Možeš ih i prodati. Ako imaš puno površine onda ti je najbolje uzeti četvrtaste bale jer one imaju onaj sakupljač za 18 bala pa ti je život puno lakši.

Možeš ih i prodati. Ako imaš puno površine onda ti je najbolje uzeti četvrtaste bale jer one imaju onaj sakupljač za 18 bala pa ti je život puno lakši.
Ima sakupljač i za rolo bale
Gdje se može promjeniti kapacitet onog čuda u koje se sipa silaža u BGA?
Misliš betonske silose ili?
U dokumentima igre,samo pazi da nesto ne zahebes.Dali si radio vec sa silazom? Koliki je kapacitet tog bunkera?
moze pomoc :)
skinio sam ove modove stavio ih u mod folder i kad udjem u igru nema ih???
isto tako skino money mod i on radi
a ove neznam di da ih trazim mozda negdje u opcijam kad stisenem P u igri ali nigdje nevidim ??
Eto malo doživljaja nakon isprobavanja jogurt verzije.(kratak s lovom sad, ali uzet ću ovaj mjesec, valjda će biti neki sale)
Grafika mi se sviđa, bolje nego prošla igra, neki detalji poput tragova. Uglavnom plus.
Ima nešto nove opreme, volio bih vidjet još, ali zato će tu doći modovi.
Daklem, uglavnom ista priča kao i prošli put.
Na testnom profilu sam isprobao hendlanje drva, i ok, bolje nego na modu za FS13, ali nisam ja za to.
E sad, krenuo u career, easy mode(nemam puno vremena za igrat hard). Najbolja taktika je prodat sve u silosima, riješit se 2 najmanja traktora, i čak jednog Deutza, uzet kredit i kupit NH T6.160, MEX-5, flieglicu, manji sijač umjetnog gnoja. Kombajn po želji, moguće je ostaviti.
Posijao na sve 3 početne njive kukuruz, pognojio, i nakon otkosa za BGA fermentira se nešto više od 200k. Čisto da znate što očekivati.
Sad je plan sljedeći. Testirati koliko se za BGA može pripremiti materijala iz slame nakon otkosa pšenice/ječma. U prošloj verziji je to bila relativno dobra taktika jer imaš urod za prodat pogotovo kad dođe X2, a slame za BGA je bilo isto koliko i kukuruznog materijala.
Nakon toga, testirat koliko se od jednog drva dobije sjeckanih, odnosno može li konkurirati silaži.
Osim toga, kupit ona dva polja koja su uz farmu i spojit u jedno veliko, i nabavit BIG Xa.
E da, veličina BGA silosa je ista kao i do sada. Znači 4x600k.
Kupio sam rolo balirku pa me zanima što dobijem kad bale zamotam u onaj najlon. Piše da se dobije silaža ali jel ja onda za hranit krave moram i sliažu od kukuruza imat ili ne?
Kupio sam rolo balirku pa me zanima što dobijem kad bale zamotam u onaj najlon. Piše da se dobije silaža ali jel ja onda za hranit krave moram i sliažu od kukuruza imat ili ne?
Pa ako pogledaš tutorial vidjet ćeš da ti treba jedna bala silaže, jedna "normalna" bala i ostalo silaža iz silosa kod farme krava.
Konačno došla kiša/snijeg pa su strojevi čisti :D.......... naravno da nedam 4500$ za minivaš, na hard se igra :P
Koda ih u RL pereš svaki dan. Pere se na kraju sezone :)
Konačno došla kiša/snijeg pa su strojevi čisti :D.......... naravno da nedam 4500$ za minivaš, na hard se igra :P
svidja mi se snijeg :D
Pa ako pogledaš tutorial vidjet ćeš da ti treba jedna bala silaže, jedna "normalna" bala i ostalo silaža iz silosa kod farme krava.
Wrong..za krave treba BALA TRAVE (zelena) BALA SLAME (žuta) i ostalo silaža iz silosa.....tu istu silažu možeš raditi i od trave a ne samo od kukuruza... znaci pokosis travu, pokupis sa forage wagon i iskipas u silos....dobro izgazis i pokrijes najlonom...tak da je cisto logicno da ako zamotas balu trave u najlon da dobijes silazu...treba probat..
Koda ih u RL pereš svaki dan. Pere se na kraju sezone :)
I u RL ih često pereš ;)
Moraš i očistiti filtere jer inaće neće dobro motor raditi, pereš ih kad se jako zaprljaju od blata da se stroj ne guši. Isto ko i komp
Wrong..za krave treba BALA TRAVE (zelena) BALA SLAME (žuta) i ostalo silaža iz silosa.....tu istu silažu možeš raditi i od trave a ne samo od kukuruza... znaci pokosis travu, pokupis sa forage wagon i iskipas u silos....dobro izgazis i pokrijes najlonom...tak da je cisto logicno da ako zamotas balu trave u najlon da dobijes silazu...treba probat..
Upravo si napisao što i ja, jedna bala silaže ti je zelena, odnosno imaš "alat" kojim zamotaš balu (žutu) i dobiješ tu zelenu balu, a žuta bala (slama) je sama po sebi takva...
Možeš od svega i svačega raditi...
Misliš betonske silose ili?
Mislim na onaj grinder u koji sipaš silažu kad fermentira da prodaš. Trenutni kapacitet je 20.000 litara.
@Mac & Deawood
Ali možeš napraviti balu trave, balu sijena i balu slame. Ako pokosiš travu te ju samo zgrneš u redove te onda baliraš imaš zelene bale koje se omataju folijom te od toga dolazi silaža tj. kad se takvo zeleno sijeno stavlja u silos tose zove sjenaža.
Ako pokošenu travu prekrećeš s tedderem onda se trava osuši pa kada zbaliraš dobiješ balu sijena(hay), a bala slame je bala slame(straw).
Ali nisam siguran ako od zelene bale u foliji dolazi silaža, treba isprobati kad se ubaci u mixer ak se poveća ratio silaže ili sijena..
Ako se nećete umarati s kukuruznom silažom onda se može samo s balama hranit krave, dakle 1 omotana zelena bala+1 bala slame+1 bala suhog sijena je omjer za mixer.
Što se tiče kapaciteta bunkera, mislim da se treba dati to urediti sa Giant Editorom. Ja sam si tamo to znao mjenjati.
Ja sad čitam na ovom stroju za krave i piše bla bla bla silage, hay and straw. Meni se osobno neda zezati s travom, pa koji je vaš savjet? Dali bi prošlo da uzmem silažu + ostatci od pšenice (bale) + te bale zamotane?
kako saditi stabla s damcon pl 75?
kako saditi stabla s damcon pl 75?
U Garden Centru kupiš mala stabla i približiš se s Damcon i vidjet ćeš gore u lijevom kutu što trebaš pritisnuti. A onda dođeš na zemlju spustiš Damcona (V) i upališ ga (B) i samo Cruise control uključiš (3).
Ja sad čitam na ovom stroju za krave i piše bla bla bla silage, hay and straw. Meni se osobno neda zezati s travom, pa koji je vaš savjet? Dali bi prošlo da uzmem silažu + ostatci od pšenice (bale) + te bale zamotane?
Isprobaj, al mislim da ćeš imati onda silaža+omotana slama(koja je zapravo silaža)+slama, te nećeš imati maksimalnu produktivnost.
Tj. ja nisam siguran ako je omotana bala slame silaža ili je i dalje slama..To treba vidjeti kad se ubaci u mixer pa kako će se pokazati onaj ratio.
A gledam taj ratio i vidim da imaš Hay pa silažu pa straw, kao i u opisu, tako da mislim da mi nema druge nego na par parcela posaditi travu ili jednostavno ju pokositi okolo, ali nemam niti volje niti živaca za to...
Vikend gotov, pa tako i sezona. Strojevi oprani, prikolice na svojem mijestu, sijačice i ostali alati na svome, te vozila u garaži.
Čekam porast cijene u Windmillu na pšenicu pa prodati (100000L).
Poslije toga ću uložit u silo kombajnčić, mješalicu za hranu i krave pa se pozabavit s time. (ali to tek iduči vikend :/)
A gledam taj ratio i vidim da imaš Hay pa silažu pa straw, kao i u opisu, tako da mislim da mi nema druge nego na par parcela posaditi travu ili jednostavno ju pokositi okolo, ali nemam niti volje niti živaca za to...
Baš to, šteta što su izbacili Krone Big M500
Ja sam krenuo u pripreme za krave, prvo bale slame, kad budem imao volje pokosim travu i kad se skupi para uzimam silo kombajn. Kad pripremim sve potrebno za hranu onda krećem s kravama :)
Moj dojam o igri je izuzetno pozitivan.
Izuzev nekolicine bugova koje uopće ne sumnjam da će ispraviti.
Da ne navodim bugove, iste može vidjeti na linku koji je netko stavio ranije u temi.
Moje iskustvo u ovih 15ak sati igranja su odlična.
Radio sam svašta, isprobavao na jednom saveu sve.
Najviše sam se bavio drvima da dođem do brze love.
I meni su se pokazali najisplativijima jablani (najviši).
30ak bih dobio za neobrađen jablan.
Dok za bor dobijem 10-15k. Nisam vidio ni blizu zaradu 100k.
No, to je skroz nerealno. Isprobao sam svašta. Od telehandera, do utovarivača, buffala.
Sve u svemu, kontrole su savšreno napravljene. Pogotovo ispucavanje ruke, kuke.
Netko je ranije spomenuo da je dobro s utovarivačem tovariti u veliku Fliegelicu drva, no onda ih s utovarivačem nikakno ne možete izvaditi.
Najlakše je s telehanderom. A ja sam ga prodao.
Druga ideja što se drva tiče je izrada peleta. Uzeti onu sitnilicu, odvesti u šumu, prikolicu i traktor i usitnjavati crnogoricu.
Cijena bude kad je dupla 1600-1700€/t što je izuzetno.
Od poljoprivrede nemam puno komentara jer se i nisam baš puno bavio.
Poljoprivredu sam krenuo novi save na američkoj mapi i lagano krenuo u ratarstvo.
Sve u svemu, jedva čekam vikend da dođem kući s faksa :)
P.s. kada sam pitao bavi li se tko u RL poljoprivredom, htio sam pitati jesam jedini ovdje među nama koji se i van sezone igra poljoprivrede.
Samo što bolje funkcionira u igri ta poljoprivreda nego u našoj divnoj Lijepoj našoj.
EDIT: Što se MP tiče, odlično!! Može se igrati neovisno o SP ili MP isto save. Stvarno je odlično i zamišljeno i realizirano. Jedino ti minorni bugovi kojih ima, ali ne sumnjam da će to ispraviti.
I jedva čekam Fendta, bilo DLC bilo mod. Budući da od traktora jedino priznajem Fendta, jedva čekam.
Moj dojam o igri je izuzetno pozitivan.
Izuzev nekolicine bugova koje uopće ne sumnjam da će ispraviti.
Da ne navodim bugove, iste može vidjeti na linku koji je netko stavio ranije u temi.
Moje iskustvo u ovih 15ak sati igranja su odlična.
Radio sam svašta, isprobavao na jednom saveu sve.
Najviše sam se bavio drvima da dođem do brze love.
I meni su se pokazali najisplativijima jablani (najviši).
30ak bih dobio za neobrađen jablan.
Dok za bor dobijem 10-15k. Nisam vidio ni blizu zaradu 100k.
No, to je skroz nerealno. Isprobao sam svašta. Od telehandera, do utovarivača, buffala.
Sve u svemu, kontrole su savšreno napravljene. Pogotovo ispucavanje ruke, kuke.
Netko je ranije spomenuo da je dobro s utovarivačem tovariti u veliku Fliegelicu drva, no onda ih s utovarivačem nikakno ne možete izvaditi.
Najlakše je s telehanderom. A ja sam ga prodao.
Druga ideja što se drva tiče je izrada peleta. Uzeti onu sitnilicu, odvesti u šumu, prikolicu i traktor i usitnjavati crnogoricu.
Cijena bude kad je dupla 1600-1700€/t što je izuzetno.
Od poljoprivrede nemam puno komentara jer se i nisam baš puno bavio.
Poljoprivredu sam krenuo novi save na američkoj mapi i lagano krenuo u ratarstvo.
Sve u svemu, jedva čekam vikend da dođem kući s faksa :)
P.s. kada sam pitao bavi li se tko u RL poljoprivredom, htio sam pitati jesam jedini ovdje među nama koji se i van sezone igra poljoprivrede.
Samo što bolje funkcionira u igri ta poljoprivreda nego u našoj divnoj Lijepoj našoj.
EDIT: Što se MP tiče, odlično!! Može se igrati neovisno o SP ili MP isto save. Stvarno je odlično i zamišljeno i realizirano. Jedino ti minorni bugovi kojih ima, ali ne sumnjam da će to ispraviti.
I jedva čekam Fendta, bilo DLC bilo mod. Budući da od traktora jedino priznajem Fendta, jedva čekam.
Ja sam za cijeli jablan, okaštren, na 3 komada isječen, dobio 100k.
A ovo za Fendta se u potpunosti slažem :) kakvi crni Case. I volio bi da Class naprave, neke malo kvalitetnije modove. Lexion kombajn mora biti u igri!
Pa ne znam kako. A nisam aktivirao nikakav mod za lovu.
Ne znam stvarno.. Probat ću i ja isjeći za svaki slučaj..
Ima tko btw. iskustva s modovima? Kako se rade? U čemu?
I da, slažem se da je Lexionu (a i ostalima) mjesto u igri.
pao sam u napast i, nakon prodaje drva, kupio napredniji stroj za utovar/istovar te transport "oblovine2 i nije mi se baš svidio...puno mi je teže raditi jer trupci ispadaju a sa crvenom prikolicom su stajala bolje..
još nisam isprobao vađenje panjeva i neznam što bi s njima..
income je prilično nerealan ali zabavno je isprobat štošta jer (nadam se) kad dođe patch neke stvari će bitti drugačije..
uglavnom jedva čekam večer da zaigram jer preko dana nemogu od djece..
Pa ne znam kako. A nisam aktivirao nikakav mod za lovu.
Ne znam stvarno.. Probat ću i ja isjeći za svaki slučaj..
Ima tko btw. iskustva s modovima? Kako se rade? U čemu?
I da, slažem se da je Lexionu (a i ostalima) mjesto u igri.
Ni ja. I u baru sam ih ubacio onu.
Ja sam stavio neki mod za šupu u igru, ali mi ju ne očita u shopu.