World of Tanks izdvojena tema

poruka: 55.401
|
čitano: 9.103.825
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: World of Tanks
St0ka kaže...

Pa me zanima vi koji jeste igrali:

Jesu li stvarno toliko nerfali artye da više nije ni igrivo?

Ja sam sinoć opremio GWTigera (imam ga na normalnom serveru, ali nije upgrejdan) pa isprobao.

Ne mogu porediti sa sadašnjim direktno jer nemam 210mm top, ali na test serveru je full aiman krug ogroman. Reload je povećan a što se tiče aim time-a, na 19'' monitoru sam jedne prilike mislio da ne mogu dohvatiti, a ustvari su tačkice nišana bile van vidnog polja, toliko se raspe nišan kod pomjeranja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 12:56 (DrNasty).
17 godina
g12356 kaže...
Y2K2 kaže...

E pa sad vi botovi mozete stajat nasred livade bez problema, sad ste dosli na svoje.

Citavo vrijeme je problem u broju arty, ali wg slusa P....E kao tebe pa smo dobili to sto smo dobili, sad drzte gace sad su ostali tenkovi na redu.

E pa vidiš ali ja igram world of tanks i ja se želim osjećati kao da vozim tenk,a ne grudu lima koja će uskoro biti rapeana od artljerije.Kada se moram skrivati iza zaklona samo da mi se takve stvari ne događaja baš se i ne osjećam tako.A budimo realni,glavni razlog zašto je u wotu takav kamperaj je upravo artiljerija.

Ako ti se baš sviđa način igre artiljerije,siguran sam da postoje igre koje su tu bolje od world of tanksa.

A zašto svi arty hateri uvijek dijele igrače na one koji voze tenkove i one koji voze artiljeriju? Ja imam tier 8 arty i obožavam ju (gw type e) i istovremeno imam u garaži tier 9 i 10 heavy, medium i destroyer tankove...

Najjače mi je kad mi noob nakon što dobije zrno ravno u čelo od mojeg gw-a rage zavrišti noob arty, can't play tanks, bla bla bla a sa svim tenkovima imam preko 50% pobjeda, poneki i 60%+ 

Dakle, moje mišljenje je da mi se sere od arty nerfanja, to što idioti ne znaju igrat i kempaju nije problem u artiljeriji a to ćeš uskoro i vidjet kad papci u frci počnu vikat arty help!!! a ja popušim cigaru dok mi reloada...

Sve što trebaju napravit je zaključat broj artiljerije po partiji, ovako i onako se u lobiju najduže čeka kad ulaziš u partiju sa artiljerijom i još poneka sekunda ne bi značila ništa...

back 2 black
16 godina
World of Tanks

Mene recimo veseli što će se smanjiti broj artija po pariji nadam se.  Arty će vjerojatno imati još koji rebalans pošto bi ovako mogla postati beskorisna. 

4 0 hvala 0
17 godina
moderator
World of Tanks

Nisu morali sve nerfati, mogli su npr samo reload ili samo aim time ili samo preciznost, ali sve zajedno je previše.

Trebali su limitirati broj artyja u kombinaciji sa blagim nerfom ako već žele nešto učiniti, pa ko hoće i dalje arty, sačekaće malo više.

6 0 hvala 0
14 godina
World of Tanks

Ma budale su budale...kad idu nesto nerfat onda to shebu do amena. Njemackog scouta VK 2801 cjelog su unistili, mogli su mu samo nekaj nerfati, a ne sve, onda T30 cjeli tenk su unistili, i sad arty, kao sto je kolega rekao mogli su nerfati jednu il dvije stavke na arty a ne bas sve...

glavno da favoriziraju ruse i to nece nerfat....

1969 Dodge Charger R/T
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
World of Tanks

Stigo nam Big and Heavy Part 3,

ovog puta je na snizenju Njemacka heavy E-serija

http://worldoftanks.eu/news/7571-big-and-heavy-part-3/

1969 Dodge Charger R/T
Moj PC  
3 0 hvala 3
17 godina
World of Tanks

Prije par mjeseci sam toliko mrzio arty i mislio kako uništavaju igru pa sam i ja počeo igrat da živciram ljude, na test serveru sam otkrio svoj najdraži arty u igri (Lorr. 155 50) i počeo grind prema njemu, iako radi mali dmg, dosta je precizan i brzo reloada (16 sec minimalno), a RoF mi se sviđa na artyu. Usto sam grindao i rusku granu i igram trenutno s tim S-51 al me užasno živcira koliko je neprecizan naspram francuza i taj 37 sekundi reloada... al šta je tu je. 

Ali maloprije sam otišao na test server i vidim da su mi uništili razlog da igram arty anyway, Lorraine 155 50 sad reloada prokletih 29 sekundi, radi isti onaj mali dmg u tier 7 i neprecizniji je što je totalna koma za taj tier i njegov MM.

Još sam vidio da je netko rekao kako je zadovoljan MM-om artya sad... na test serveru je arty tier 8 (GW Tiger P) u istom MM-u sa tier 8 tenkovima... taj arty ima 2000 alpha dmg-a jbt, a svi znamo da je average hp-a za tier 8 1500 hp-a. Također je reload na artyu povećan do tog nivoa da su neki arty skoro pa potpuno beskorisni, npr. S-51 sad reloada 47 sekundi i još je neprecizniji nego prije sa gorim aim time-om, ja ne znam kako bi s tim trebao išta napravit, pogotovo sa velikom količinom scout tenkova. A i kako da se takav arty obrani ako reloada 47 sekundi... scout dođe i skine te bez ikakvog otpora, a team sve više i više zanemaruje scoutove.

Što se tiče mog najdražeg artya (Lorr 155 50), uopće mi se više ne isplati grindat za to, bit će katastrofa u svom tier-u, a i AMX 13 F3 koji je prije njega ima isti top, isti dmg, bolji MM, bolju zaradu i još brže reloada nego ovaj (govorim nakon 8.6 patcha) pa na kraju ispada svakako bolji nego Lorr 155 50.... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 13:57 (Unimatrix 007).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
World of Tanks

copy-paste sa FTR:

my impression is that in hightier (T9-T10) battles, arties weren't nerfed too much when it comes their ability to make heavy tank's day very very miserable. I assume that the accuracy nerf somehow helped the fast medium vehicles such as the Batchat or Leopard, but subjectively, T110 doesn't have its job any easier and despite increased durability from the new heavy spall liner (subjectively, it doesn't work at all, because it doesn't help with the real arty problem - module damage and chain detracks, maybe the damage recieved is better, but I didn't spot that really). I can imagine even harder accuracy nerfs for toptier arties in the future - as I said, very little changed. Either way, top artillery does influence the battle perhaps more than it should. If your team has arty retards and the other team doesn't, you WILL lose.

- speaking of the new XL spall liner, it's not very effective. Maus still gets pounded to dust.

- midtier arties (from the POV of medium/heavy player) feel a bit OP actually due to their limited MM spread. I had several oneshots done on my Panzer IV. On mid tiers, slow = dead. I can imagine this will frustrate new players heavily. But maybe it's the fact they are being tested, so there are so many.

Tako de ne morate odma plakat da su vam arty unisteni. I ja volim igrat igrat arty ali je ovo otislo predaleko sa artyem. Niti ja mogu igrat normalno sa arty sa jos 4 arty u timu niti ljudi koji voze tenkove mogu ista osim kempat.

Vulgar Display Of Power
Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Stolnik kaže...

Stigo nam Big and Heavy Part 3,

ovog puta je na snizenju Njemacka heavy E-serija

http://worldoftanks.eu/news/7571-big-and-heavy-part-3/

Momci sta jel to zato sto san crn il sta , kad ja to postan niko nista o ode likeovi ovo ono ,ovo mi smrdi na rasizam :P

ma ko hebe to glavno da ja kupujen e75 za -30%  :)

15 godina
neaktivan

Ti hoces rec da je normalno da sa artyem radim 400dmg( t92) u 8 hitaca? racunaj 40+ reload pa ti vidi koliko je arty sad korisna za svoj tim.

17 godina
moderator
World of Tanks

Ovo je tek prvi test, možda to još tweakaju do izlaska.

BTW, kad se očekuje izlazak 8.6 verzije?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
World of Tanks

Vulgar Display Of Power
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Y2K2 kaže...

Ti hoces rec da je normalno da sa artyem radim 400dmg( t92) u 8 hitaca? racunaj 40+ reload pa ti vidi koliko je arty sad korisna za svoj tim.

A šta je sa onima 1500dmg+ njih nema jelda?

Problem kod artiljerije je što svaki noob,ako nekim slučajem pogodi može bez problema maznut nekoga za 50% ili više.

Ako će igra bit igriva nemožemo se svi 15min skrivat od artiljerije,većina poticija na mapama koje treba držati nisu arty safe,možeš ti biti i najbolji igrač na serveru ali ako neki noob u arty-u slučajno klikne i pogodi te onda je to game over za tebe.

Nisu svi koji igraju arty noobovi ali nemoraš biti specijalac da nekoga slučajno pogodiš.

\m/ \m/
15 godina
neaktivan

Igrao sam sinoc i nijedan hitac nije isao preko 500dmg, sad ce bit jos veci kamperaj kad nemas suport od aryta.

Bas ce bit zanimljivo igrat kad ti se tir x TD-ovi skempaju po grmovima a nema ih tko nacet, a tek kad naletis na 2-3 mausa a k nemos probit.

16 godina
Y2K2 kaže...

Igrao sam sinoc i nijedan hitac nije isao preko 500dmg, sad ce bit jos veci kamperaj kad nemas suport od aryta.

Bas ce bit zanimljivo igrat kad ti se tir x TD-ovi skempaju po grmovima a nema ih tko nacet, a tek kad naletis na 2-3 mausa a k nemos probit.

Svi imaju takvih bitaka sa high tier arty,ali imao sam i ja onih di sam one shootao punog e100 sa gw tigrom.

Sa gw tigrom redovito maznem mausa za cca 1500dmg sa ap,artiljeriju ne igram uopće već duže vrijeme baš zbog toga.

Koje veze ima kamperaj sa suportom od arty-a? Arty je i dalje tu samo nije efektivan kao i prije.

Ja nisam još bio u bitki gdje nije bilo artiljerije a da su svi čekali u capu ko zaliveni,pa neće ni sad.

A znaš ti kako je kad voziš mausa/jgpzE100(i slične) i nakon što te spotaju pogineš od artiljerije u 15sec?

Nemogu oni jednostavno capat arty na npr. 3 po bitki što bi bilo recimo ok,kad trećina igrača igra arty.(tako nekako su to objasnili ali neznam di sam to pročitao)

\m/ \m/
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 15:27 (Anti-fa).
17 godina
Y2K2 kaže...

Evo ti slika..govori više od 1000 riječi... poginuo sam unutar prve minute jer je protivnički skaut preletio mapu, prošao

sve naše tenkove koji su išli prema polovici..

naravno spotao me, prošao pored mene, mahnuo mi i rekao "viva la France"

u tom trenku 3 artiljerijska hica pala su na mene i za mene je "The End"

15 godina
neaktivan

To je sama krivnja WG-a sto nezna balansirat arty i napravit mapu da valja , ali je u redu je da taj tvoj jge100 uzme 1300+ dmg jednoj desetki? a da nepricam o britanskom td-u.

I sjebat nekome toliki grind?

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 15:42 (Y2K2).
12 godina
odjavljen
World of Tanks

"If your team has arty retards and the other team doesn't, you WILL lose."

Ja sam za arty nerf samo zato jer iz vlastitog iskustva (tri accounta od open bete do sada - sveukupno preko 15k bitaka) znam da je ovo gore navedeno točno, i ide mi na živce ta činjenica odavno. Ovim nerfom se ne umanjuje skill non retarda ali će im teže biti odlučujući faktor u partiji kao do sada.

Također se zalažem za limit artija po team-u, za skill based match maker i za max 1 tier spread unutar platoon-a (npr. t6+t7+t8). Ali to je već za neku drugu raspravu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 15:43 (harrothar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Y2K2 kaže...

To je sama krivnja WG-a sto nezna balansirat arty i napravit mapu da valja , ali je u redu je da taj tvoj jge100 uzme 1300+ dmg jednoj desetki? a da nepricam o britanskom td-u.

I sjebat nekome toliki grind?

Ja sa jgpzE100 nemogu pucat preko kuća i brežuljaka i dok reloadam se nemogu braniti,arty ispuca onda   {#},pa opet ispuca pa  {#} i tako do kraja partije.

\m/ \m/
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 15:57 (Anti-fa).
13 godina
neaktivan
World of Tanks

trebaju samo ograničiti na 2-3 artije po timu i svi sretni. Ako ih previše čeka uleti 15vs15 samo artija pa da vidiš veselja...

3 0 hvala 0
15 godina
World of Tanks

NE DIRAJTE mi arty. Bez artija je igra dosadna, a sad kažete da su je nerfali?

Jedino čega se ona francuska med g*vna bojala. Ak ne mogu oneshotat više koja je onda poanta artija?

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
World of Tanks

Ako vam je arty potreban da pređete pokraj TD-ova...

Tko vam kriv što neznate flankati.

A arty je još više kriv od samih TD-ova za kapmanje jer čim si spottan odmah na tebe gađaju.Normalno da ćeš kempati ako nemožeš u heavijima i mediumima prolazit po čistinama.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 16:18 (g12356).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
World of Tanks

Da li se ovaj public test instalira isto kao i igra ili ima nesto posebno (sorry sto pitam al ne znam) :S

Moze li kratko objasnjenje...

Džedaj

0 0 hvala 0
14 godina
World of Tanks

Jel mi može netko ukratko objasniti koje su granate protiv koga najbolje??? Kod svih klasa (tankova, td-ova i arty-a) Hvala! {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
scipion kaže...

Jel mi može netko ukratko objasniti koje su granate protiv koga najbolje??? Kod svih klasa (tankova, td-ova i arty-a) Hvala!  {#}

To ti ne ovisi o tome protiv koga igraš nego u kojoj si situaciji.

Ja ću govoriti o tome kada je bolje HE koristiti,jer je ap po nekakvom 'defaultu' bolji.

He koristi:

-kada si siguran da nemožeš probit neprijatelja.

-kada je neprijatelj na 1hp-u iliti 1%

-kada igraš artiljeriju općenito se koristi he

-kada koristiš topove 'haubice' koji imaju lošu penetraciju poput:10.5mm topova na panzeruiv,vk2801 ili shermanu,152mm top na kv2,94mm top na valentine at ili cruiser mk2,122mm top na kv1(ne na kv1s).

-kada neprijatelj ima ekstremno loš oklop poput npr. elc amx-a.

Najbolje je u bitku nositi po par komada svake granate.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 16:28 (g12356).
17 godina
g12356 kaže...

Ako vam je arty potreban da pređete pokraj TD-ova...

Tko vam kriv što neznate flankati.

A arty je još više kriv od samih TD-ova za kapmanje jer čim si spottan odmah na tebe gađaju.Normalno da ćeš kempati ako nemožeš u heavijima i mediumima prolazit po čistinama.

Murovanka ako se ne varam, magic forest, natural habitat mnogih TD-ova, postavi ih nekoliko tamo i probaj se zaletjeti s mediumom u osinje gnijezdo pa flenkaj, em će ti počistit više od pola hp-a dok uopće dođeš do njih, em nikad nisu sami i nemaš što flankati jer će te ostali skinuti prije nego strpaš više od 1 shot u njega, a budući da govorimo o situaciji bez artya, slobodno spammaj taj F7 za help koliko god hoćeš kad ti nitko neće nit stić pomoći, a ako i osvijetliš te TD-ove, bez artya sumnjam da će ih sve skinut za tih par sekundi dok su vidljivi. A i čak kad su vidljivi, ne mora značiti da će itko od njih, najčešće teške zvijeri što se tiče frontalnog armora umrijeti prije nego se opet stealthaju....

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 16:56 (Unimatrix 007).
17 godina
g12356 kaže...
scipion kaže...

Jel mi može netko ukratko objasniti koje su granate protiv koga najbolje??? Kod svih klasa (tankova, td-ova i arty-a) Hvala! {#}

To ti ne ovisi o tome protiv koga igraš nego u kojoj si situaciji.

Ja ću govoriti o tome kada je bolje HE koristiti,jer je ap po nekakvom 'defaultu' bolji.

He koristi:

-kada si siguran da nemožeš probit neprijatelja.

-kada je neprijatelj na 1hp-u iliti 1%

-kada igraš artiljeriju općenito se koristi he

-kada koristiš topove 'haubice' koji imaju lošu penetraciju poput:10.5mm topova na panzeruiv,vk2801 ili shermanu,152mm top na kv2,94mm top na valentine at ili cruiser mk2,122mm top na kv1(ne na kv1s).

-kada neprijatelj ima ekstremno loš oklop poput npr. elc amx-a.

Najbolje je u bitku nositi po par komada svake granate.

I još jedna vrlo važna situacija je kad moraš brzo decappati, a nemaš vremena za ciljanje. Obično opališ jednu HE granatu po protivniku da mu skineš cap bodove.

Come to the dark side, we have cookies.
14 godina
World of Tanks

Ok, hvala. Jel zna netko sta je najbolje staviti i kako igrati s VK 30.01, tank je stvarno loš uz to šta ja nisam bas profic ;) Jel valja neki tenk iz VK serije uopce??

0 0 hvala 0
15 godina
crystal6 kaže...

I još jedna vrlo važna situacija je kad moraš brzo decappati, a nemaš vremena za ciljanje. Obično opališ jednu HE granatu po protivniku da mu skineš cap bodove.

I gađat u trake po mogućnosti, jer od kad su promjenili fiziku HE granata, i one znaju "bouncat"..

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
12 godina
neaktivan
scipion kaže...

Ok, hvala. Jel zna netko sta je najbolje staviti i kako igrati s VK 30.01, tank je stvarno loš uz to šta ja nisam bas profic ;) Jel valja neki tenk iz VK serije uopce??

Ima , svi. Ma svi su odlicni samo zvaki zahtjeva poseban pristup , vk3001 nezz koji imas jer imaju h i p verzija.

Vk3001h je pravi medium dosta brz tj mobilan , vk3001p je u pocetku tezak za igru al kad upgredas sve postane dobar on je nekako zlatna sredina po mobilnosti i oklopu izmedu vk3001h i vk3601h,

vk3601h je heavy , 100mm armora nije nakosen st neznaci da ga nemoras i netrebas nakositi u duelima jer moze bouncat cuda , tenk ima pristojnu mobilnost. ps na svima sam koristio 88 ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 17:24 (someguy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice