, tocnije lock/unlock porta, ...

koja je razlika između reseta i lock/unlocka?

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
11 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Zamolio bih vas da mi date procjenu parice..

Nema pucanja veze, zasad je stabilnih 4 mbit/s..

thompson st780 thompson st780

0 0 hvala 0
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

udaljenost je pola kilometra što je super (možeš i vdsl od h1 imat ako su ti dostupni) ali margina je za tu udaljenost i brzinu (4 mbps) niska pa probaj  ponovno spojeve telefonskih žica spojit ako želiš imat veću brzinu

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lock/unlock i reset porta je razlicit naziv za isto.
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Jel bi mogao netko objasnit što je točno "parica" ?

Jel to povezano s kvartom ili kućom?

Trenutno sam u Zagrebu, u Kozari Boku, imam 3Mbps/300 kbps preko Iskona. Htio bih to povećati bar na 8-10 Mbps (dl), a svi mi non stop govore ta je tu brzinu gotovo nemoguće postiće zbog loše infrastrukture, parice ...

Jel moguće ikako promijeniti paricu ili tak neš, saznat neke konkretne podatke o instalacijama ...?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Paricu ti cine dvije zice, znaci 2 zice koje se koriste za jednu stvar se zovu parica, znaci 1 par je 2 zice. E onda imas npr. zracni TK kabel koji ima npr 40 pari, znaci ima 80 zica i moguce je spojit na njega 40 korisnika. Teorecki je moguce promjenit paricu, no u praksi ne, jer to znaci da ako je tvoj kabel ostecen ili nesto oni bi trebali zamijeniti kompletni kabel od mjesta gdje je dobro do tebe. To ti nitko nece ako ti ispravno radi ono sto trnitno imas, jer zarada na tebi je manja nego sto bi kostala zamjena kabela.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice