Mene bi bilo sram imati takav upload pri takvom downloadu
Bnet - iskustva općenito ?
- poruka: 4.148
- |
- čitano: 1.759.073
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel neko ima poteškoća s netom, tj dali mu puca veza na zapadnom dijelu Zagreba?
Uvest ću Bnet - 3D (Vatrogasna ulica, Osijek).
Iz podruma kabel će ući u dnevnu sobu - prizemlje (u toj sobi treba tv + telefon).
U mojoj sobi - kat, treba tv + internet.
Pitanje: mogu li oni u dnevnoj sobi staviti "odašiljač" za internet tako da ljeti odnesem komp u podrum (kupim rabljeni laptop, stavim stari PC) i imam net u podrumu (temp 18 ° C)?
Može li uopće "odašiljač" slati signal da ga hvatam u etaži ispod (komp u podrumu a "odašiljač" , gore, u dnevnoj sobi)?
Ili da "odašiljač" bude u podrumu (signal treba, zimi, proći kroz dvije betonske "deke" do kata)?
Sorry na nestručnosti i HVALA na savjetima.
Uvest ću Bnet - 3D (Vatrogasna ulica, Osijek).
Iz podruma kabel će ući u dnevnu sobu - prizemlje (u toj sobi treba tv + telefon).
U mojoj sobi - kat, treba tv + internet.
Pitanje: mogu li oni u dnevnoj sobi staviti "odašiljač" za internet tako da ljeti odnesem komp u podrum (kupim rabljeni laptop, stavim stari PC) i imam net u podrumu (temp 18 ° C)?
Može li uopće "odašiljač" slati signal da ga hvatam u etaži ispod (komp u podrumu a "odašiljač" , gore, u dnevnoj sobi)?
Ili da "odašiljač" bude u podrumu (signal treba, zimi, proći kroz dvije betonske "deke" do kata)?
Sorry na nestručnosti i HVALA na savjetima.
Oko kojeg si broja ulice?nemoras tocan rec..al i ja sam tu..Jel tebi vec uvode?
Mozes uzeti od b-neta router s kojim mozes povezat 4 kompa zicno i koji naravno ima wlan (tvoj odasiljac) i hvatas ga onda s laptopom/mobitelom..Mislim da bi signal trebao proci bez problema ikakvog..
Najam za router svaki mjesec placas 30kn, a mozes i uzeti samo modem(nema wlan, samo 1 ili 2 prikljucka) i on je 15kn mjesecno..
Imas jos jednu kombinaciju, uzeti njihov modem i kupiti neki jeftiniji router 100-200 kn..i onda to pospajati da radi, i da placas samo 15 kn..
A za broj ulice pitam jer sam i ja iz Vatrogasne pa me zanima jesu tebi vec nesto rekli?
Hvala na savjetu.
Potez od broja 74 do 90 (sad sam ostao anoniman, ha ha ha).
Ništa naročito nisu rekli a nisam ni pitao :(
Susjeda je rekla bratu: to će biti bežično (???)
Ako kupim svoj ruter, hoće li mi sra*i serviser kad dođe na neku intervenciju (tipa: to nije naš ruter, ne smiješ sam to priključiti...)?
EDIT: I gdje staviti router (podrum, dnevna soba-prizemlje, moja soba na katu)?
Pitam zbog wlan-a. htio bih u podrumu, ljeti, imati internet.
Potez od broja 74 do 90 (sad sam ostao anoniman, ha ha ha).
Ništa naročito nisu rekli a nisam ni pitao :(
Susjeda je rekla bratu: to će biti bežično (???)
Ako kupim svoj ruter, hoće li mi sra*i serviser kad dođe na neku intervenciju (tipa: to nije naš ruter, ne smiješ sam to priključiti...)?
Nece, naravno da smijes..Jedino sto ces ti napraviti je utp kabel spojit iz modema u router, i dalje s routerom sve radis..nema tu sta sra*
Neki tipa ovaj
Treba mi wlan zbog neta u podrumu (ak je ruter u prizemlju, imam net i na terasi dok sunce ne uprži :) )
Treba mi wlan zbog neta u podrumu (ak je ruter u prizemlju, imam net i na terasi dok sunce ne uprži :) )
Pa stavi ga tamo gdje ce ti komp bit prikljucen, ili u dnevnu, a do podruma ili terase bi trebao imati signal bez problema..
Moji doma imaju 1Mbps internet, pa mjesečno naprave 100 - 200 GB prometa bez nekih prevelikih skidanja...
Limit od 320 GB u današnje vrijeme je premalo. Toliko možeš potrošiti samo na youtube. Netko je spomenuo u sarkastičnom stilu da "bez 1080p videa na youtubeu ne bi mogao preživjeti", a ja ga pitam zašto ne ukoliko ti je to gušt i plaćaš si dovoljno brz internet da to možeš gledati u realnom vremenu?
Ne ako plaćaš najobičniji najsporiji paket i s tim gledavanjem youtubea 1080p smetaš druge i rušiš im brzine kada trebaju u večernjim satima, skini si taj video ili .mp3 pa slušaj gledaj koliko hoćeš milion puta ako hoćeš, kome nabijaš gledanja? sam sebi?
ima najjeftiniji socijalni paket i još se buni budi faca isprsi se uzmi najskuplji paket pa se onda dođi žali kako ne volim ovakve ljude ako smetaš smetaš jbga pokri se sa ušima
kuda bi oni došli kada bi i najjeftinijima davali brda i doline zato i postoji pojam skuplje
uf kako me naživcira u sekundi :p
Dali se desi nekome da prilikom gledanja 1080p videa na youtube pogase se messengeri itd i nemoze surfat dok se video neucita do kraja?
Dali se desi nekome da prilikom gledanja 1080p videa na youtube pogase se messengeri itd i nemoze surfat dok se video neucita do kraja?
Ne lol... pa 1080p video cak nije je nesto bandwith intensive...
Da vas obavjestim da sam sa analognim bnet paketom pronasao jos 43 digitalna programa, evo popis pa ako netko zeli probat.
al jazeera english
bbc world news
boomerang televizion
cctv news
cinestar action and thriler
cmc
cnbc
da vinci learning
deutche welle
dm sat
doma tv
dutv
fight channel
fox news
france 24
ginx
golica tv
happy tv
hrt plus
hrt 1 i 2
infokanal
kcn music 2
mezzo
moja uprava
mozaik
n24
narodna tv
nova tv
rtcg
rtl 1 i 2
russian today tv
sbtv
sportska tv
top shop tv
tv espana
tv1
tvsh
vecernji.hr
vh1
z1
drava tv-7
hbo od
Moji doma imaju 1Mbps internet, pa mjesečno naprave 100 - 200 GB prometa bez nekih prevelikih skidanja...
Limit od 320 GB u današnje vrijeme je premalo. Toliko možeš potrošiti samo na youtube. Netko je spomenuo u sarkastičnom stilu da "bez 1080p videa na youtubeu ne bi mogao preživjeti", a ja ga pitam zašto ne ukoliko ti je to gušt i plaćaš si dovoljno brz internet da to možeš gledati u realnom vremenu?
Ne ako plaćaš najobičniji najsporiji paket i s tim gledavanjem youtubea 1080p smetaš druge i rušiš im brzine kada trebaju u večernjim satima, skini si taj video ili .mp3 pa slušaj gledaj koliko hoćeš milion puta ako hoćeš, kome nabijaš gledanja? sam sebi?
ima najjeftiniji socijalni paket i još se buni budi faca isprsi se uzmi najskuplji paket pa se onda dođi žali kako ne volim ovakve ljude ako smetaš smetaš jbga pokri se sa ušima
kuda bi oni došli kada bi i najjeftinijima davali brda i doline zato i postoji pojam skuplje
uf kako me naživcira u sekundi :p
Plaćam najobičniji paket koji je flat. Sve dok postoji operator koji me neće ograničavati u tom flatu ću biti kod njega, iako mi realno ne treba toliko prometa, ali čisto iz principa, makar i bilo skuplje 20-30%.
Rado bi ja da mogu birati koji ću paket, ali tam di živim je sve samo preko T-Com linije dostupno (T-Com, Optima, H1, Iskon), ja sam konkretno na Iskon HR.Duo Smart 1 Mbps, jer mi je parica u banani i ne mogu dobiti 4 Mbps.
To koliko ja plaćam se tebe ne tiče i ja ću gledati koji klip hoću u bilo kojim satima (između ostaloga jer me moj operator ne ograničava u tome).
Koja si ti faca, jesi ti od onih koji gaze pješake i bicikliste BMW-ima zato jer smetaju?
Samo za tvoju informaciju, niti jedan operator osim B-neta ne ograničava svoje korisnike u prometu. Nije niti B-net do prije par mj. kad su skužili da su previše korisnika uzeli i da ne mogu ispuniti uvjete koje su obećali, pa su uveli kluzulu u opće uvjete. Sad se pametnjaković našao prigovarati meni kad kažem da nije u redu takvo ograničavanje.
Da vas obavjestim da sam sa analognim bnet paketom pronasao jos 43 digitalna programa, evo popis pa ako netko zeli probat.
Lokacija?
Meni su dostupna samo 4 nacionalna digitalna.
Osijek, centar
Pa jbga Ranzo ako ti ne valja hodi kod drugog,
naime uvjek će najjeftinije zaj... a najskuplji idu u vip ložu njih maze i paze to ti je tako,
bnet je krenuo s tim a i ameri režu na 250GB počet će i drugi tko ti kaže da neće? možda i hoće
Ljudi, evo jedno pitanje..jeli bolje uzeti b-netov router (cisco valjda), ili uzeti njihov modem i kupiti neki router, dlink (jeftin je) pa to spojiti..
Jel bi bilo nekog malog lagga ili pada u kvaliteti signala?sto je bolje?
Vidim da se u temi piše o povećanje brzine DL-a na 12 Mbps, ako se dobro sjećam ja sam imao 8 Mbps (3 mjeseca u akciji prošle godine), a na B.net-ovoj stranici je navedena najmanja brzina DL-a od 6 Mbps, kome se onda brzine povećavaju?
Pozz
Evo ne pratim bas temu jer sam se tek dns zainteresirao za BNET (dosad sam imo maxtv) pa me zanima par stvari!
Kao prvo zanima me dal je taj bnet internet sta sporiji od maxadsl-a (nebio hito da je sporiji)???
Posto sam dosad imao problema sa maxtv i htio bi prijec na BNET satelitsku televiziju zanima me dal oni pokrivaju Okolicu Karlovca (ako neko zna)??
Evo to bi bilo to Hvala!
Pozz
Evo ne pratim bas temu jer sam se tek dns zainteresirao za BNET (dosad sam imo maxtv) pa me zanima par stvari!
Kao prvo zanima me dal je taj bnet internet sta sporiji od maxadsl-a (nebio hito da je sporiji)???
Posto sam dosad imao problema sa maxtv i htio bi prijec na BNET satelitsku televiziju zanima me dal oni pokrivaju Okolicu Karlovca (ako neko zna)??
Evo to bi bilo to Hvala!
Kako mislis "sporiji"?
Cemu prijeci na satelitsku ako ti je vec dostupna kablovska (ako nije bezveze se raspitujes i za net)
Trenutno na Iskon duo paketu, ugovor istekao prije cirka 6 mjeseci. Razmisljao sam o prelasku na bnet. Situacija kod mene u stanu je da iako zivimo buraz i ja zajedno, cesto nam cure dodju prespavat na par tjedana. Hopa odma covek ima 4 kompa. S obzirom da zbog slobodnog vremena i nesto ne stignemo zuriti u filmove i serije sam download toga i nije nesto velik. Najveci potrosaci kod nas su Youtube/Internet radio/steam/obicno surfanje. 5mb nekad zna bit naknap, pogotovo dok 2-3 osobe zasjednu na jubito. Bnet je djelovao ko bajka sa svojih 12 xD Ali 320gb, ne hvala. Prosjek mjeseci nam je preko 300gb, s tim da se skine mozda 2-3 filma mjesecno. Eto dogodio se mjesec dok je punac dobio novi komp pa se sa steama naskidalo pucacina starih i taj smo imali 500gb. Tak da stvarno ne vidim razlog u 12mb vezi sa limitom od 320gb.
Naravno da "agent" dok je zvao nije progovorio ni zucnuo o 320gb limitu :D Ni o problemima u peaku s pingom, te dok sam ga pito da mi objasni kaj to tocno znaci "do 12 mb" (cisto da se nasmijem odgovoru) odgovorio je da je to zaokruzivanje :D da ne pisu 11.96 "ko ono s megabajtima i gigabajtima kod hard diska). Zvucao je ko oni koji uvaljuju pretplate kod konzuma. Uvjeravanje da mi se pretplata od 100kn mjesecno isplati bez obzira kaj nadoplacujem racun svaka 3mj dok istice kartica...
Pozz
Evo to bi bilo to Hvala!
Kako mislis "sporiji"?
Cemu prijeci na satelitsku ako ti je vec dostupna kablovska (ako nije bezveze se raspitujes i za net)
Pa kazem da sam imao maxtv i puno problema s njim (kao i susjed) i on je uzo taj bnet zbog televizije i sad nema problema pa pitam dal se isplati?
Ovo sporiji sam se krivo izrazio mislio sam jel postoji kakav limit i problemi sa pingom u odnosu na adsl?
Imate li vi smetnje na analognim TV programima? Samo na nekima mi se javljaju smetnje, danas sam primijetio, jučer je bilo OK.
Smetnja izgleda na LCD TV-u kao zid sa užim ciglama (koji se kreće s lijeva na desno ili obrnuto, ovisno o programu), kao da gledaš kroz zavjesu.
Najviše se vidi na HRT1, RTL, NOVA, itd.
Dobro da sam prvo provjerio ovdje sto ljudi kazu za Bnet. Planirao sam preci kod njih ali sad kad ovo sve citam, radije cu ostat kod T-coma.
Dobro da sam prvo provjerio ovdje sto ljudi kazu za Bnet. Planirao sam preci kod njih ali sad kad ovo sve citam, radije cu ostat kod T-coma.
Moj je savjet da ipak pređeš na Bnet.
Bio sam na Tcomu, a kada sam prešao na Bnet preporodio sam se.
Naravno da uvijek ima nezadovoljnih korisnika i loših strana kod svakog operatera.
I žao mi je kada netko nema sreće u tom smislu, ali unatoč svemu tome Bnet daleko nadmašuje Tcom u većini stvari,,,
Evo to je samo moje mišljenje i iskustve.
Sretno s odlukom, kakva god bila.
Moze mi neko rec jel ima kakvih problema sa internetom nasprem tcoma npr ping ili stalna diskonekcija tj dal ima kakve razlike u brzini??
Moze mi neko rec jel ima kakvih problema sa internetom nasprem tcoma npr ping ili stalna diskonekcija tj dal ima kakve razlike u brzini??
Nisam imao problema sa diskonekcijama ili bilo kakvih problema sa brzinom. Također se 'kačimo' dvoje na moj internet i ne štedimo ga.
Ali me smeta što mi na testiranju gubitaka podataka izbacuje čak 58% gubitaka paketa?!
To nije problem ako ćeš skidati filmove, gledati HD youtube i slično, ali je problem ako ćeš npr igrati kompetitivne online igre.
Dobro, nije 'problem', ali zna nekada zasmetati.
Btw, lokacija je Zagreb (Jarun).
Nisam imao problema sa diskonekcijama ili bilo kakvih problema sa brzinom. Također se 'kačimo' dvoje na moj internet i ne štedimo ga.
Ali me smeta što mi na testiranju gubitaka podataka izbacuje čak 58% gubitaka paketa?!
To nije problem ako ćeš skidati filmove, gledati HD youtube i slično, ali je problem ako ćeš npr igrati kompetitivne online igre.
Dobro, nije 'problem', ali zna nekada zasmetati.
Btw, lokacija je Zagreb (Jarun).
Ja pitam zato sto sam ja okolica Karlovca (Ozalj) pa me zanima dal imaju domet do tamo ?
haha danas me zvali da malo smanjim skidanje :)
evo ovako,neki dan smo imali veliki problem s netom i telefonom pa smo zvali bnet i došao je operater jer je navodno došlo do kvara,ja sam bia u skoli al mater je rekla da je bia veliki problem s jačinom signala u zgradi, 2 ure su radili,zamijenili cijelu utičnicu iz koje ide antena i optički kabel i sad po prvi put u životu imam ping 25 na speedtestu a battlefield navecer radi bez ikakvog lagg-a,tako da konacno imam dobru stabilnu vezu.