E sad već liči na sc-fi horror.
E sad već liči na sc-fi horror.
Drago mi je to čuti.
Također novi update, u igri će na nekim mjestima biti i voice actinga. Za sada ću to biti samo ja jer neće biti puno mog govora kroz level.
Što kažeš da bude nešto kao u TR:Anniversary, tamo je bio jedan dev level. U kojemu su svi leveli bili sažeti u jedan maleni, i u kojem je par developera, pričalo kako je nastala priča za igru itd.
Odlično, sad izgleda pravo dobro. Dovoljno mračno da se zapitam što se skriva u onom kutku, ali da vidim kuda idem.
Što kažeš da bude nešto kao u TR:Anniversary, tamo je bio jedan dev level. U kojemu su svi leveli bili sažeti u jedan maleni, i u kojem je par developera, pričalo kako je nastala priča za igru itd.
Nisam te baš najbolje skontao. Nešto kao da ja govorim ( možda još neko ko je upoznat sa igrom ) kako je nastala igra i tome slično kroz levele ( jedan sažeti = mogao bih samo rezati i ubacivati različite ) ? Sad imamo i prevoditelja tako da to ne bi bio problem uraditi i dobra je ideja, ako sam te najbolje skontao :)
Odlično, sad izgleda pravo dobro. Dovoljno mračno da se zapitam što se skriva u onom kutku, ali da vidim kuda idem.
Super, drago mi je što je konačno pogođen pravi efekat.
Mislio sam nešo ovako, samo on ovdje priča o stilovima za lvl-e koliko se sjećam:
Dakle svi leveli su sažeti u jedan, kao quick preview sve što je napravljeno u igri. Isto tako na 100% se otključa editor comments, pa kod glavnih bossova i velikih zagonetki, glavni editor govori, kako su napravljene itd.
Finalne dorade levela koji će biti u velikom videu su u tijeku, tako da se nadam da ću večeras završiti sa snimanjem i postaviti na upload, a ujutro postaviti link. Video će popratiti moj glas na nekim mjestima, koji je katastrofalan xD( početak videa, možda kraj ). Također biće malo igrinog voice actinga i malo cut scena u obliku tekstova. Naravno biće i krvoproliće neprijatelja ( mene sigurno ne :P ).
Uglavnom sve bi ste trebali vidjeti sutra :)
Par slikica za kraj novog efekta koji je u uporabi.
Ima li komentara, sugestija, pohvala, bilo čega :P ?
sve mi prostorije izgledaju slično, to je:
Dobro: jer zbunjuje igrača
Loše: igra postaje monotona
Neznam, ja bih dodo malo više boja, čini mi se da su sve u sivo,plavo,zelenoj varijanti
sve mi prostorije izgledaju slično, to je:
Dobro: jer zbunjuje igrača
Loše: igra postaje monotona
Neznam, ja bih dodo malo više boja, čini mi se da su sve u sivo,plavo,zelenoj varijanti
Biće razlika između soba, ovo je samo dio soba u prvom levelu :)
Finalne dorade levela koji će biti u velikom videu su u tijeku, tako da se nadam da ću večeras završiti sa snimanjem i postaviti na upload, a ujutro postaviti link. Video će popratiti moj glas na nekim mjestima, koji je katastrofalan xD( početak videa, možda kraj ). Također biće malo igrinog voice actinga i malo cut scena u obliku tekstova. Naravno biće i krvoproliće neprijatelja ( mene sigurno ne :P ).
Uglavnom sve bi ste trebali vidjeti sutra :)
Par slikica za kraj novog efekta koji je u uporabi.
Ima li komentara, sugestija, pohvala, bilo čega :P ?
Dosta lijepo izgleda, nemam nikakve primjedbe, osim malo previše ponavljanja, pazi da igra nebi postala motona i dosadnjikava, ubaci stvari u određene dijelove.
Van toga, svaka čast.
Dosta lijepo izgleda, nemam nikakve primjedbe, osim malo previše ponavljanja, pazi da igra nebi postala motona i dosadnjikava, ubaci stvari u određene dijelove.
Van toga, svaka čast.
Hvala, također imajte na umu da je ovo jedna vrsta broda i da je malo logično da sobe sliče, ali svakako kako budemo prolazili kroz druge levele na ovom brodu izbacit će se montonija :)
Van toga, svaka čast.
Hvala, također imajte na umu da je ovo jedna vrsta broda i da je malo logično da sobe sliče, ali svakako kako budemo prolazili kroz druge levele na ovom brodu izbacit će se montonija :)
Sad kad si spomenuo da je ovo vrsta broda,sobe bi mogao napraviti u stili kao u seriji Galactica (ako si ikada gledao)
Pogledo sam prve 2 slike jer sam na mobu pa je problem, a čini mi se da je rekao da je to samo prvi level, da će biti drukčije kasnije. Izgleda super!

Tek sam vidio poruku gdje je i sam rekao kad sam ovu poslao, nažalost ne mogu edit. :)

Sad kad si spomenuo da je ovo vrsta broda,sobe bi mogao napraviti u stili kao u seriji Galactica (ako si ikada gledao)
Skoro sve misije će biti na brodovima, različitim naravno. Biće i onih misija gdje ćemo neka druga mjesta posjetiti. Gledao sam, ali trenutno za Corvelu ništa neću mijenjati što se tiče dizajna. Vidjet ćemo šta ćemo sa idućim brodovima.
Pogledo sam prve 2 slike jer sam na mobu pa je problem, a čini mi se da je rekao da je to samo prvi level, da će biti drukčije kasnije. Izgleda super!
Da, to je samo prvi level. Hvala mnogo.
Pokušao sam, a i napravio nešto kao Developers Diary Video u kojem ja pričam i pokazujem level direktno u FPSC-u xD Biće sigurno zanimljivo pogledati ga, trenutno je na uploadu, ali biće dostupan ubrzo. Onaj veći video u kojem ću pokazati par levela u igri još nije spreman.
Devs diary video traje velikih 3.50 minuta :D
Mislim, shvaćam da ti je pri put, da komentiraš, ali čini mi se kao da se nisi baš pripremio. Enivej jor vojss is veri guud.
A sada, što se tiče prikazanog:
Mislim da si više pokazao, koliko je teško napravit igru u FPSC-u, nego što i zašto si tako napravio u igri, npr. zašto je ova soba zelena, a zašto je ova crvena, itd.
EDIT: Probaj Bandicam, meni radi bolje od Fraps-a.
Mislim, shvaćam da ti je pri put, da komentiraš, ali čini mi se kao da se nisi baš pripremio. Enivej jor vojss is veri guud.
A sada, što se tiče prikazanog:
Mislim da si više pokazao, koliko je teško napravit igru u FPSC-u, nego što i zašto si tako napravio u igri, npr. zašto je ova soba zelena, a zašto je ova crvena, itd.
EDIT: Probaj Bandicam, meni radi bolje od Fraps-a.
Da, prvi put i iskreno nisam se nimalo pripremao, nego sam sve pucao iz glave i još na engleskom. Sam sebi sam poslije bio smiješan, ali eto valjda je dobro ispalo xD
Ajmo reći da je ovo tek dev diary 1 i da će ih vremenom biti više, pa mi je u cilju bilo pokazati nešto ovako za prvi put. Biće tu i objašnjenja u sljedećim videima što se tiče dev diary-a.
Vidjet ću kakav je Bandicam :)
Da, mnogo truda ulažem u ovo, ali i volim raditi zasigurno oko igara i sličnih stvari. Na mod db-u sam predstavio Life is Hard, pa ubrzo nakon toga prestao posjećivati, ali bih mogao staviti Lonesome Killer i vidjeti šta igrači tamo misle, i ako mi je i ovdje na bugu feedback dovoljan :)
Hvala za komentar i prijedlog.
Hehe, jest te čudno čuti.
Pravo zanimljivo, nisam to tako zamišljao. (FPSC)
Hehe, jest te čudno čuti.
Pravo zanimljivo, nisam to tako zamišljao. (FPSC)
Hehe, i ja sam sebi čudan sa glasom, nekako mi se potpuno izmjeni za razliku uživo kada pričam :D
I mislio sam da će biti zanimljivo onima koji nikada nisu vidjeli, a kako si ti to zamišljao :P ?
Drukčiju kameru, ne ovakav pogled iz zraka. (Ustvari ne znam ni sam što sam očekivao)
A što se tiče glasa, tako je svima. ^^
Imam ideju za bonus level, ako će tako nešto postojat. Uglavnom, pošto ja volim komplicirat, ovaj level bih stavio 200 godina prije aktualne igre, a nakon prijeđenog levela, igrač bi otrkio ime nastavka ili expansiona, tipa Lonesome Killer: (Lost Memories\The Beginning\Lost Chapters...).
Ukratko, cijeli level bi bio pod sepia efektom. Level bi bio sličan našem brodu, samo bi ovdje bio rasturen, i neki hodnici bi bili totalno urušeni, te bi nam davali pristup sobama, kojima nismo mogli pristupiti (dakle u original lvl, ubacimo par vrata, koja se nemogu otvorit, a ovdje se mogu itd.). Mi se ne sjećamo ničega, i spawnali smo se praznih ruku, a oružje bi bilo dobro sakriveno, pošto je na nekoliko ključnih prolaza postavljena skupina neprijatelja. Cijeli brod bi izgledao izgoreno.
Da ne duljim, priča bi išla nekako ovako, kapetanov dnevnik, bla bla bla: 130 godina poslije Erionove (ovo je samo bezvez stavljeno ime zvijezde koja se raspala) devastacije. Njegovi dijelovi još uvijek plutaju svemirskim prostranstvima, na prostoru znanom kao Erionatia. Trenutno u jednoj sekundi proputuju 19 svijetlosnih godina, i od Ralenderove (ime svemirskog broda, opet bezveze izmišljeno) nesreće, putovanje tim prostorom je zabranjeno. Međutim naš tim ostao je bez pogonskoge tekućine FX13C4LF56. Jedini način da se spasimo je putovanje tim neistraženim prostorom.
Sljedeći dan: Jedan komad, veličine asteroida GIZRO6932458 preletio je naš brod za 176.290503286725904 metara, ostavljajući pritom vanjske štitove oštećenima. Bez štitova, možda nećemo preživjeti sljedeće nadletanje krhotina.
Dan treći: Dok ovo pišem, već su prošla 3 dana (dakle dan je 6., a mi bi počeli igrat na danu 4) od naše nesreće. Sljedećeg nadletanja nije bilo. Otrovne pare CXIO240 onesposobile su nam elektroniku. Ostali smo bez kontrole, išli smo ravno na krhotinu. Zasada sam pronašao 4 člana posade, nemogu ih identificirati. Neznam jesam li jedini preživjeli, ako moje zapise ikada pronađete, molim vas da ih spalite, jer sve je ovo moja greška.
---------------------------------------------------
Dakle, naš lik bi bio na nekom malenom planet, na koji se srušio naš brod. Radnja bi seodvijala na četvrtom danu. Naš like se probudio bez ičega, i ne sjeća se zadnjih tjedan dana, otkad su ga poslali po uzorke sa planeta KLIDS-08-C. Pošto treba saznati što se dogodilo, prvo ide potražit svoj dnevnik, međutim prije ulaska u brod, na malom planetu ili kako bi se već zvao, trbao bi naći pištolj, da ga ne ubiju. Kad bi pronašo dnevnik, uočio bi krvave tragove po izgorenom brodu, i pronašao bi 2 člana posade. Ukratko cilj levela je pronać sve leševe posade, a svaki član bi imao jedan ključ\karticu, za kapsulu, koja ima tek manja oštećenja, i na kraju bi se trebali spasit. (znam da trebam još razradit dosta stvari, ali pišem ovo već 40 minuta, i izgubio sam inspiraciju, tako da ću najvjerojatnije poslije dodat još detalja, ako vam se sviđa ideja, i BTW. na kraju levela bi bio filmić, kako mi letimo u kapsuli, i tekst, npr. Lost Chapters, aren't lost for ever... Lonesome Killer: The Lost Chapter, coming "november" 2012)
...
Svaka čast, koliko samo ideja i mašte imaš. Sjajno si sve ovo smislio i sigurno da bi se ovako što moglo uraditi.
Misliš da ovo kao zadnje stavimo, kada se pređe igra pa budemo u mogućnosti odigrati ovo ili ?
Mislim, da bi bilo pošteni, ovo stavit kao "bonus" za sakupljanje svih skrienih predmeta na levelima, ili 100% prijeđene igre, tako nekako.
Mislim, da bi bilo pošteni, ovo stavit kao "bonus" za sakupljanje svih skrienih predmeta na levelima, ili 100% prijeđene igre, tako nekako.
Hmm vidjet ću kako to mogu izvesti, ali bi bilo dobro za sve one koje pronađu sve iteme da im se ovo otključa :) Još ćemo diskutovati o ovome kasnije. Također mogli bismo ovaj dio izbaciti malo kasnije, kao mali DLC i u toj misiji kao i što si sam rekao najaviti ekspanziju.
Hm, nadam se da će ekspanzija ić u UDK :)
Hm, nadam se da će ekspanzija ić u UDK :)
I ja se nadam, ali ajde nećemo nigdje žuriti :)
I kada pređemo na drugi engine, definitivno ću ostati i u FPSC-u i izdavati neke manje projekte. FPSC mi je ušao u srce i bilo bi šteta brzo ga napustiti :D
...
Svaka čast, koliko samo ideja i mašte imaš. Sjajno si sve ovo smislio i sigurno da bi se ovako što moglo uraditi.
Misliš da ovo kao zadnje stavimo, kada se pređe igra pa budemo u mogućnosti odigrati ovo ili ?
slazem se s coldplayem, imas izvrsnu mastu, prica mi se svidja, definitivno ovo trebas provest. svaka cast