Total War: Rome 2

poruka: 1.409
|
čitano: 321.795
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Total War: Rome 2
Kill Frenzy kaže...

igram sa egyptom i nisam vidio Join Confederation opciju.meni se prema svima nudi taj satrapy....

možda različite nacije imaju različite opcije

Jeste, to je isto samo se kod drugačijih kultura drugačije zove...

Evo primjer bitke, vanilla verzija bi mi završila nakon 3:30 minuta uz moje gubitke od cca 150/200 jedinica...(ja sam došao sa 2800 vojnika, oni 1400 koje sam prethodno sa špijunom maltretirao, a u mojoj vojsci je bio i champion)

___

Siroti , ostao jedan od cjelog bataljuna, umoran trči, a podivljala hrpa gala za njim... Bilo mi ga je žao kada ga je strijela pogodila u leđa... {#}{#}

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 0:17 (doktor1).
17 godina
Tonči kaže...

Za Spartu i kažu da je 'hard'. Ja stalno pokušavam s njima, ali nije lako. Atena je nenormalno jaka u startu, a moram je pokoriti, jer sam inače u lošoj situaciji. A i dobri su za trgovinu, korisniji nego u vlasništvu. :D

Da..

Ali dok sam testirao modove i samu igru sam par puta kretao sa Spartom tako da sam se zaželio nečeg drugog u prvom pravom prelasku... Atena mi nije napeta kao Sparta i dvoumio sam se između Egipta i Gala... Ali eto čarobni napitak me odveo u Francusku...

Ako hoćeš tu je odličan unit texture pack i ima Sparta među mnogima...

Mnogo ljepše jedinice, (tip nastoji radit povjesno autentične), a Sparta mi i ma jednu od ljepših vojnih obleka...

16 godina

Znači hoćete reći da se igra od zadnjeg official patcha drastično promijenila, kako u gameplay-u, tako i u performansama izvođenja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

koja od ovih opcija(Raze, Loot, Occupy)

occupy kužim šta ali ove opcije baš i ne.pretpostavljam da si mi govorio o loot opciji :D

Occupy = okupacija, grad postaje tvoj, ali ne dobiješ lovu

Loot = opljačkaš ga do temelja, sve je razrušeno, sve stanovništvo ide u roblje (ako imaš tržnicu roblja, još ekstra love na račun), nakon ovog grad možeš ili popraviti ili ostaviti da se sam popravlja (ako makneš vojsku za 2 ili 3 poteza "bivši" vlasnik će grad vjerojatno napasti i pobit tvoju malenu posadu (niti ne braniš grad) i vratiti si nazad grad

Raze = totalno uništenje, ekonomski neisplativo, jedino ako želiš maknuti grad sa karte

17 godina
4ucker kaže...

Znači hoćete reći da se igra od zadnjeg official patcha drastično promijenila, kako u gameplay-u, tako i u performansama izvođenja?

Nisam imao uopće probleme sa performansama, (posebno nakon ini čačkanja i objašnjavanja nekih stvari igri). Ali sigurno su i dva patcha tu pomogla još malo... Naravno da mi u bitci za Kartagu ne leti sve u 60 sličica u sekundi, ali sasvim igrivo...

Kao šta već rekoh stavio sam Radious Mod, koji mjenja dosta parametara u igri i čini mi je mnogo zanimljivijom.

Diplomacija mi funkcionira odlično, a i kada se malo bolje upozna unutarnja politika stvari sjednu na svoje mjesto...

Sa još dva tri patcha i pokojim kvalitetnim modom ova igra će biti fantastična iako i sada sam jako zadovoljan... Nakon početnih šokova...

17 godina

Ako netko nezna kako ranjenog generala vratiti u funkciju, (priznam, ja sam bio zbuki u vezi toga...)

Dakle nakon turna dobijemo obavijest da se je general oporavio i spreman se je vratiti na svoju funkciju, (u međuvremenu smo besplatno izabrali njegovu zamjenu).

Tada klikom na Faction ikonu otvaramo političko/informativno sučelje te vidimo da se oporavljeni general nalazi pod titulom Statesman, (u mom slučaju to je Oxtaios)

Tada odemo na vojsku u koju želimo postaviti tog generala te klikamo - Details - General Details - Replace te odaberemo koju osobu želimo postaviti da vodi odabranu vojsku, bio to neki drugi Statesman ili tek oporavljeni general. To je također besplatno ukoliko odaberemo nekog od Statesman koji nam se nalaze pod Important Character unutar Faction sučelja dok se ostali generali plaćaju...

Tako se uvijek može zamjeniti general ako nismo zadovoljni sa postojećim...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 2:06 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne znam za vas, ali ja volim rimljane, obožavam legionare, doslovce pregaze protivnika {#}

Inače taktika koju redovito koristim (a AI jednostavno nema rješenja protiv nje)

1. linija - 6 kohorti legionara (bilo koja varijanta, često miješano, vrlo često obični - napredni legionari - zbog cijena)

2. linija - 6 kohorti Auxiliary Spearmen - oni pružaju blisku range podršku prvo redu

prva dva reda su u fiksnim grupama - drže formaciju

3. linija - sredina - 3 do 4 kohorte balista (obožavam ovo oružje) - desetkuje protivnika dok prilazi

3. linija - bokovi - general (kao konjica) + 3 eskadrona konjice

u pravilu borbu počinju baliste sa eksplozivnim projektilima i dobrano desetkuju protivnika dok uopće dođe do mojih snaga

kad dođe do bliske borbe, pokrenem fiksne grupe naprijed da napadnu

a kad dođe do nereda i rupa u sredini, onda konjica jurne naprijed i pregazi protivnika - general čuva baliste

sa ovom taktikom sam porazio 3 pune legije grka (ukupno 60 jedinica) protiv moje jedne legije kad sam se greškom zaletio u mekedoniju i doslovce uletio u zasjedu - tri legije su bile u blizini, pa je legija koja me napala imala 2 put pojačanja

("greškom" - uopće nisam planirao rat sa grcima, najmanje sa spartom, ali moji glupavi saveznici su me uvukli u rat koji mi baš i nije trebao, ali kako sam bio "mlad i nadobudan" i gladan teritorija pa sam eto zgazio grke onako usput {#} )

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 9:46 (Darky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kaže tip na TW Centru - "završio sam igru"

32 turn, a pogledaj tek novac... {#}

Baš me zanima dali se je gdje žali da nešto ne valja u igri...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Kaže tip na TW Centru - "završio sam igru"

32 turn, a pogledaj tek novac... {#}

Baš me zanima dali se je gdje žali da nešto ne valja u igri...

kad koristi cheet kodove

naštancao 10 legija u 5 poteza i onda gazi sve preds sobom

17 godina

Uz patch 2 must have modovi koji igru čine drastično boljom:

Prvo, potreban je Mod Manager za pokretanje modova koji zahtjevaju isti

*prebaciti sve u igrin glavni folder te navesti put prema Rome2.exe

*ja pokrećem igru uvijek preko njega; čekirati željene modove i klik na Launch

Gameplay:

Radious Rome II Overhaul Mod

Modovi koje sadrži:

Radious Campaign Features Mod
Radious Battle Mod
Radious Economy and Research Mod
Radious AI Mod
Radious Unit Pack 1 - Barbarian Invasion

*može se i instalirat svaki posebno, po želji, ili cijeli paket sa prvim linkom, (Radious Rome II Overhaul Mod)

All capture/victory points removed Mod

Ovaj mod uklanja capture points sistem iz igre; ima opcija za uklanjanje svih capture points mjesta kao i samo open battle verzija. Po komentarima se vidi da je to i opametilo AI jer ne želi više kao sumanut krenut na CP te se samo probijat kroz vaše redove; i za sieg bitke ljudi imaju riječi hvale...

Close Combat Mod

Sređuje ponašanje trupa prilikom bliske borbe.

Stronger Walls Mod

Zidovi imaju x2 hitpoints, dakle duplo su jači nego vanilla.

Better Campaign Camera Mod

Veći zoom na kampnjaskoj mapi.

To su sada najbolji gameplay modovi koji uvelike popravljaju igru. Na Total War Center forumu im mnogo ostalih modova te se mogu naći razne vizualne i zvučne promjene, nove jedinice i prearada vanilla verzija itd.

Evo link na listu svih trenutno dostupnih modova.

__

Ovaj mod, Arcade graphical effects removal Mod bi nekome mogao popravit performanse na kampanjskoj mapi koje padaju prilikom selektiranja određenog lika jer miče on "svjetlo" oko "čovječuljka"...

Meni radi konflikt sa Mod Managerom te čekam da vidim šta će autor reći po tom pitanj...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 14:57 (doktor1).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
WoT: GuntherPrien
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Oni su bili toliko pritisnuti sa rokom da izbace igru da nisu uspjeli to završit... Jedino objašnjenje, jer ovo nisu mali patchevi, ovo je kompletni game overhaul u ova tri patcha...

Ja mislim da je ovo izašlo za kakvih pet mjeseci bilo bi ispolirano i odlično out of box bez potrebe za modovima i grafičkim tweakanjima...

Ali kako su me jako ugodno iznenadili sa Rise of th Samurai i Fall of the Samurai ekspanzijama za Shogun 2 vjerujem da će sa vremenom ovo postati vrhunski proizvod...

A i sada nakon šta sam ga izmodo mi je već jako dobar...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@ doktor1

A dal ti modovi rade sa ovim novim patchevima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sa patchom 2 da, a sada za ovaj beta 3 neznam; treba pratiti željeni mod i update od istog. Iako čitao sam na službenom forumu da patch 3 beta poremeti modove...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Odlično.Sa novim pečem imam 10 fpsa manje.Super.Igra je obrisana do daljnjeg

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

{#}{#}{#}

moram se držati da ne padnem sa stolca od smijanja

jel ti to igru brišeš jer ne možeš igrati na ultra postavkama????

ja igram na moderate, grafici niš ne fali i stvarno uživam u igranju

16 godina

*ebeno smiješno.

ne ja ju brišem jer mi na svim postavkama jednako loše ide.igru ne mogu igrati ako mi je fps izmedju 10 i 20

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Jesi li razmislio o nadogradnji? Jer, trebat ćeš bolji CPU i za druge igre, tvoj je izrazito slab za današnje standarde...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Jesi li razmislio o nadogradnji? Jer, trebat ćeš bolji CPU i za druge igre, tvoj je izrazito slab za današnje standarde...

njegov je slab,a isti kao moj,a kad sam maloprije pitao za bolji cpu savijet rekao si da su četiri jezgre dosta za sada za igre

16 godina

Ma nije izrazito slab ako bf3 igram na visokim postavkama.Nisam dugo igrao pa nemogu reći koje točno.

Jest da je slab ali i ova igra je u qurcu.

Pratim forum total wara idosta je ljudi sa identičnim problemima.Napominjem da nisu toliko bitke problematične nego mapa.Što dalje igram to je fps manji.

Napisao je jedan forumaš sa i7 kako što dalje igra to mu se graficka manje koristi a sve više cpu.Nije jedini koji je to primjetio.

Uglavnom doći će to na svoje za koji mjesec a do tad bye bye

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

A zašto onda meni radi dobro sa slabojom grafičkom od nejgove i istim procesorom...? Hm...nvidia...

Igram na Very High/Ultra postavkama i igra ide sasvim dobro...

Bez lagova, (osim onih kada kreće zoom na kartu ili pred borbu)) i na kampanjskoj mapi cca 30 FPSa šta je dobro!

@Kill Frenzy, probaj napraviti one ini tweakove koji su meni podosta popravili performanse, osobitno na kampanjskoj mapi...

EDIT: ovo su te promjene

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 18:47 (doktor1).
15 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

Ma nije izrazito slab ako bf3 igram na visokim postavkama.Nisam dugo igrao pa nemogu reći koje točno.

Jest da je slab ali i ova igra je u qurcu.

Pratim forum total wara idosta je ljudi sa identičnim problemima.Napominjem da nisu toliko bitke problematične nego mapa.Što dalje igram to je fps manji.

Napisao je jedan forumaš sa i7 kako što dalje igra to mu se graficka manje koristi a sve više cpu.Nije jedini koji je to primjetio.

Uglavnom doći će to na svoje za koji mjesec a do tad bye bye

Nemoras uzimat novi proc, Phenom je sasvim u redu, al probaj ga clockat jos malo, jel ti je bottleneck za HD 7950.

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
17 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

*ebeno smiješno.

ne ja ju brišem jer mi na svim postavkama jednako loše ide.igru ne mogu igrati ako mi je fps izmedju 10 i 20

{#}

pa je smiješno jer na benchmarku same igre na moderate ja imam 40+ fps

čak i kad igram sa 6 legija na bojnom polju nema štucanja

A moj komp je

CPU: Q8300

VGA: ATI 5750

RAM 2 GB RAM

OS HDD: Patriot SSD 64 GB

igra je *ebeno kompeksna za grafiku, teren je full 3D, i još treba kontrolirati gomile likova (samo pogledaj filmić u samoj borbi pa ti sve bude jasno)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 18:51 (Darky).
16 godina
Darky kaže...

pa je smiješno jer na benchmarku same igre na moderate ja imam 40+ fps

čak i kad igram sa 6 legija na bojnom polju nema štucanja

A moj komp je

CPU: Q8300

VGA: ATI 5750

RAM 2 GB RAM

OS HDD: Patriot SSD 64 GB

igra je *ebeno kompeksna za grafiku, teren je full 3D, i još treba kontrolirati gomile likova (samo pogledaj filmić u samoj borbi pa ti sve bude jasno)

ma nemoj reć.igram tw već deset godina pa mi to nije poznato{#}

17 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

ma nemoj reć.igram tw već deset godina pa mi to nije poznato{#}

ovo piše na samim stranicama TW

Patch 3 Beta now available
Disclaimer: There are one or two known issues with the beta that we are looking to resolve before rolling this out further, with ALT-Tabbing and changing game resolution. We are aware of these issues and there is no need to report them in our patch feedback threads.

e sad mi reci tko pametan ide skidati beta patch za koji sami autori kažu da imaju problema?

16 godina
Kill Frenzy kaže...

*ebeno smiješno.

{#}

Ja sam popravio lag na nacin da stavim affinity na jednu jezgu, applyam i nakon toga stavim na sve jezgre. Lag odmah nestane al problem je sto se to treba raditi svaki put kad ulazis u igru.

WoT: GuntherPrien
17 godina
Kill Frenzy kaže...

Baš stavio beta patch 3....

Prije ovdje oko cca 22 do 32 FPS sada od 30 do 42 FPSa {#}

Plus novi nvidia driveri iako sumnjam da su oni nešto napravili...

Kupi AMD karticu kažu, jeftinija je kažu, performanse su iste kažu.... {#}{#}

Nadam se da ljudi shvaćaju da nisam troler nakon ovoliko na forumu, ali imao sam i ATI i nvidia i sa zelenima oduvijek bolja iskustva...

Ovo se ne tiče nekog "fanbojizma", ali ja osobno nakon zadnje ATI 4870 kartice koju sam imao nemam se u planu uskoro vratit na AMD... Sljedeća mi je vjerovatno GTX 760...

I onda tko je lud, tebi sa 7950 karticom padne FPS za deset, meni sa jednom GTX 650 TI, skoči za toliko...

I onda pogledaš usporedbu tih kartica koje nebi trebale biti ni blizu... I onda tko je tu lud, Creatove Assembley, AMD, nvidia, ti, ja...?

Sumnjam da baš ne održavaš računalo šta se tiče update, čiščenja svega i svačega, defragmantiranja diskova, updatea najnovijih drivera itd. Ali baš ne vidim da tu može biti neki problem osim u driverima za grafičku karticu...

P.S. sa patch 3 imam problema sa "Alttabanjem"... Sruši mi igru, ili zadebilira rezoluciju...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2013 1:20 (doktor1).
16 godina

Ma nema u njemu gram prašine ali nemoš protiv debila. Na drivere nemogu utjecat.

Pokušao sve moguće fikseve i ništa. Uzet kalašnjikov i pucat{#}

Zauzeće graficke 30%{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2013 1:20 (Kill Frenzy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Kill Frenzy kaže...

Pokušao sve moguće fikseve i ništa. Uzet kalašnjikov i pucat{#}

Uzet tu karticu šta je unutra, prodat je, stavit neku GTX 660TI/ 670 / 760 i igrat igre {#} (pa čak i GTX 650 TI {#})

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2013 1:23 (doktor1).
16 godina

Nemogu ni prodat kad se vent čuje a neda mi se ić reklamirat jer im treba 20 dana dok to riješe{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice