Total War: Rome 2

poruka: 1.409
|
čitano: 321.761
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Total War: Rome 2
Nitro233 kaže...

isti procesor kod mene phenom II x4 955BE i isti problem na mapi kampanje lag fest na nekih 15-20 fps,nema veze jeli grafika stavljenja na very high ili low uvijek isto.

Bit će da je kod tebe stvar grafičke kartice..

Evo slike postavki, korištenja procesora/grafičke i FPSa u igri na kampanjskoj mapi...

*prije nego sam igri rekao sa ini tweakom da imam grafičku od "2GB" prikazivalo mi je memoriju od grafičke - oko 890 MB, (nakon šta sam "rekao" da imam 2GB pokazuje ovu količinu na slici - 1GB šta i je) i imao sam cca 8/10 FPSa manje na kampanjskoj mapi

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 16:10 (doktor1).
17 godina
odjavljen

Ne treba ti 8 jezgara za igre, a uostalom ni AMD nema 8 jezgara pa ti dođe na isto. 

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
Nitro233 kaže...

isti procesor kod mene phenom II x4 955BE i isti problem na mapi kampanje lag fest na nekih 15-20 fps,nema veze jeli grafika stavljenja na very high ili low uvijek isto.Dodusoe situacija je bolja sa real time borbama.Samo št je u mene starija grafička 4870 1gb of gddr5 sapphire.Izgleda da je problem sa procesorima.Isto tako ova situcija me podsijeća na 2011 kad sam imao dvojezgreni athlon i gothic 4 arcania mi je se vrtila na nekih 15 fpsa kad sam nabavio phenom to je skočilo na 45fpsa ogromna razlika.sad nisam siguran da li bih nabavljao neki fx 8350 ili intelov cpu?Ima li išta od intela osmojezgrenih da je povoljno?

ukoliko ti je kao i meni sa različitim postavkama isti fps tj mali (samo na mapi,u bitkama još bože pomozi) onda mislim da je problem u igri.

Stranice su trenutno nedostupne.
17 godina

Evo par zanimljivosti šta nas čeka u igri...

Maknut će Capture points sistem iz "običnih" bitki!!

"Capture points will only be appearing in settlement battles (same as previous TW games) and in combined land/sea battles where the defender has a fleet after these changes."

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 17:18 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ne znam zasto uopce pokusavate analizirati koje komponente uzrokuju lose performanse kad je jasno da je optimizacija igre generalno lose odradjena

meni steka na mom procesoru, ljudima steka na puno jacim i7 procesorima, itd... rade na patchevima za to

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

sa novim driver igra mi postaje koliko toliko igriva pa eto i ja krećem u osvajanje.

sad na mapi(ultra,AA,ssao,distoriotn effects) imam 30 fpsa i nešteka dok je odzumirano čim zumiram eto me na 20...znači nema zumiranja.bitku još nisam probao ali one su i ranije išle bolje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

sa novim driver igra mi postaje koliko toliko igriva pa eto i ja krećem u osvajanje.

sad na mapi(ultra,AA,ssao,distoriotn effects) imam 30 fpsa i nešteka dok je odzumirano čim zumiram eto me na 20...znači nema zumiranja.bitku još nisam probao ali one su i ranije išle bolje

Si stavio 13.9 WHQL? Ja mislim da cu se vratit na 13.10, jel po nekoj logici ti driveri su bolji od 13.9, jel su 13.9 ustvari 13.6beta2, sam kaj ih je microsoft "pregledo"

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
17 godina

@Kill Frenzy

Iskljči AA u igri i skini jedan od mojih SweetFX preseta, (recimo ovaj) koji ima SMAA - bolji AA nego od igre i ne jede toliko performansi...

I preporka da staviš Radious Total War Mod; to plus Patch 2 i igra je drastično bolja od vanilla verzije.

I vidim da su mnogima Rome house of Juni djeluje kao teška i zabavna frakcija...

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 17:30 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kill Frenzy kaže...

Jel steka kad kliknes na grad il agenta?

WoT: GuntherPrien
16 godina
AsAsiN kaže...

Si stavio 13.9 WHQL? Ja mislim da cu se vratit na 13.10, jel po nekoj logici ti driveri su bolji od 13.9, jel su 13.9 ustvari 13.6beta2, sam kaj ih je microsoft "pregledo"

da 13.9

doktor1 kaže...

@Kill Frenzy

Iskljči AA u igri i skini jedan od mojih SweetFX preseta, (recimo ovaj) koji ima SMAA - bolji AA nego od igre i ne jede toliko performansi...

I preporka da staviš Radious Total War Mod; to plus Patch 2 i igra je drastično bolja od vanilla verzije.

I vidim da su mnogima Rome house of Juni djeluje kao teška i zabavna frakcija...

hvala probat ću.btw AA u igri ne vrijedi qurca.kao da ga nema

dedaa kaže...

Jel steka kad kliknes na grad il agenta?

šteka kad je general u gradu.kad je vani onda je ok

još je to sve daaaleko od optimiziranosti i izgleda naspram shoguna.loše ide i ružnjikavo izgleda(igra mi sama ne smanjuje postavke)

neke stvari izgledaju jako loše(slika) kao na primjer ovi likovi što kobajage pričaju, taktička map(granice) ili recimo piramide.izgledaju kao iz igre od prije deset godina a toliko su se hvalili.smeta me što izgleda loše i ide loše.ajd da barem izgleda dobro pa bi reko ok ali ovako me to sve stvarno sekira.valjda će to popravit

17 godina
Kill Frenzy kaže...

taktička map(granice)

Za ovo nema rješenja u obliku AA, To je jednostavno tako; na tom djelu AA ne radi uopće pa niti ovaj SMAA od SweetFXa. Malo ću se igrat sa nvidia inspectorom, ali sumnjam da se te granice mogu zagladit, (najviše sumnajm pošto ni SMAA tu nema nikakvog učinka)..

Ali nije mi to preveliki problem...

A ovi jazavci od likova su i u Shogunu 2 izgledali master dizaster..

16 godina

Sad što se tiče AA sam zadovoljniji nakon ovog moda što si mi dao ali mislim da imam još manje fpsa...neznam jer mi je fraps ugašen.

Što se tiče AI-a na mapi nemam zamjerke.Rokačina žešća.Ponude svega pršte ratovi se redaju.....uglavnom koljačina na sve strane. :)

Battle AI je loš(very hard)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ubaci samo ovo te zamjeni kada pita - klik

Isključio sam imitaciju HDRa koji u SweetFXu skida FPS najviše... A razliku u vizualijama nečeš niti primjetit naspram one prvotne verzije

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 19:52 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

hvala imaš pivo od mene {#}

pitanje.

onaj mod što sam skinuo za kojeg trebao i onaj mod manager...moram li svaki put ulazit preko tog mod managera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam ulazio preko MMa..

Ali stavi ovaj Radious; najbolji je i netreba manager...

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 19:57 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

stavio sam onaj koji si mi dao.kopirao sve u folder gdje treba i koliko sam shvatio moram pokretat preko MMa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da, treba manager, pobrko sam lončiće malo...

Ja ulazim uvijek preko Mod Managera...

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 20:04 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

malo sam bacio oko na shoguna da se prisjetim....koliko to bolje izgleda.UI,grafika....ma sve{#}(primjer-šuma na mapi ovdje tj drveće izgleda poput nekakvih gvala dok je tamo sve lijepo...normalno)

dodje mi da uzmem fall of the samurai i odje*em ovo  na mjesec dva

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Evo kratko i dobro objašnjenje vođenja unutarnje politike:

Gravitas gets you internal power.

To increase gravitas you need promotions...so a general can be promoted internally as he gets stars. However, the AI factions get random promotions every now and then.

If you're main general is not from your family the other family will keep promoting him giving him gravitas and giving that family more power.

Characters get traits like Healthy which give gravitas per turn. Always check the traits of your member and other family members so you know who is your benefit and who is theirs.

More gravitas per turn means more power per turn.

Adopt, bribe or kill high gravitas opponents. Kill anyone in your family making - gravitas per turn. Ideally you need multiple gravitas in your family. Wives can also give turnly gravitas if you get an ex-vestal woman.

Don't worry about losing standing for adoption if the character your adopting has + Gravitas per turn, in their lifespan they will make two or threes time the standing for you.

If you're main opponent gets 'Wounded' assassinate again, he is more likely to be killed. Try and keep your main family member away from commanding an army unless you're at war. It is best if he is kept as a Statesmen because + gravitas stats are more likely, of course if you're at war make him the main attacker so he goes up in Stars...he can be promoted very fast this way.

Ultimately who your generals are won't matter until a civil war happens. If you're main general is from the opposing family at the start of the civil war he will stay loyal to them and fight against you.

You will lose power if you only use generals from your family though so only do this if you're at war and expecting many Stars and Promotions. If at peace use the other family as generals - replace these when war happens.

Also the AI will keep trying to adopt high gravitas people from you. Always block this at whatever the cost is, even if the cost is standing because the dude is making tons of standing for you.

Lastly, when war happens go for the youngest members of your family as generals first. Always start with the youngest members because they will increase standing for longer.

This game is not about the management of the individuals, it's about family management!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kill Frenzy kaže...

Shogun 2.... bolja grafika...

Ma nije baš da Shogun 2 izgleda bolje od Romea 2....

Slika1

Slika2

Slika3

Slika4

Slika5

Ništa nisam fotošopiro, sve je tako, samo uz malo, puno čačkanja...

Shogun 2

No uz malo čačkanja dalo bi se i japancima popravit vizualno stanje

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 21:38 (doktor1).
16 godina

na koji način oslobodit regiju kad smo ju jednom osvojili.prije si u diplomaciji imao da im pokloniš regiju a sada toga nema.takodjer ih nemogu raspustit da nastane nova država niti mogu vratit nazad onima od kojih sam je oduzeo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

7950 + 4670k, proc 50% grafa 60% na high, mapa ide na 30fps????

lol

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kill Frenzy kaže...

na koji način oslobodit regiju kad smo ju jednom osvojili.prije si u diplomaciji imao da im pokloniš regiju a sada toga nema.takodjer ih nemogu raspustit da nastane nova država niti mogu vratit nazad onima od kojih sam je oduzeo

Nemože se...

Evo tema...

U Shogunu 2 nisam to nikada ni radio... {#}

Sviđa mi se mogućnost ulaska u konfederaciju i to funkcionira...

Igram sa Asteriksom i Obeliksom na legendary i Radius modom te sve funkcionira...

Sa Lemonum provincijom sam sklopio konfederacijski pakt, (platio sam im 4200 zlatnika), Vivisci i Volcale su mi objavili rat te me maltretiraju dok su mi Audei platili 1600 zlatnika, (ponudili su 1000, ali sam ja tražio više) za potpisivanje primirja...

U borbi sa istom količninom vojnika AI me je pobjedio tako da me je sa desne strane flanko sa dvije konjice koje su me iznenadile iz šume u magli; to je presudilo jer mi je samo tako onesposobio dva bataljuna vojske koji su mi na kraju falili...

16 godina

Jel to ona satrapy opcija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

ja je se riješim tako da opljačkam i rasturim grad i pokupim vojsku (ako sam ga osvojio u ratu, a ne treba mi), pa za potez ili dva neko drugi ga zauzme, najčešče kad je slučaj sa njemcima, poljacima i ostatkom istočne europe (ako budem uvučen u glupave ratove)

sve razmišljam da više ne sklapam savezništva - jer moji saveznici izazovu rat, a onda ja ratujem sa pol svijeta

danas cijeli dan pokušavam napast Cartagu i nikako da pošaljem legiju na njih, sve su mi zauzete u germanskim ratovima

inače germani su savršeni za punjenje rimske riznice {#}

opljačkaš dva grada i eto 30K zlatnika => nova legija od 20 jedinica, ruševine ostaviš nekom drugom i vratiš se nazad za 10 poteza, pa ih opet opljačkaš{#}

16 godina

koja od ovih opcija(Raze, Loot, Occupy)

occupy kužim šta ali ove opcije baš i ne.pretpostavljam da si mi govorio o loot opciji :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 23:25 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Danas mi bio Civil War. Jedva preživio hahah. Prvi put se borio protiv iste vojske, sve puno hebenih pretorijanaca.

Sranje je kaj je meni sva vojska bila u maloj aziji, kod Danske i u Engleskoj, a senatska vojska se stvorila oko Genove i južne Francuske. (to sam primjetio tek drugi turn, ali onda mi su mi otišle čak 4 regije u njighove ruke).

Ali evo uspio sam pobijediti pa sam izabrao da budem carstvo.

Igram na VH i sva sreća da je AI još uvijek donekle priglup, pa su šanse za pobijedu jako velike kad braniš grad npr sa puno manjom vojskom nego kaj napadač ima.

Stvorilo se čak 13 kopnenih i još barem 7 pomorskih legija od senata, a ja sam imao 10 kopnenih i jednu pomorsku legiju razbacanih po mapi.

Evo dve sličice.

slika1

slika2

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Kill Frenzy kaže...

Jel to ona satrapy opcija?

Za šta? Za konfederaciju koju gore spominjem je opcija Join Confederation...

Iznenađen sa Galskom godišnjom zaradom; kada sam malo igrao Spartu za testing to su bile muke da pređem 900 godišnje, ovdje gradim sve u šesnaest, sklapam trade agreemente, razbacujem se sa prama za ulazak u konfederaciju i uz to gradim drugu veliku vojsku, (početak kampanje)...

Sada je fokus na razvijanju odnosa sa susjedima na sjeveru da mi čuvaju leđa, (već sam sklopio dva dogovora sa sjevernim provincijama),  zauzimanje glavnog grada provinije - Burdigala te povećanje hrane radi bržeg razvijanja gradova...

A onda čarobni napitak i na Italiju osvojit RIM.. {#}

I tako to.. Nakon novog patcha, moda itd totalno happy sa igrom... Još da maknu onaj capture point iz bitaka sa narednim zakrpama, malo dorade neke stvari i to je to...

I da, diplomacija funkcionira, a to šta bi ljudi htjeli diplomaciju na razini Eurpa Universalis u CK2 je druga stvar. Takvu diplomaciju TW nije imao niakda!

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 23:29 (doktor1).
16 godina

igram sa egyptom i nisam vidio Join Confederation opciju.meni se prema svima nudi taj satrapy....

možda različite nacije imaju različite opcije

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 23:40 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Za Spartu i kažu da je 'hard'. Ja stalno pokušavam s njima, ali nije lako. Atena je nenormalno jaka u startu, a moram je pokoriti, jer sam inače u lošoj situaciji. A i dobri su za trgovinu, korisniji nego u vlasništvu. :D

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice