Praetorian, ti to sve gledaš? što se tiče skyrima, bio sam ga dosta prešo prošle godine po ljeti, i nakon dva mjeseca mi se, iz nepoznatog razloga, sve obrisalo (ne i igra) i moro bi onda sve ispočetka igrat, al mi je bilo dost zanimljivo, kad moraš prehodat s jednog kraja na drugi kraj mape za quest di ubijaš neko "nevidljivo" govno (:D) i tako to... bilo je situacija di smo se ja i moj frend usrali medvjeda, vukova, trolova itd. jer me zvučnik yebo tj. nije radio :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To što on gleda su sastavni elementi jednog RPGa. Skyrim mi je fora igra, odigro sam jedanput, ali mislim da se ne zaslužuje zvat RPG, to jest RPG koji je naslijedio Morrowind u tom serijalu, zato što više nalikuje na GTA nekog srednjeg vijeka nego na RPG. Igra je prilagođena masama i meni je skroz žao što neke elemente nisu odradili drukčije, osobno me frustriralo najviše što su sve lokacije questova unaprijed date, netreba vele razmišlja nego pođeš u točku B ubiješ ga i ukradeš mu lovu...ne treba ništa izvlačit iz dijaloga što bi te dovelo do otkrića nečega novoga, sve je već unaprijed određeno. Neki će skužit što hoću reći, možda i neće kasno je, a neki neće, svakako ovo je samo moje mišljenje
Jedno pitanje, hocu opet da igram skyrim ali bih htio i HD texture neke da skinem. Imam Skyrim legendary edition pa sta preporucujete, gledao sam ove dvije opcije:
Pa stavi službene HD teksture, na Steamu dodaš besplatno. Igraj igru kako ju je proizvođač zamislio, bez ikakvih ljevih modova.
To što on gleda su sastavni elementi jednog RPGa. Skyrim mi je fora igra, odigro sam jedanput, ali mislim da se ne zaslužuje zvat RPG, to jest RPG koji je naslijedio Morrowind u tom serijalu, zato što više nalikuje na GTA nekog srednjeg vijeka nego na RPG. Igra je prilagođena masama i meni je skroz žao što neke elemente nisu odradili drukčije, osobno me frustriralo najviše što su sve lokacije questova unaprijed date, netreba vele razmišlja nego pođeš u točku B ubiješ ga i ukradeš mu lovu...ne treba ništa izvlačit iz dijaloga što bi te dovelo do otkrića nečega novoga, sve je već unaprijed određeno. Neki će skužit što hoću reći, možda i neće kasno je, a neki neće, svakako ovo je samo moje mišljenje
Morrrowind je po pitanju toga znao biti zlo :)
Tražiti gdje je quest je znalo biti i zabavno i frustrirajuće
Hmm,da toliko igra ne valja i da ima tolike mane,koje ste vi nabrojali,ne bi igra i dan danas bila u prvih 10 po prodajnim rezultatima.A ja se ne sjecam,koja je to igra uspijela ostati na sceni tako dugo.Cak niti jedan mass effect nije uspio u tome.
Hmm,da toliko igra ne valja i da ima tolike mane,koje ste vi nabrojali,ne bi igra i dan danas bila u prvih 10 po prodajnim rezultatima.A ja se ne sjecam,koja je to igra uspijela ostati na sceni tako dugo.Cak niti jedan mass effect nije uspio u tome.
Cod i BF
iskreno sto mu jedan metacritic da cca 90% neznaci da je dobar RPG.
skyrim je tehnicko dostignuce i lijepo izgleda. ali budimo realni,to RPG nije.
nekazem da baš sve nevalja u skyrimu,i nekazem da igra nemre bit zadovoljavajuca,pa i ja sam se naguštao skyrima. samo nevidim pompu oko toga jer kad dublje pogledaš njegovi RPG elementi JESU jako slabi. Skill tree je mizeran,inventory i UI je totalno konzolaški,combat je jednostavan dozlaboga,magija ima valjda 6 xD samo heavy i light armor,a light armor na 100 je ko da nosis heavy armor (i obratno). crafting je tolko jednostavan da je to nešto frustrirajuce...
dobro je neko reko,skyrim je GTA u srednjem vijeku. doslovce.
Al Gta je zanimljiv. Pogledajte Far Cry III...znači ipak se može napravit sandbox igra iz prvog lica, a da bude zanimljiva. Al očito bethesda ne zna svoj posao...
Pa stavi službene HD teksture, na Steamu dodaš besplatno. Igraj igru kako ju je proizvođač zamislio, bez ikakvih ljevih modova.
Ne pričaj gluposti.
Al Gta je zanimljiv. Pogledajte Far Cry III...znači ipak se može napravit sandbox igra iz prvog lica, a da bude zanimljiva. Al očito bethesda ne zna svoj posao...
iskreno i GTA i far cry dosade jako brzo. pogotovo FC3. elementi su mu jako plitki,pa i napucavanje nije bog zna što.
meni je u slucaju FC sve tolerantno samo zbog super priče i odlicnog negativca (koji rikne negdje na pol igre i onda izgubim interes).
ko assasins creed,igra je repetitivna do bola,i ima sugav combat. trpim ju samo zato što me zanima što se dalje u priči desi...
Eto sam si reko barem te priča drži. A u Skyrimu nema ni toga...
Jedno pitanje, hocu opet da igram skyrim ali bih htio i HD texture neke da skinem. Imam Skyrim legendary edition pa sta preporucujete, gledao sam ove dvije opcije:
Problem je u tome sto je "proizvođač" zamislio izbacit kao i inace bugovit proizvod i oslonio se na modding zajednicu da ispegla i koliko toliko usavrsi igru. Divota.
istina :D al nebi trebalo bit tako. trebalo bi bit zapravo obratno,kad ima tolko dobar gameplay igra da i zaboraviš na priču,jednostavno postane nebitna kolko je igra dobra. dobra priča je samo bonus.
a kad mene priča jedino drzi,a sve ostalo mi je prepreka onda to nije dobro
i oblivion je imao dosta slabu priču.
eto barrem fallout 3 i nv (isto bethesda) imaju nešto bolju od TES serijala.
Apsolutno se slažem...
istina :D al nebi trebalo bit tako. trebalo bi bit zapravo obratno,kad ima tolko dobar gameplay igra da i zaboraviš na priču,jednostavno postane nebitna kolko je igra dobra. dobra priča je samo bonus.
a kad mene priča jedino drzi,a sve ostalo mi je prepreka onda to nije dobro
i oblivion je imao dosta slabu priču.
eto barrem fallout 3 i nv (isto bethesda) imaju nešto bolju od TES serijala.
Priča u Falloutu 3 je dno dna, TES je mila majka za njega.
grafički modovi poboljšavaju samo grafiku, ne borbu, ne izgled inventorija ili nešto treće, znači i dalje igraš igru "kako je zamislila bethesda" uz bolje vizualije, bez mutnih boja i tekstura. zašto ne?
grafički modovi poboljšavaju samo grafiku, ne borbu, ne izgled inventorija ili nešto treće, znači i dalje igraš igru "kako je zamislila bethesda" uz bolje vizualije, bez mutnih boja i tekstura. zašto ne?
skyrim bez custom UI-a je skoro pa neigriv. kolko mjesta na ekranu,a šteta svog prostora u UI. uzas.
ima par odlicnih modova koji to sortiraju bez po muke.
Ma znam, sam ih koristim, trenutno SkyUI, puno bolje i logičniji od originala, Combat Realism i deadly dragons su mi must have. enhanced enemy ai je brutalan mod, kad su u grupi likovi se ne ponašaju ko kreteni već organizirano rokaju.
samo kažem da ako se dodaju grafički modovi neće se ništa promjeniti po pitanju mehanike, sve staro ostaje.
Ma znam, sam ih koristim, trenutno SkyUI, puno bolje i logičniji od originala, Combat Realism i deadly dragons su mi must have. enhanced enemy ai je brutalan mod, kad su u grupi likovi se ne ponašaju ko kreteni već organizirano rokaju.
samo kažem da ako se dodaju grafički modovi neće se ništa promjeniti po pitanju mehanike, sve staro ostaje.
aha ,mi scusi! :)
nisam kuzio na što ciljaš.
ali da,bez modova se skyrim jednostavno ne igra. mene cudi kak neki modder u mjesec dana nakon releasa skyrima napravi tako dobar crafting system (mislim nije napravio brda i doline nego jednostvno primjenio logiku i napravio najbolje od onog što ima u igri),da game devovi to nisu mogli u konacni release napravit..nego neki lik iz dnevne sobe to tako dobro složi...
isto vrijedi za UI,i hrpu drugih stvari. nisam sad dugo igro skyrim i neznam sve modove,ali ima jedan opaki za magije... mislim to je kod bethesde uvijek tako bilo,modderi poboljsavaju igru na sve moguće načine. mene sam smeta što to nisu u startu mogli napravit.ko da su mutavi
Morrrowind je po pitanju toga znao biti zlo :)
Tražiti gdje je quest je znalo biti i zabavno i frustrirajuće
Bio je izazovan, to je ono što meni fali kad igram Skyrim.
meni je bezveze quest sistem u skyrimu,jednostavno je prelagano. dobis quest,dobis quest marker na mapi,odes tamo,napraviš šta treba i to je to. cijelo vrijeme te neko za ruku drži...
a one puzzle questove necu spominjat,ko da su za 5godisnjake radjeni.
u morrowindu si dobio quest,procito što treba napravit i snadji se druže. lokaciju sam znao satima trazit,(primjer za one koji nisu igrali:) odi sjeverno od mostica,prodji vjetrenjaču,nadji bijelo drvo,i 20 metara od njega raste specijalan cvijet koji ti treba...
u skyrimu imas quest marker,prošetaš se tamo i to je to.
wheres the fun in that?
meni je bezveze quest sistem u skyrimu,jednostavno je prelagano. dobis quest,dobis quest marker na mapi,odes tamo,napraviš šta treba i to je to. cijelo vrijeme te neko za ruku drži...
u morrowindu si dobio quest,procito što treba napravit i snadji se druže. lokaciju sam znao satima trazit,(primjer za one koji nisu igrali:) odi sjeverno od mostica,prodji vjetrenjaču,nadji bijelo drvo,i 20 metara od njega raste specijalan cvijet koji ti treba...
wheres the fun in that?
LOL,je si li ti uopce vidio,kolika je to mapa?Kladim se,da nije tako odradjen sistem u vezi questova,ti bis prvi odustao od igre.
wheres the fun in that?
LOL,je si li ti uopce vidio,kolika je to mapa?Kladim se,da nije tako odradjen sistem u vezi questova,ti bis prvi odustao od igre.
bitch please. a morrowind i njegove ekspanzije? *ebo me pas ak nije veca površina bila.
gle,meni se to nesvidja. ja volim istrazivati,a skyrim ti jednostavno to nepruza. to je sve iluzija istraživanja
gle ja igram rpg-e od kad ima windowsa.meni je žao novijih generacija,koji se tek ufuravaju u to i onda nalete na neki skyrim pa kazu najbolji rpg ikad (netvrdim da si ti recimo takav,ali znam masu ljudi koja je). Gaming je danas u porastu,i sve više casual populacije igra,i to se nazalost ocituje na igrama. Primjer je TES serijal i njegov razvoj od morrowinda do skyrima (tj. de evolucija) ,ista stvar je bila s Dragon Ageom... sve više igara pati zbog tog. A RPG je takav žanr da jednsotavno mora bit kompliciran,da se možeš izgubiti u mogucnostima i da tvoj lik bude jedinstven. U skyrimu imas na prvu loptu takav pogled,ali zapravo skuzis da se izbor svodi ko i kod nas u drzavi. na sdp il hdz. a oboje je isto sranje,drugo pakovanje
wheres the fun in that?
slazem se sa tim za questove, ja sam teski roleplayer I uvijek radim questove bez vledanja, medjutim u u skyri a ni kad iskljucis strelicu, nema sanse da se snadjes, jer nemas u questu upute gdje bi se nalazila data lokacija I nema sanse roleplayati.
slazem se sa tim za questove, ja sam teski roleplayer I uvijek radim questove bez vledanja, medjutim u u skyri a ni kad iskljucis strelicu, nema sanse da se snadjes, jer nemas u questu upute gdje bi se nalazila data lokacija I nema sanse roleplayati.
Pogledas gdje je quest i ugasis... pa lagano pjesacis do tamo... imao bi full morrowind iskustvo.
Ili ako netkoga treba naci, onda vidis u kojem gradu i trazis ga u gradu...
Ponasate se kao djedovi i bake, govoreci kako je bilo dobro tada... Nije bilo ni mobitela ni televizije.... pa bacite televiziju i nemajte mobitele i vratite se u to krasno vrijeme?!
80% stvari iz Morrowinda mozete i ovdje... A dosta stvari koji se ne mogu su uglavnom i nepotrebne stvari...
...Vecina stvari kojima vama smeta su smjesni i trazenje dlake u jajetu.
...al ja sam mlad i nikad necu znati sta je prava igra kao one iz '90-ih...
Pogledas gdje je quest i ugasis... pa lagano pjesacis do tamo... imao bi full morrowind iskustvo.
Ili ako netkoga treba naci, onda vidis u kojem gradu i trazis ga u gradu...
Ponasate se kao djedovi i bake, govoreci kako je bilo dobro tada... Nije bilo ni mobitela ni televizije.... pa bacite televiziju i nemajte mobitele i vratite se u to krasno vrijeme?!
80% stvari iz Morrowinda mozete i ovdje... A dosta stvari koji se ne mogu su uglavnom i nepotrebne stvari...
...Vecina stvari kojima vama smeta su smjesni i trazenje dlake u jajetu.
...al ja sam mlad i nikad necu znati sta je prava igra kao one iz '90-ih...
vidis nebi imao,kolega je gore napisao zasto. quest u morrowindu je bio prek full stranice,pročitao si i imao upute. questovi u skyrimu nemaju nikakvih,apsolutno nikakvih informacija. i kad iskljucis quest marker trazio bi što? nebi ni znao što trazim. igra je tako dizajnirana
Meni je dobra. Kada bi pročitao ostatak elder scrollsa, ono što Michael Kirkbride piše, imao bi drugi dojam, a ono priča u Morrowindu je bila zanimljiva + tona metafizike koja je okružuje, no ni Skyrim nije loš kada si već unutar cijele Elder Scrolls priče, osobito mi se sviđa uvod Thalmora i ono što bi budući Scrollsi mogli raditi sa njima i kako je Dragonborn možda avatar Šizofreničnoga boga, a za one koji gunđaju da je Betheseda silovala priču sa zmajevim, igrajte Redguard, tamo ima jedan zmaj, a što se tiče Alduina on je i prije Skyrima postojao u knjigama.
No čekam kada će se Vivec ponovo pojaviti kada se vrati iz Aetheriusa.
Ovih dana ponovo igram Morrowind, rekao sam sebi da ću je prijeći ovaj put, nekoliko questova na dan pa da ne popustim na fakultetu.
vidis nebi imao,kolega je gore napisao zasto. quest u morrowindu je bio prek full stranice,pročitao si i imao upute. questovi u skyrimu nemaju nikakvih,apsolutno nikakvih informacija. i kad iskljucis quest marker trazio bi što? nebi ni znao što trazim. igra je tako dizajnirana
a eto ja kad bi svaki quest tribao citati stranicu ubilo bi me...Nepotrebno. Skyrim lipo pise, ubij toga i toga ili pokupi to i to... sta je coviku vise potribno?
Sta imas jos vise znati? Liku triba nesto specificno iz te lokacije, odi na lokaciju i nadji to, kako mislis neznas sto bi?
Kontraditoran si sam sebi. Jer sa jedne strane se zalis na kompliciranost necega a nemozes obaviti ni obican zadatak(a 90% je jednostavno). Sta imas u Skyrimu znati vise od Lokacije i samog cilja? A plus NPC ti uvjek isprica osnovno prije samog questa.
Lijepo je napocetku malo procitati nesto i udubit se u nesto ali nakon +300 uri igre, coviku se ne da citati 10 minuta da skuzi srz problema...
Mene boli lijevo uho za sve te stvari, skyrim sam igrao radi ugodjaja, settinga, hladno, snijeg, vikinzi, magije i borbe, zmajevi, istrazivanje, knjige...
a eto ja kad bi svaki quest tribao citati stranicu ubilo bi me...Nepotrebno. Skyrim lipo pise, ubij toga i toga ili pokupi to i to... sta je coviku vise potribno?
Sta imas jos vise znati? Liku triba nesto specificno iz te lokacije, odi na lokaciju i nadji to, kako mislis neznas sto bi?
Kontraditoran si sam sebi. Jer sa jedne strane se zalis na kompliciranost necega a nemozes obaviti ni obican zadatak(a 90% je jednostavno). Sta imas u Skyrimu znati vise od Lokacije i samog cilja? A plus NPC ti uvjek isprica osnovno prije samog questa.
Lijepo je napocetku malo procitati nesto i udubit se u nesto ali nakon +300 uri igre, coviku se ne da citati 10 minuta da skuzi srz problema...
nisam se nikad zalio na kompliciranost necega,otkuda ti to? niti da nemogu obavit zadatak. zastso nisu mogli u igru staviti opciju opširnih questova i mogucnost iskljucenja quest markera (za nas koji to hoćemo)?. kuzim da nece svako htjet citat tonu teksta ali ja kad igram RPG hoću malo pročitati nešto,tražiti...mogli su za one koji to zele napraviti drugu težinu igre i đenja bok. ali sve što su napravili u skyrimu je bilo za casual igrače,ama baš sve je pojednostavljeno do bola.