The Witcher 3 izdvojena tema

poruka: 6.116
|
čitano: 1.031.725
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: The Witcher 3

Imam fx6300 i 760gtx, na high/medi postavkama sa hairworskom off imam 30-55 fps. Ovisno kako gdje.

Ispod 30 nejde.
nije idealno,ali igra izgleda predivno,jos da je 60 fps sreća bi bila. Hairworks na mojoj grafi previse resursa uzme pa nemrem s tom opcijom,ovo ostalo tweakam jos po zelji,al sve u svem igra kvalitetno djeluje. Imam jednu zamjerku,a to je na FOV kad si u witcher sense modeu...Neznam u cem je štos,pogotovo u zatvorenim prostorima,imam osjecaj mucnine,previše smanji FOV...

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

i7-5960X @ stock, TitanX @ stock, 32GB 2800 @ stock bez XMP, dakle @2133MHz (ili 5960X@4,8GHz, TitanX@1440, 32GB@3GHz) i 5K monitor. Sa stockom na 5K i sve max imam oko 15 FPS na raskrižju početka igre (nakon borbe s ghoulovima), taman pred skretanje, gdje gledaš šumu u daljini). S overclockom kao gore imam 24 FPS na istim postavkama.

Sa 15fps na 24fps? 60% boosta dobijes clockanjem titana za puno manji postotak? Procesor je nebitan jer nije usko grlo u toj situaciji...

17 godina
DarkoKwon kaže...

Je li se moze premotati vrijeme u witchera, spavati ili nesto slicno ? Moram cekati drugi dan da ubijem nekog duha na selu, a dan previse traje, je li se moze premotati ?

Meditation...

11 godina
neaktivan
The Witcher 3

Evo da mozete vidjeti kako igra radi na mom ne bas novom compu i to amd gpu, postavke sam stavio da mozete vidjeti, stalno je fps izmedju 40 i 50, najmanje sto sam vidio je 38, znaci nema nikakvih fps dropova, nikakvih trzuckanja i to, bas radi glatko i vrlo je igrivo. Borio sam se sa 4-5 vukova i 4-5 nekakvih monstruma u usto vrijeme znaci 10ak neprijatelja i nikakav pad fps se nije desio.

Igra me nekako graficki podsjeca iz nekog razloga na gw2, neznam zasto, mozda je paleta boja u igri slicna ili nesto, neznam, ali mi se svidja sto nisu isli na to da igru naprave da izgleda prerealno vec su je napravali umjetnicki i to im je pun pogodak. Ako ste se ikada pitali kako bi izgledao combat iz souls igra da je malo brzi i da nema onog nekog cudnog lag osjecaja to je to, puno je bolji osjecaj kada igras nego kada se gleda neki videic, NEUSPOREDIVO BOLJE!!! Jedina stvar koja me iritira je sto nemogu rebind neke tipke, recimo inventory, ono wtf..., ali to cu rjesit s misom jer imam 4 dodatne tipke na njemu pa i nije neki problem . U ovih par sati u igri vidio sam par sitnica koje su mogli jos mrvicu ispeglati, ali to bi bilo bas tesko cjepidlacnje .

Isao sam okolo na ovoj prvoj mapi i naletio na ova 3 ghoula, ubio ih i onda se ljudi vratili u to naselje, oslobodio sam ga, nesto kao far cry, samo uvjerljivije izgleda , lik dosao i odmah je nastavio sa svojim poslom i cjepa drvo . Stavio sam ss da se vidi kako izgleda preskakanje ograde, detalja tog tipa je mnogo i neda mi se vise nista pisati, trebam naci ovu malu i ove Wild Hunt smaknut...

6 0 hvala 2
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

i7-5960X @ stock, TitanX @ stock, 32GB 2800 @ stock bez XMP, dakle @2133MHz (ili 5960X@4,8GHz, TitanX@1440, 32GB@3GHz) i 5K monitor. Sa stockom na 5K i sve max imam oko 15 FPS na raskrižju početka igre (nakon borbe s ghoulovima), taman pred skretanje, gdje gledaš šumu u daljini). S overclockom kao gore imam 24 FPS na istim postavkama.

Sa 15fps na 24fps? 60% boosta dobijes clockanjem titana za puno manji postotak? Procesor je nebitan jer nije usko grlo u toj situaciji...

Ne. 15 FPS je "stock" Titan (1000/1075) na sve Ultra. 19-20 FPS je EVGA SC stock (originalni BIOS), a onda boost od +144 na 1127 daje 22 FPS, a spuštanje AO na SSAO daje 25-26 FPS. Isključeni AO i isključeni NVHW guraju do 30-33 FPS. Ista scena. Na locku od nekih 1440 boosta (za što voltaža ide +38mV gore), 24 FPS je sa svime uključenim.

Teoretski procesor nema veze, ali opći OC odnosi se i na bitan overclock PCIE sabirnice, memorije, keša... vjerujem da sve po mrvicu doprinosi rezultatu. Naravno, posve neisplativo s obzirom na buku i temperaturu za par FPS-a više. Puno je bolje isključiti NVHW i AO.

16 godina
DarkoKwon kaže...

Je li se moze premotati vrijeme u witchera, spavati ili nesto slicno ? Moram cekati drugi dan da ubijem nekog duha na selu, a dan previse traje, je li se moze premotati ?

Isto kao u prijašnjim Witcherima imaš meditaciju koja upravo tome služi.

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- Steam: Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- BattleNet: Gaap#2615
16 godina
odjavljen
The Witcher 3

Recimo, scena ispod dvorca (početak igre) 18 FPS na EVGA SC clocku i boostu 1252 (stock CPU) i 22 FPS na OC-u 137, odnosno boostu 1437. 15% OC, a 22% ubrzanje efektivno. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
The Witcher 3

Tonči zašto guraš tako velike reze i mal FPS? Sta nije bolje igrat na 1440p iko gosp. covjek i bit na velikim FPS-u..sve je smooth, nego se mucit na 15 FPS (sorry ali meni sve ispod 40-50 fps šteka,možda zato što sam ja naviko na Battlefield i 144 FPS?)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
The Witcher 3

evo malo čačkam po netu.. znaci najveci peformance impact u gejmu su 2 opcije:

Foliage Visibility Range

I Nvidia Hair 

drugim riječima, smanjiti Foliage Visibility Range i isključit Nvidia Hair, i performance ce biti puno puno bolje...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa ne igram na tome, to je samo za test. :) Igrivo je meni tek na 60 FPS, a to mogu samo na 1440 i overclock ili 1440 SSAO i NVHW samo Geralt. Ipak, najbolje je kad su NVHW i AO isključeni pa 1440 ide do 70 ili 1080 ide do 110-130.

16 godina
odjavljen
MegaTheJohny kaže...

Foliage Visibility Range

I Nvidia Hair 

drugim riječima, smanjiti Foliage Visibility Range i isključit Nvidia Hair, i performance ce biti puno puno bolje...

Moje iskustvo je drugačije. NVHW da, ali FVR mi nema baš veliki efekt na performanse. Mnogo veći efekt ima Ambient Occlusion (Postprocessing).

12 godina
neaktivan
The Witcher 3

dobro necmo sad bas 1080 pa da brojimo pixele monitoru (al se kuricmo). al 1440p i 80-100 fps je ideala za mene, i nadam se da cu postic. Ne znam koliko cu dobit kad OC CPU 5930k sa 3.5 na 4.4Ghz (ako Bog da)...

0 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...
MegaTheJohny kaže...

Foliage Visibility Range

I Nvidia Hair 

Moje iskustvo je drugačije. NVHW da, ali FVR mi nema baš veliki efekt na performanse. Mnogo veći efekt ima Ambient Occlusion (Postprocessing).

Nisam još osobno isprobao (zzzz još malo pa će 16:00) ali koliko se sjećam iz nVidia Witcher 3 guide-a i njihovih benchmarka sa SLI Titan-X, post processing je imao manji utjecaj na fps (do max. 10%, u 60-70 rangeu na 4K rezoluciji). Foliage distance High/Ultra je bio najveći drop uz Hairworks.

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- Steam: Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- BattleNet: Gaap#2615
12 godina
neaktivan
The Witcher 3

http://www.geforce.com/whats-new/guides/the-witcher-3-wild-hunt-graphics-performance-and-tweaking-guide

evo ovdje mozes provjerit... uglavnom po Nvidiji ,

Foliage Visibility Range

I Nvidia Hair 

kao što sam gore napisao ima najveći performance impact

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 15:14 (MegaTheJohny).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
doktor1 kaže...

Nakon dugo vremena sam stavio Reshade/SFX u igru...

Da vidim kako je to kada se još malo ukloni žutila iz igre...

ReShade/SFX - SLIKA1

ReShade/SFX - SLIKA2

Doktore moze li link tog fiksa, igra ti ovako izgleda puno bolje! 

17 godina
Comi123 kaže...

Doktore moze li link tog fiksa, igra ti ovako izgleda puno bolje! 

Još radim... Trebam malo sredit boje i kontrast...

Ovo je najnovija verzija...

Presto sam koristit ReShade/SweetFX, ali ovdje igra izgleda zbilja bolje kada se makne ona pastelasta presvlaka. A još nema udara na performanse....

15 godina
protjeran
The Witcher 3

koja sprdnja kad NVHW (samo Geralt!) ukljuci na amd kartici, fps pada sa 50-60 na 25-40fps  

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
MegaTheJohny kaže...

http://www.geforce.com/whats-new/guides/the-witcher-3-wild-hunt-graphics-performance-and-tweaking-guide

evo ovdje mozes provjerit... uglavnom po Nvidiji ,

Foliage Visibility Range

I Nvidia Hair 

kao što sam gore napisao ima najveći performance impact

Službeno nema efekt kod mene. AO je skup (očekivano za 5K) i skup je NVHW. FVR je nešto utjecajan, ali 1-2 FPS, a ovo drugo diže čak 3-5. Vjerojatno FVR ima veći efekt od AO na 1080 i 1440, ipak je 1440 manji 4 puta od 5K, a AO je efekt tada skuplji koliko ima više piksela - 400%.

16 godina
odjavljen
ansha kaže...

koja sprdnja kad NVHW (samo Geralt!) ukljuci na amd kartici, fps pada sa 50-60 na 25-40fps  

Zato što AMD nema NVHW, nego TressFX (jednako dobar). Nažalost, AMD se nije potrudio to ugurati.

17 godina
The Witcher 3

Evo tko hoće ReShade... Sve sam stavio u rar. - download

Sve iz ReShade foldera prebaciti u The Witcher 3 Wild Hunt/bin/x64 folder

I na startu igre se mora pojaviti informacija u gornjem ljevom kutu da je sve aktivno.

*imam WIndows 8.1 x64 i radi bez prbolema

*isključiti sharpening u igri jer se isit nalazi unutar preseta

*smanjiti gammu unutar igre

Ovako to otprilike izgleda...

A evo i galerija

Zaboravio sam reći da treba isključit MSI Afterburner, EVGA Precison jer će se igra inače srušit kod starta!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 16:44 (doktor1).
Moj PC  
8 0 hvala 10
12 godina
neaktivan
The Witcher 3

sinoc instalirao nove drivere na brzinu i daj što prije u igru... i naravno zaboravio ukljuciti SLI na 980 lol. pfff koji promasaj...sad se toga sjetim i bum odu FPSi u nebo na high ultra...140 fpsa

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
doktor1 kaže...

Evo tko hoće ReShade... Sve sam stavio u rar. - download

Sve prebaciti u The Witcher 3 Wild Hunt/bin/x64 folder

I na startu se mora pojaviti u fornjem ljevom kutu da je sve aktivno.

*imam WIndows 8.1 x64 i radi bez prbolema

*isključiti sharpening u igri jer se isit nalazi unutar preseta

*smanjiti gammu unutar igre

Ovako to otprilike izgleda...

A evo i galerija

E hvala puno! Inace, jesi poceo ceprkati po ini. fajlovima da vidis sta i kako moze poboljsati performanse / grafiku?

17 godina
The Witcher 3

Da imam neku kantu sa GTX 980 ili onim kako se zovu, TITANIMA bi čeprko ono "iniju", a pošto ni samu igru ne mogu tjerat na ultra nema smisla.

Ovaj ReShade nema udara na performanse pa sam zato to malo editiro...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Odoakar kaže...

Je li ima tko sa gtx660 da prenese dojmove?

Ako neće biti dovoljno, idem po gtx970 ali ne da mi se baš odvojiti od 3k kuna u ovom trenutku.

Paša moj igra je ne igriva na ovoj nasoj kanti nazalost

imam prosjek od 40-45 fpsa na postavkama kojima postavi igra,znaci medium.jos mi je rezolucija 1680x1050 samo

probao i sve na low i opet isti fps nece nikako na 60 pa aj

igru mogu lockat na 30 jedino i imat pisljivi conzole experience al to bi mozda nekako trpio kad bi uspio nastimat game controler al X360ce mi ne radi u ovoj igri ne znam zasto.

procesor inace kulira u igri i jako je nebitan,grafa zakucana na 99% i nema hljeba da se igra na 60 fpsa.

jaran mi sad javio na 970ki uz i5 haswell ima 60 do 65 fpsa a u cutscenama 40ak

BiH__Snowflake BF4,CS:GO
14 godina
neaktivan
mersimh kaže...
Odoakar kaže...

Je li ima tko sa gtx660 da prenese dojmove?

Ako neće biti dovoljno, idem po gtx970 ali ne da mi se baš odvojiti od 3k kuna u ovom trenutku.

Paša moj igra je ne igriva na ovoj nasoj kanti nazalost

imam prosjek od 40-45 fpsa na postavkama kojima postavi igra,znaci medium.jos mi je rezolucija 1680x1050 samo

probao i sve na low i opet isti fps nece nikako na 60 pa aj

igru mogu lockat na 30 jedino i imat pisljivi conzole experience al to bi mozda nekako trpio kad bi uspio nastimat game controler al X360ce mi ne radi u ovoj igri ne znam zasto.

procesor inace kulira u igri i jako je nebitan,grafa zakucana na 99% i nema hljeba da se igra na 60 fpsa.

jaran mi sad javio na 970ki uz i5 haswell ima 60 do 65 fpsa a u cutscenama 40ak

Riješenje za cutscene je stavio doktor, a 970 odlično šljaka u witcheru, ja svoju još nisam OC-ao, budem probao sad jedan dan čisto da vidim perforamnse.

12 godina
The Witcher 3
Izvrsna odlicno optimizirana igra sto se tice samog izlaska na trziste,ocekujem da ce se to jos dodatno ljepo ispeglat kroz patch dva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mersimh kaže...

Kaže ekipa da trebaš DLL zamijeniti u folderu od igre i da im onda radi:

https://www.gog.com/forum/the_witcher_3_wild_hunt/x360ce

16 godina
The Witcher 3

ima netko sa grafom kao moja, pa da kaze kak mu ide? da znam mi se isplati uzimat il ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The Witcher 3

Evo meni igra isto radi super na mojoj konfi od 40 do 60 fps al vecinom mi je lockano 60fps sve na ultra osim nvidia hair jer to mi zdere kada je na all 15-20 fps.... malo mi je trcanje i hodanje cudno na liku pa ponekad potrcim u krug hahah valjda ko sto je i kolega rekao navikao sam ovih dana na gta V.... uglavnom nisu razocaralili sto se tice igre e sad cemo vidjeti dalje bugovi questovi itd... eto par slicica sto sam opalio jucer u prvih pola sata

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TomoR kaže... 

Kaže ekipa da trebaš DLL zamijeniti u folderu od igre i da im onda radi:

https://www.gog.com/forum/the_witcher_3_wild_hunt/x360ce

nista mi nije pomoglo ovo,ja skinem i  32 bitnu verziju i 64 bitnu jer ne znam koju trebam koristit,xinput.dll napravi i jedan i drugi ali gamepad i dalje ne radi u toj igri u ostalima sve super

BiH__Snowflake BF4,CS:GO
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 17:13 (mersimh).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice