noise margin upstream: 17 db
output power downstream: 19 db
attenuation upstream: 22 db
To sam nasao,jel ovo vrijedi sto. brzina 10/.5
noise margin upstream: 17 db
output power downstream: 19 db
attenuation upstream: 22 db
To sam nasao,jel ovo vrijedi sto. brzina 10/.5
Daj podatke za Downsteam, on je važniji.
Sva atenuacija za DL iznad 20db ti znači da ćeš moći samo 20/5 paket a malo vjerojatno 30mbps.
Tj i UL neće biti neki ekstra
Steta meni nemogu ni svih deset isporuciti ,imam nekih 7.5
Da možeš imati do 40 MBit-a..... A kada t-com podigne profil moći ćeš imati i do 60 Mbit-a
Možete li mi reći maximalnu brzinu i udaljenost od centrale za moju paricu?
Hvala
Pise ti maximalna brzina. To ti je ovo "Attainable". Znaci 15mbita. Za vdsl, ubacis u kalkulator onu vrijednost pod "line attenuation" na receive (to bi bio downstream) i vidis sto izbaci i ocekujes otprilike losije :P Tebi na 16 daje 31 vdsl2, ali ti isto tako adsl daje 22, a router prikazuje 15, tako da je to osjetno losije. Sad jeli to zbog svih ovih zastita na liniji sta su ukljucene, ima li razloga za to ili je to stavljeno jer eto, ima se moze se, to je pitanje. Ali ako samo gledas po trenutnom stanju i da je sve "jer se mora" nije neka parica bas.
Možete li mi reći maximalnu brzinu i udaljenost od centrale za moju paricu?
Hvala
Pise ti maximalna brzina. To ti je ovo "Attainable". Znaci 15mbita. Za vdsl, ubacis u kalkulator onu vrijednost pod "line attenuation" na receive (to bi bio downstream) i vidis sto izbaci i ocekujes otprilike losije :P Tebi na 16 daje 31 vdsl2, ali ti isto tako adsl daje 22, a router prikazuje 15, tako da je to osjetno losije. Sad jeli to zbog svih ovih zastita na liniji sta su ukljucene, ima li razloga za to ili je to stavljeno jer eto, ima se moze se, to je pitanje. Ali ako samo gledas po trenutnom stanju i da je sve "jer se mora" nije neka parica bas.
zasto je losa parica na ovakvoj slicnoj parici frend ima 40 mbita a drugi frend ima line attenuation oko 23db u down i ima turbo 30 bez problema
tako da ovo tvoje ne stoji
zasto je losa parica na ovakvoj slicnoj parici frend ima 40 mbita a drugi frend ima line attenuation oko 23db u down i ima turbo 30 bez problema
Normalno da stoji, samo ti gledas stablo umjesto sume. Pogledaj mu ostale parametre, napisao sam zasto je losa. Nije samo "line attenuation" bitan i sto se gleda. Netko moze na 10db gusenja imat 23mbita, neko moze imat 15. To sto ti i prijatelj imate nema veze s ovim sto je on stavio. Laicki, ti na svojoj parici koja je 100m udaljena od centrale mozes imat 100mbita vdsla, netko drugi na nekoj drugoj lokaciji 100m od centrale moze imat max 50.
Normalno da stoji, samo ti gledas stablo umjesto sume. Pogledaj mu ostale parametre, napisao sam zasto je losa. Nije samo "line attenuation" bitan i sto se gleda. Netko moze na 10db gusenja imat 23mbita, neko moze imat 15. To sto ti i prijatelj imate nema veze s ovim sto je on stavio. Laicki, ti na svojoj parici koja je 100m udaljena od centrale mozes imat 100mbita vdsla, netko drugi na nekoj drugoj lokaciji 100m od centrale moze imat max 50.
ok moja greska :)
Link StatusConnected
Modulation TypeVDSL2
Actual Rate (Up/Down)16383/65085 kbps
Attainable Rate (Up/Down)38895/69384 kbps
Noise Margin (Up/Down)19.3/5.9 dB
Line Attenuation (Up/Down)25/13 dB
Output Power (Up/Down)9.3/14.5 dBm
Data Path (Up/Down)Interleaved/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down)71/296
Interleave Delay (Up/Down)1/4 msINP (Up/Down)0.5/1
symbolsProfile17a
LinkEncapG.993.2_Annex_K_PTMCRC Errors (Up/Down)0/36FEC Errors (Up/Down)0/8356221HEC Errors (Up/Down)0/346
Na ruteru pise da je pusteno 65/15 a speed test mjeri uglavnom oko 35/10, zasto? Malo me brine niski noise margin za download ali zasad nema pucanja veze evo nakon nekih 12h koristenja...
Link StatusConnected
Modulation TypeVDSL2
Actual Rate (Up/Down)16383/65085 kbps
Attainable Rate (Up/Down)38895/69384 kbps
Noise Margin (Up/Down)19.3/5.9 dB
Line Attenuation (Up/Down)25/13 dB
Output Power (Up/Down)9.3/14.5 dBm
Data Path (Up/Down)Interleaved/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down)71/296
Interleave Delay (Up/Down)1/4 msINP (Up/Down)0.5/1
symbolsProfile17a
LinkEncapG.993.2_Annex_K_PTMCRC Errors (Up/Down)0/36FEC Errors (Up/Down)0/8356221HEC Errors (Up/Down)0/346
Na ruteru pise da je pusteno 65/15 a speed test mjeri uglavnom oko 35/10, zasto? Malo me brine niski noise margin za download ali zasad nema pucanja veze evo nakon nekih 12h koristenja...
profil nije dobro konfiguriran jer ima postavke koje blokiraju punu vezu..... Treba ih zvati da otklone smetnju kako bi mogao imati punu brzinu.
Da li se krenilo sa mini centralama u udaljenija mjesta jer ovo je katastrofa ni 10mbps ni tv....
Mislim da nece to jos skoro...minimalno do jeseni ili bozica....
Pa vidjet cemo do tad uzivanje uz vecernje pucanje veze bar 3.4 puta.....
Da li se krenilo sa mini centralama u udaljenija mjesta jer ovo je katastrofa ni 10mbps ni tv....
To je super. Zakonski si puno iznad onog što su dužni dati.
Za daljnji razvoj je upitno općenito stanje oko tebe, tj. potencijalni broj korisnika i omjer investicije i kasnije zarade.
Za daljnji razvoj je upitno općenito stanje oko tebe, tj. potencijalni broj korisnika i omjer investicije i kasnije zarade.
Imaju manje od 2 godine vremena kolko je ugovor pa cemo vidjet oce li se sta pokrenit..
Imaju manje od 2 godine vremena kolko je ugovor pa cemo vidjet oce li se sta pokrenit..
"Imaju"?
Imaju oni puno više. Njima jedan korisnik nije nimalo interesantan, posebno kad su velike investicije u pitanju.
Koliki bi upload trebao bit pušten za adsl + voip? Mislim da je 384 kbps kolko mi je sad stavljeno premalo za oboje. Koliko uopće troši voip? Net je 4mbit od t-cuma.
Koliki bi upload trebao bit pušten za adsl + voip? Mislim da je 384 kbps kolko mi je sad stavljeno premalo za oboje. Koliko uopće troši voip? Net je 4mbit od t-cuma.
Ja nisam primjetio razliku kada su me prebacili na voip. 0.64 bio.... 0.64 ostao :/
Kako si spojen na router? Wireless ili zica? Moguce da nisu dobro iskonfigurirali pa si ogranicen na portu, tad trebas prijavit gresku i popravit ce. Ako je wlan, provjeri kakav je speedtest s lanom. Provjeri servere u hr, njemackoj (frankfurt) i nizozemskoj (amsterdam).
Koliki god da je pusten voip ima prioritet te ce uzet od uploada, a upload ima ono sto ostane. Obicno profil prosire za 1mbps u uploadu za voip, iako naravno, ne na adslu, tu ovisi.
Ja nisam primjetio razliku kada su me prebacili na voip. 0.64 bio.... 0.64 ostao :/
Jer ima zalihe valjda u uploadu pa nisi ni osjetio voip jer ti ide "preko profila".
Evo i moja dsl parica,inače vdsl 30/5.
EDIT
Zar nebih trebao imati gigabitni lan?
Meni je 100mb/s lan(tako na pc-u očitava a ploča logično podržava gigabit)
Izgleda da je tebi centrala u podrumu kuće! = )
EDIT
Izgleda da je tebi centrala u podrumu kuće! = )
A nije u podrumu ali je ispred susjedove kuće,tako da sam ja od centrale svega 20tak metara :P
EDIT
Imaš nešto puno grešaka za takvu liniju, kakav kabel ti koristi kućna instalacija?
Da ja imam takvu liniju ne bih bio na 30/5 već na najvećoj brzini koju bi mi mogli pustiti.
Bakar bi vukao skoro k'o optika. lol
Imaš nešto puno grešaka za takvu liniju, kakav kabel ti koristi kućna instalacija?
Da ja imam takvu liniju ne bih bio na 30/5 već na najvećoj brzini koju bi mi mogli pustiti.
ako mislis da je to puno gresaka, evo mojih :D
ako mislis da je to puno gresaka, evo mojih :D
Ubaci VDSL splitter na liniju (dobio si ga uz router). Smanjiti će ti broj grešaka.
Ubaci VDSL splitter na liniju (dobio si ga uz router). Smanjiti će ti broj grešaka.
pa spojen je VDSL splitter, bitno je da veza ne puca kao dok sam imao thompson speedtouch
pa spojen je VDSL splitter, bitno je da veza ne puca kao dok sam imao thompson speedtouch
Kakva ti je kućna instalacija, kakvi kabeli?
EDIT
Ja sam na selu da naglasim i kod nas je najviše što daju 30/5,nove su instalacije ali je vani su stare instalacije.