Total War: Rome 2

poruka: 1.409
|
čitano: 312.903
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Total War: Rome 2
njuska11 kaže...

bi mi mogao reci koliko fps-a imas u velikim bitkama na max postavkama (aa off) na svojoj konfi? kupujem slicni komp pa me zanima sto mogu ocekivati

također kako ti igra radi na campaign mapi?

EDIT: ocekujem da imas sva 3 patcha instalirana

Na kampanji 30-40fps sve maxed out, praktički.

Bitke su preko 60fps, one puno bolje rade.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
12 godina
neaktivan
AsAsiN kaže...
Tsar kaže...

Možeš li staviti link za beta patcheve?

Nema linka, odi sam na igru na steamu, desni klik, properties i onda imas karticu BETAS tam imas strelicu di ti se otvori padajuci izbornik i odaberes patch2beta i onda kad stisne PLAY skinut ce ti patch.

EDIT: patch je poboljsao performanse, taman jos jedan patch(patch3 koji dolazi 23./24.9.) i igra ce bit super.

E ovako,... nisam igrao rome od davno, tj. igrao samo Rome 1 davno i tada mi nije trabao nikakav steam program... Vidim sada da ovi pathcevi pomažu s grafikom i trebao bih skinuti taj beta patch... naravno ja sam instalirao steam te pokaušao skinuti patch ali kad sam stisnuo desnim klikom na properities nisam nasao karticu BETAS team, samo ima SHORTCUT !! I sada nezz sta! da li je to mozda sto nisam aktivirao steam ???? MOže pomoć??

15 godina
neaktivan
p0temk1n kaže...

Moguće je riješiti civil war, iako zna biti zeznuto.

Starting pozicija Parthie s kojom sam igrao je iznimno loša - počinje se sa jednom minor regijom, i unutar par turna više manje svi oko mene su mi proglasili rat i ispočetka sam jedva izvukao živu glavu.

Kako sam uzimao provincije i došao do predzadnje razine empirea mi se desio civil war, ali zbog prije navenede posrane starting regije mi je ustvari to sve išlo na ruku.

Seljenjem fronte u balkan sam u Daciji napravio sve recruitment zgrade, a natrag ostavio samo food/order/tech zgrade, pa su rebeli u nezavidnoj situaciji ostali dok su startali sa Nisom, mojom početnom regijom.

Nisa nije coastal grad niti ima izlaz na more, pa samim time niti rebeli nisu dobili par flota, a kako sam imao samo 5 ili 6 armija (nisam imao niti jednu flotu), i on je počeo sa 5 komada, koje nisu bile pune. Ja sam u međuvremenu pokupovao sve mercendaryje u okolnim regijama sa friškim generalima jer sam imao love da ionako nisam znao što s njom, te time njemu trajno onemogućio regrutiranje vojske. Pozicionirao sam ih u okolnim gradovima i pametnim reinforcanjem i par bitki mu poklao vojsku po vojsku, koje su se raštrkale svaka u svoju stranu. Preventivno sam u tim regijama brzo razrušio i food zgrade da popuši attrition ako ih i uzme, ali niti jednu nije uspio. Dok sam riješio rebele je pola armija glavnih se bespotrebno vraćalo kući, te sam ih samo okrenuo natrag na frontu na pola puta.

U pravu si. 15-ak poteza nakon početka rata sam ga i uspješno završio. Igram s Rimom, i nisam znao da kada ti obitelj dođe do 70% utjecaja da tada izbija civilni rat. Srećom taman sam završio rat s Kartagom i prebacio legije na sjeverni front jer su mi Suebiji proglasili rat. Stavit ću i par slika, ali uglavnom "Senate Loyalists" su izbili u Karalisu s otprilike 9 full stack vojsi i 5-6 flota. Moja strategija je bila, kad su mi već legije bile na sjeva, a samo jedna u Kartagi ostala, da s tom jenom branim Kartagu a s ovima da "fortificiram" gradove na sjeveru Italije. Lagano su počela njihova iskrcavanja na jugu Italije, te su za par poteza osvojili cijelu Magna Graeciu. Dobio sam par krucijalnih bitko, ali štio mi je najviše pomoglo ( na tu si ti vidim taktiku išao ) to što nisu baš dobro pobirali gradove pa su im vojske pocele starvirati. S tim utjecajem nije ni bilo potrebe da forsiram reokupaciju J Italije, nego sam samo svojom mornaricom pikao njihove vojske u moru i pustio da vrijeme uzme maha. Nakon nekog vremena i par teških bitki poslije zgurao sam ih na Siciliju i napokon završio građanski rat. Kad je tek izbio mislio sam i bio raočaran kako će mi taj element igre upropastiti desetke sati uloženih u kapmanju, ali sam ipak bio sretan što sam napokon naišao na nešto izazovno {#}

13 godina
protjeran

Steta samo sto AI nije bas na razini, igra nekad zna biti stvarno prelagana (igram na hard). Nadam se da ce to uskoro popravit.

US layout tako da nema hrvatskih znakova na c, s, d itd.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Meni se cini da trabju malo izbalansirat ekonomiju i regrutiranje, nekad je prelagano samo stancat vojske i samo "posjecivat" gradove

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
marin4561 kaže...

U pravu si. 15-ak poteza nakon početka rata sam ga i uspješno završio. Igram s Rimom, i nisam znao da kada ti obitelj dođe do 70% utjecaja da tada izbija civilni rat. Srećom taman sam završio rat s Kartagom i prebacio legije na sjeverni front jer su mi Suebiji proglasili rat. Stavit ću i par slika, ali uglavnom "Senate Loyalists" su izbili u Karalisu s otprilike 9 full stack vojsi i 5-6 flota. Moja strategija je bila, kad su mi već legije bile na sjeva, a samo jedna u Kartagi ostala, da s tom jenom branim Kartagu a s ovima da "fortificiram" gradove na sjeveru Italije. Lagano su počela njihova iskrcavanja na jugu Italije, te su za par poteza osvojili cijelu Magna Graeciu. Dobio sam par krucijalnih bitko, ali štio mi je najviše pomoglo ( na tu si ti vidim taktiku išao ) to što nisu baš dobro pobirali gradove pa su im vojske pocele starvirati. S tim utjecajem nije ni bilo potrebe da forsiram reokupaciju J Italije, nego sam samo svojom mornaricom pikao njihove vojske u moru i pustio da vrijeme uzme maha. Nakon nekog vremena i par teških bitki poslije zgurao sam ih na Siciliju i napokon završio građanski rat. Kad je tek izbio mislio sam i bio raočaran kako će mi taj element igre upropastiti desetke sati uloženih u kapmanju, ali sam ipak bio sretan što sam napokon naišao na nešto izazovno {#}

Interesantno ja nisam do sad imao civil war sa rimom iako sam imao 83% utjecaja...

možda zato jer sam radio dosta vjenčanja sa drugim familijama?

14 godina
neaktivan

Hahahaahaha 
Civil war odmah po startu kampanje, 0 turn!  

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

da li netko ima fix za problem sa patchevima koij se jednostavno zamrznu u instalaciji?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Darky kaže...

Interesantno ja nisam do sad imao civil war sa rimom iako sam imao 83% utjecaja...

možda zato jer sam radio dosta vjenčanja sa drugim familijama?

Ja isto koliko sam skužio ljudi na taj način riješavaju problem.
Nekako mi je taj cijeli sistem razočaravajuć. Nadao sam se obiteljskim stablima, nasljeđima i svemu što je prije bilo. A sad imam osjecaj kao samo da se samo pojavljuju likovi koji nose ime tvoje kuće i vode tvoje vojske...

15 godina
neaktivan
bornasepic kaže...

Steta samo sto AI nije bas na razini, igra nekad zna biti stvarno prelagana (igram na hard). Nadam se da ce to uskoro popravit.

Ja svakako savjetujem legendary. Jedina jako osjetna razlika je bonusi za AI koji nadoknađuju njihovu slabost, stoga su invazije podosta teške ako već ratuješ na drugom frontu. A i činjenica da ne možeš save-at te tjera da više razmisliš o svakom koraku, pogotovo u početku kampanje.
Ispričavam se na duplom postu {#} 

16 godina

nakon što stavim  R2:TW GEM - Graphic Enhancement Mod (Version 3.0) igra mi se neće pokrenut.stisnem play i nista se ne dogadja.zna netko zasto je to tako?

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

mod mozda nije prilagodjen za patch 4

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jel igra što valja nakon ovih paceva ili da još čekam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

danas izlazi patch beta5.kažu najveći do sada.:)

proradio mi je gem mod sam od sebe :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 14:53 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Šta nisi ti već jedno dva puta obrisao igru...?

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Tri...onda sam otišao u portio po peč od par tisuća kuna i sad je igra igriva :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

600mb peč i free seleucid faction

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Kill Frenzy kaže...

Tri...onda sam otišao u portio po peč od par tisuća kuna i sad je igra igriva :D

Što si prije imao? :) X4 955?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina

da

igram sad bitku poslje ovo peča.dvadeset jedinica sa obje strane.krkljanac je tek počeo i odjednom u dvije sekunde sam izgubio bitku.svi moji su pobjegli.po jedinici sam izgubio najviše 20% vojnika i odjednom bežanija.bitku sam dobijao i taman sam udario sa 4 jedinice konjice s leđa.bitka je trajala 3 minute i 20 sekundi

nek idu u pi*čku materinu i oni i njihova igra{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 19:34 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

da

igram sad bitku poslje ovo peča.dvadeset jedinica sa obje strane.krkljanac je tek počeo i odjednom u dvije sekunde sam izgubio bitku.svi moji su pobjegli.po jedinici sam izgubio najviše 20% vojnika i odjednom bežanija.bitku sam dobijao i taman sam udario sa 4 jedinice konjice s leđa.bitka je trajala 3 minute i 20 sekundi

Majko mila što si naporan.

WoT: GuntherPrien
16 godina

da sam rekao da je sve super onda nebi bio naporan?

ignoriras me(onaj mali iksic) i stvar riješena

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A ništa, četvrti put je dinstaliraj...

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
Moj PC  
3 2 hvala 0
11 godina
protjeran

Taj moral sistem je (barem meni) znao ponekad poprilično zajeb*t borbu. Kada bih poslao par jedinica da zadrže glavninu protivnikove vojske dok ja flankam, 

no dok ja dođem okolo moji već zbrisali iako su možda 1/5 izgubili. Nisam probavao koliki utjecaj na njihov moral ima general?

U prijašnjim igrama (koliko se sijećam) on nije imao nekakav poseban utjecaj na vojnike.

US layout

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Kill Frenzy kaže...

da

20% su ozbiljni teški gubici. S kojim jedinicama si koje napao? Jesu ti konjanici napali falange? To nije baš jednostavno...

16 godina

ma kakvi teški.borba je tek bila počela.ja sam bio u prednosti a vojske smo izgubili odprilike jednako.možda oni malo više.napali su moju prvu liniju a moje konjica je prošla od iza i zaletila se na njihove jedinice u borbi(naravno AI nije čuvao guzicu tako da su se moji drito zaletili u njih).sve je to na samom početk.moj general živ.takodjer se radi o početku kampanje tako da i oni i ja imamo najjadnije jedinice.mislim da se radilo o levy freeman i celtic warriorsima.gdje smo mi bili od falanga.i u roku dvije sekunde bam.mojih više nema.ni generala ni nikog.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 11:17 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Malo zvuči glupo da tako moral zeza... mislim, vojnici su, nisu naoružani seljaci. Nisam igrao već neko vrijeme jer sam na putu, ali baš me zanima kako to sad funkcionira, jer u nekim prethodnim nastavcima, taj moral je znao biti iritantan.
16 godina

To se dogodilo u jednoj bitci(vjerojatno bug) ali dovoljno da te iziritira i shebe kampanju odma na početku.{#}

Ono što sam primjetio kad sam započeo novu kampanju(very hard) da je sada puno teže u samim borbama. Mislim čak i malo preteško tj nerealno.Igrao sam opet sa galima i neke bitke koje na autoresolve pobjedim u samoj bitci izgubim i to glatko.Tako glatko da se oni samo prošetaju kroz mene.Nisam početnik (nekažem da sam super igrač) tako da nebi bilo zabune.Recimo idu warriorsi na warriorse i još moja konjica flanka i moje baliste rokaju da bi na kraju(to bi trebao biti veliki minus za moral)  njihova jedinica izadje kao pobjednik.Hoću reći da nakon peča u nekih 10ak bitki nisam doživio da njihove jedinice bježe.Ostane ih još deset u jedinici ali se i dalje bore protiv moje tri jedinice.Onda se dogodi da dodje još edna njihova i pokidaju ove moje.Baš zna isfrustrirat.Sve je to početak kampanje i imamo jednake jedinice.Pogotovo jer se radi još i o fajtu između galskih plemena.To nebi bio problem da moje jedinice takodjer ne bježe ali uteknu kao pi*kice i to brzo.

Ajde baš probaj tonči u kampanji uzet arverane pa pokušat na very hard.Možda ja griješim negdje.Ono što me oduševilo u kampanji sa arveranima je konfederacija.Bolesna stvar.

Ono što mi se svidja nakon peč je to da je AI na kampanji teži tj nema više napada sa po tri jedinice i ostalih pi+darija

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 11:51 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moj ScreenShoot na Steam-ovoj TW:R2 stranici...{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 15:31 (Abomb).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Abomb kaže...

Moj ScreenShoot na Steam-ovoj TW:R2 stranici...{#}

To se samo tebi vidi.

WoT: GuntherPrien
13 godina
neaktivan

Konfiguracija: Asrock B85 pro4

i5 4670 3,4 Ghz

Kingston HyperX 8 GB RAM 

HD 7950 wBoost 3GB

XFX 550 W

Cooler Thermaltake Contac 16           

OS Win7

stavio sam sve na extreme,aa off,vsync off,DRA (sivo mi je IAKO imam Haswella),vegetation alpha off,

depth of field high,anisotropic na 16x,vignette,distortion,ssao on,unit size ultra

igra mi katastrofalno radi u bitkama 

40vs40= neigrivo

manje bitke cak sa samo 5-6 unita na svakoj strani  znatan pad framerata (cak i kad nisam zumiran u bitke)

e sad par pitanja za vas?

1.kupio sam preslabi komp

2.igra je neoptimizirana

3.treba spustiti neki setting koji zdere previse resursa

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice