Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.678.768
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

noise margin upstream: 17 db
output power downstream: 19 db
attenuation upstream: 22 db

To sam nasao,jel ovo vrijedi sto. brzina 10/.5

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?

Daj podatke za Downsteam, on je važniji.

Sva atenuacija za DL iznad 20db ti znači da ćeš moći samo 20/5 paket a malo vjerojatno 30mbps.

Tj i UL neće biti neki ekstra

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Steta meni nemogu ni svih deset isporuciti ,imam nekih 7.5

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Mogu li imati VDSL na ovoj parici?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da možeš imati do 40 MBit-a..... A kada t-com podigne profil moći ćeš imati i do 60 Mbit-a

16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Možete li mi reći maximalnu brzinu i udaljenost od centrale za moju paricu?

Hvala

Parica Parica
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 9:15 (drama).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
drama kaže...

Hvala

Pise ti maximalna brzina. To ti je ovo "Attainable". Znaci 15mbita. Za vdsl, ubacis u kalkulator onu vrijednost pod "line attenuation" na receive (to bi bio downstream) i vidis sto izbaci i ocekujes otprilike losije :P Tebi na 16 daje 31 vdsl2, ali ti isto tako adsl daje 22, a router prikazuje 15, tako da je to osjetno losije. Sad jeli to zbog svih ovih zastita na liniji sta su ukljucene, ima li razloga za to ili je to stavljeno jer eto, ima se moze se, to je pitanje. Ali ako samo gledas po trenutnom stanju i da je sve "jer se mora" nije neka parica bas.

15 godina
sandokan111 kaže...
drama kaže...

Hvala

Pise ti maximalna brzina. To ti je ovo "Attainable". Znaci 15mbita. Za vdsl, ubacis u kalkulator onu vrijednost pod "line attenuation" na receive (to bi bio downstream) i vidis sto izbaci i ocekujes otprilike losije :P Tebi na 16 daje 31 vdsl2, ali ti isto tako adsl daje 22, a router prikazuje 15, tako da je to osjetno losije. Sad jeli to zbog svih ovih zastita na liniji sta su ukljucene, ima li razloga za to ili je to stavljeno jer eto, ima se moze se, to je pitanje. Ali ako samo gledas po trenutnom stanju i da je sve "jer se mora" nije neka parica bas.

zasto je losa parica na ovakvoj slicnoj parici frend ima 40 mbita a drugi frend ima line attenuation oko 23db u down i ima turbo 30 bez problema

tako da ovo tvoje ne stoji

Samsung NOTE 4 910F
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 7:55 (pasko).
10 godina
pasko kaže...

zasto je losa parica na ovakvoj slicnoj parici frend ima 40 mbita a drugi frend ima line attenuation oko 23db u down i ima turbo 30 bez problema

Normalno da stoji, samo ti gledas stablo umjesto sume. Pogledaj mu ostale parametre, napisao sam zasto je losa. Nije samo "line attenuation" bitan i sto se gleda. Netko moze na 10db gusenja imat 23mbita, neko moze imat 15. To sto ti i prijatelj imate nema veze s ovim sto je on stavio. Laicki, ti na svojoj parici koja je 100m udaljena od centrale mozes imat 100mbita vdsla, netko drugi na nekoj drugoj lokaciji 100m od centrale moze imat max 50.

15 godina
sandokan111 kaže...
pasko kaže...

Normalno da stoji, samo ti gledas stablo umjesto sume. Pogledaj mu ostale parametre, napisao sam zasto je losa. Nije samo "line attenuation" bitan i sto se gleda. Netko moze na 10db gusenja imat 23mbita, neko moze imat 15. To sto ti i prijatelj imate nema veze s ovim sto je on stavio. Laicki, ti na svojoj parici koja je 100m udaljena od centrale mozes imat 100mbita vdsla, netko drugi na nekoj drugoj lokaciji 100m od centrale moze imat max 50.

ok moja greska :)

Samsung NOTE 4 910F
11 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Link StatusConnected

Modulation TypeVDSL2

Actual Rate (Up/Down)16383/65085 kbps

Attainable Rate (Up/Down)38895/69384 kbps

Noise Margin (Up/Down)19.3/5.9 dB

Line Attenuation (Up/Down)25/13 dB

Output Power (Up/Down)9.3/14.5 dBm

Data Path (Up/Down)Interleaved/Interleaved

Interleave Depth (Up/Down)71/296

Interleave Delay (Up/Down)1/4 msINP (Up/Down)0.5/1

symbolsProfile17a

LinkEncapG.993.2_Annex_K_PTMCRC Errors (Up/Down)0/36FEC Errors (Up/Down)0/8356221HEC Errors (Up/Down)0/346

Na ruteru pise da je pusteno 65/15 a speed test mjeri uglavnom oko 35/10, zasto? Malo me brine niski noise margin za download ali zasad nema pucanja veze evo nakon nekih 12h koristenja...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ZokyCRO kaže...

Link StatusConnected

Modulation TypeVDSL2

Actual Rate (Up/Down)16383/65085 kbps

Attainable Rate (Up/Down)38895/69384 kbps

Noise Margin (Up/Down)19.3/5.9 dB

Line Attenuation (Up/Down)25/13 dB

Output Power (Up/Down)9.3/14.5 dBm

Data Path (Up/Down)Interleaved/Interleaved

Interleave Depth (Up/Down)71/296

Interleave Delay (Up/Down)1/4 msINP (Up/Down)0.5/1

symbolsProfile17a

LinkEncapG.993.2_Annex_K_PTMCRC Errors (Up/Down)0/36FEC Errors (Up/Down)0/8356221HEC Errors (Up/Down)0/346

Na ruteru pise da je pusteno 65/15 a speed test mjeri uglavnom oko 35/10, zasto? Malo me brine niski noise margin za download ali zasad nema pucanja veze evo nakon nekih 12h koristenja...

profil nije dobro konfiguriran jer ima postavke koje blokiraju punu vezu..... Treba ih zvati da otklone smetnju kako bi mogao imati punu brzinu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2015 9:56 (jobi123).
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Da li se krenilo sa mini centralama u udaljenija mjesta jer ovo je katastrofa ni 10mbps ni tv....

-
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
horihoro kaže...

Da li se krenilo sa mini centralama u udaljenija mjesta jer ovo je katastrofa ni 10mbps ni tv....

Mislim da nece to jos skoro...minimalno do jeseni ili bozica....

10 godina

Pa vidjet cemo do tad uzivanje uz vecernje pucanje veze bar 3.4 puta.....

-
17 godina
horihoro kaže...

To je super. Zakonski si puno iznad onog što su dužni dati.

Za daljnji razvoj je upitno općenito stanje oko tebe, tj. potencijalni broj korisnika i omjer investicije i kasnije zarade.

10 godina
Old Iggy kaže...
horihoro kaže...

Za daljnji razvoj je upitno općenito stanje oko tebe, tj. potencijalni broj korisnika i omjer investicije i kasnije zarade.

Imaju manje od 2 godine vremena kolko je ugovor pa cemo vidjet oce li se sta pokrenit..

-
17 godina
horihoro kaže...
Old Iggy kaže...
horihoro kaže...

Imaju manje od 2 godine vremena kolko je ugovor pa cemo vidjet oce li se sta pokrenit..

"Imaju"?

Imaju oni puno više. Njima jedan korisnik nije nimalo interesantan, posebno kad su velike investicije u pitanju.

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Koliki bi upload trebao bit pušten za adsl + voip? Mislim da je 384 kbps kolko mi je sad stavljeno premalo za oboje. Koliko uopće troši voip? Net je 4mbit od t-cuma.

0 0 hvala 0
15 godina
agontprevarator1 kaže...

Koliki bi upload trebao bit pušten za adsl + voip? Mislim da je 384 kbps kolko mi je sad stavljeno premalo za oboje. Koliko uopće troši voip? Net je 4mbit od t-cuma.

Ja nisam primjetio razliku kada su me prebacili na voip. 0.64 bio.... 0.64 ostao :/

10 godina
ZokyCRO kaže...

Kako si spojen na router? Wireless ili zica? Moguce da nisu dobro iskonfigurirali pa si ogranicen na portu, tad trebas prijavit gresku i popravit ce. Ako je wlan, provjeri kakav je speedtest s lanom. Provjeri servere u hr, njemackoj (frankfurt) i nizozemskoj (amsterdam).

agontprevarator1 kaže...

Koliki god da je pusten voip ima prioritet te ce uzet od uploada, a upload ima ono sto ostane. Obicno profil prosire za 1mbps u uploadu za voip, iako naravno, ne na adslu, tu ovisi.

Vkm996 kaže...

Ja nisam primjetio razliku kada su me prebacili na voip. 0.64 bio.... 0.64 ostao :/

Jer ima zalihe valjda u uploadu pa nisi ni osjetio voip jer ti ide "preko profila".

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 3:50 (sandokan111).
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Evo i moja dsl parica,inače vdsl 30/5.

EDIT
Zar nebih trebao imati gigabitni lan?

Meni je 100mb/s lan(tako na pc-u očitava a ploča logično podržava gigabit)

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 8:26 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kruskar kaže...

EDIT

Izgleda da je tebi centrala u podrumu kuće! = )

It's nice to be important, but it's more important to be nice
14 godina
Krezo_1987 kaže...
kruskar kaže...

EDIT

Izgleda da je tebi centrala u podrumu kuće! = )

A nije u podrumu ali je ispred susjedove kuće,tako da sam ja od centrale svega 20tak metara :P

17 godina
kruskar kaže...

EDIT

Imaš nešto puno grešaka za takvu liniju, kakav kabel ti koristi kućna instalacija?

Da ja imam takvu liniju ne bih bio na 30/5 već na najvećoj brzini koju bi mi mogli pustiti.

Bakar bi vukao skoro k'o optika. lol

Twitter: @191x7
14 godina
191x7 kaže...

Imaš nešto puno grešaka za takvu liniju, kakav kabel ti koristi kućna instalacija?

Da ja imam takvu liniju ne bih bio na 30/5 već na najvećoj brzini koju bi mi mogli pustiti.

ako mislis da je to puno gresaka, evo mojih :D

http://prntscr.com/7mq6yp

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 17:13 (p1k1p).
17 godina
p1k1p kaže...
191x7 kaže...

ako mislis da je to puno gresaka, evo mojih :D

http://prntscr.com/7mq6yp

Ubaci VDSL splitter na liniju (dobio si ga uz router). Smanjiti će ti broj grešaka.

14 godina
191x7 kaže...

Ubaci VDSL splitter na liniju (dobio si ga uz router). Smanjiti će ti broj grešaka.

pa spojen je VDSL splitter, bitno je da veza ne puca kao dok sam imao thompson speedtouch

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 17:34 (p1k1p).
17 godina
p1k1p kaže...
191x7 kaže...

pa spojen je VDSL splitter, bitno je da veza ne puca kao dok sam imao thompson speedtouch

Kakva ti je kućna instalacija, kakvi kabeli?

14 godina
191x7 kaže...
kruskar kaže...

EDIT

Ja sam na selu da naglasim i kod nas je najviše što daju 30/5,nove su instalacije ali je vani su stare instalacije.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice