Farming Simulator 2015

poruka: 1.357
|
čitano: 338.797
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Farming Simulator 2015
nul-3 kaže...
sudy_freak kaže...

Moj dojam o igri je izuzetno pozitivan.

Izuzev nekolicine bugova koje uopće ne sumnjam da će ispraviti.

Da ne navodim bugove, iste može vidjeti na linku koji je netko stavio ranije u temi.

Moje iskustvo u ovih 15ak sati igranja su odlična.

Radio sam svašta, isprobavao na jednom saveu sve.

Najviše sam se bavio drvima da dođem do brze love.

I meni su se pokazali najisplativijima jablani (najviši).

30ak bih dobio za neobrađen jablan.

Dok za bor dobijem 10-15k. Nisam vidio ni blizu zaradu 100k.

No, to je skroz nerealno. Isprobao sam svašta. Od telehandera, do utovarivača, buffala.

Sve u svemu, kontrole su savšreno napravljene. Pogotovo ispucavanje ruke, kuke.

Netko je ranije spomenuo da je dobro s utovarivačem tovariti u veliku Fliegelicu drva, no onda ih s utovarivačem nikakno ne možete izvaditi.

Najlakše je s telehanderom. A ja sam ga prodao.

Druga ideja što se drva tiče je izrada peleta. Uzeti onu sitnilicu, odvesti u šumu, prikolicu i traktor i usitnjavati crnogoricu.

Cijena bude kad je dupla 1600-1700€/t što je izuzetno.

Od poljoprivrede nemam puno komentara jer se i nisam baš puno bavio.

Poljoprivredu sam krenuo novi save na američkoj mapi i lagano krenuo u ratarstvo.

Sve u svemu, jedva čekam vikend da dođem kući s faksa :)

P.s. kada sam pitao bavi li se tko u RL poljoprivredom, htio sam pitati jesam jedini ovdje među nama koji se i van sezone igra poljoprivrede.

Samo što bolje funkcionira u igri ta poljoprivreda nego u našoj divnoj Lijepoj našoj.

EDIT: Što se MP tiče, odlično!! Može se igrati neovisno o SP ili MP isto save. Stvarno je odlično i zamišljeno i realizirano. Jedino ti minorni bugovi kojih ima, ali ne sumnjam da će to ispraviti.

I jedva čekam Fendta, bilo DLC bilo mod. Budući da od traktora jedino priznajem Fendta, jedva čekam.

Ja sam za cijeli jablan, okaštren, na 3 komada isječen, dobio 100k.

A ovo za Fendta se u potpunosti slažem :) kakvi crni Case. I volio bi da Class naprave, neke malo kvalitetnije modove. Lexion kombajn mora biti u igri!

Slažem se, neka ubace Class, al čitam temu i jesam ja jedini koji želi da ubace Zetor-e? Bavimo se i mi poljoprivredom u RL i tiram Zetora već godinama :D Volio bi ga imat u igri...
1969 Dodge Charger R/T
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 10:04 (Stolnik).
15 godina
Farming Simulator 2015

Zetor je stvarnost. A za nas koji si ne možemo priuštiti Classa u RL, gušt nam ga je tjerat u igrici.

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nul-3 kaže...

Zetor je stvarnost. A za nas koji si ne možemo priuštiti Classa u RL, gušt nam ga je tjerat u igrici.

Istina, Zator je stvarnost, al meni je on najdraži, nebi mjenjao marku za ništa. 5211 imamo 24 god, nikad nikakvih problema s njim. Pali ko mina i deri :D I kod njim mi se jako sviđa velika kabina, grijanje i kabina je zatvorena kao na autu.
1969 Dodge Charger R/T
15 godina
Stolnik kaže...
nul-3 kaže...

Istina, Zator je stvarnost, al meni je on najdraži, nebi mjenjao marku za ništa. 5211 imamo 24 god, nikad nikakvih problema s njim. Pali ko mina i deri :D I kod njim mi se jako sviđa velika kabina, grijanje i kabina je zatvorena kao na autu.

Dobar je za na malo. Kad nema puno posla i stigne odraditi sve. On može max. 70ha radit. S tim orat njivu od 15ak ha te ubij psihički.

13 godina
neaktivan
Farming Simulator 2015

Ja jedva cekam Fendt-a 933/936/939, odlicna serija traktora  ;)  (A moze i Class kako gore spominjete)^^

A u RL sam vozio nekog starog Ursusa, bijesni stroj također :D

Evo jedna slika meni omiljenog 936 iz FS 2013

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
nul-3 kaže...
Stolnik kaže...
nul-3 kaže...

Dobar je za na malo. Kad nema puno posla i stigne odraditi sve. On može max. 70ha radit. S tim orat njivu od 15ak ha te ubij psihički.

U potpunosti se slažem. Od ovog tjedna ću počet malčati, pa onda ujutro u 9-10 otiđem i vratim se oko 18-19h, ništa mi se više neda, stuširam se i spavat i drugi dan opet. Sad sve više i više zemlji imamo i već je preslabi, sad želim Zetor 5340 al to nitko ne prodaje, 70ks dupla vuča, savršen traktor za mene, samo bi u njega ugradio klimu jer inače po ljeti nije za izdržat kad se toplina nabije u kabinu...
1969 Dodge Charger R/T
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 11:02 (Stolnik).
13 godina
neaktivan
nul-3 kaže...

Ja sam stavio neki mod za šupu u igru, ali mi ju ne očita u shopu.

Vjerojatno mod nije placeable nego ga trebaš ubaciti na mapu pomoću Giants Editora ;)

Steam- CRO_KiX1 || Origin - CRO_KiX1
17 godina
odjavljen
Farming Simulator 2015

Kakav hardver je realno potreban za ovo? Imam frenda čiji klinci obožavaju FS 2013 i igraju ga na nekom laptopu. Tamo radi dosta dobro, ali ovo mi se po grafici čini kao dosta zahtjevno, ne?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
15 godina
Farming Simulator 2015

Ako netko nije skužio kako kupiti modove koje ste stavili. Gore sa strelicama možete birati po kategorijama, po brandovima. Iza toga dolaze modovi ako ih ima.

Sad da malo prokomentiramo ove rasprave.

Fendt(AGCO) i Claas teško da ćemo vidjet službeno, mislim da imaju druge igre preko kojih promoviraju svoje proizvode, ili su barem imale.

Sad imamo u igri CNH i SDF grupacije, koje imaju dosta različitih brandova i nisu svi proizvodi predstavljeni.

Za prošli FS su imali Ursus DLC. Ne sumnjam da će i ovaj put izaći kakav DLC jer licencu još uvijek imaju. Što dovodi do toga da Zetor vrlo vjerojatno neće biti službeno.

To znači, sve što ćemo vidjeti od Claasa, AGCOa, i Zetora, bit će isključivo od moddera.

Što opet znači, da će izbor za Claas biti mnogobrojan, mislim da je to brand sa najviše modova za dosadašnje FSove.

AGCO, odnosno prvenstveno Fendt, će također imati solidan izbor, barem serija 900.

Zetor nešto manje, odnosno pojavit će vjerojatno malo kasnije jer su veći brandovi zanimljiviji moderima.

Što se tiče same izrade modela, netko je pitao, treba 3d model, teksture i funkcije iskodirane u XMLu.

Mslim da je i ovaj puta uz original(neki edition) išao i mod tutorial, ima od prošlog FSa sigurno online. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Friday kaže...

Kakav hardver je realno potreban za ovo? Imam frenda čiji klinci obožavaju FS 2013 i igraju ga na nekom laptopu. Tamo radi dosta dobro, ali ovo mi se po grafici čini kao dosta zahtjevno, ne?

ja sam igrao na svome laptopu, igrivo je ako se stavi na manju rezoluciju i postavke, malo je grafika loša, ali ne igraju se igre zbog grafike :D

14 godina
Farming Simulator 2015

Zetora na našim poljima kao stvarnost neću ni komentirati jer ga ima gotovo jednako kao i IMT-a {#}

Valjda je Hrvatska najveći uvoznik Zetora u EU, hhh.

Ok, ja sam se mislio malo baviti moddovima, ali ako je to prilično syebano, onda ništa od toga..
Čekat ćemo vrijedne ruke moddera da odrade posao.

p.s. što se Fendta tiče, garantiram da će prvi biti Fendt 1050 jer je nov i mainstream i svatko će ga htjeti imati.
A naravno, da će najzastupljenija biti serija 900, u to nema sumnje.
I jedva čekam (ukoliko bude) 939 Black Beatuy

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 12:59 (sudy_freak).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2015

Kakav crni Zetor, kakav crni Class. Zetor glupost, imali smo jednoga prije 5-6 godina (75 konja, neznam koji), ali kako je to neudobno. Sjećam se da smo si kičme i ruke trgali na njemu. A da znate kako je lijepo voziti Deutz Fahr 7250 TTV sa zračnom kabinom... MILINA!

Class ima super kombajne, po meni, Lexion je no1, ali traktori mi se nimalo ne sviđaju.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 5 hvala 0
14 godina
Deawood kaže...

Kakav crni Zetor, kakav crni Class. Zetor glupost, imali smo jednoga prije 5-6 godina (75 konja, neznam koji), ali kako je to neudobno. Sjećam se da smo si kičme i ruke trgali na njemu. A da znate kako je lijepo voziti Deutz Fahr 7250 TTV sa zračnom kabinom... MILINA!

Class ima super kombajne, po meni, Lexion je no1, ali traktori mi se nimalo ne sviđaju.

Ne kužim kaj ste vi delali s tim Zetorom, al meni je u Zetoru super. Ja imam orginal Zetor kabinu koja je tapicirana iznutra, ima radio, grijanje ( fali mi klima ), cijela je zatvorena, tak da ništa ne puše dok se u 5-toj vozim, ništa ne ruži, sjedalo je na mortizerimai itd. Ugodna kabina samo treba klimu ugraditi...
1969 Dodge Charger R/T
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 14:57 (Stolnik).
13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2015

Ne kužim što shvaćaš pod ugodno? Dali si kad probao voziti nekog malo boljeg traktora? Novijeg Hurlimanna, MFa, Fendta... Sve osim John Deere-a koji je katastrofa u nižem rangu (100konja), neudoban, a onaj ručni/polu ručni mjenjač je živo zlo. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

1 4 hvala 0
11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2015

Ljudi ajmo malo uvatit se teme a ne offtopic :)

Ima netko da je izradio cijelu strategiju fs2015?

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 16:21 (krokodil).

0 0 hvala 1
15 godina
Farming Simulator 2015

Ja imam i fendta i renaulta. Udobni su jer su novi. Ti pricas o Zetoru starom 20ak + godina. I ja imam fendta starog isto toliko, i on je neudoban i jako trza pri mjrnjanju brzina. Imamo Aresa 826rz, udoban je i dobar, ali je velik potrosac (johnd motor). Imam i fendta varia, i htio bi da ga naprave sa utovarivacem...ovaj new holand sto je stock je katastrofa, prelagan je, a teg mu gotovo ni ne pomaze. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
krokodil kaže...

Ljudi ajmo malo uvatit se teme a ne offtopic :)

Ima netko da je izradio cijelu strategiju fs2015?

Kakvu strategiju?

Daklem, prodaš sve što imaš u silosima(ako si na hardu onda nemaš ništa). Prodaš prvo plug, oba hurlimana i 1 deutza. 

I prvo kupiš mali sijač umjetnog gnoja. Pognojiš pšenicu, ovršiš, prodaš di najviše daju, prodaš kombajn i heder, prodaš prikolicu malu i drugog deutza.

Sad bi trebao imat oko 180k love, 1 sjetvospremač, 1 fert.spreader, 1 sijačicu. Uzmeš još 50k kredita(toliko možeš).  Kupiš NH t6.160, MEX-5, i HKD 302/TMK266.

TMK i MEX će biti mali overkill za NHa, ali može se izgurati. I sad je pola posla obavljeno. Trebao bi imati još 10-20k love, što će biti dostatno za uzet frontloadera sa bucketom za NHa kad ćeš trebat prodavat silažu.

Sad pripremiš sva 3 polja koja imaš, posiješ kukuruz. Kad izraste, lijepo isilirat i odvest u BGA. Sa sve 3 njive koje imaš, trebaš dobit oko 200k silaže. Fermentiraj, prodaj, i evo ti minimum 150k love.

Ne znam kako lova ide od drva(pogotovo na hard mode), ali s obzirom da sam nespretan sa kranovima na onim prikolicama, to nije moja opcija.

Što napraviti dalje sa tih 150k nakon prve prodaje, ovisi o tebi. Ne bi loše bilo kupit ona dva polja uz farmu, 25 i 30 i spojit sva ona mala 4 u jedno solidno veliko za veće prinose. 

A svatko će nać neki način što mu odgovara i što mu se sviđa.

11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2015

netko već testiro koliko treba da naraste stablo za sječu?

zanimljiva mi je rasprava o traktorima a li stvarno...ovo je ipak igra i sa svakim novim postom očekujem nešto novo..

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kupio sam preko steama FS 15.. Imam xbox360 controller pa me zanima dal se može igrat samo s njim?

11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2015

Da se i ja upisem u farmere {#}.

Jedna poslije cjelodnevnog rada.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2015

ovaj mali sijač umjetnog gnojiva, to bi bio Sprayer, ili sam ja neš krivo skonto?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2015

Nije sijač nego je RASTEPAČ, i ne, to nije Sprayer nego je to ovo što samo dvoje imaš (od Amazone) i oba bacaju 24m umjetnog gnoja, nemaju grane nego 2 diska, jedan je nosivi, a drugi je na kotačima. Bolje je uzeti nosivi jer onda worker može raditi s njim ko i s npr. sijačicom, a vučnim (na kotačima) moraš baš ti jer se worker ne može okrenuti. 

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Farming Simulator 2015

Planiram kupiti 2x farming simulator 15 preko base-hosta i zanima me dali je sigurno preko njih kupiti? Ili možda preko green man gaming-a?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
headshot kaže...

Planiram kupiti 2x farming simulator 15 preko base-hosta i zanima me dali je sigurno preko njih kupiti? Ili možda preko green man gaming-a?

Sto posto legit. Preporuka

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2015

Pozdrav!

Evo da se i ja ubacim u kometiranje novog serijala FS2015. Igram je od 2009. godine. Meni osobno igra nije nista drugačija od FS2013, jedino što su dodana drva za praviti, a to je bilo sa modom i u FS2013. Traktori kao traktori, i ostali strojevi to je sve isto, jer sam sa svim ovim strojevima koji su u FM2015 radio i u 13. Moja zamjerka je što nije ubacena nikakva novost u igru, nikakvi novi proizvodi. Toliko toga se može ubaciti u ovu igru kojih ima u poljoprivredi da bi bila stvarno zanimljiva pa cak i nevezano za poljoprivredu. Mogli si barem više životinja ubaciti u ovaj serijal, jer nisu krave, ovce i koke sve životinje na svijetu. Sve u svemu ova igrica je zanimljiva jako, al tko je igrao 13, sve je isto i u 14 samo drugaciji traktori, a to je manje važno, svaki on ima isti zvuk samo druga marka.

3 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
headshot kaže...

A hoću li imati multiplayer? I kako to ide ako mi možeš objasniti, uzmem 2 igre (za mene i frenda), platim preko paypala i što onda?

12 godina
neaktivan
Stolnik kaže...
Deawood kaže...

Ne kužim kaj ste vi delali s tim Zetorom, al meni je u Zetoru super. Ja imam orginal Zetor kabinu koja je tapicirana iznutra, ima radio, grijanje ( fali mi klima ), cijela je zatvorena, tak da ništa ne puše dok se u 5-toj vozim, ništa ne ruži, sjedalo je na mortizerimai itd. Ugodna kabina samo treba klimu ugraditi...

Zar nije i cjela zetorova kabina na amontizerima? mislim na orginalnu kabinu koju imamo na 6211 iako mi se taj zetor baš i nesviđa jer se dosta loše šalta često odlaze sitnice oko motora a ono najbitnije stalno se mora pumpati gorivo prije svakog paljenja :D

po meni su IMT ili Rakovica bolji traktori :D :D :D

14 godina
headshot kaže...
sudy_freak kaže...
headshot kaže...

A hoću li imati multiplayer? I kako to ide ako mi možeš objasniti, uzmem 2 igre (za mene i frenda), platim preko paypala i što onda?

Instaliraš Steam, napraviš acc ((ako nemaš) isto vrijedi i za frenda), aktiviraš igru na Steamu (>dolje desno, Add a game u Steamu), skineš igru, pokreneš ti i frend.
Odeš na Multiplayer>Create game (prijatelj ide na join) i dalje ćeš znati...
Sorry, pišem na brzinu 

12 godina
neaktivan
colocolo kaže...

Pozdrav!

Evo da se i ja ubacim u kometiranje novog serijala FS2015. Igram je od 2009. godine. Meni osobno igra nije nista drugačija od FS2013, jedino što su dodana drva za praviti, a to je bilo sa modom i u FS2013. Traktori kao traktori, i ostali strojevi to je sve isto, jer sam sa svim ovim strojevima koji su u FM2015 radio i u 13. Moja zamjerka je što nije ubacena nikakva novost u igru, nikakvi novi proizvodi. Toliko toga se može ubaciti u ovu igru kojih ima u poljoprivredi da bi bila stvarno zanimljiva pa cak i nevezano za poljoprivredu. Mogli si barem više životinja ubaciti u ovaj serijal, jer nisu krave, ovce i koke sve životinje na svijetu. Sve u svemu ova igrica je zanimljiva jako, al tko je igrao 13, sve je isto i u 14 samo drugaciji traktori, a to je manje važno, svaki on ima isti zvuk samo druga marka.

Bas je sve isto {#} Fizika miljama daleko od fs 13..

12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...
colocolo kaže...

Pozdrav!

Bas je sve isto {#} Fizika miljama daleko od fs 13..

Fizika je puno bolja nego u fs 13, al meni nije ta igra zanimljiva zbog fizike strojeva i toga, već zbog rada u toj igrici. Moglo se dodati još životinja da se hrani, jos načina da se miksa hrana, još plodova za saditi, a ništa nije dodano, osim fizike sve ostalo je isto kao i u prošlom serijalu. Nakon dan, dva mi je dosadila igra jer sam to sve radio u fs 13, pa cak i ta drva pravio.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice