Vaš audio kutak izdvojena tema

poruka: 11.979
|
čitano: 3.074.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
5 godina
Vaš audio kutak

Jučer, kad je došla ekipa na slušanje smo napravili malu, zanimljivu probu.

Naime, onaj bijeli abfuser (s crnim rupicama, debljine 5 cm) je našao novog vlasnika.
Kad su kolege došli, slušali smo nakratko HiFi bez njih.
A nakon toga smo na ta dva mjesta stavili isti model, ali deblji (10 cm).

Bila je odmah čujna razlika o zvuku !
Ako je i bilo kakvih "agresivnosti" u zvuku one su sada smanjene na minimum.
Srednjetonski i visoki spektar su postali prezentniji, ljepši, protočniji...
Bas je dodatno dobio na kontroli i čvrstoči.
A i pozornica se malkice poboljšala u nekim parametrima.

Možemo mi pričati npr. o utjecaju kabela na zvuk, ali svi oni zajedno u nekom sustavu ne nose toliki napredak u zvuku kao iole osnovni akustički tretman sobe.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2025 11:39 (analogni).

5 0 hvala 0
5 godina
Sansui a907i MOS Limited i Yamaha A2000 kao izlazi

Evo, da spojim dva testiranja u jedan Osvrt.

Naime, testirao sam dva navedena integrirana pojačala kao izlazna, spojivši ispred njih svoj cijevni Audio Note M2 preamp.

Sa svog AN preampa sam sa RCA kabelom spojio na XLR (Cardas RCA/XLR adapter) ulaze Sansuia (Power Amp Direct).
Na prednjoj ploči treba staviti gumb "Power Amp Direct" na položaj Balance i onda na potu glasnoće u sredini zasvijetli crvena ledica.
To znači da pot mora biti postavljen na veće vrijednosti od sredine, tj. prema maksimumu. J
Ja sam ga postavio malo više od tričetvrt.

Kod Yamahe su ti RCA ulazi za spajanje označeni sa MAIN IN.
Uz to je potrebno na prednjoj strani lijevo na tipki COUPLER, pritisnuti na Separate.
Položaj Pota Yamahe ovdje nema nikakav utjecaj na razinu ulaznog signala iz predpojačala.

I kako žvuče debeljuhi kao izlazi ?

Pa, čujno bolje, što nije ništa neobično, jer je zasebni preamp, zasebni preamp.
To se očituje u ljepšoj i pitkijoj prezentaciji srednjih i visokih tonova.
Sve je to malo bolje "gospodski" uglađenije i timbralno ispravnije.
Vokali zvuče prirodnije, gitare zažagaju samo tamo gdje treba i sl.
Bolja je mikro i makro dinamika i detaljnost (što je bila jedna od pritužbi kolega kod testa integriraca).
Bas je ostao u istim okvirima, sa malo više čvrstoće.
Nisu to nebo/zemlja poboljšanja, ali se čuju.

Ne znam kakvi su potenciometri u Sansui i u Yamahi, ali ne može to imati gain kao zasebni preamp, koji uz to ima i zasebno napajanje.

Toliko o tome što znači pretpojačalo, kao zasebna komponenta.

LP svima !

5 0 hvala 1
12 godina
Re: Sansui a907i MOS Limited i Yamaha A2000 kao iz
analogni kaže...

Evo, da spojim dva testiranja u jedan Osvrt.

Naime, testirao sam dva navedena integrirana pojačala kao izlazna, spojivši ispred njih svoj cijevni Audio Note M2 preamp.

Sa svog AN preampa sam sa RCA kabelom spojio na XLR (Cardas RCA/XLR adapter) ulaze Sansuia (Power Amp Direct).
Na prednjoj ploči treba staviti gumb "Power Amp Direct" na položaj Balance i onda na potu glasnoće u sredini zasvijetli crvena ledica.
To znači da pot mora biti postavljen na veće vrijednosti od sredine, tj. prema maksimumu. J
Ja sam ga postavio malo više od tričetvrt.

Kod Yamahe su ti RCA ulazi za spajanje označeni sa MAIN IN.
Uz to je potrebno na prednjoj strani lijevo na tipki COUPLER, pritisnuti na Separate.
Položaj Pota Yamahe ovdje nema nikakav utjecaj na razinu ulaznog signala iz predpojačala.

I kako žvuče debeljuhi kao izlazi ?

Pa, čujno bolje, što nije ništa neobično, jer je zasebni preamp, zasebni preamp.
To se očituje u ljepšoj i pitkijoj prezentaciji srednjih i visokih tonova.
Sve je to malo bolje "gospodski" uglađenije i timbralno ispravnije.
Vokali zvuče prirodnije, gitare zažagaju samo tamo gdje treba i sl.
Bolja je mikro i makro dinamika i detaljnost (što je bila jedna od pritužbi kolega kod testa integriraca).
Bas je ostao u istim okvirima, sa malo više čvrstoće.
Nisu to nebo/zemlja poboljšanja, ali se čuju.

Ne znam kakvi su potenciometri u Sansui i u Yamahi, ali ne može to imati gain kao zasebni preamp, koji uz to ima i zasebno napajanje.

Toliko o tome što znači pretpojačalo, kao zasebna komponenta.

LP svima !

Bez uvrede, al kako ti se da više trkeljat jedno te isto iz posta u post...?

5 godina

Pa, trkeljam jer mi je dosadno !
A ti preskoči, ako te ne zanima.

A i nije sve jedno te isto.
Svaki put je nešto drugo i drugačije spojeno.

Ionako je taj dio foruma polumrtav.

12 godina
analogni kaže...

Pa, trkeljam jer mi je dosadno !
A ti preskoči, ako te ne zanima.

A i nije sve jedno te isto.
Svaki put je nešto drugo i drugačije spojeno.

Ionako je taj dio foruma polumrtav.

Ajde, tu se slažem, da te nema tema bi zamrla skroz...

E sad, šta je gore, mrtva tema ili čitat c/p jedno te istog osvrta (neovisno što je oprema drugačija - rezultat je uvijek isti) po 94 put, pitanje je sad...

5 godina

A nije rezultat uvijek isti !
Jasno sam iznio (prvi) poredak komponenti po slušnim dojmovima.

Da bih nakon "usviranosti" komponenti i sa više slušatelja ta rang lista ispala drugačija.

A i nabrojani su svi zvučni (i dizajnerski) nedosataci ovih pojačala.

Tako npr. svi nemaju takvu makro i mikro dinamiku kao moja Aleph5/Audio Note kombinacija niti takvu detaljnost, uglađenost i sl., potreba refreša itd.

Bio je to samo ne previše ambiciozan prikaz zvučnog dosega Vintage uređaja iz nekadašnje ponude blizu vrha kvalitete.

13 mjeseci

Vsi ti ojačevalci se že dolgo prodajajo in so že dolgo na malih oglasih, zato jih je treba hvaliti. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2025 10:03 (digitalna_kobila).
12 godina
analogni kaže...

Ma kako nije isti...?

Pozornica je uvijek šira (ne znam kako već izvođači ne ispadnu kroz prozor kuće/stana od tolke širine), bas je uvijek utegnutiji, vokali uvijek zvuče prirodnije, detalja nikad ne manjka, dinamika je uvijek bolja... bla, bla, bla, bla, bla...

I da ne zaboravim, razlika nikad nije velika, ali je čujna...

PS, uvijek se tebe sjetim kad mi Youtube izbaci neki video od Steve Guttenberga, everything is great, no room for bad reviews... Samo se ni njemu neda više stalno iste frazetine ponavljat, pa pola videa potroši na opis glazbe koje je slušao i zaboravi uopće šta testira...

4 godine
Vaš audio kutak

Da bi bio loš review i oprema bi trebala biti loša što kod analognog sigurno nije.

2 0 hvala 0
5 godina

Pa kako sam onda (dva puta) dobio poredak (rang listu) po kvaliteti testiranih uređaja ?

Treba razlikovati kada se radi opis uređaja samog za sebe (pojedinačni Osvrt)
Onda se kaže  npr; bas je čvrst, kontroliran, srednji su ok...itd...itd...

Ali kada se uspoređuju dva različita uređaja onda se jasno naznači kod kojeg je što bolje ili lošije (Osvrt usporedbi).

Znam da se izrazi opisa zvuka ponavljaju i klišeizirani su (ma kako ja ponekad probam izaći iz klišeja).

Ali u stotinjak do sada testiranih komponenti kod mene (preampovi, ampovi. DAC-evi, Transporti, Letve...pa i kabeli) uđeš ponekad i u kolotečinu opisa.
Doduše, to se rasvjetli u dodatnim komentarima.
Dočim, na ovom forumu za te dodatne komentare i mišljenja baš i nema interesa.

10 godina
Vaš audio kutak

Nove igračke..

Q Acoustics 5050, pikirane već dugo i konačno kupljene.

Izvor je onkyo a9070 i onkyo cd player i standardno moje najveće uzivanje je Nirvana - Nevermind MFSL edicija.. što reć, oduševljen zvučnicima, nisam nešto od eseja, jednostavno od svih zvučnika u tom rangu najljepše mi je zvučao ovaj par, jednostavno zvuči sve lijepo i kontrolirano

Moj PC  
13 0 hvala 1
5 godina
Vaš audio kutak

Solidan je taj Onkyo 9070, ali s nekim boljim ampom bi to bilo i još kvalitetnije.

Da se to spoji na ova 3 integriraca koje sam testirao pala bi ti lalovka.

Ali, gušttaj,.... ima vremena.
Nitko nije ostao na istom duže vremena.
Isprobati svakako novu akviziciju prije kupnje u svom sustavu.

1 0 hvala 0
8 godina
bukowski kaže...
analogni kaže...

Ma kako nije isti...?

Pozornica je uvijek šira (ne znam kako već izvođači ne ispadnu kroz prozor kuće/stana od tolke širine), bas je uvijek utegnutiji, vokali uvijek zvuče prirodnije, detalja nikad ne manjka, dinamika je uvijek bolja... bla, bla, bla, bla, bla...

I da ne zaboravim, razlika nikad nije velika, ali je čujna...

PS, uvijek se tebe sjetim kad mi Youtube izbaci neki video od Steve Guttenberga, everything is great, no room for bad reviews... Samo se ni njemu neda više stalno iste frazetine ponavljat, pa pola videa potroši na opis glazbe koje je slušao i zaboravi uopće šta testira...

meni se sve cini da analogni polako ali sigurno, bar sta se pojacala tice, dolazi do onog mojeg od prije 5+ godina, da kad je ispravna oprema ispravno spojena, i ne bas drlog od kvalitete da je sve to jako jako jako jaaaaaako jakoooo slicno. izuzev onih ampova s namjernim ton kontrolama skrivenim unutra naravno.. mislim bar tako tumacim njegove recenzije.

10 godina
Re: Vaš audio kutak
analogni kaže...

Solidan je taj Onkyo 9070, ali s nekim boljim ampom bi to bilo i još kvalitetnije.

Da se to spoji na ova 3 integriraca koje sam testirao pala bi ti lalovka.

Ali, gušttaj,.... ima vremena.
Nitko nije ostao na istom duže vremena.
Isprobati svakako novu akviziciju prije kupnje u svom sustavu.

Ha sve je to divno krasno ali ovaj ima sve što mi treba, a iako sam isprobao neka druga, novija, pojačala ovo mi je ipak najbolje zasad + namještaj mi je izrađen taman da stane i da ima mjesta za hlađenje hah

5 godina
Vaš audio kutak

Naravno da svi ampovi nisu isto zvučali, ali da je bilo sličnosti, bilo je.

Pa, ove dvije Yamahe proizlaze od istog osnovnog modela.

To su sve uređaji pri vrhu ondašnje ponude i neki bi (ako treba refreš) mogli zvučati još bolje.

Mada su svi svirali ispravno (barem na čujni dojam).

Danas se prodaju novi ampovi dosta lošije kvalitete izrade i zvuka od ovih, a koštaju dosta više id cijene ovih rabljenih (pa i uz solidan refreš).

Kod analogije ampova se nije ništa bitno mijenjalo u zadnjih 40 godina.

Osim što su cijene otišle u nebo.

Na slici je test ružičastog šuma.

Relativno linearno, bitno bolje nego prije akustičkog tretmana sobe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2025 22:22 (analogni).

2 0 hvala 0
5 godina
Novi strujni kabeli na Steep Down trafou 220/100 W

Po želji vlasnika sam zamijenio dva strujna kabela na tom transformatoru ("Trafo" Sv. Nedelja, 1,5 KVA), koji se koristi za test ona 4 originalna Japanska pojačala.

Za dovod iz mreže sam sa jednog svog strujaša skinuo IEC utikač, malo debužirao i terminirao (termo bužir) i to spojio na tri kontakta na trafou (samo se skine mali poklopac kontakata).
Taj strujaš ima žice faza/nula od OFC posrebrenog bakra (2x2,25 mm2) , a zemlja. je 1x2,5 mm u silikonskom bužiru.
Sve tri žice su u bijeloj pamučnoj tuti (Egypt Cotton), iznad toga je crni Snake Skin.

Za odvod 100 V sa trafoa sam upleo 2 žice u silikonu (2x1,5 mm2), omotao ih čistim pamukom, terminirao i stavio crveno/crni Furutech Snake Skin.
Sve sam omski provjerio i na kraju izmjerio odlazni napon koji je točan (100/101 V, varira samo 1V).
Stavio sam natrag poklopac i to je to!

Doma nisam više imao kvaliteniji Shuko utikač, pa će poslužiti i Legrand (bakreni kontakti).
Vjerojatno će se kasnije nabaviti neki fensi šteker.

Ima li promjene/boljitka u zvuku?

To mi i nije toliko bitno.
Prvih pola sata je to sviralo malo "oštrije", sada (nakon 2 h), kao da je sjelo...ili....
Bitnije je da nema onog bijelog kabela koji kao da je skinut sa tostera.

LP svima!

3 0 hvala 0
8 godina
Re: Novi strujni kabeli na Steep Down trafou 220/1
ako pogledas napisane nazivne struje na trafu mozes primjetit da ti treba debilji kabel sa strane sekundara naravno zbog nizeg napona a "iste" snage.. mozes mozda vidit kad je rastavljen da je tako slozen i sam trafo da ima deblju zicu na sekundaru.

audiofilskim djirom di na 220v ide 2.5mm2 kabel na 100v bi treba ic npr 5mm2 ili vise.

nije kritika samo dodatak ako nekoga zanima/ ima slicnu situaciju.
meni bi to proslo pod ok s 1.5mm sekundar i 1mm primar npr, ili jednostavnom logikom da je broj deblja zica nego je na namotu na koji se spaja i miran sam..
5 godina
Re: Novi strujni kabeli na Steep Down trafou 220/1

Stavio bih ja deblju žicu na sekundar (2,5 mm2 min), ali onaj 2piski konektor to ne prihvaća (kada se žica stavi u pamuk i terminra termo bužirom).
Možda da se na kraju stavi samo gola žica, ali bi to tada (nebužirano termo bužirom) ružno izgledalo.

I sm znaš da je 1,5 mm2 sasvim dovojno, s obzirom kakve tanke žice i danas stavljaju za fiksne kabele na nekim pojačalima i kućanskim uređajima.

Zapravo je na primaru u praksi žica iste debljne kao na sekundaru (ili malkice tanja), jer je u njoj u sredini neka plastična jezgra koja umjetno povećava presjek i mora se odcvikati kada se uvrče u kontakte.
Jer se u specs. te posrebrene žoce  navodi presjek od 2,25 mm, a ne kvadratura u mm2.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 22:26 (analogni).
5 godina
Hajdinjak 300B PP lampaš-Osvrt (prvi dojmovi)

Kupio sam navedeno cijevno integrirano pojačalo od jednog mog kolege.
Push Pull ustroj sa četiri 300B cijevi, 2x30 W, AB1 klasa.

Kolega je kompletno restaurirao navedeno pojačalo.
U praksi zo znači da je sve počupao van i ostala je samo gola šasija i transformatori.

"...odlučio sam kompletno sve povaditi van i složiti uređaj na drukčiji način. Znači, u originalu su bile cijevi 5751 -> 12BH7 - ECC32 i 2x 300B u push pull ustroju (po kanalu).
......odlučio sam se na kombinaciju koju nisam baš pronašao na "internetu". Ulazna cijev E180F pa ide na EL803S cijev koja je preko interstage transformatora spojena na 300B. Taj interstage transformator ujedno služi kao odličan drive te i okretač faze. Bias je fiksni.
.....Izlazni transformatori u ovom Hajdinjaku su odlični. Motani su na toroidima te su 6K5 na 6ohm. Na 100Hz induktiviet primara je visokih 50H, što je za PP trafo vrhunski.
.....ustavilo se da nemam 4 iste 300b doma, pa sam i njih kupio skroz nove.
.....Driversku cijev sam pomno odabrao i ožičio pojačalo da se može i EL83 i EL84 upiknuti bez ikakvih promjena, pa se može vrlo lako eksperimentirati."

Dobio sam i par rezervnih EL84 koje se mogu upiknuti umjesto "jačih" EL83 driverica.
Onda se može ispred tog cjevaša spojiti npr. moj Audio Note M2 preamp.
To ću možda kasnije isprobati.

Eto, to je bio kraći opis onoga što je kolega promijenio (sve osim trafoa) i nanovo (malo drugačije) posložio.

Pojačalo je puno veće i teže nego što sam očekivao!
Ima 25 kg, prednja aluminijska ploča je 1 cm debljine, šasija je tenkovska.
Dizajn je jednostavan i praktičan.
Meni se dopada.

E sad, jel to čemu zvuči !

Zvuči odlično !!!
Prije svega u lepršavosti srednjetonskog i visokog spektra.
To je tako lijepo, slušljivo i očaravajuće izneseno da se vrlo brzo prepustiš samo glazbi.

Ženski vokali (Josipa Lisac, Amira, Nina Simone...) su vrlo prirodnog timbra, nježni tamo gdje treba, a dinamični kad gl. zapis to zahtjeva.
Dakao i muški vokali (Pavarotti, Elvis, B.B King...) šibaju glazbu samo tako.
Bez problema se iznose i velik orkestri klasične glazbe Beethoven, Mozart, Dvorak. Šostaković...).
Klang klavira je baš onako kako treba, a i sustain istog.

Detalja naravno ne nedostaje. Osjeti se uravnoteženost u cijelom spektru.
Iscrtavanje glazbenika je vrlo dobro.
Pozornica je duboka i široka, a pozadina crna.
Makro i mikro dinamika je odlična.

A bas ?
Bas je dubok (čak ponegdje i dublji od moje Aleph 5/Audio Note kombinacije).
Možda samo malkice opušteniji od toga, ali i dalje čvrst, definiran i kontroliran.
Nema se u što više opisivati,; treba to poslušati !

Susjed audiofil je danas bio oduševljen sa zvukom tog lampaša.
Očekivao je da će to biti dobro, ali je bio ugodno iznenađen koliko je to zapravo "muzikalna" prezentacija.

Tako da i danas dalje guštam u zvuku 300B, kaj "pajcek vu blatu" !
Zaključno, vrloo sam zadovoljan sa pojačalom !
Jako dobra investicija i sada imam amp za vruće ljetne dane, koji ipak malo manje hajca od Aleph 5.
Guštanje se nastavlja...

LP svima

5 0 hvala 0
13 mjeseci
Re: Hajdinjak 300B PP lampaš-Osvrt (prvi dojmovi)

Hajdinjak Labs je slovenski proizvajalec Bojana Hajdinjaka, ki je prodajal gotove naprave, ampak tudi u kit za diy.
Če se iz ojačevalca vse odstrani in ostanejo samo transformatorji kaj ima ojačevalnik s Hajdinjak Labs? Prav nič. Ostane samo še DIY ojačevalec z ohišjem Hajdinjak in transformatorji.

5 godina
Vaš audio kutak

Da, od originalnog ustroja pojačala je ostala samo šasija i odlični transformaatori od Hajdinjaka!

Ajd, izlazni dio nije ništa mijenjan (stavljeni su samo još kvalitetniji dijelovi).

Međutim, kolega koji je preradio pojačalo nije samo puki tweaker već je i konstruktor/dizajner pojačala.
Već podosta toga od lampaša izradio (u vlastitom originalnom dizajnu) za sebe i ostale korisnike.
Jer se u praksi skoro svako pojačalo dade unaprijediti u dizajnu.

Najvažnije je kako pojačalo svira.

A svira hebeno dobro.....

2 0 hvala 0
13 godina
Opet hiperlativi u opisu zvuk…sve jedno bolje od drugog..kako je zanimljiv hifi hoby i pratit napredovanje audiofila!
AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
volegradele kaže...
Opet hiperlativi u opisu zvuk…sve jedno bolje od drugog..kako je zanimljiv hifi hoby i pratit napredovanje audiofila!

Meni je još zanimljivije što sam upoznao toliko starih ljudi u tom hobiju koji nose pepeljarke dioptrija -25 ali zato sluh novorođenog djeteta čuje jeku velikog praska

16 godina
Vaš audio kutak

Pustimo ljude da uživaju u hobiju, pa nije valjda da netko ozbiljno i doslovno uzima te impresije zvuka.  

Ja sam se davno uvjerio da  večina zapravo misli da čujeogromne  promjene kojih zapravo nema, sve se svodi na očekivanja i ono mozak čuje što želi čuti, tj tako je izgledalo kod večine, nikad osobno nisam čuo tolike razlie među komponentama, jedino što se dota čulo su zvučnici. Ovo drugo sve dosta manje, onako finese.  Na kraju nije niti bitno ima li ih ako ih slušač "čuje".
To me podsjetilo na film ljubav je slijepa, prav ifilm za audiofile što se percepcije tiče, s time da je ovdje objekt ljubavi setup :) 

I naravno dobre sluške + prikladna amplifikacija, to se čuje poprilično drugačije naravno. Brzinu koju sluške imaju, nisam još čuo takve zvučnike. Al isvejedno mi je draže slušat zvučnike, prirodnije je.

Mislim da je najbitnije uživati u hobiju

7 0 hvala 1
13 godina
Ma dobro ja se malo zezam i da najvece razlike sam cuo promijenom zvucnika..to se na prvu odmah cuje..sve ostalo je vise psiha nego stvarnost!

Ali fascinantno i zanimljivo je citat recenzije kolege Analognog,ruku na srce i jedini i pise i testira…a svaki put dublje,šire,pitkije,bolje,definiranije….
Zapitas se pa kako je sviralo npr pojacalo koje je slusao ima par godina…ma sta par godina ima mjesec dana…😅
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 mjeseci

Pa vjerojatno čovjek ima zapise koji mu pomognu, a koje ne predočava ovdje. Nefer se obrušavati na čovjeka koji nikome ništa ne nameće, a zbog kojega ova tema bezveznog Bugovog foruma i dalje egzistira.

6 mjeseci
Re: Hajdinjak 300B PP lampaš-Osvrt (prvi dojmovi)
digitalna_kobila kaže...

Hajdinjak Labs je slovenski proizvajalec Bojana Hajdinjaka, ki je prodajal gotove naprave, ampak tudi u kit za diy.
Če se iz ojačevalca vse odstrani in ostanejo samo transformatorji kaj ima ojačevalnik s Hajdinjak Labs? Prav nič. Ostane samo še DIY ojačevalec z ohišjem Hajdinjak in transformatorji.

A i ti bi se mogao poslužiti Google Translateom jer ako pogledaš u pravila foruma onda bi to morao napraviti. Ja se jedino pitam što radi moderator.

5 godina
Vaš audio kutak

Ma, već sam objasnio da se u jednom Osvrtu/recenziji (što je pretenciozniji naziv) upotrebljavaju takvi klišeizirani opisi.

@Volegradel, ako si npr. pažljivo čitao zadnju recenziju, nigdje nisi mogao naći izraz:

Još bolji srednji
Još bolji visoki

Još bolji bas
Još veća pozornica....itd ...itd..

Zašto?
Zato jer zvuk nije uspoređivan npr. sa mojom Pass/AN kombinacijom.
Osim samo u jednoj rečenici gdje sam "pokudio" ovog cjevaša da mu je bas
"malo opušteniji" od moje kombinacije.

Evo npr. kako Michael Fremer iz Stereophile opisuje zvuk Marten Coltrane zvučnika:

"Coltraneovi su briljantno razdvojili niti, isporučujući fokusiranu i trodimenzionalnu Ellu kakvu sam čuo s ove ploče. Pojavila se s velikom čvrstoćom i trodimenzionalnošću između zvučnika, oštri brass prilično iza, dok je reverb primijenjen kako na njezin glas tako i na brass dionicu prezentiran jasno kao zaseban element koji nije ometao glavna vokalna i instrumentalna zbivanja. To zahtijeva veliku moć razlučivosti i stop/start brzinu."

Naravno, nije mi niti nakraj pameti da se uspoređujem s njim ili (ne daj Bože) sa Atkinsonom.

PS: Dočim će svaki pažljivi i iskusni čitatelj recenzija znati između redova dokučiti da li je rezenzent baš sasvim zadovoljan s nekim uređajem (čak i u plaćenoj recenziji).

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2025 17:38 (analogni).

2 1 hvala 0
6 mjeseci

Michael Fremer se vratio u The Absolute Sound prije par godina.

8 godina
sad kad si spomeni reverb ima li neko od vas ko eksperimentira s minimalnim efektima?
inace sam protiv efekta preko svega i opcenito protiv glasnih efekti, isprobavam tu i tamo zadnjih par mjeseci neke jako niske levele na granici cujnosti i kratke reverbe i slicno, kombinacije sa alesis midiverb i behringer 2496 hardver, moran priznat da na neke stvari zvuci zanimljivo. znam nije hifi niti zvuci bolje dodat efekt preko svega ali svejedno zabavno zvuci na nekim stvarima... skoro san napisa da je veca pozornica ali ne, ko da bolje zvuci fake prostorija od efekta nego prostorija u kojoj su zvucnici, neznan kako bi drukcije to opisa...
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice