Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.692.353
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
Lol danas je na poslu ISP HT i brzina je 5/7mbps to oni izgleda prebacuju se kako im se sprdne. Ne razumijem taj poslovni internet? Jel moguce da su jucer bili preko Vipove optike a danas preko HT-ovog VDSL-a?

0 0 hvala 0
11 godina
froxie24 kaže...
Lol danas je na poslu ISP HT i brzina je 5/7mbps to oni izgleda prebacuju se kako im se sprdne. Ne razumijem taj poslovni internet? Jel moguce da su jucer bili preko Vipove optike a danas preko HT-ovog VDSL-a?

Ak je iole ozbiljna fabrika, moguce da koriste 2+ ISP-a u failoveru ili load balancingu...

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ili su vidjeli da se misli preselit na posao, a nije bas dobar radnik, pa su brzinski prebacili s 100/100 na 5/7 da ga obeshrabre!

0 0 hvala 0
10 godina
sandokan111 kaže...

Ili su vidjeli da se misli preselit na posao, a nije bas dobar radnik, pa su brzinski prebacili s 100/100 na 5/7 da ga obeshrabre!

Moguce, taman kad sam pomislio super sad cu imati gdje uploudati video... 

Ali opet bolji je i taj 7mbps upload od mog 500kbps. 

10 godina
srcipesak kaže...
froxie24 kaže...

Ak je iole ozbiljna fabrika, moguce da koriste 2+ ISP-a u failoveru ili load balancingu...

Moguce da ipak je to ozbiljna tvrtka. Iako cudno malo jer u uredu ima hotspot na kojem sam isto mjerio brzinu ali preko mobitela bila je isto 7/7 ali ping je bio 1ms dok na kompjuteru na kojem sam prije izmjerio 100/100 i 1ms sad bilo 5/7 i 35ms ping.

9 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
MiTt kaže...

Pozdrav ekipica!

Ako moze par pitanja?!Imam neki MAX3 paket i gore maxtv,kakva bi se brzina mogla pustit na ovom i jel se moze po ovom znat na koliko sam udaljen od centrale? imam Speedport W 724V

Hvala unaprijed!

Udaljen si preko 1000m, 1.5km mozda buduci ti je upload katastrofa. Ili si "lucky bastard" sa ostecenom paricom zbog koje ti je upload ispod 2mbit i atenuacija tolika. Ovih 20/1 cca kolko imas ti je maksimum za trenutno stanje. Provjeri doma eventualno zice (ak ide npr kabl sa tavana po kuci) ili otvori kutijicu s paricom na kuci s vanjske strane pa vidi jel sve ok unutra ili su korodirani kabli unutra (situacija bila jednom raspali se kabli u kutijici, atenuacija bila 40db prije, nakon zamjene tih vani zica pala na 15db i covjek umjesto 10/1 tjera 50/10 iz malog prsta :D). Naravno da udaljenost najvise igra ulogu, nakon toga stanje zica do tebe i kod tebe.

Evo mene opet.Zamjenio sam kabel sa tavana i ovo su nova ocitanja rutera i imam cak ocitanje tehnicara.Jel moguce da centrala nema kapacitet pa je upload tak los?I ak moze pojasnjenje ocitanja ova od tehnicara. Kad sam zvao szk neki agent koji je radio navodno prije na tim stvarima je rekao da sam udaljen na nekih 700 metara.Hvala

11 godina
MiTt kaže...

Evo mene opet.Zamjenio sam kabel sa tavana i ovo su nova ocitanja rutera i imam cak ocitanje tehnicara.Jel moguce da centrala nema kapacitet pa je upload tak los?I ak moze pojasnjenje ocitanja ova od tehnicara. Kad sam zvao szk neki agent koji je radio navodno prije na tim stvarima je rekao da sam udaljen na nekih 700 metara.Hvala

Nesto definitivno ne stima. Na 700m u teoriji radi 50/10. Atenuacija od 29db downstream i 0.0db upstream ne stima, pogotovo za 700m. Za usporedbu ja sa ostecenom paricom na 1300m imam atenuaciju 30db down/16db up. Sumnjam da je problem u centrali, 99% da je ostecen vod od centrale do tebe. I to kvalitetno :)

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
9 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozz molim znalce da mi vele dali je to sve kak trba biti. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 10:37 (mirko6).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MiTt kaže...

Pa dogovori se sa tehničarem da ti zamijeni paricu s nekim drugim. Sigurno u tvom susjedstvu imaš masu ljudi koje ne zanima internet ili maxtv, nego jedino imaju fiksni telefon. Za njih je i ovakva parica super. Dogovorite se, pa ljudi smo.

Šta roda donese, to vrana odnese.
9 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
MiTt kaže...

Nesto definitivno ne stima. Na 700m u teoriji radi 50/10. Atenuacija od 29db downstream i 0.0db upstream ne stima, pogotovo za 700m. Za usporedbu ja sa ostecenom paricom na 1300m imam atenuaciju 30db down/16db up. Sumnjam da je problem u centrali, 99% da je ostecen vod od centrale do tebe. I to kvalitetno :)

A kako da se to provjeri?Da nazovem szk i pitam jel mogu poslat tehnicara?Da trazim da mi provjere vod?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 12:22 (MiTt).
9 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...
MiTt kaže...

Pa dogovori se sa tehničarem da ti zamijeni paricu s nekim drugim. Sigurno u tvom susjedstvu imaš masu ljudi koje ne zanima internet ili maxtv, nego jedino imaju fiksni telefon. Za njih je i ovakva parica super. Dogovorite se, pa ljudi smo.

A da bar znam nekog tehnicara pa bi ga pitao,al nazalost neznam tako da mogu jedino probat preko szk.

Valjda mogu..  :/

9 godina
 mirko6 kaže...

Pozz molim znalce da mi vele dali je to sve kak trba biti. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2016 11:33 (mirko6).
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Tu se nista ne vidi. Trebas podatke parice, tamo gdje ce ti pisat "line attenuation" i slicno.

0 0 hvala 0
9 godina

Možda ova?

10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Da ta. Po tom prikazu, veza je bolja od prosjeka, sta se rijetko vidja.

0 0 hvala 0
9 godina

Sad imam 10mb koliko bi išlo ?

17 godina

Sada ti je na 10Mbps margina 10.8db, atenuacija 23db- udaljen preko 1km

Išlo bi oko 20mbps na vdsl-u.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozz sta mislite o ovome kolko i ovo moglo da ide ? trenutno je 20  

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Imas pod attainable 68, znaci toliko moze. Paket od 50 mbita + tv misilm da je nekih 58, tako da je to to.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ok hvala 

0 0 hvala 0
16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Nakon godinu i 4 mjeseca natezanja.... Evo ga 20/2 http://www.speedtest.net/result/5456650085.png

Nego... Vidim da su podatci zglitchani, pa pretpostavljam da nema mogućnosti za 30/5? 

http://image.prntscr.com/image/425d933c832b46769d9811001ca46b6f.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 15:58 (Vkm996).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ekipa,dal ima netko od vas ZTE 931 VII v4.0? Nedavno mi je aktivirana turbo10 opcija i radilo je sve super dok mi nije stari speedtouch ruter krepal  Imal sam 10mbit i radilo je bez ikakvih problema, prije nekih 2 tjedna mi je frajer zamijenil ruter i sad imam ovaj gore ZTE,smanjeno mi je na 8mbita i sad je počelo zadnjih par dana reset neta bezveze,jučer mi je navečer 2 put u roku od 20min krepalo.E sad nigdje nemrem najti kak provjerit parametre,pa ako neko zna slobodno nek napiše.

Prije Prije
Status Status
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Možda bi ti aprametri bili u zadnjem tabu?

15 godina
Ag008 kaže...

Možda bi ti aprametri bili u zadnjem tabu?

Ma ne znam,stvarno ne vidim di se to nalazi..tak mi izgleda kaj da to nije dostupno običnom korisniku

15 godina
Kvaliteta DSL parice?

daj logiraj se kao administrator

ovako ti mora biti

pozz

Samsung S6 Edge+
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 17:29 (pasko).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Teško da na ovom forumu netko ima lošije...UŽAS!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

E hvala,vidim sad prek admina.Opet budem moral zvat zbog pucanja veze,a imam novi ruter..stvarno ne znam kaj je stim sad,ah.

Novi ruter Novi ruter
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

moze li 10 mbit?

0 0 hvala 0
17 godina

ne baš, 8mbps ti je max

10 godina
pqweasdyxc kaže...

Teško da na ovom forumu netko ima lošije...UŽAS!

Ima puno gore, tebi je odlicno za tu razdaljinu, samo si daleko i nemoze se tu puno. Al veza je cist ok za tu daljinu.

zagiii kaže...

E hvala,vidim sad prek admina.Opet budem moral zvat zbog pucanja veze,a imam novi ruter..stvarno ne znam kaj je stim sad,ah.

Ocito ti veza ne moze s ovom marginom drzat i zato puca. Ic ce ta brzina jos dolje kako se cini. Ili ce netko popravit ako je negdje kvar pa uzrokuje probleme.

Razorman kaže...

moze li 10 mbit?

Po prikazanom ne, al ova margina je ogromna, jesi to ti imao prije problema s pucanjem ili sta? Ako nisi, trebalo bi vidjet kad ti smanje marginu koliko bi onda bilo jer ovo nije target od 6db prilicno sam siguran, a i jos si na fastu, ne kuzim zasto ako je tolika razdaljina. Mozda i bude islo do 10 ako bi se netko potrudio malo postelavat tu liniju, jer po prikazanom izgleda bolja od prosjeka (max i margina na tu daljinu). A mozda se samo router zaigrao malo pa prikazuje neke brojke koje ne bi smjele tu bit. Kako god, ja bi zvao da to pokusaju popravit malo da ti tehnicar izadje i pokusa postelat liniju, da malo smanji target marginu pa da vidis kako ce bit. Malo ukljuci zastite po liniji, malo smanji marginu i testirat pa vidjet.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice