Vodič za optimizaciju Battlefielda 3

poruka: 108
|
čitano: 30.290
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Battlefield 3
13 godina
neaktivan

trudim se al ne previse ;) jel onda ode zabava u k.rac:)) {#}

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Proučavao sam grafičke postavke igre, njihov utjecaj na performanse i na vidljivost u igri (bitno za multiplayer).

Evo mog zaključka, što kako treba postaviti za što bolje multiplayer iskustvo:

Texture quality - staviti na medium ili high -> utječe na pravilan prikaz terena, objekata, svih tekstura a time i raspoznavanje likova

Shadows quality - staviti me medium -> na mediumu su sjene najmanje izražene i najmanje ih je. Koriste se meke sjene što znači da nisu nazubljene kao na low te ih je manji broj nego na low ili high.

Effects quality - staviti medium -> prema onome što sam primjetio na medium se najbolje prozire kroz dim i lakše se raspoznaju objekti uz npr ograde, zidove itd.

Mesh quality - staviti high -> utječe na prikaz terena, objekata u blizini i ponajviše objekata u daljini. Na niže od high se udaljeni protivnik lošije vidi i/ili manje izdvaja od terena/zgrada jer zgrade/objekti imaju manje detalja. 

Terrain quality - staviti high -> na medium ili low izraženo je "iskakanje" objekata ispred vas kada mu se približite, tj ne vidite ga na daljinu nego tek kad mu priđete. 

Terrain decoration - staviti High -> na low je trava neprozirna (teže uočiti protivnika ako je u njoj), na low i medium "dekoracije" se javljaju tek kad im priđete. Npr tip iza kutija koje vi ne vidite jer ste daleko, pa pucate po njemu a u stvari pucate u neke druge objekte koji protivniku prave zaklon.

AA deffered - staviti OFF ili 2x ako imate slabiju grafičku, ako neku jaku onda 2x ili 4x. -> ovo vrši antialiasing objekata kao što su stupovi, ograde, antene... I jako je zahtjevno.

AA Post - staviti OFF -> iako s ovim uključenim cijela slika bude glađa (antialiasing po malu cijenu performansi) ovo dodaje blagu zamućenost slici (kao blur) što u multiplayeru može smanjiti vidljivost.

Motion Blur - staviti OFF ili uključen a količinu blura na 0 -> ako je uključeno na više od 10% onda zamućuje sliku pri kretanju, okretanju itd. Lijep efekt koji ubija skill.

Anisotropic filter - 8x ili 16x -> jako malo utječe na performanse, no teksture objekata u daljini su jasnije. Ovo znači da je uočavanje objekata (a time i igrača/likova) puno lakše.

Ambient Oclusion - OFF ako slab komp, HBAO ako jak -> drastično utječe na performanse - s HBAO je manji odsjaj sunca i objekte (kao i igrače) je lakše uočavati (zbog primjene boljeg osvjetljenja).

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
13 0 hvala 15
13 godina
protjeran
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
191x7 kaže...

Proučavao sam grafičke postavke igre, njihov utjecaj na performanse i na vidljivost u igri (bitno za multiplayer).

Texture quality - staviti na medium ili high -> utječe na pravilan prikaz terena, objekata, svih tekstura a time i raspoznavanje likova

Shadows quality - staviti me medium -> na mediumu su sjene najmanje izražene i najmanje ih je. Koriste se meke sjene što znači da nisu nazubljene kao na low te ih je manji broj nego na low ili high.

Effects quality - staviti medium -> prema onome što sam primjetio na medium se najbolje prozire kroz dim i lakše se raspoznaju objekti uz npr ograde, zidove itd.

Mesh quality - staviti high -> utječe na prikaz terena, objekata u blizini i ponajviše objekata u daljini. Na niže od high se udaljeni protivnik lošije vidi i/ili manje izdvaja od terena/zgrada jer zgrade/objekti imaju manje detalja. 

Terrain quality - staviti high -> na medium ili low izraženo je "iskakanje" objekata ispred vas kada mu se približite, tj ne vidite ga na daljinu nego tek kad mu priđete. 

Terrain decoration - staviti High -> na low je trava neprozirna (teže uočiti protivnika ako je u njoj), na low i medium "dekoracije" se javljaju tek kad im priđete. Npr tip iza kutija koje vi ne vidite jer ste daleko, pa pucate po njemu a u stvari pucate u neke druge objekte koji protivniku prave zaklon.

AA deffered - staviti OFF ili 2x ako imate slabiju grafičku, ako neku jaku onda 2x ili 4x. -> ovo vrši antialiasing objekata kao što su stupovi, ograde, antene... I jako je zahtjevno.

AA Post - staviti OFF -> iako s ovim uključenim cijela slika bude glađa (antialiasing po malu cijenu performansi) ovo dodaje blagu zamućenost slici (kao blur) što u multiplayeru može smanjiti vidljivost.

Motion Blur - staviti OFF ili uključen a količinu blura na 0 -> ako je uključeno na više od 10% onda zamućuje sliku pri kretanju, okretanju itd. Lijep efekt koji ubija skill.

Anisotropic filter - 8x ili 16x -> jako malo utječe na performanse, no teksture objekata u daljini su jasnije. Ovo znači da je uočavanje objekata (a time i igrača/likova) puno lakše.

Ambient Oclusion - OFF ako slab komp, HBAO ako jak -> drastično utječe na performanse - s HBAO je manji odsjaj sunca i objekte (kao i igrače) je lakše uočavati (zbog primjene boljeg osvjetljenja).

Geniijalan osvrt. Mislio sam dodati informaciju o utjecaju Mesh Quality na vidljivost, ali ovo je zaista puno bolje. Dodano u prvi post.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 21:07 (NiramX).
13 godina

Evo zanimljiva stranica oko performanci za BF3 gameplay i gameplay općenito (sorry ako je već netko stavio ranije):

http://www.geforce.com/optimize/guides/battlefield-3-tweak-guide/#1

http://www.geforce.com/Optimize/Guides/stable-gaming/#1

BF3 Battlelog: Dama_The_Crow (MMF uvijek ide na blef, malo pune a onda brzo prazne ti sef)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Soldier977 kaže...

Evo zanimljiva stranica oko performanci za BF3 gameplay i gameplay općenito (sorry ako je već netko stavio ranije):

http://www.geforce.com/optimize/guides/battlefield-3-tweak-guide/#1

http://www.geforce.com/Optimize/Guides/stable-gaming/#1

vidio sam to...

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2012 16:25 (MARKOcVp).
15 godina

Kako to ujteče na nas koji na low imamo 30fps :) :)

mislim jel ima previše utjecaja ako neš stavim na medium...jer kad sam instalirao, automatski mi je stavio neš na medium i to pa reko ako je bio neki autodetect....

ali svjedno na low igra izgleda ok, igriva je.

Hvala na odličnom postu 191x7

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen....Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja je vrtim na 60 fpsa, sve medium, 1920x1080

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Evo ja kupijo bf3,kad sve lijepo skinem,pokrenem multiplayer,uđem u server i neprođe ni minuta vec mi zablokira igra i pise da je bf3 prestao raditi!Prije crasha igra pocne naglo trzati!Sta da radim?!

Hvala!
::;;;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
WiNAmDGAMer kaže...
Evo ja kupijo bf3,kad sve lijepo skinem,pokrenem multiplayer,uđem u server i neprođe ni minuta vec mi zablokira igra i pise da je bf3 prestao raditi!Prije crasha igra pocne naglo trzati!Sta da radim?!

Hvala!

jos samo reci da igras bf3 na 4,2ghz s katanom? i da se ne pregrijava proc od 125w...hm!

14 godina
neaktivan

Proabao sam da smanjim na 3,8ghz 1.450v ali isto se crasha!

EDIT:ruši mi se i na stock postavkama!

::;;;)
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 9:10 (WiNAmDGAMer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
191x7 kaže...

a šta je sa ultra,to nisi probavao

evo ja sam umjesto ultra stavio ovako kao ti i zanimljivo da imam manje fps od ultra,jedino prije na ultra nisam imao upaljen AF,izgleda da ipak dosta ždere fps iako ti kažeš da ne

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 18:43 (M4X).
16 godina
neaktivan

hvala care!!!!

13 godina

.Pozdrav ekipa,može mala pomoć,naime prije nekoliko dana igra mi se ruši sve češće i češće,jednostavno igra zamrzne,jedini način da izađem van je crtl+alt+del,onda pokrenem task menager i kad se ulogiram u Win7 dobijem standarnu poruku "Battlefield 3 has stopped working",danas sam deinstalirao igru i ponovno skinuo sve,35 GB,i opet isto!

Što da radim??

Hvala

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.3.2013 22:19 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Zar nitko nije imao ovaj problem??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
volegradele kaže...

Zar nitko nije imao ovaj problem??

meni se to cesto desavala kada sam stavio, mislim, predzadnju verziju drivera (nvidia) beta. vratio na stare drivere i prestalo.
Xtream_Dama Youtube: http://www.youtube.com/user/DamaTheCrow?feature=mhee
13 godina

ne pomaže,instalirao sam sad 310.90 i opet isto nakon 10sec (nekad izdrži minutu) igrica bloka,ekran freeza,jedini izlaz je več spomenuti crtl+alt+del,i nakon toga kad se ulogiram na poruci Battlefield 3 has stopped working kliknem close game!!

A idem reinstalirat Windowse i opet skinut 36 GB igrice{#}

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 2:03 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Malo sam se igrao sa ovim tvojim postavkama. Mjerenja u Frapsu pokazuju da nema razlike između Medium defoltnih postavki i ovih tvojih. Dok se recimo sa ovim tvojim lakše uočavaju neprijatelji u daljini,raslinju i sl. Razlike u Antstropicu gotovo da i nema,pa sam stavio na4× jer imama dojam da sa 16 imam manjih trzuckanja u igri,a ništa lijepše ne izgleda.

Jedino me zbunjuje jer Terrain quality ne mogu postaviti na High,ponudi mi samo low,medium i ultra. Do čega bi to moglo biti?

17 godina
Arabarran kaže...
191x7 kaže...

...

Malo sam se igrao sa ovim tvojim postavkama. Mjerenja u Frapsu pokazuju da nema razlike između Medium defoltnih postavki i ovih tvojih. Dok se recimo sa ovim tvojim lakše uočavaju neprijatelji u daljini,raslinju i sl. Razlike u Antstropicu gotovo da i nema,pa sam stavio na4× jer imama dojam da sa 16 imam manjih trzuckanja u igri,a ništa lijepše ne izgleda.

Jedino me zbunjuje jer Terrain quality ne mogu postaviti na High,ponudi mi samo low,medium i ultra. Do čega bi to moglo biti?

Terrain Quality oni s DX10 hardverom ne mogu postaviti na više od Medium, to je ograničenje u igri jer za višlje treba DX11.

Nego, SAZNAO SAM da Shadow Quality na Medium ima bug - da se igrače u sjenama lošije renderira i budu manje vidljivi.

Dakle, sjene treba držati na High.

Twitter: @191x7
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Battlefield 3
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice