Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.437.947
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
15 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika

Znaci , zelis 2.1 zvucnike !

Genius SW HF1205 !

Music As A Weapon !!
14 godina
Haf932 kaže...

Znaci , zelis 2.1 zvucnike !

Genius SW HF1205 !

ok, a jel bi se za te pare moglo nac pojačalo jer imam dva zvučnika od linje od 2*40 w( svaki 40w) i da pojačalo ima priključak za woofer

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 15:41 (Tony1999).
13 godina
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Pogledaj na njuškalu, makar sumnjam da češ za te pare nać ikakvo pojačalo, a pogotovo ne neko malo bolje pa da još ima izlaz za subwoofer

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

http://www.links.hr/artikl-100.503.229

Jesu li ovo dobri zvucnici ili se za istu cijenu moze dobit nesto bolje? 

I mogu li ja to spojit na ovu maticnu? 

http://www.links.hr/artikl-050.306.887

Hvala :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Bolji su ti ovi drveni Genius HF 5050 !  Mozes spojit na tu zvucnu !

Music As A Weapon !!
14 godina
odjavljen
Haf932 kaže...

Bolji su ti ovi drveni Genius HF 5050 !  Mozes spojit na tu zvucnu !

To nisu drveni zvučnici nego od šperploče il' ti ga od ostataka.

15 godina
neaktivan

Za tu lovu najbolji 5.1 izbor za PC, nema ništa suvislije nažalost a da je novo. Čak i polovno veoma upitno što se nudi, uglavnom slabiji Logitech/Creative modeli.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
http://db.tt/rhgROQFe kupio bi ove zvucnike ali vidim da imaju ovo ostecenje kod membrane mada vlasnik kaze da rade bez problema.ima neko misljenje o ovome?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Srednjetonsko područje, trebalo bi poslušati kako zvuče, ako je cijena prikladna, možda se i da nešto izvesti. Ali ja osobno to ne bi kupovao bez slušanja, samo mi nije jasno kako mu je to uspjelo, obično kad imaš djecu ili nešto slično pa vole pritisnuti driver (kao na slici tweeter kako je zgnječen), no to se ispravi usisavačem lagano, no ovo nisam nikad vidio.

To je probušeno praktički?

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 17:17 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
thedream kaže...

Srednjetonsko područje, trebalo bi poslušati kako zvuče, ako je cijena prikladna, možda se i da nešto izvesti. Ali ja osobno to ne bi kupovao bez slušanja, samo mi nije jasno kako mu je to uspjelo, obično kad imaš djecu ili nešto slično pa vole pritisnuti driver (kao na slici tweeter kako je zgnječen), no to se ispravi usisavačem lagano, no ovo nisam nikad vidio.

To je probušeno praktički?

Da, i meni se cini.izgleda koda je izrezano neznam ni ja kako je to moguce izvesti. Ne kuzim se u zvucnike previse pa neznam dali bi imalo utjecaja u kvalitetu ako nema "te crne mrezice"

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 17:24 (marxone).
14 godina
odjavljen

Ne vidim ništa, ali ako je probušena membrana onda ne kupovati.

1 0 hvala 0
15 godina
Deawood kaže...

Ne vidim ništa, ali ako je probušena membrana onda ne kupovati.

Fali ta ko guma ili sta vec.kao da je izrezana

12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Jesu li ovo pristojni zvučnici za ove novce? Ima li neke veće razlike između ovih i AV40?

http://www.audiopro.hr/product.aspx?idPrim=15&idSec=98&idTer=243&idPro=3511

kuku lele

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Legiija kaže...

Pozdrav!

Jesu li ovo pristojni zvučnici za ove novce? Ima li neke veće razlike između ovih i AV40?

Za te novce su dobri zvučnici, ne vidim šta bi se bolje od sterea moglo nabavit a da je novo.

Razlika ti je odmah u seriji, bx serija ima kvalitetnije zvučnike, bolju kutiju s debljim MDF-om i na kraju skoro duplo više snage.

Dečko s foruma je prije mjesec-dva kupio te zvučnike, par stranica iza prolistaj pa vidi koji je pa ga kontaktiraj.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
14 godina
odjavljen
@Explorer4- to nisu stereo zvučnici nego monitori. Niti sa jednim monitorima nemožeš fulat, ali ako ti je glasnoća bitna to možeš odmah u startu zaboraviti. Monitori "proizvode" najkvalitetniji zvuk, a ovi računalni zvučnici piff...
15 godina
neaktivan
Nemoj pričat gluposti.

Samo ću ti to reći.

2 1 hvala 0
17 godina
Legiija kaže...

Pozdrav!

Khm, za te novce možeš složiti rabljeni sustav da boli glava :) monitori imaju specifičnu namjenu, i svi su near-field. Mogu se, naravno, koristiti kao generički PC zvučnici, no nećeš s njima napuniti sobu zvukom, oni najbolje zvuče ako si ispred njih...

Za po doma:

Kenwood 60W pojačalo:

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/kenwood-pojacalo-ka-4020-oglas-7684903

Magnat Victory 80
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/zvucnici-magnat-victory-80-120-230w-4-8-ohma-oglas-7683860
(imam Victory 6, zvučnici su odlični i idu dosta nisko. Magnat ima tradiciju jeftinih a dobrih zvučnika, koji često posrame skuplju konkurenciju - zato ih hifisti ne vole... :))

ili Wharfedale 507
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/wharfedale-507-oglas-7596968

ili Grundig Box 650
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/grunding-box-650-professional-oglas-7186666
(o njima sam čuo pozitivne stvari, no nisam ih slušao)

Za glazbu i igre je ovo bolji setup, ali zauzima daleko više mjesta. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
12 godina
neaktivan

Hvala ti puno, imao sam namjeru za ove M-Audio, al fakat ću razmisliti o ovoj kombinaciji.

Recimo da uzmem ove Magnat zvučnike i Kenwood pojačalo, zvučnike spojim na pojačalo, a pojačalo povežem sa kompom? To ide preko klasičnog 3.5mm konektora ili prek digitalnog?

Ak uzmem ovo navedeno, jel moram još uzimati kakve posebne kablove?

Sry kaj pitam možda banalna pitanja, al nikad nisam imao posla sa ovakvim stvarima.

kuku lele

0 0 hvala 0
17 godina
Legiija kaže...

Hvala ti puno, imao sam namjeru za ove M-Audio, al fakat ću razmisliti o ovoj kombinaciji.

Recimo da uzmem ove Magnat zvučnike i Kenwood pojačalo, zvučnike spojim na pojačalo, a pojačalo povežem sa kompom? To ide preko klasičnog 3.5mm konektora ili prek digitalnog?

Ak uzmem ovo navedeno, jel moram još uzimati kakve posebne kablove?

Trebat će ti kabel za spojiti line out zvučne kartice sa AUX IN na pojačalu, mala banana na stereo cinch, ima ih u Elipsu, Intersparu... do nekakvih 20 kuna su ti kablovi. Nemoj baš najjeftinije uzeti da ipak imaš nekakvu kvalitetu izrade. A trebat ćeš i zvučničke kablove, ima ih dobrih i jeftinih u HAMA centru, Elipsu... nemoj pretjerivati sa kvadraturom kabla i cijenom po metru, do 10 kn/m su više nego dostatni. Vidi da budu označeni, da ne zamijeniš polaritet kod spajanja :)

Osim toga, strujni kabel za pojačalo, kojeg ćeš vjerojatno dobiti s pojačalom... i to je sve, dodatno uložiš još nekih 50 kuna.

A imat ćeš zvučnički sustav koji ti može trajati godinama.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
13 godina
neaktivan
nosač za zvučnik

da ne otvaram novu temu

imam genius zvucnike 1800a i htio bih da mi budu na zidu, ali niti jedan nosač koji sam tražio mi ne izgleda dovoljno cvrsto.

Ako je moguće da mi preporučite nešto dobro, ako može sa nagibom, jos bolje.

Lp.

0 1 hvala 0
17 godina
Re: nosač za zvučnik
deX1985 kaže...

da ne otvaram novu temu

imam genius zvucnike 1800a i htio bih da mi budu na zidu, ali niti jedan nosač koji sam tražio mi ne izgleda dovoljno cvrsto.

Lp.

Zvučnici imaju kilu po komadu, kako to misliš, nisi našao nosače?

15 godina
neaktivan

@Father - imaju više od kilu itekako, glavni zvučnik ako se ne varam ima preko 4 kg.

Ne mogu imat kilu ako moji plastični gigaworski imaju toliko.

@Legiiija - koliko kvadrata ima soba u kojoj bi bili zvučnici i koju vrstu glazbe slušaš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 18:56 (explorer 4).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: nosač za zvučnik
Father_Dougal kaže...
deX1985 kaže...

da ne otvaram novu temu

Lp.

Zvučnici imaju kilu po komadu, kako to misliš, nisi našao nosače?

Više

Što se montiranja na zid tiče, ne bi preporučio. 

Moram to reći, koliko ih slušam, i koliko sam do sada pročitao osvrta online iz raznih zemalja, od svakakvih usera, od laika do ozbiljnijih recenzija, da se radi o daleko najboljim PC zvučnicima ispod 400kn.

Za cca. 50e dobiti ovako nešto je stvarno sića, tim više ako imaš iole pristojnu zvučnu karticu, čak i Audigy kalibra.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 19:21 (thedream).
12 godina
neaktivan

Kvadratura je otprilike 25-26 m2, od glazbe slušam sve, od trailer/epic, rock, pop, dance... 

kuku lele

0 1 hvala 0
14 godina

M-audio monitore spojit obvezno na bolju (čitaj eksternu) zvučnu,ako korisnik misli spojit na on board nek si uzme bolje nešto drugo(čitaj jeftinije)

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

@Father - imaju više od kilu itekako, glavni zvučnik ako se ne varam ima preko 4 kg.

Pa svejedno, 4 kile po komadu nije strašno velika težina, bilo koji nosač ih može nositi.

volegradele kaže...

M-audio monitore spojit obvezno na bolju (čitaj eksternu) zvučnu,ako korisnik misli spojit na on board nek si uzme bolje nešto drugo(čitaj jeftinije)

Nije nužno - aktivni zvučnici, za razliku od slušalica, imaju ulaz sa visokom impedancom, te neće izazivati varijacije u frekventnom odzivu.

Dokle god izlaz ne šumi previše ili nema baš grde devijacije u frekventnom rasponu (dakle, ako radi kako je zamišljeno), te ako zadovoljava potrebe za konektorima, nema potrebe za drugom zvučnom karticom. Pogotovo za kućno korištenje.

15 godina
protjeran

Trebam neke cheap-ass 2.0 zvučnike za stolno računalo, prije sam koristio one na laptopu...

Do 150kn, mislim da bi bilo ok {#}

Svi savjeti su dobrodošli {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako mozes , protegni se do Genius HF-500A !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan

2 0 hvala 1
13 godina

Ne znam je li ovo prava tema jer nisam pronasao drugu.. Mogu li spojiti zvucnike natrag u maticnu i slusalice naprijed u kuciste i da oni oboje rade? Npr. na zvucnicima pustam glazbu, a na slusalicama pricam preko skype-a ili nesto tako?

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice