Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.415.648
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
11 godina
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Nisam nešto previš upoznat sa aktivnim monitorima ali kaj oni nemaju svoj dac/amp unutar kutije pa sa tim presonusom to prolazi kroz 2...možda zato hisss nestaje kad  njih smanjiš a zvučnu pojačaš na max?!

4everYB
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika

Oni se spajaju preko toga presonusa tj. bilo koje marke, PRESONUS je zapravo zvučna kartica a ne pojačalo. I ja sam novi u tome . I radi što i svaka zvučna poboljšava zvuk.  Uzeo sam monitore po onome što sam čitao na netu jer je kao na njima puno bolji zvuk od pc -zvučnika ( što i je ) ! Samo taj hisssssssssssss iritira užasno .  

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 15:15 (Jerko8619).
12 godina

Jesi li probao okrenuti steker u strujnoj uticnici, dakle izvuces kabel i obrnuto ga ukljucis.

To nekad pomaze, iako se,ne sjecam zasto.

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
Jerko8619 kaže...

Oni se spajaju preko toga presonusa tj. bilo koje marke, PRESONUS je zapravo zvučna kartica a ne pojačalo. I ja sam novi u tome . I radi što i svaka zvučna poboljšava zvuk.  Uzeo sam monitore po onome što sam čitao na netu jer je kao na njima puno bolji zvuk od pc -zvučnika ( što i je ) ! Samo taj hisssssssssssss iritira užasno .  

Jesi probao ustekat zvucnike direktno u mbo?

Jeli hissssss isti ili jaci ili manji u odnosu na tu vanjsku zvucnu?

Da li ima taj hisssss i kad su zvucnici ukljuceni samo u struju, bez izvora zvuka?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 17:56 (djigibao).
8 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Jerko8619 kaže...

Jesi probao ustekat zvucnike direktno u mbo?

Jeli hissssss isti ili jaci ili manji u odnosu na tu vanjsku zvucnu?

Nemogu ih uključiti direktno u laptop pošto nemam kabel taj . Na laptopu imam samo 1  3.5 mm ulaz .   Neznam kako bi to  ispalo , pošto je vanjska zvučna sigurno bolja od ove u laptopu .

Nemaju hiss kada su samo spojeni u struju , hiss se javlja nakon puštanja prvog zvuka  s laptopa  i to na visokotoncu .

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 18:01 (Jerko8619).
8 godina
neaktivan

Hvala na savjetima

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 18:05 (Jerko8619).
8 godina
neaktivan
metallic kaže...

Jesi li probao okrenuti steker u strujnoj uticnici, dakle izvuces kabel i obrnuto ga ukljucis.

To nekad pomaze, iako se,ne sjecam zasto.

pokušat ću i to .

Hvala !

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 18:04 (Jerko8619).
17 godina

Profi oprema se uvijek spaja balansiranim kablom. Obzirom da imaš balansirane i izlaze na zvučnoj i ulaze na zvučnicima, ne znam zašto si spajao nebalansiranim kablovima. To je glupo.

Ne znam koja je razina šuma, ako si naslonio uho na visokotonac, šumit će, što ima veću osjetljivost, više će šumiti - u biti čuješ šum pojačala.

Više me brine zujanje, toga ne bi smjelo biti, a to probaj kao prvo riješiti sa balansiranim kablovima. Nadalje, pročitaj ovo za malo više razumijevanja problematike i kako se rješava.

Nakon toga ide dalje - probaj odnijeti setup kod prijatelja, da vidiš je li problem uvijek prisutan ili samo kod tebe.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
mariclius kaže...

Explorer 4, hvala ti puno na javljanju i na korisnim informacijama. Našao sam povoljno Logitech X-540 pa ću se zabavljati sa njim i vidjeti je li 5.1 ono što baš želim pa se nakon toga odlučim za nešto bolje. Imam 2.0 i sad ću te 5.1. Svakako ih mislim rasporediti po cijeloj sobi ne na jednom mjestu. Hvala i pozdrav

Evo na kraju ipak došlo do promjene pa naručio Logitech Z506. Kako sam imao GENIUS SP-HF1250B nadam se da nisam pogriješio što sam se njih riješio i za par dana mi stižu Logitech Z506. Namjena isključivo filmovi preko pc. Inaće su mi ti Genius SP-HF1250B bili odlični, ali presudila želja za 5.1 zvučnicima. Muziku ne slušam, a filmove gledam često. Kako god Logitech su na putu.

15 godina
neaktivan

Mini test zvučnika odrađen, sutra recenzija i fotke.
Hi-fi je bio Wharfedale diamond 9.3 + Sony Ta-F190, dok su PC zvučnici bili Logitech Z2300, Creative Gigaworks T20 i prijateljevi Logitech Z520. Zvučna je M audio fast track.

mariclius kaže...
mariclius kaže...

Explorer 4, hvala ti puno na javljanju i na korisnim informacijama. Našao sam povoljno Logitech X-540 pa ću se zabavljati sa njim i vidjeti je li 5.1 ono što baš želim pa se nakon toga odlučim za nešto bolje. Imam 2.0 i sad ću te 5.1. Svakako ih mislim rasporediti po cijeloj sobi ne na jednom mjestu. Hvala i pozdrav

Evo na kraju ipak došlo do promjene pa naručio Logitech Z506. Kako sam imao GENIUS SP-HF1250B nadam se da nisam pogriješio što sam se njih riješio i za par dana mi stižu Logitech Z506. Namjena isključivo filmovi preko pc. Inaće su mi ti Genius SP-HF1250B bili odlični, ali presudila želja za 5.1 zvučnicima. Muziku ne slušam, a filmove gledam često. Kako god Logitech su na putu.

Što je na kraju bilo s tim X540? Ti zvučnici su bolji od Z506.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2016 21:58 (explorer 4).

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Profi oprema se uvijek spaja balansiranim kablom. Obzirom da imaš balansirane i izlaze na zvučnoj i ulaze na zvučnicima, ne znam zašto si spajao nebalansiranim kablovima. To je glupo.

Ne znam koja je razina šuma, ako si naslonio uho na visokotonac, šumit će, što ima veću osjetljivost, više će šumiti - u biti čuješ šum pojačala.

Više me brine zujanje, toga ne bi smjelo biti, a to probaj kao prvo riješiti sa balansiranim kablovima. Nadalje, pročitaj ovo za malo više razumijevanja problematike i kako se rješava.

Nakon toga ide dalje - probaj odnijeti setup kod prijatelja, da vidiš je li problem uvijek prisutan ili samo kod tebe.

Imao sam taj nebalansirani kabal od prošlih zvučnika, a prodavač je rekao da je taj kabal ok za spajanje. Moguće da je do toga . Također hvala na linku ! Nadam se da ću uspjeti rješiti problem

13 godina

explorer, ti X540 su bili oštečeni, a ukazala mi se prilika za od ove godine Z506. Nadam se da ti Z506 nisu tako loši za filmove. Ovako ću ih rasporediti...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mariclius kaže...

explorer, ti X540 su bili oštečeni, a ukazala mi se prilika za od ove godine Z506. Nadam se da ti Z506 nisu tako loši za filmove. Ovako ću ih rasporediti...

Ma ne ne, nisu oni loši, samo je X540 stara garda, ona najbolja od Logitecha.
Poslužit će ti i ovi, bez brige.

15 godina
neaktivan

Imate par odličnih zvučnika po korektnim cijenama na njuškalu, pa ako kome treba.

JBL Creature - 300kn
http://www.njuskalo.hr/pc-audio/prodajem-zvucnike-jbl-creature-40w-oglas-20956599

Altec Lansing 221 - 150kn (best buy rekao bih)
http://www.njuskalo.hr/pc-audio/zvucnici-racunalo-altec-oglas-20944146

Logitech X530 - 250kn

http://www.njuskalo.hr/pc-audio/zvucnici-5.1-genius-oglas-20955330

Logitech X240 - 180kn

http://www.njuskalo.hr/pc-audio/pc-zvucnici-2.1-logitech-x-240-oglas-20937882

3 0 hvala 1
17 godina
Recenzija testa zvucnika stize?
Btw: o kojim zvucnicima je rijec?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
Hi-fi vs PC zvučnici

PC zvučnici su u svojim počecima bili prilično smiješni čak u odnosu na dobre stare linije, dok su za par dobrih zvučnika i bilo koje pojačalo bili nedostižni. No, daljnjim razvijanjem računala javila se potreba da to bude popraćeno i kako-tako kvalitetnim zvukom. Tada smo počeli dobivati neke solidnije primjerke zvučnika, da bismo početkom ovog stoljeća počeli dobivati zvučnike koji su bez problema svirali bolje od starih linija, a približili su se kvalitetom Hi-fi sustavima, doduše onim jeftinijima. Bila je ta promjena proporcionalna. Dok su PC zvučnici divljali i osvajali tržište solidnom kvalitetom zvuka i priličnom količinom snage uz solidnu izradu, proizvođači pasivnih zvučnika i pojačala/recivera su počeli štedjeti i na tržište izbacivati škart. Taj škart možda mogu staviti pod navodnike, budući da je to i dalje bolje zvučalo od PC zvučnika, no stavljanje kartona među prešano drvo, nekvalitetne membrane, loši tranzistori i ostale stvari unazadile su hi-fi sustave u odnosu na sve ostalo što svira. Upravo to se sada događa s PC zvučnicima. Štedi se na materijalu, stavlja se tanko drvo, sve se nabija u male kutijice, stavljaju se nekvalitetnija pojačala koja slabije podnose veliku snagu itd. Sve to pod izlikom modernog dizajna, koji ne donosi ništa dobro zvuku, a po meni niti ne izgleda dobro. Ovi zvučnici stari po 10-15 godina mi izgledaju 10 puta bolje i originalnije. Ona razlika koja je recimo 2005. godine bila smanjena, sada je opet povećana kad pogledamo odnos kvalitete zvuka između PC zvučnika i hi-fi sustava.

Za ovaj test skupio sam tri para kvalitetnih PC zvučnika (Creative Gigaworks T20, Logitech Z520 i Logitech Z2300) i jedan osrednji hi-fi sustav (Sony TA-F190 i Wharfedale Diamond 9.3), te ih uspoređivao u reprodukciji glazbe, filmova i igara. Zvučna kartica bila je M audio fast track.

Specifikacije testiranih zvučnika

Creative Gigaworks T20: snaga - 28W RMS (2X14), 2.5" niskotonac, 1" visokotonac, dimenzije - 23cm visina, 8.5cm širina i 17cm dužina, masa - 2.5kg, filteri za bass i treble, aux in i ulaz za slušalice

Logitech Z520: snaga - 26W RMS (2X13), 3" niskotonac 2X0.5" visokotnac, dimenzije - 23cm visina, 12cm širina i 16cm dužina, masa - 2.7kg, aux in i ulaz za slušalice.

Logitech Z2300: snaga - 200W RMS, 8" niskotonac 2.5" srednje/visokotonac, dimenzije subwoofera - 28cm širina, 28cm širina i 37cm dužina, dimenzije satelita - 16cm visina, 8.5cm širina i 12cm dužina, masa - 15kg, filter za bass, ulaz za slušalice

Hi-fi (Sony TA-F190 + Wharfedale Diamond 9.3): snaga pojačala 2X30W pri 8Ω, zvučnici trpe do 120W pri 6Ω, 8" niskotonac, 1" visokotonac, dimenzije - 45cm visina, 25cm širina i 33cm dužina, masa pojačala - 7.6kg, masa zvučnika - 20kg

Kako PC zvučnici zvuče u odnosu na hi-fi?

Svi ste barem jednom bili u situaciji da vam profesor toliko navuče dvojku da vam bude neugodno. E tako ovi testirani PC zvučnici buče kraj hi-fi sustava. Upalite bilo što od glazbe, u prvih 10 sekundi ćete sve razumijeti. Ovi PC zvučnici bi za nekoga tko nema iskustva zvučali sjajno i nenadmašno, ali pokraj hi-fi sustava zvuče mutno s dosta koloriziranim zvukom, nejasnim tonovima na određenim frekvencijama te grubosti zvuka, koji nekad kao da je plastičan, a u gorem slučaju metalan. Većina PC zvučnika ima problema s tim kako prostor napuniti zvukom. Na testu su mi po tom pitanju najgori bili T20, koji su ujedno i najtiši, dok su me Z520 ugodno iznenadili (po pitanju kvalitete zvuka su nešto slabiji od T20). Oni imaju tu caku da posjeduju visokotonce na stražnjoj strani, pa se zvuk prilično dobro širi prostorijom, iako su se u 30-kvadratnoj sobi malo pogubili, što nije čudno. Z2300 nije imao problema s tim te je svirao slobodnije i kvalitetnije u velikoj prostoriji. U malim sobama ne mogu pokazati svoj potencijal jer čim malo pojačate, sve se trese od snažnog subwoofera. Stoga i ne zvuče dobro u tim uvjetima. Hi-fi zvuči dobro u bilo kojim uvjetima, no povećavanjem volumena prostorije u kojoj se nalaze dolazi se do boljeg zvuka budući da su ovo ogromni zvučnici s velikom membranom za niske tonove. Naravno, to ne znači da će se najbolje čuti u koncertnoj dvorani :)

U filmovima su svi zvučnici odradili adekvatan posao, no tu je nekako očekivano najbolji posao odradio Logitech Z2300. Akcijski filmovi kao da su rađeni za ove zvučnike, koji imaju THX certifikat, kojim se potvrđuje dobar frekvencijski raspon zvučnika, što je u filmovima veoma važno, posebno oni najdublji udarci subwoofera. Naravno, hi-fi ne zvuči loše u ovom području, no odvojeni subwoofer je ipak velika prednost i svira niže frekvencije. Što se tiče usporedbe 2.0 pc sustava s gore navedenim zvučnicima, ona nema smisla zbog fizičkih razloga, jer mala membrana ne može nadomijestiti svoj nedostatak, ma u koliko god velikoj kutiji se nalazila. Kod akcijskih filmova Z520 odrađuju nešto bolji posao. Imaju nešto veću membranu za niske tonove te veću kutiju, pa čak mogu i malo zatresti. T20 to nisu u mogućnosti, a znaju ispuštati tupi zvuk zbog plastike u kojoj se nalaze. Visoki tonovi su kvalitetniji kod Creativea.

Z2300 ostaje u prednosti kod igrica u kojima ima mnogo eksplozija, dok sve ostalo ide na stranu hi-fi sustava, posebno igre koje sadrže mnogo srednjih tonova. Ovi Wharfedale zvučnici ih sjajno sviraju, te su po tom pitanju pet klasa bolji od testiranih pc zvučnika. Z520 je ovdje zanimljiv kad govorimo o detaljima, jer se na njima znalo čuti nešto što na ostalima nije bilo moguće. Mislim da je to zbog zvučnika okrenutog prema nazad, pa se odbijanjem dobiva pozitivan efekt. T20 su zvukom u igrama prilično kvalitetni, no fali im malo pozornice, pa ćete često posegnuti prema kontroleru za glasnoću.

Izrada i kvaliteta zvučničkih kutija

Veoma je važna, posebno za niske tonove, budući da se zbog njih i rade čvrste kutije koje vibracija neće razdrmati nakon kratkog vremena. Kutija je za zvuk neizmjerno važna. Dobra izvedba kutije može napraviti wow efekt, budući da se iz lošeg zvučnika može stvoriti relativno dobar zvuk. S druge strane, stavite vrhunski zvučnik u lošu kutiju i dobit ćete zvuk jeftinih PC zvučnika. Kod testiranih PC zvučnika imamo dobre primjere kako se i za poveći novac može dobiti kutija loše izvedbe, ili krivo dizajnirana. Creative T20 ima sjajnu kvalitetu materijala, ali greška je napravljena u najvažnijem području. Plastika je tanka i kutija na većim glasnoćama stvara tupi prizvuk te odaje od kojeg je materijala napravljena. Da su od MDF-a, bili bi dosta konkretniji. S druge strane, Z520 ima deblju plastiku, pa pri sviranju nižih frekvencija kutija dobro podnosi "udarce". Ali i ovdje imamo pogrešku. Nemaju otvor na kutiji za izraženije sviranje niskih tonova, pa tako oni ostaju prigušeni. Inače rupa/otvor/bass export iskorištava potisak koji membrana stvara svojim pomicanjem, te tako daje dublji zvuk. Kod Z2300 nema toliko problema s lošim dizajnom koliko s jadnim satelitima u odnosu na subwoofer. No, ako već nešto moram napisati, onda bi zamjerke bile tanak MDF (1.2cm je njegova debljina, a subwoofer takve snage bi trebao imati barem 2cm) i sateliti bez bass exporta. Kod Wharfedaleovih zvučnika bih dao istu zamjerku kao na maloprije spomenuti subwoofer.

Zaključak

Tražite stare zvučnike po njuškalu!!

Obučeni Obučeni
Svučeni Svučeni
Only+PC+ekipa Only+PC+ekipa
Gromada Gromada
Dodatni+visokotonac+na+Z520 Dodatni+visokotonac+na+Z520
kevlar+na+Wharfedaleu kevlar+na+Wharfedaleu
Kevlar+na+T20 Kevlar+na+T20
Guma+na+Z520 Guma+na+Z520
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 22:42 (explorer 4).

12 0 hvala 12
17 godina

Ma ništa što već ne znam, ispravno stereo pojačalo + malo pristojniji bookshelf zvučnici su sjajno rješenje za all-round PC zvučnike, pogotovo ako je PC medijski centar na kojem se sluša glazba, gledaju filmovi i igraju igre.
U cijeloj toj priči su sami zvučnici najvažniji, pojačalo je tu samo da pojača signal i ne smeta :) i zgodno je ako ima još poneki ulaz, pogotovo ta starija pojačala koja imaju phono ulaz, pa se može spojiti gramofon i iskoristiti tape out i poslati ga u ulaz zvučne kartice, te presnimiti poneku ploču...

I sam sam imao godinama takav sustav, još tamo dok se koristio Soundblaster AWE32 na ISA sučelju... :)

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

explorer 4 uz svo dužno poštovanje uzeo si uspoređivati donji segment zvučnika s Z2300. Ima Logitech i Creative puno boljih i cijenom bližih zvučnika sa Z2300 npr. Z623 koji po mnogima nisu ni blizu jednim Z2300.

Nemoj se ljutit, volim čitati što pišeš u ovoj temi jer dosta znaš, ali ti test i nije nešto.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
igy kaže...

explorer 4 uz svo dužno poštovanje uzeo si uspoređivati donji segment zvučnika s Z2300. Ima Logitech i Creative puno boljih i cijenom bližih zvučnika sa Z2300 npr. Z623 koji po mnogima nisu ni blizu jednim Z2300.

Nemoj se ljutit, volim čitati što pišeš u ovoj temi jer dosta znaš, ali ti test i nije nešto.

Ne baš kolega, malo si omašio. Creative gigaworks serija se u niti jednom pogledu ne klanja najboljim Logitech zvučnicima. Primjerice, svi spominju Z5500 kao najbolje PC zvučnike ikad napravljene. Pritom zaboravljaju na Creative Gigaworks S750, koje posjeduje kolega Mirko935. Ti zvučnici su 7.1, dakle potpuniji sustav za gledanje filmova, a uz to imaju više snage i kvalitetnije satelite. Samo za info, trenutno slušam Jacksonov album Off the wall, ali na T20, dok sam Z2300 ugasio. Velik subwoofer (makar i kvalitetan, što je slučaj kod Z2300) nije garancija kvalitetnog zvuka. Dok kvalitetan visokotonac, i uz to odvojen, radi puno pozitivniji efekt kod glazbe koja je dinamična. To je samo jedan primjer.

Nema ljutnje kolega, samo treba proučiti materiju iz temelja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 21:18 (explorer 4).
13 godina
neaktivan

Poprilično se danas mučim oko izbora zvučnika za komp.

E sad na kraju sam skonto da pojma nema šta mi bolje 2.0 ili 2.1, do sad su bili sve 2.1 tako da 2.0 sustav si nemrem docarat.

Cijena je do max 700 kn, samo glazba i to

tog tipa :)

E sad na čemu bude zvučalo najbolje molim preporuku onih koji su svašta isprobali....

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za tuc tuc glazbu samo 2.1 zvučnici ako govorimo o PC zvučnicima.

Gledaj nešto sa što snažnijim subwooferom, da ima neku konkretniju membranu. Tipa Logitech Z533. Naravno ako želiš samo novo.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Od 2.1 sam https://www.links.hr/hr/zvucnici-modecom-mc-mhf60u-2-1-smedi-100503358 promatro.
Na netu nisam bas pronaso nesto puno o njima.
Ovako cine mi se ok
12 godina

imas tu nekakav test

15 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Od 2.1 sam https://www.links.hr/hr/zvucnici-modecom-mc-mhf60u-2-1-smedi-100503358 promatro.
Na netu nisam bas pronaso nesto puno o njima.
Ovako cine mi se ok

Uvijek su mi izgledali zanimljivo, ali ne bih ništa tvrdio za njih jer ih nisam čuo nikada. Rekao bih da su vrlo dobri.

13 godina
neaktivan
Meni ce cini da su bolja solucija od z533, makar po specifikacija 10w manje, al nekak mi konstrukciski gledajuci ovi drugi izgledaju bolje rijeseno?
15 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Meni ce cini da su bolja solucija od z533, makar po specifikacija 10w manje, al nekak mi konstrukciski gledajuci ovi drugi izgledaju bolje rijeseno?

Konstrukcijski da, definitivno izgledaju bolje i ozbiljnije. Pitanje je kakvo je pojačalo unutra...

13 godina
explorer 4 kaže...
mariclius kaže...

Ma ne ne, nisu oni loši, samo je X540 stara garda, ona najbolja od Logitecha.
Poslužit će ti i ovi, bez brige.

Moram priznati da si me bio malo prepao :)  Kako mi je propalo bilo to za X540, a javila se prilika za Z506 izgubio strpljenje i evo jedva čekam da sutra stignu. Na jednom forumu si ih pohvalio naspram X530 pa sam tu prevagnuo da ih uzmem :) Ne sječam se foruma. Uglavnom se nadam da su tu negde sa GENIUS SP-HF1250B jer su mi oni bili odlični. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 19:29 (mariclius).
15 godina
neaktivan
mariclius kaže...

Moram priznati da si me bio malo prepao :)  Kako mi je propalo bilo to za X540, a javila se prilika za Z506 izgubio strpljenje i evo jedva čekam da sutra stignu. Na jednom forumu si ih pohvalio naspram X530 pa sam tu prevagnuo da ih uzmem :) Ne sječam se foruma. Uglavnom se nadam da su tu negde sa GENIUS SP-HF1250B jer su mi oni bili odlični. 

Da, Z506 su bili dobri za 500kn, ali za 700kn, koliko sad dođu, nisu dobri. Isto kao što su SP HF 1250B bili odlični za 200kn, a ne za 350 koliko se sada prodaju. Da, pohvalio sam ih zbog satelita i jer X530 hvataju radio stanice. X540 nema tih problema te imaju drugačije izveden subwoofer, kontroler i još neke sitnice, jednostavno bolji zvučnici.

Forum je pcekspert :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 20:20 (explorer 4).
13 godina

Ja ih uzeo za 500 Bude li mi se 5.1 sustav svidio imam u planu skupljati za nešto bolje. Uzme te to malo pomalo. Navučeš se

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Gledam Q acoustic 3020 i izgledaju mi super za oko, dimenzije su ok, kažu da je i zvuk vrh za te novce. Jedino mi je cijena malo nategnuta (nekih 1800 sivi i boja drva, odnosno 2k crni i preko 2k bijeli koji su mi i najprivlačniji). Ne kažem da su pre skupi za ono što nude, ali zanima me da li postoji nešto blizu toga (super dizajn i zvuk) a da je do nekih 1500-1600kn?

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice