Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.585.696
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Pozdrav, sada imam neku drlju od tipkovnice, međutim, razmišljao sam si priuštiti mehaničku tipkovnicu s obzirom da većinu vremena provodim programiranjem. Vidio sam da u Linksu ima na akciji ASUS Strix Tactic Pro Mechanival Gamimg Keyboard za 1199kn. Zanima me isplati li se to ili ima nešto bolje/isplativije?

Važno mi je da ima pozadinsko osvjetljenje tipki (ne između), a u ostalo se previše ne razumijem :D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
ministar kaže...

Pozdrav, sada imam neku drlju od tipkovnice, međutim, razmišljao sam si priuštiti mehaničku tipkovnicu s obzirom da većinu vremena provodim programiranjem. Vidio sam da u Linksu ima na akciji ASUS Strix Tactic Pro Mechanival Gamimg Keyboard za 1199kn. Zanima me isplati li se to ili ima nešto bolje/isplativije?

Važno mi je da ima pozadinsko osvjetljenje tipki (ne između), a u ostalo se previše ne razumijem :D

Func KB-460 800kn u Linksa, ali nema ti hrv slova, kao ni vecina mehaničkih tipkovnica. Osim Logitech G710+ ne znam je li ih koja ima. 

I ja sam si mislio uzeti mehanicku za programiranje, ali mi se ne da u firmi raditi na HR layout-u a doma na US ili UK... 

A opet mi je malo glupo koristiti HR layout na eng/us tipkovnici... Tako da se još nisam odlučio.

Ima li netko iskustva s onim naljepnicama za tipkovnice što se prodaju na njuškalu, pa da si sam polijepiš slova?

16 godina
neaktivan

Ma ajde kakav si ti programer a da ne znaš tipkat napamet :P

Evo probaj s ovim da ne moraš kupovati preko njuške pa vidi. 

http://www.4keyboard.com/slovenian-croatian-transparent-keyboard-sticker-p-125.html

Po meni je to dosta loša stvar, i ako već kupujete tipkovnicu s ne Hrvatskim rasporedom, onda nije loše pucati na germansku,ona je dosta slična s HR, makar me zagrade upitnik jednako i te stvari ne zezaju ako već ideš nabadati po njima. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
ministar kaže...

za taj budžet moja preporuka bi bila corsair k70 (ako ti ne smeta to sto nema hr layout)

13 godina
neaktivan

Tražim gaming tipkovnicu do 250 kn. Netreba mi previše dodatnih tipki, samo one za glasnoću i preskakanje muzike kao i play/pause. I naravno da je Hrvatska tipkovnica (QWERTZ)

Pozadinsko svjetlo je jako poželjno.

Ja sam iz Zadra pa trebam dućane iz okolice, ili možda neka online trgovina u Hrvatskoj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PeterFtW kaže...

Tražim gaming tipkovnicu do 250 kn. Netreba mi previše dodatnih tipki, samo one za glasnoću i preskakanje muzike kao i play/pause. I naravno da je Hrvatska tipkovnica (QWERTZ)

Ja sam iz Zadra pa trebam dućane iz okolice, ili možda neka online trgovina u Hrvatskoj?

Genius 265 možda?

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
PeterFtW kaže...

Genius 265 možda?

Djeluje ok, ništa posebno. Jeli se zna kakve su tipke? Jeli se lako ili teško stišču, jeli se klimaju previše?

Naišao sam na jednu malo skuplju, http://www.elipso.hr/informatika/tipkovnice/COOLERMASTER-SGB_3020_KKMF1_SB/

CoolerMaster SGB-3020-KKMF1

Dali vrijedi to uzeti za oko 320 kuna?

I dali se mogu jeftinije naručiti sa interneta, s time da ima hrvatsku tipkovnicu?

15 godina
PeterFtW kaže...
191x7 kaže...
PeterFtW kaže...

Genius 265 možda?

Djeluje ok, ništa posebno. Jeli se zna kakve su tipke? Jeli se lako ili teško stišču, jeli se klimaju previše?

Naišao sam na jednu malo skuplju, http://www.elipso.hr/informatika/tipkovnice/COOLERMASTER-SGB_3020_KKMF1_SB/

CoolerMaster SGB-3020-KKMF1

I dali se mogu jeftinije naručiti sa interneta, s time da ima hrvatsku tipkovnicu?

ne klimaju se, a dosta lagano se stišću

15 godina
neaktivan
PeterFtW kaže...

Ne vjerujem, ali se imaju naručiti naljepnice za tipke pa tako da imaš naša slova na tastaturi

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
13 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
PeterFtW kaže...

Ne vjerujem, ali se imaju naručiti naljepnice za tipke pa tako da imaš naša slova na tastaturi

Tipke za CoolerMaster nemaju naljepnice, pa sad neznam, jedino ako se mogu kupiti posebno tipke na hrvatskom.

Sve u svemu, uzet cu CoolerMaster.

EDIT:

Izgleda da se svugdi prodaje ova tipkovnica u kompletu sa mišom, i sa samim time je puno skuplja.

No opet nekako u Elipsa ga prodaju bez miša.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2015 22:43 (PeterFtW).
13 godina
neaktivan

Pozz nedavno mi je krepala G15 nakon dugo godina služenja i privremeno sam uzeo neku tipkovnicu za 50kn. Kupio bih mehaničku tipkovnicu i gledao sam neke videoe na youtubeu al sam primjetio da velika vecina njih nema ono odmoriste za ruku a ja se nikako ne mogu naviknuti na tipkovnicu bez toga. Znaci trebala bi mi neka da je robustna i malo veca(slicna g15) jer ne mogu tipkati na ove male kompaktne. Ako je moguce sve to do 400 500 kn naci kod nas.

P.S. Tipkovnica je za igranje tako da me layout bas i ne zanima moze biti i engleski i tipke slobodno mogu biti glasne :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2015 14:28 (Bombilakus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Bombilakus kaže...

Pozz nedavno mi je krepala G15 nakon dugo godina služenja i privremeno sam uzeo neku tipkovnicu za 50kn. Kupio bih mehaničku tipkovnicu i gledao sam neke videoe na youtubeu al sam primjetio da velika vecina njih nema ono odmoriste za ruku a ja se nikako ne mogu naviknuti na tipkovnicu bez toga. Znaci trebala bi mi neka da je robustna i malo veca(slicna g15) jer ne mogu tipkati na ove male kompaktne. Ako je moguce sve to do 400 500 kn naci kod nas.

To je i mene mučilo, ali vjerovao ili ne, naviknul sam se za 2 dana... sad mi opće to ne fali...

Imao sam G11 i G103.. prije CM Rapid-i...

17 godina
Bombilakus kaže...

P.S. Tipkovnica je za igranje tako da me layout bas i ne zanima moze biti i engleski i tipke slobodno mogu biti glasne :)

Naslon tipa SPeedLink Sateen ili sličan kupiš za 40-50 kuna i bolji je nego ijedan što se dobije uz tipkovnicu.

Twitter: @191x7
16 godina
neaktivan

Kupujem tipkovnicu prvenstveno najmenjenu za gaming (prvenstveno LoL i BF4). U cijenovnom rangu (max 300 kn) sam nasao ove 2 cool tipkovnice.SPEED-LINK PARTHICA i GENIUS GX Gaming Imperator pa bi molio nekoga tko se bolje kuzi u tipkovnice da mi da neki savjet koja je bolja od te dvije. Meni osobno je parthica favorit zbog velike mogucnosti modifikacije ali i stvarno pre fora izgleda.

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja bih uzeo SPEED-LINK, izgleda bolje jer ima ove led lampice koje Genius nema. Također tipke izgledaju bolje.

A sad jeli tebi važan izgleda ili funkcionalnost....

Genius ima tipke za premotavanje pjesma dok Speed-Link nema, ali sve osim toga, Speed-Link pobjeđuje za mene.

16 godina
neaktivan

Na kraju sam uzeo speed link. Full sam zadovoljan s tastaturom jedino sto je qwertz pa se sad navikavam malo.. ali nije neki problem.

...
13 godina
neaktivan

Hehe, zbog toga sam ja odbijao kupovati tipkovnice online ili kod nas koje imaju qwerty, ali nije to uopce veliki problem.

I zato sam ja pretrpio to i narucio ovu tipkovnicu za 30 dolara "http://www.aliexpress.com/item/-/32275595674.html"

OK tipkovnica, dobar izgled, tipke izgledaju ok, i ima Fn tipku za namištanje npr. glasnoce ili kontrola media player-a na F1, F2, F3 itd. tipkama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2015 19:57 (PeterFtW).
16 godina
neaktivan
PeterFtW kaže...

Hehe, zbog toga sam ja odbijao kupovati tipkovnice online ili kod nas koje imaju qwerty, ali nije to uopce veliki problem.

I zato sam ja pretrpio to i narucio ovu tipkovnicu za 30 dolara "http://www.aliexpress.com/item/-/32275595674.html"

OK tipkovnica, dobar izgled, tipke izgledaju ok, i ima Fn tipku za namištanje npr. glasnoce ili kontrola media player-a na F1, F2, F3 itd. tipkama.

Ako nije problem da baciš neke slike da malo vidimo kako to izgleda uživo. 

13 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...
PeterFtW kaže...

Ako nije problem da baciš neke slike da malo vidimo kako to izgleda uživo. 

Ispričavam se krivo sam se izrazio :P

Tipkovnicu sam tek naručio, nije još ni poslana zapravo. Ali kad dođe obavezno stavim slike tu, tako da standby

Koliko sam čuo, AliExpress malo kasnije šalje nakon što se plati ali paket dođe prije.

11 godina
neaktivan

sto mislite o g103?

0 0 hvala 0
13 godina
alien20 kaže...

sto mislite o g103?

Odnedavno je posjedujem.

Prilicno je dobra za te novce(do 200kn ne vjerujem da ima ista pametnije).

Dobar osjecaj tipkanja, gaming mode. Ne suska niti cvili pod pritiskom.

Ipak zivciraju me G tipke nakon esc lijevo.

coffe,coffe,coffe.....
11 godina
neaktivan
metallic kaže...
alien20 kaže...

sto mislite o g103?

Odnedavno je posjedujem.

Prilicno je dobra za te novce(do 200kn ne vjerujem da ima ista pametnije).

Dobar osjecaj tipkanja, gaming mode. Ne suska niti cvili pod pritiskom.

Ipak zivciraju me G tipke nakon esc lijevo.

E meni bas trebaju te g tipke zbog admina na serveru pa da si komande bindam.

Znaci tipke su ok? Mogu potrositi 300kn na tipkovnicu, za te pare ima speedlink parthica, dali je to sta bolje?

Pitam, jer bi mi dobro doslo pozadinsko osvjetljenje.

13 godina

Tipke su joj najjaci adut jer koristi sustav tipki sa puno skuplje g510.

O speedlinku nista ne znam.

Osobno bi radje uzeo led lampicu za desktop i koristio bolju tipkovnicu bez pozadinskog...

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dali se na g103 mogu kao macro srediti tipke za volume up/down jer mi samo te 2 multimedijske tipke trebaju, na neke g tipke ili nesto?

0 0 hvala 0
15 godina

Gdje mogu provjereno saznati ima li tipkovnica HR layout? Koliko sam vidio tu, od mehanickih, samo Logitech G710+ ima, a od nekuh boljih membranskih?

0 0 hvala 0
13 godina

Odlučiš koja ti se svidja tj.koju bi kupio pa pošalješ mail upit trgovini da te informira ili pošalje sliku layouta.

Večina ima dodane naljepnice, a za neke ti kolege s foruma mogu potvrditi.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Logitech: G510S, G105, K740 - ako netko zna

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2015 13:09 (ministar).

0 0 hvala 0
16 godina
ministar kaže...

Na G510 je US layout sa dodatno otisnutim HR znakovima i velikim enterom. Vjerojatno je tako i sa G105 (za K740 ne znam). Problem je sa lošim otiskom naših znakova koji se izbrišu već nakon godinu dana korištenja (i manje). Sramotno za tako skupe tipkovnice (tipa G510 kakvu ja imam).

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
15 godina
Micek kaže...
ministar kaže...

Na G510 je US layout sa dodatno otisnutim HR znakovima i velikim enterom. Vjerojatno je tako i sa G105 (za K740 ne znam). Problem je sa lošim otiskom naših znakova koji se izbrišu već nakon godinu dana korištenja (i manje). Sramotno za tako skupe tipkovnice (tipa G510 kakvu ja imam).

Mamicu im lazljivu, meni rekli kao da sve 3 imaju HR layout, lopovi

11 godina
neaktivan

Bolje je da prodaju us layout tipkovnicu nego da preljepljuju ta slova

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice