The Elder Scrolls V: Skyrim izdvojena tema

poruka: 9.711
|
čitano: 2.614.220
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
17 godina
neaktivan
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
Obi Wan kaže...
191x7 kaže...

Ako su ti KOTORI i DA naslovi jako dobri, onda obavezno odigraj Jade Empire.

odigrao. trazim neki dobar rpg vec duze vremena, al stalno se vrtim u krug sa vec poznatim naslovima. 

Dark Souls probajte :)

18 godina
infernoxcro kaže...
Obi Wan kaže...
191x7 kaže...

odigrao. trazim neki dobar rpg vec duze vremena, al stalno se vrtim u krug sa vec poznatim naslovima. 

dar souls je na pc bljuvotina po pitanju kontrola, tako da ne bih, hvala.

It's not who u are, it's who u know.
17 godina
Obi Wan kaže...
infernoxcro kaže...
Obi Wan kaže...
191x7 kaže...

kontrole su dosta smrdane po defaultu, to je i mene prvi put odbilo od igre, ali nakon sto sam kupio x360 kontroler za pc postala mi je jedna od najboljih igara ikad.

ako ti se ne da kupovati kontroler samo zbog ove igre, postoje modovi za popravak KB+M kontrola, pročačkaj po nexusu. osobno nisam probao, ali navodno je igrivo.

još kako je DS2 iza ugla, i kako im je ovaj put PC primarna platforma, bila bi steta da ovo preskocis.

14 godina
Inferno kaže...
Obi Wan kaže...
infernoxcro kaže...
Obi Wan kaže...
191x7 kaže...

kontrole su dosta smrdane po defaultu, to je i mene prvi put odbilo od igre, ali nakon sto sam kupio x360 kontroler za pc postala mi je jedna od najboljih igara ikad.

ako ti se ne da kupovati kontroler samo zbog ove igre, postoje modovi za popravak KB+M kontrola, pročačkaj po nexusu. osobno nisam probao, ali navodno je igrivo.

još kako je DS2 iza ugla, i kako im je ovaj put PC primarna platforma, bila bi steta da ovo preskocis.

ds nema veze s rpgom. NEMA.

i mrzim igre di su kontrole namjerno ''wonky'' da bi igra bila teža. i što igra ima cheap killove (pretrčis sobu da bi doso do skrinje,kad ono mimic,one shota te).

to mi je ekvivalent jump scareu u hororu,ak se nemogu niceg drugog sjetit ,ne hvala.

14 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...
Inferno kaže...
Obi Wan kaže...
infernoxcro kaže...
Obi Wan kaže...
191x7 kaže...

ds nema veze s rpgom. NEMA.

i mrzim igre di su kontrole namjerno ''wonky'' da bi igra bila teža. i što igra ima cheap killove (pretrčis sobu da bi doso do skrinje,kad ono mimic,one shota te).

to mi je ekvivalent jump scareu u hororu,ak se nemogu niceg drugog sjetit ,ne hvala.

Kako DS nema veze s rpgom. Udreš slučajno blacksmitha i gg, cijeli playthrough je hostile prema tebi, nema loada, kao u pravom živout :F

Kontrole nisu nikako wonky, dapače, nakon dark soulsa teško se navikneš na išta drugo i sve jednostavno pari lošije. Mimic te rijetko one shota, a i nakon prvog chesta znaš kasnije što očekivati. 

14 godina

il se pojam RPG-a promijenio ili je danas sve šta ima veze s mačevima rpg?

DS nije rpg. to je eventualno jako teški 3rd person akcijski hack and slash.

no,necemo sad o DS i zasto se nekom svidja ,zasto nekom ne.

13 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

Arx Fatalis

Dragon Age Origins

Neverwinters Nights 1/2

Novi Neverwinter (mmo je ali je odlican rpg ako se igra solo a moze se dosta toga a free je)

Baldurs Gate/Icewind Dale ako nisi odigrao

Planescape Torment

Allmighty Morrowind

Vampire the Masquerade

Arcanum

Drakensang

Witcher serijal

Gothic serijal

Dungeon Siege serijal

Fallout serijal

Spellforce(ovo sigurno nisi igrao a igra je odlicna, stvarno dobra igra)

Rage of Mages 1/2

Hellgate London

Odigraj stari Warcrat 3, nadji kampanje za solo igranje, predobrih ima moze se naci jako kvalitetnih.

To je to da ne idem vise u {#}, ako si to sve odigrao nema vise puno igara koje vrijede danas realno...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
chaselol kaže...
Obi Wan kaže...

Arx Fatalis

Dragon Age Origins

Neverwinters Nights 1/2

Novi Neverwinter (mmo je ali je odlican rpg ako se igra solo a moze se dosta toga a free je)

Baldurs Gate/Icewind Dale ako nisi odigrao

Planescape Torment

Allmighty Morrowind

Vampire the Masquerade

Arcanum

Drakensang

Witcher serijal

Gothic serijal

Dungeon Siege serijal

Fallout serijal

Spellforce(ovo sigurno nisi igrao a igra je odlicna, stvarno dobra igra)

Rage of Mages 1/2

Hellgate London

Odigraj stari Warcrat 3, nadji kampanje za solo igranje, predobrih ima moze se naci jako kvalitetnih.

To je to da ne idem vise u {#}, ako si to sve odigrao nema vise puno igara koje vrijede danas realno...

to je problem :D sve ove s liste sam prešo. SVE

ako se pogleda odma na prvu loptu se vidi da su to sve starije igre (osim 2-3 izuzetka).danas nemos na rpg naletit da si isus. jednostavno ih nerade više -.-

ja preporucam Shadowrun Returns isto (indie,nedavno izaslo)...

divinity : original sin bi uskoro trebao (izgleda promising)

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 1:06 (Rocinante2112).
12 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

Daj si kupi čokolade za kuhanje ili dvopeka jer ga ser*š ko iz vatrogasnog šmrka. Hack'n'slash {#}. Pretpostavljam da si ga tako probao igrati, ako si uopće probao, pa sad ser*š bez da imaš pojma o čemu ser*š.

Skoro sve ono što si prije par postova nabrajao da ti fali iz Morrowinda, DS ima. S razlikom da borba nije ko u TESu bashanje tipke za napad, već se s obzirom na klasu moraš i drugačije boriti.

18 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

Joystick od 50 kn, ds fix i x360 kontroler emulator i igra leti.

Naravno neki se ne žele zajeb.avat s tim, ali po meni vrijedi 10 minuta čačkanja i podešavanja.

A od ostalih rpg-a za dodati na listu two worlds i divinity franšize

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 2:04 (Paolo2612).
14 godina
fra_miljenko kaže...
Rocinante2112 kaže...

Daj si kupi čokolade za kuhanje ili dvopeka jer ga ser*š ko iz vatrogasnog šmrka. Hack'n'slash {#}. Pretpostavljam da si ga tako probao igrati, ako si uopće probao, pa sad ser*š bez da imaš pojma o čemu ser*š.

Skoro sve ono što si prije par postova nabrajao da ti fali iz Morrowinda, DS ima. S razlikom da borba nije ko u TESu bashanje tipke za napad, već se s obzirom na klasu moraš i drugačije boriti.

zasto bi srao bezveze,naravno da sam probao.

ds je u najbolju ruku simulator strpljenja,i učenja animacija napada bossova.

mogli bi sad u raspravu što igru čini RPGom,ja sam spreman napisat cijelu stranu ako treba.

budimo realni velika većina rpg igara danas je lajt varijanta rpg-a

to se i vidi po releasanim igrama u zadnjih 5 godina. jako malo RPG-a uopce bude izdano,a i oni koji jesu nisu baš najbolji primjeri. Izuzeci su jako rijetki i da se nać,ali jedva.

koga god pitam: koji si zadnji dobar rpg igrao,svi mi izbace neki naslov koji je izaso prije oho ho godina i kojeg smo po par puta presli. to i daje čar rpgima,što ih mozes par puta preć i uvijek imaju tu konstantu. danas,sve rjeđe.

ja se povlačim iz ove teme jer nema smisla više,što sam htio iz sistema izbacit izbacio sam,fino se nauživo u tome i to je to

17 godina
neaktivan
Comi123 kaže...

Šta je s vama? Šta ste napali igru? U Skyrimu nevalja ovo, nevalja ono... Bože... Kad ste balavili na gameplaye i trailere nije vam padalo to na pamet. Sada kad ste već izgustirali igru, ne valja nije TES... Nebuloze. Svi mi odani igrači TES-a, svesni smo mana i prednosti igre, a opet uživamo u tom umetničkom svetu koji je zaista živ, nezavistan od vas, i pun svega i svačega. Šta ćete više od jedne igre?

A i ti ga isforsirano braniš Skyrim kao da je ne znam ti ni ja šta. Jesi l' ga ti radio? Igra je prosjek, objektivno. Čisti prosjek. Oni koji otvore oči i zamijete tek ovih 2% i ne tako malih boljki koje su kolege naveli budu dovoljne da te ohlade, jer je sve tjeranje i moljakanje igre same prema igraču. Igraj me, ajde, ubacit ću malo dwarven ruine koji su, oprosti gejmeru dragi, jako loše dizajnirani, bez imalo artističke izražajnosti. Ljudi imaju pravo na mišljenje.

Sve je isprano, puno klišeja, monotono, likovi nezanimljivi, prividna sloboda ovoga i onoga, da ne pričam o disbalansu.

I nemoj samo da se netko usudi reći "postoje modovi koji poprave stvar." Jadno je to opravdanje za nešto što ima "nezavisan umetnički svet koji živi bez vas".

Možda su tebi dovoljna opcija preskakanja drveta, kovanja mača i potpisivanja referenduma u noobRPG-u, no neki traže (s razlogom) - više.

17 godina
The Elder Scrolls V: Skyrim

Meni je skyrim sasvim odličan rpg. Većina promjena koje betsheda uvodi u svoje serijale su mi na mjestu i mislim da su napravili par koraka unaprijed više nego unazad u odnosu na morrowind i oblivion. Skyrim nije story driven RPG kao što su 9 od 10 nabrojanih par postova iznad, pa ga je i šteta uspoređivati sa takvima. S druge strane još uvijek čekam nešto što će barem 5% biti nalik falloutu 2. Wasteland 2 će biti dobar RPG, ali ako ćemo iz bete suditi igru, nije to "to", previše akcijski orijentirano.

3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

zasto bi srao bezveze,naravno da sam probao.

ds je u najbolju ruku simulator strpljenja,i učenja animacija napada bossova.

mogli bi sad u raspravu što igru čini RPGom,ja sam spreman napisat cijelu stranu ako treba.

...

koga god pitam: koji si zadnji dobar rpg igrao,svi mi izbace neki naslov koji je izaso prije oho ho godina i kojeg smo po par puta presli. to i daje čar rpgima,što ih mozes par puta preć i uvijek imaju tu konstantu. danas,sve rjeđe.

ja se povlačim iz ove teme jer nema smisla više,što sam htio iz sistema izbacit izbacio sam,fino se nauživo u tome i to je to

I onda kažeš da imaš pojma što je DS. Daj zbilja prošeći. Još malo i smrdit će cijela tema koliko ga tiskaš.

14 godina

nek smrdi,i treba!

fanboyizam je za*ebana stvar...

17 godina
neaktivan
DarkoKwon kaže...
4ucker kaže...
Comi123 kaže...

...

A i ti ga isforsirano braniš Skyrim kao da je ne znam ti ni ja šta. Jesi l' ga ti radio? Igra je prosjek, objektivno. Čisti prosjek. Oni koji otvore oči i zamijete tek ovih 2% i ne tako malih boljki koje su kolege naveli budu dovoljne da te ohlade, jer je sve tjeranje i moljakanje igre same prema igraču....

Možda su tebi dovoljna opcija preskakanja drveta, kovanja mača i potpisivanja referenduma u noobRPG-u, no neki traže (s razlogom) - više.

Slazem se sa tobom. Igra nije nista posebno, ja je jedino volim zbog open worlda. Nadam se da ce witcher 3 ispuniti sve ono sto skyrim nije.

Ekipa iz CDProjekta je posvećena i strastvena u onome što radi. I The Witcher (i prvi i drugi) imaju sve što Skyrim nema. A ni bilo koji novi RPG od neke 2003./2004. na ovamo. Imaju klikera, i dosad su znali igru predstaviti onakvom kakvu su ju i najavili, i kakvom je bila prvobitno zamišljena.

Meni osobno (naglašavam, meni) je najbolji najneprevaziđeniji RPG ikad Planescape: Torment. I opet će biti onih koji će reći da je ta igra dosadna i prepretenciozna. Je, za retarda, koji ne koristi mozak.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 15:49 (4ucker).
Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
4ucker kaže...

A i ti ga isforsirano braniš Skyrim kao da je ne znam ti ni ja šta. Jesi l' ga ti radio? Igra je prosjek, objektivno. Čisti prosjek. Oni koji otvore oči i zamijete tek ovih 2% i ne tako malih boljki koje su kolege naveli budu dovoljne da te ohlade, jer je sve tjeranje i moljakanje igre same prema igraču. Igraj me, ajde, ubacit ću malo dwarven ruine koji su, oprosti gejmeru dragi, jako loše dizajnirani, bez imalo artističke izražajnosti. Ljudi imaju pravo na mišljenje.

Sve je isprano, puno klišeja, monotono, likovi nezanimljivi, prividna sloboda ovoga i onoga, da ne pričam o disbalansu.

I nemoj samo da se netko usudi reći "postoje modovi koji poprave stvar." Jadno je to opravdanje za nešto što ima "nezavisan umetnički svet koji živi bez vas".

Hahahaha, jesam. Ja sam radio Skyrim, šta ćeš sad?... Skyrim je sadržajno najbolja igra današnjice jer kombinuje sve stvari iz drugih igara u jednu celinu koja super funkcioniše. Da igra ima nešto plitko u sebi što se meni ne sviđa, ima, ali gledam da zažmurim na to i uživam u igri u onim stvarima što ona najbolje nudi. Nešto se moralo žrtvovati za rad drugih stvari, a ako ti se to ne sviđa, koga ovde boli ku*ac? Prestani da troluješ! Ljudi čitaju postove, a ti svašta pišeš. Za one koji nisu igrali igru, ili su tek počeli: "Ljudi, Skyrim je najnelinearnija igra današnjeg gaminga, a ukoliko cenite ogroman svet, srednjovekovnu epsku fantastiku, istraživanje, totalnu neograničenost, nećete naći ništa bolje od Skyrima, igru igrate kako vi zamislite i kako vama najbolje odgovara". Da je loša igra, nebi pobrala sve moguće i nemoguće nagrade. Ima čak i onih koji su umesto da uče fakultet, posvetili kreativan rad na njoj, i tim ljudima skidam kapu. Koja još igra nudi toliko slobode, ne samo kao igra, već i u vidu kreiranja nečeg novog, tačno je da nisam pristalica neslužbenih modova jer ima dosta mladih i neiskusnih programera koji brljave ko vo u kupusu, ali kada se jedan uber programer dočepa modovanja, može lom da napravi, i tu svaki igrač može prilagoditi igru sebi jer je možda drugačije želi doživeti nego što su to glavni programeri Bethesde, kojima mnogo hvala za ovu fenomenalnu igru. Ah ta Bethesda, najbolji su... Sve nam daju. Igru i plus alat. Uhvatite se vi pojedini njihovog alata, ako vam neke stvari smetaju, pa napravite nešto bolje, ko zna, možda i uspete da napravite likove koji će biti vredni pamćenja.

17 godina
neaktivan

Skyrim je najbolji. Bez njega život ne bi imao smisla.

“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
Moj PC  
1 6 hvala 0
13 godina
neaktivan
The Man kaže...

Skyrim je najbolji. Bez njega život ne bi imao smisla.

Steta sto se prvenstveno radila za konzole, moglo je to i bolje mada je igra stvarno odlicna {#}

17 godina
neaktivan
Comi123 kaže...

Brbljrbrlj, Skyrim whoa 100:1 Spyro ahead, kill it with napalm. Bla bla.

Da igra ima nešto plitko u sebi što se meni ne sviđa, ima, ali gledam da zažmurim na to i uživam u igri u onim stvarima što ona najbolje nudi. Nešto se moralo žrtvovati za rad drugih stvari, a ako ti se to ne sviđa, koga ovde boli ku*ac? Prestani da troluješ! Ljudi čitaju postove, a ti svašta pišeš.

Blablabla Skyrim je zakon, blablabla, vlažim se na vilenjake i Khajiite, blabla, svrš svrš.

Exactly.

Dovoljno rečeno. Kthx.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 18:36 (4ucker).
15 godina

Dosadni ste i bogu i narodu. Igra je stara dvije godine, sa razlogom je pokupila sve moguće nagrade tada, a vrijedi još i danas i vrijedit će još dugo. Da ima svojih mana, ima, isto kao i svaka igra. Uostalom, tko zna cijeniti igre ovog tipa će je igrat, tko ne zna ili mu je igra smeće neće ju igrat i bok. 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
14 godina
neaktivan
Ljudi na forumu stvarno mrze raspravljat, iako je to smisao foruma. Ako se čovjeku ne sviđa igra zašto ne bi pljuvao? Nisu mi jasni ti stavovi "prestani trollat i ajde bok", meni je baš zanimljivo čitat mišljenja jednih i drugih, s tim da su vam ti argumenti kako je pobrala sve nagrade pa sigurno valja blesavi. Ja sam je uzeo sad na saleu i otprilike znam što očekivati od igre, samo što ne znam bi li prvi prelaz odma moddao na bolju verziju igre ili igrao vanilla jer su tako kao devovi zamislili (iako možda i nisu, ali treba se nekako masama podleći). Stoga prijedlozi, moddano sa nekim immersion/realism modovima (što inače obožavam u igrama tipa, Fallout NV, Stalker...) ili vanilla?
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
Lopoc kaže...
Ljudi na forumu stvarno mrze raspravljat, iako je to smisao foruma. Ako se čovjeku ne sviđa igra zašto ne bi pljuvao? Nisu mi jasni ti stavovi "prestani trollat i ajde bok", meni je baš zanimljivo čitat mišljenja jednih i drugih, s tim da su vam ti argumenti kako je pobrala sve nagrade pa sigurno valja blesavi. Ja sam je uzeo sad na saleu i otprilike znam što očekivati od igre, samo što ne znam bi li prvi prelaz odma moddao na bolju verziju igre ili igrao vanilla jer su tako kao devovi zamislili (iako možda i nisu, ali treba se nekako masama podleći). Stoga prijedlozi, moddano sa nekim immersion/realism modovima (što inače obožavam u igrama tipa, Fallout NV, Stalker...) ili vanilla?

modovi su definitivno way to go. treba probrat najbolje jer ima nekih blesavih ali bez njih ,kao vanilla neisplati se igrat.

modovi blistaju u ovakvim igrama

16 godina
Rocinante2112 kaže...
Lopoc kaže...

modovi su definitivno way to go. treba probrat najbolje jer ima nekih blesavih ali bez njih ,kao vanilla neisplati se igrat.

modovi blistaju u ovakvim igrama

Što onda preporučuješ za početnika? Davno sam igrao 15ak sati bez modova i sad sam opet instalirao igru i planiram preći bar main quest, što da instaliram? Ništa ludo, htio bih da ostane blizu stock igre, a s modovima za grafiku i HD teksturama ne mogu baš pretjerivati jer imam samo 768MB VRAMa

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
odjavljen
power_user kaže...

Što onda preporučuješ za početnika? Davno sam igrao 15ak sati bez modova i sad sam opet instalirao igru i planiram preći bar main quest, što da instaliram? Ništa ludo, htio bih da ostane blizu stock igre, a s modovima za grafiku i HD teksturama ne mogu baš pretjerivati jer imam samo 768MB VRAMa

Ma igraj običnu verziju igre i uživaj.

14 godina
neaktivan

najveca boljka skyrima sto je radjen primarno za konzole . nesmijem se ni sjetiti kakav sam poluproizvod dobio kad je igra tek dosla. mutne teksture - sejvovi ne rade tona bugova.. konzolaski ui ...  trebalo je podosta da se to ispravi. srecom pa modding com je tu jak inace bi odavno vec otislo u k. 

xfact
Moj PC  
6 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

najveca boljka skyrima sto je radjen primarno za konzole . nesmijem se ni sjetiti kakav sam poluproizvod dobio kad je igra tek dosla. mutne teksture - sejvovi ne rade tona bugova.. konzolaski ui ...  trebalo je podosta da se to ispravi. srecom pa modding com je tu jak inace bi odavno vec otislo u k. 

Jedini nedostatak sto sam nasao u Skyrim igri je, sto je relativno prelagana. Tek je igranje na expert tezini zanimljivo, a tu su *boss* fightovi poprilicno i iznenadjujuce teski! Mjesta za greske realno nema!

14 godina
odjavljen
Rocinante2112 kaže...
Endymon kaže...

Hmm,da toliko igra ne valja i da ima tolike mane,koje ste vi nabrojali,ne bi igra i dan danas bila u prvih 10 po prodajnim rezultatima.A ja se ne sjecam,koja je to igra uspijela ostati na sceni tako dugo.Cak niti jedan mass effect nije uspio u tome.

iskreno sto mu jedan metacritic da cca 90% neznaci da je dobar RPG.

skyrim je tehnicko dostignuce i lijepo izgleda. ali budimo realni,to RPG nije.

nekazem da baš sve nevalja u skyrimu,i nekazem da igra nemre bit zadovoljavajuca,pa i ja sam se naguštao skyrima. samo nevidim pompu oko toga jer kad dublje pogledaš njegovi RPG elementi JESU jako slabi. Skill tree je mizeran,inventory i UI je totalno konzolaški,combat je jednostavan dozlaboga,magija ima valjda 6 xD samo heavy i light armor,a light armor na 100 je ko da nosis heavy armor (i obratno). crafting je tolko jednostavan da je to nešto frustrirajuce...

dobro je neko reko,skyrim je GTA u srednjem vijeku. doslovce.

to je RPG za mase stoga jako plitka igra
cijeli sistem je jako jednostavan tak da i igraci koji ne igraju RPG igre i uopce ih ne kuze mogu igrat

To je daleko od prave RPG igre

Tu konzole ne igraju bas nikakvu ulogu

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 15:59 (Arnold Layne).
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

prilicno sam nov u temi i poceo sam igrat Skyrim jucer opet nanovo. Trenutno sam Wood Elf na 7. levelu i namjeravam ispraksirat streljastvo. Dosao sam do questa koji se zove "Diplomatic immunity" tj. na zabavi sam u kojoj se moram prosuljat. Naime gledao sam malo walkthroughove na yt i vidim sa neki ljudi na taj quest dolaze na 27. levelu, 45 levelu itd itd. Ja imam dosta problema sa questom jer me uvijek primjete kada se zelim prosuljat nevidjen a ako se pokusam suocit protiv njih isprebijaju me ko vola. Volio bih ako bi mi netko mogao dati neke savjete oko sto lakseg prolaska, bilo bi mi draze da silu po mogucnosti nikako ne upotrebljavam. Hvala unaprijed.

EUNE: RayzCRO

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Radi side questove i tumaraj svijetom pa kad dobiješ par levela u Sneaku pokušaj opet.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice