Bežični internet - postupak

poruka: 9
|
čitano: 6.782
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Molio bih pomoć pri uspostavi internet veze. Pa da pojasnim ukratko kako je nastao problem.

Prešao sam sa Tcoma na Optimu telekom i dobio samoinstalacijski paket. Sve sam povezao i OptiTV radi, ali internet neće.

Sve sam radio prema uputama za samoinstalaciju, ali neki problem očito šteka.

U uputama stoji da povežem router s ethernet kabelom na komp, a ja imam wireless adapter. Da li prije svega ipak trebam prebaciti komp pored routera i povezati ih ethernet kabelom da bi napravio cijelu proceduru, a onda tek rješavao wireless.

Malo kasno ovo pišem jer sam još 40 minuta na poslu, a doma nemam internet :-( ali bar se nadam da ću imati neki odgovor za sutra ako u međuvremenu nešto ne pokušam pa upali. U svakom slučaju jučer sam izludio pokušavajući uzalud.

router je DLink

pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bežični internet - postupak

Za prvi puta ćeš morati preko UTP kabla srediti postavke routera, pogotovo ako router nema po defaultu uključen WLAN.

Dakle, spoji ga u neki LAN port i slijedi upute koje si dobio od Optime.

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
15 godina
neaktivan

ok super ovo je bilo brzo.

Svakako sam to planirao napraviti, ali to ću sad napraviti s više optimizma :-) pa javim sutra

16 godina
neaktivan

ja nisam trebao spojiti LAN kablom,ja sam samo spojio se na router isao na 192.168.1.1 upisao default user i pass i tamo pod configuration sam napisao korisnicko ime i password od t-com kaj sam dobil odnosno optime

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne znam kako je kod d-linka, ali neki routeri dolaze sa isključenim WLAN-om. Kako ćeš onda nego kablom?

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
16 godina
neaktivan

neznam,ali ja na svom speedtouchom imam bas tipku za  ukljuciti isklj wlan.

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja sam ''slagao'' 2 routera u zadnja 3 dana, T-Com, i oba puta sam spojio router s kompjuterom pa na 192.168.1.1 i tamo konfigurirat.
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
neaktivan

Uspio sam kabelom, najprije je zapinjalo i to, ali mi je bila isključena mrežna kartica pa je na kraju sve bilo ok. Nije išlo preko cd-a kojeg sam dobio od optime pa sam išao na 192.168.1.1 i onda je sve bilo ok.

Međutim kad sam vratio komp na svoje mjesto i pokušao wireless - problem nikako uspostavit konekciju. Nikako da mi ona lampica na USB adapteru LNK pozeleni.

Danas ću pokušat premjestit komp u sobu gdje mi je router da vidim možda ova antena na routeru ne hvata kroz dva tri zida :-) kad je bio T-comov router sve je radilo ok.

Opet se pitam što mi je trebalo prelazit na optimu.

Ako se ne javim do utorka (prvi sljedeći radni dan) znači da nisam uspio :-)

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem riješen:-)))

nažalost da idem objasnit kako sam riješio problem ne znam. Sve moguće sam isprobao nije pomagalo, spajao komp žicom i bez žice, ulazio u sve moguće postavke bez uspjeha, deinstalirao pa instalirao wireless usb adapter, prepoznavao ga u device manageru ali nije nalazio mrežu itd itd već sam živce izgubio odavno, kad onda odjednom puff........ upalilla se lampica LNK na usb adapteru, iskopčao kabel, a ono radi vratio komp na svoje mjesto, upalio ga , a onda drama.... ne radi tastatura hahahaha, ukopčaj iskopčaj šizi psuj restartaj i sve radi, tastatura i wireless mreža. joj što sam sretan. Žao mi samo što neznam kako sam riješio problem.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice