eh,moram čekati kod iz banke da potvrdim deviznu za paypal.baš ovih dana istekla prokletnica.Da ubodem preorder...drame.
eh,moram čekati kod iz banke da potvrdim deviznu za paypal.baš ovih dana istekla prokletnica.Da ubodem preorder...drame.
Testovi:
*ovo je strancia koja je rekla da GTX 770 vrti na Ultra, (a skoro i vrti @30)!
GTX 780TI za 30 FPSa na ultra; ultra high = PS4 prezentacija
A i nvidia je rekla da GTX 960 trči na high@40....
*ovo je ultra, malo sam odluto
Bolje da ja krenem u LINKS kako sam prvotno i mislio
Omg, već pomalo počinjem biti skeptičan kako benchmarci pristižu. Moguće da ipak neću ultra igrat na 1440p :/
jbt je sve spremio za vrtiti 100-injak FPS na 1440p na high ali mi sve sve cini da nece bit nista od toga :( SLI GTX 980 i 5930k ocito je preslab :(
jbt je sve spremio za vrtiti 100-injak FPS na 1440p na high ali mi sve sve cini da nece bit nista od toga :( SLI GTX 980 i 5930k ocito je preslab :(
Sinoc sam streamera gledao na twitchu, sa slicnom konfiguracijom, fps je bio uzasan, lik je morao iskljuciti vsync, ali cini mi se da opet fps nije bio bas najbolji.
Ukratko sto nam zele reci je da moras svake godine kupovat novu graficku.Kupis sad GTX 970 i vec iduce godine ces trebat imat GTX 1070 da bi igro na Ultra lol.Sramota.
Da... Ovaj iz nvidie je rekao da GTX 960, (koja u testu ima slične performanse kao GTX 770) ima minimlani FPS 40 i da preporuča igrati na High...
Ultra je za strojeve, a High za "normalna" gamerska računala...
Neka Ultra opcija je očito poprilično zahtjevna; ili više njih...
Samo dali taj Ultra opravdava toliki gubitak FPSa naspram High preseta, (ako je istina šta je ovaj iz nvidije reko pred koji dan)?
EDIT:
Nakon zakrpe novi "Ultra" je mnogo detaljniji i zahtjevniji!
Uglavnom PS4/X1 su jednaki High postavkama na PCu
I to je onda OK, ako igra izgeda bolje da traži i kvalitetniji hardware...
"The optical differences between the preview version and our review version approximates, at the least, a new additional detail level, the equivalent of moving from very high to ultra"
Before:
PS4 = Ultra
Now:
PS4= High
Za hairworks imaju tri opcije - OFF / Geralt Only / Geralt i životinje, monsteri
Ukratko sto nam zele reci je da moras svake godine kupovat novu graficku.Kupis sad GTX 970 i vec iduce godine ces trebat imat GTX 1070 da bi igro na Ultra lol.Sramota.
Ukratko što se događa je da smo na početku nove generacije i stvari još nisu sjele na svoje mjesto što se tiče zahtjevnosti igara. I dobro je da su igre (opravdano) zahtjevne pa da vidimo napreda u grafici, a ne stagnaciju kao što je to bilo na dugom kraju prethodne generacije.
Uostalom, nitko te ne sili da igraš igre na ultra. Sa jednom GTX 970 ćeš tjerat naslove (ako ne sve, barem one koje se pojave na konzolama) do kraja generacije.
Sinoc sam streamera gledao na twitchu, sa slicnom konfiguracijom, fps je bio uzasan, lik je morao iskljuciti vsync, ali cini mi se da opet fps nije bio bas najbolji.
a ja iman Asus PG278Q koji ima Gsync..tako da je vsync iskljucujem svakako..ali vidit cemo kako ce ic sve to...
Ono sto mene zivcira je to sto sama Nvidia je prekrizila svoju 700 seriju.Pa sta je s onima koji imaju GTX 780 Ti?Izvrsna graficka,a oni tu guraju neku GTX 960.
Ono sto mene zivcira je to sto sama Nvidia je prekrizila svoju 700 seriju.Pa sta je s onima koji imaju GTX 780 Ti?Izvrsna graficka,a oni tu guraju neku GTX 960.
Pa gtx 770 je dosta bolja kartica nego 960, a kamoli 780 ili još bolje 780ti su svemirski brodovi za gtx 960. Ali divna stvar od nvidije da počine cockblockati svoje starije kartice.
A kaj drugo nego reči scumbag nvidia!
Nevjerujem ja tim benchmarkovima nimalo, jedva čekam sutra da isprobam i da sam odvrim sa frapsom min/max/avg framerate.
Čekaj a u čemu je problem točno? To što u marketingu ne koriste kartice stare 2-3 godine umjesto novih? Mene uopće ne čudi ni malo, dapače sasvim mi je normalno da tvrtka reklamira kartice najnovije generacije umjesto onih iz 2013.
Pa i na 750, 760, 770 i 780/780TI će W3 raditi kako treba.. pričaš kao da neće biti podržane. To je prošla generacija kartica, i ako će raditi na seriji 6 ne vidim zašto nebi radilo na 7. To što se ne spominju kao glavne kartice na kojima će se igrati ne znači da je s njima problem..
U koliko tacno nocas izlazi igra ?
U koliko tacno nocas izlazi igra ?
Mislim da je u 01:00 19.05. global release, što znači da će US igrati danas popodne.
Čekaj a u čemu je problem točno? To što u marketingu ne koriste kartice stare 2-3 godine umjesto novih? Mene uopće ne čudi ni malo, dapače sasvim mi je normalno da tvrtka reklamira kartice najnovije generacije umjesto onih iz 2013.
Pa i na 750, 760, 770 i 780/780TI će W3 raditi kako treba.. pričaš kao da neće biti podržane. To je prošla generacija kartica, i ako će raditi na seriji 6 ne vidim zašto nebi radilo na 7. To što se ne spominju kao glavne kartice na kojima će se igrati ne znači da je s njima problem..
Slažem se...
Vodeći se o onome šta je Andrew iz nvidije rekao da GTX 960 na High postavkama u najzahtjevnijim situacijama ne pada ispod 40 FPSa i onda vidimo ovdje koliki ima FPS na Ultra vidi se da je ultra za nju gladan kakvih cca 15 FPSa, (puno!); isto tako vjerovatno i za GTX 770 koja će vjerovatno na High postavkama tjerat igru bez problema isto kao i GTX 960...
A PCGH cjelo vrijeme naglašava da nakon zakrpe Ultra izgleda bolje nego do sada i da je praktički u ovim preview verzijama Ultra bila jednaka High presetu; zato su Ultra i PS4 izgledali skoro identično dok sada više to niije stvar ako im je za vjerovat!
Je'l igrati danas od 1 poslije ponoći (i doći kao zombi na posao), ili tek sutra nakon posla... Šteta što na GOG-u ni manual nema za skinuti, da pogledam razlike u odnosu na dvojku.
Auuu jeste ugnjavili sa preview/review grafičkim postavkama i grafičkim karticama.
Je'l igrati danas od 1 poslije ponoći (i doći kao zombi na posao), ili tek sutra nakon posla... Šteta što na GOG-u ni manual nema za skinuti, da pogledam razlike u odnosu na dvojku.
Ja ću sigurno barem probati noćas :) ...a svi znamo kako to završava hehe. Inače, plan je sutra poslje posla.
Meni nije jasno... vidite slike i onda očekujete igrati u 1440 na Ultri s jednom pišljivom 980? Šalite se?
Nema te igre danas (nove) koju jedna kartica, pa makar i TitanX, može u toj rezoluciji gurati na 60 FPS s maksimalnim detaljima. Ne računam Tetris i sl.
nocas pustaju a ... mmmm,, zeno imam posla vidimo se neznam kad heheheheh
Meni nije jasno... vidite slike i onda očekujete igrati u 1440 na Ultri s jednom pišljivom 980? Šalite se?
Nema te igre danas (nove) koju jedna kartica, pa makar i TitanX, može u toj rezoluciji gurati na 60 FPS s maksimalnim detaljima. Ne računam Tetris i sl.
"S jednom pišljivom 980" - kartica od 5k kn je tebi pišljiva? Ti stvarno nekad izvališ stvari kao da si ne sa zlatnim napravljen nego s platinastim :)
Računam da ću igrati na Ultra, bez AA na toj rezoluciji - što bi trebalo biti prilično razumno po meni. Da si rekao 4K složio bih se.
EDIT: I da, ne mogu reći da mi je grafika koju gledam na screenshotima "jawdropping" da budem iskren. Lijepo izgleda, ali to je sve. Valjda te godine rada u 3D vizualizacijama uzimaju svoj danak :) - dok igre budu tako izgledale (realtime raytracing) proći će još hrpa hardverskog napredka i godina...
"S jednom pišljivom 980" - kartica od 5k kn je tebi pišljiva? Ti stvarno nekad izvališ stvari kao da si ne sa zlatnim napravljen nego s platinastim :)
Računam da ću igrati na Ultra, bez AA na toj rezoluciji - što bi trebalo biti prilično razumno po meni. Da si rekao 4K složio bih se.
EDIT: I da, ne mogu reći da mi je grafika koju gledam na screenshotima "jawdropping" da budem iskren. Lijepo izgleda, ali to je sve. Valjda te godine rada u 3D vizualizacijama uzimaju svoj danak :) - dok igre budu tako izgledale (realtime raytracing) proći će još hrpa hardverskog napredka i godina...
Već sam rekao: ono što je nama skupo, nekome je samo tjedna plaća.
980 i ne košta 5K kuna... tj. košta ako ti se baca novac, ali košta oko 4000, što nije puno u sferi "igrao bih na ULTRA" kad se sjetiš da ima ekipe koja ima 4x TitanX za igre.
Ultra i 1440 su izrazito nezgodni zahtjevi za ozbiljne igre danas. Ja imam TitanX pa ne očekujem da ću bilo koju igru igrati na Ultra i 1440. Eventualno godinama stare igre ili strategije i sl. koje nisu grafički intenzivne.
1080 je druga priča, ali razlika između 1080 i 1440 je poprilična - skoro 80% veća rezolucija.
Meni vi stvarno niste jasni, pratim temu samo radi zbivanja oko cijelog tog grafičkog cirkusa(koji je napuhan i nepotreban). Do jučer ste gotovo svi bili na pas mater i to kako je pc verzija doživjela veliki downgrade, danas već pomalo negudujete jer se ipak možda neče igrati na ultra. Osobno zaboli me ona stvar jel igra downgrejdana ili upgrejdana, ionako smo mi u hrvatskoj premalo tržište, vani nekome nije problem promjenit karticu svake godine ili čak kupit novo računalo. Stvarno su neki od vas na ovom podforumu komični sa svojim komentarima, ko da je bitno jel se igra na medium, high ili ultra, jer su sve te razlike vrlo sitne. Prvi ću biti razočaran ako moja gtx 970 kartica neće vrtit igru kako bih htio, ali stvarati toliku filozofiju oko svega je nepotrebno, a uostalom igra još nije niti izašla za pc pa sve skupa izgleda još tužnije.
EDIT: moj post se ne odnosi na sve pripadnike ove teme, ali na veliku večinu svakako.
Ja bi samo htio napomenuti da vidjeti nešto na screenshotu kao sliku koja je stacionarna i iskusiti igru koja je u pokretu nije baš isti dozivljaj.
Grafika nije samo kvaliteta slike i detalj slike. Grafiku čine i realne kretnje okoliša,likova,reflekcija,lighting efekti,fizika...
Dakle neke stvari se ne primjecuju preko fotke,treba sve to u pokretu vidjeti,to sve skupa doprinosi imerziji itd...
Svi se uvatili slike i komentiraju,jest moze se komentirat da pc i ps4 izgledaju skoro isto,ali jeli isto? 60fps vs 30 koliko je na ps4,pa znamo da to nije isto...A i neki fensi efekti su dostupni samo kompu itd...
Ima tu više stvari koji čine grafiku,ne samo teksture
Dali ćete čekat 1 ujutro i odmah igrat igru?
13 | DA |
---|---|
22 | NE |
Već sam rekao: ono što je nama skupo, nekome je samo tjedna plaća.
980 i ne košta 5K kuna... tj. košta ako ti se baca novac, ali košta oko 4000, što nije puno u sferi "igrao bih na ULTRA" kad se sjetiš da ima ekipe koja ima 4x TitanX za igre.
Ultra i 1440 su izrazito nezgodni zahtjevi za ozbiljne igre danas. Ja imam TitanX pa ne očekujem da ću bilo koju igru igrati na Ultra i 1440. Eventualno godinama stare igre ili strategije i sl. koje nisu grafički intenzivne.
1080 je druga priča, ali razlika između 1080 i 1440 je poprilična - skoro 80% veća rezolucija.
Ma okej, u redu je, slažem se s time - ovih 5k sam tako ispalio (osobno sam je oko 4400 platio ali nebitno). Jbg, netko kupi i Ferrari tjedno, ali mišljenja sam da bi kartica koja se počela prodavati praktički pred par mjeseci i spada u Enthusiast rang nVidia proizvoda zajedno s GTX Titanom (bez obzira gdje se u svijetu nalazio i kakvu plaću primao) trebala moći dati close-to-top performanse na 1080/1440p (hvala na kalkulaciji, svjestan sam razlike ).
Ne kažem da single card mora vrtiti sve na ultra max sa 8x MSAA, DSR, Hairworks, itd... ali barem ultra i fxaa bi trebalo biti igrivo (40+ fps). Neznam gdje je bila anketa više, mislim da je bio Steam.. pa više od 80% gamera ne koristi karticu skuplju od 300 eura...
PC Gamer o nvidia driverima
Puno bolji pogled na sveukupne performanse od strane PC Gamera...
Ogromna razlika u performansama između Ultra i Medium postavki....
Ja sam uvijek mislio da su "ULTRA" opcije namjenjene za buduće generacije grafičkih/cpu-ova i sl. Barem bi po nekoj logici tako trebalo biti, međutim zbog konstantnog whajnanja "x" kartica od "xxxxxx" dolara/eura/kuna ne može maxat igru devovi su vjerovatno vremenom počeli ukidat/smanjivat te opcije. Sjećam se kad sam čito kako se raja žali što ne može upalit supersampling u Withcheru 2 i da ima 60+fps