win32, ovaj tvoj post je skroz bezvezan i obmanjujuć.
Audiofil ne mora biti netko kome trebaju super duper zvučnici s ultra+ pojačalom i CD playerom... To su mitovi i legende. Ovi zvučnici su super, daju odličan zvuk, čovjek ih već ima i ima ih s čime pogoniti i sad mu savjetuješ da kupuje neke low end jeftine bookshelfe, CD playere i sl.? Wtf?
Poanta je da čovjek uživa u tom zvuku i muzici koju sluša, ne trebaš imati nikakve specijalne kablove, CD playere i pi**arije za to, dovoljno ti je ovo, i više nego dovoljno. Uostalom možda njemu baš bolje leži zvuk ovih (jak bas i sl.) i ne bi bio zadovoljan s nekim bookshelfima.
win32, ova tvoja prva rečenica je glupa za nepovjeorovat.
Audiofil ne mora biti netko kome trebaju super duper zvučnici sa ultra+ pojačalom i CD playerom... To su mitovi i legende. Ovi zvučnici su super, daju odličan zvuk, čovjek ih već ima i ima ih sa čime pogoniti i sad mu savjetuješ da kupuje neke low end jeftine bookshelfe, CD playere i sl.? Wtf?
Poanta je da čovjek uživa u tom zvuku i muzici koju sluša, ne trebaš imati nikakve specijalne kablove, CD playere i pi**arije za to, dovoljno ti je ovo, i više nego dovoljno. Uostalom možda njemu baš bolje leži zvuk ovih (jak bas i sl.) i ne bi bio zadovoljan sa nekim bookshelfima.
Da mislim, ja postam temu u kojoj restauriram 20 godina stare zvucnike od kojih cu itekako dobit vise nego ocekujem on pocne pisat o audiofiliji. Ulozena svota je 0 kuna, zbog 3 drivera bi trebali imat prilicno velik raspon frekvencija. Woofer je jako mekan i tuc ce bas lijepo. Tweeter vuce jako visoko u to ne sumnjam. Uostalom vec sam ih poslusao i mene su odusevili. Nisam audiofil samo mi je stalo do kvalitetnog zvuka a s njima cu sigurno bit i vise nego zadovoljan. I uvjeren sam da su jako dobra alternativa necemu kao sto je logitechov 2.1 sistem u plasticnim kutijama. Sto je opcija vecini korisnika ovdje. Uostalom koliko god glomazni bili ovo je ukras u sobi za mene.
zvucnici su vise nego odlicni...rock/metal(znam da to slusas) ce na njima zvucat fantasticno u kombinaciji s dobrim pojacalom...
Jep, moran samo navit srednjetonca jednoga na novo i vozi :D
Stavia sam ih u sobu. Za moje kriterije zvuce enormno dobro. Imaju snage na bacanje i woofer hvata jako niske frekvencije. I vise nego zadovoljan sam :)
Imam pitanje u vezi polozaja zvucnika. Naime ja volim slusat glazbu sa pretjeranom kolicinom basa. Bas gain na pojacalu mi stoji na kraju i u softwareskom ekvilajzeru mi je jos basa dodano. Softwareski eq iskljucim kad slusam rock/metal radi cistoce zvuka. Međutim primjetio sam da zvucnik koji mi je na podu prenosi bas 10 puta bolje od ovog koji je na polici. Kad sam ih obojcu prebacio na pod, savrsenstvo. Soba je ispunjena basom. Ali prema logici stvari više frekvencije bi bolje zvucale kad bi obojca bili na malo višim pozicijama. Međutim kako su oni i sami dosta visoki ja kad ih stavim na pod tweeter mi uopce nije toliko ispod razine glave i koliko mi se cini zvuce fantasticno.
Pa da li se slazete da bi ih bilo ok obojcu drzat u uspravnom polozaju na podu?