Pogledao sam par trailerova na netu, pročitao par postova i sviđa mi se EVE. Kako mogu početi igrati?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pogledao sam par trailerova na netu, pročitao par postova i sviđa mi se EVE. Kako mogu početi igrati?
Evo nasao prve bugove i osjetio na svojem liku:
Skeniranje anomaly mi se nekad zabagira i neće mi ponovno skenirati i tada moram restart eve online da radi kako treba opet.
Eto i Traning Queue ne radi kako treba, jucer (subotu) sam trenirao skill na lvl4 long targeting bla bla i ono još ostalo 13h i 30minuta koji je trebao završiti u 10:30 u nedjelju ujutro, a onda sam stavio u traning queue energy mangament na lvl5 koji treba 10dana naravno ovisi o atributima. I ono na downtime u nedjelju išo ja nešto gledat na EVEmon da vidim neke skillove dok ono vidim slučeno da treba za energy mangament 12dan i još nešto sitnoga,, tada mi je več bilo nešto čudno oko toga. I ono ja pričekao da projde downtime i ujdem u igru,, tada zagledam da mi se niti jedan skill ne uči to znači išlo mi je prazno kakvih 2sata i 30minuta, a u traning queue nema ničega . I stavim ja to trenirat taj energy koji treba 10dana. I opet ja pokrenem par puta EVEmon i ono kaže da se trenira energy mangamnet na lvl5 12dana. Meni nije dao vrag mira i išo ja provjeriti orginal api kod koji je u XML i ono stvarno vidi nije greška do EVEmon nego do CCP servera kaj je več i tipično za njih. Nakon 1h mi se konačno promjenio trajanje skilla kako treba.
A nakon dan stavljanje expanzije mi kaže i krive atribute u EVEmon za sada imam:
25int
25memory
26will
23precep
11charisma
Evo slika kako sada izgleda u EVEmon, a u igri sve normalno. Naravno i orginal api kod u XML sam provjerio isto kaže ko u EVEmon:
Nakon nove ekspanzije su promjenili API kod, jer sad su u njega uracunati i implanti koje imas trenutno umetnute... tako da ti je zbog toga greska. Ne znam kad ce sredit sad to sa EVEMonom, ali sad kad ima skill queue niti ga vise ne koristim toliko jer ne moram brinuti kad ce zavrsiti skillovi.
A treniralo ti nije vjerovatno zbog toga sto nisi kliknuo Apply u skill queue nakon sto si namjestao skillove, ili nakon sto si radio neke promjene... tako je i meni bilo ali sam vidio da vrijeme, jer uvijek provjerim da ne stoji. Najjednostavnije za provjerit ako radi jest da pogledas u listu skillova i jedna kategorija treba biti zutom bojom oznacena, npr " 3 in queue" . Ili jednostavno drzis mis na character sheet ikoni pa ti pise sve o skillu koji se trenira.
Jesam stisnuo apply,, provjeravao sam 3 puta,, bas zbog toga.
A kako vidim atributi mi se mjenjaju svako malo na EVEmon,, tako i u api kodu XML,, tako da moguce da nesto prckaju po serveru.
A i EVEmon neracuna implantate,, tako kako pise u api kodu na CCP serveru XML tako i pise u EVEmon, to znaci da EVEmon i taj api kod XML na CCP serveru nikakve veze nema sa EVEmon kaj krivo kaze. Jeste da su nesto mjenjali api kod, ali sad da pocnem objašnjivati to čudo trebao bi napisati cijelu knjigu o tom CCP api kodu i njihovom XML.
Evo primjer kako izgleda od strane CCP XML :
Evo primjer kako laše provjeriš xml od strane CCP ,, inače mozeš sve preko jednog linka ali ovo je lakše;
Najdes svoj kod lika,, uvjek je neki broj:
npr moj: <row name="elipso" characterID="1979143846" corporationName="E L I T E Corp" corporationID="150846985" />
I uzimas ovaj broj: 1979143846
od
characterID="1979143846"
Tada ides ovdje i ukucas ono kaj trazi
Prvo, koji lvl misija radis? Drake je prvenstveno za lvl3, ako ga tamo gubis onda radis nesto krivo, jer to je brod koji moze tankati i lvl4 misiju sa dobrim skillovima.
I nemoj nikad aktivno tankat drakea, jer se ne isplati... idi uvijek passive, potrazi si fit na battleclinicu. Koristi aktivne reziste tako da ih mozes permarunnati, i mjenjaj ih ovisno o tome kakva je misija... potrazis na eve survival tu misiju, pogledas koje reziste moras koristiti i koji se damage najvise isplati - i tako si prilagodis tank i missiles.
Scramblere uvijek prve skidaj sa light droneovima jer ce ti predugo trebati sa heavy missile... i uvijek pazi aggro u misijama, nemoj da te napadne cijela soba sa enemyima nego skidaj grupu po grupu.
Vise manje to je to ;)
Ne znam tocno tu misiju, ali posto je ipak u 7 dijelova pretpostavljam da je neka storyline.. one znaju bit teze pa je dobro i poslusati taj savjet i pozvati nekoga u pomoc. Takodjer obrati pozornost ako moras ubiti svih tih 50 droneova, mozda je potrebno samo izvidjeti.
Evo ti jedan dobar fit za pasivnog drakea... ako nesto od opreme ne mozes jos koristiti zamjeni sa t1 named opremom, ali prije ili poslije ces morati skillati za to jer ti puno pomogne.
[Drake, passive t2, lvl3 mission runner]
Shield Power Relay II
Shield Power Relay II
Shield Power Relay II
Ballistic Control System II
Heat Dissipation Field II
Photon Scattering Field II
Invulnerability Field II
Shield Recharger II
Large Shield Extender II
Large Shield Extender II
7x heavy missile launcher ( sto bolje, bolji damage)
[empty high slot]
[empty rig slot]
[empty rig slot]
[empty rig slot]
Ako imas dovoljno ISKa, mozes uloziti u rigove za drakea - Core Defence Field Purger I. I ovdje gore ti je fit koji je napravljen da tanka sve reziste podjednako.. za misije ti je bolje mjenjati ta 3 rezista ovisno o neprijatelju. ( npr Guristas ti je Kinetic i 2x Thermic hardeneri)
Jel imate neki link na dobar (koliko-toliko temeljit) guide za ganjati scientist karijeru? Sve što bi trebalo znati za početak, ali i za smjer razvijanja, čemu služi, što postići, itd.
Hvala
Opet hehe samo ovaj puta 53,850 , naravno i slikao.
Dobio sam neke infromacije da bi trebalo krajem ovog mjeseca ili početkom sljedečeg mjeseca doći u algoritam EVE Online box a kasnije i Eve Time Code, nadam se da je infromacija istinita .
hm, T2 mi je ipak malo preskup...
ovako ti sad izgleda novi drake :
gore
7 malkuth heavy m, 1 salvager
sredina
1x passive barrier compensator
1x invulner field I
1x Y-S8 Afterburner
3x Large azeotropic shield extenderi
dolje
Mark I power reactor
balistika
shield power relay
shield flux coil.
a takav isti su mi dronovi syebali, samo što sam imao obične launchere na njemu :(
btw, da li vam se zna dogoditi možda da ne možete otvoriti sejvane fitove u fitting screenu ? meni se malo prije dogodilo pa sam morao restartati client da bi onda sve bilo ok, hm.
Što se danas, nakon svih promjena, preporuča za Navy Ravena?
Opet hehe samo ovaj puta 53,850 , naravno i slikao.
Dobio sam neke infromacije da bi trebalo krajem ovog mjeseca ili početkom sljedečeg mjeseca doći u algoritam EVE Online box a kasnije i Eve Time Code, nadam se da je infromacija istinita .
hm, T2 mi je ipak malo preskup...
ovako ti sad izgleda novi drake :
gore
7 malkuth heavy m, 1 salvager
sredina
1x passive barrier compensator
1x invulner field I
1x Y-S8 Afterburner
3x Large azeotropic shield extenderi
dolje
Mark I power reactor
balistika
shield power relay
shield flux coil.
a takav isti su mi dronovi syebali, samo što sam imao obične launchere na njemu :(
btw, da li vam se zna dogoditi možda da ne možete otvoriti sejvane fitove u fitting screenu ? meni se malo prije dogodilo pa sam morao restartati client da bi onda sve bilo ok, hm.
Evo nekoliko savjeta koji bi ti trebali pomoci dok ne nabavis novaca za t2 opremu:
Nemoj koristiti shield flux coil.. cim smanjuje max shield capacity to znaci da smanjuje i shield recharge, a sa shield power relay nista ne gubis jer ti shield boost nista ne znaci - jer nemas shield boostere.
Power reactor za power grid ti je potrosnja slota.. ako mozes, digni radije Engineering skill da ne moras trositi module, ili weapon upgrades koji takodjer smanjuje... ako ti opet fali, radije stavi power diagnostic system, koji ce ti podignuti power a u isto vrijeme i shield i capacitor.. provjeri na eft ako ces imati dovoljno pga i cpua...
Fali ti rezista, radije makni afterburner i jedan shield extender ( to ce ti odmah i smanjiti potrosnju powergrida pa umjesto power reactora stavis jos jedan shield power relay ) i stavi jos 2 rezista.... bolje imati 80 % reziste sa 8k shield nego 50 % sa 10k - lakse ces tankati u prvom slucaju.
Salvager ti je ok ako zelis obaviti dio posla u misiji, ali vise ti se isplati kupiti destroyer cormorant i opremiti ga za salvageanje.. i kad zavrsis misiju sa drakeom, sjednes u cormoranta i posalvageas misiju.
Evo nekoliko savjeta koji bi ti trebali pomoci dok ne nabavis novaca za t2 opremu:
Nemoj koristiti shield flux coil.. cim smanjuje max shield capacity to znaci da smanjuje i shield recharge, a sa shield power relay nista ne gubis jer ti shield boost nista ne znaci - jer nemas shield boostere.
Power reactor za power grid ti je potrosnja slota.. ako mozes, digni radije Engineering skill da ne moras trositi module, ili weapon upgrades koji takodjer smanjuje... ako ti opet fali, radije stavi power diagnostic system, koji ce ti podignuti power a u isto vrijeme i shield i capacitor.. provjeri na eft ako ces imati dovoljno pga i cpua...
Fali ti rezista, radije makni afterburner i jedan shield extender ( to ce ti odmah i smanjiti potrosnju powergrida pa umjesto power reactora stavis jos jedan shield power relay ) i stavi jos 2 rezista.... bolje imati 80 % reziste sa 8k shield nego 50 % sa 10k - lakse ces tankati u prvom slucaju.
Salvager ti je ok ako zelis obaviti dio posla u misiji, ali vise ti se isplati kupiti destroyer cormorant i opremiti ga za salvageanje.. i kad zavrsis misiju sa drakeom, sjednes u cormoranta i posalvageas misiju.
Evo ti jedan setup koji ja koristim za lvl4 misije dok dobijem inspiraciju za pve u lowsecu. Ako planiras koristiti u hisecu, mozes komotno ubaciti rigove za brzi recharge shieldova (purgere), oni to drasticno povecaju mogucnost tankanja. Isto tako, ako hoces bolji tank izbaci jedan BCU iz low i ubaci jos jedan power relay ili PDU. Vidim da te muci sto ti se onda ne regenira cap - al cap ti apsolutno ne treba ako si u pasivno tankanom brodu koji koristi missiles
Afterburner je dobar izbor, jer je jedna od glavnih prednosti drake-a range, jednostavno se maknes od recimo sanshi koji rade gadan dmg al ako si im blizu i rokas ih s 50ak km bez da te muce. Jedino je salvaging zabavan poslije.
Sto se overheata tice - s obzirom da ti se moduli ostecuju dok ih pregrijavas, pa ih moras popravljati, bas i nije isplativo za pve.
Evo ti jedan setup koji ja koristim za lvl4 misije dok dobijem inspiraciju za pve u lowsecu. Ako planiras koristiti u hisecu, mozes komotno ubaciti rigove za brzi recharge shieldova (purgere), oni to drasticno povecaju mogucnost tankanja. Isto tako, ako hoces bolji tank izbaci jedan BCU iz low i ubaci jos jedan power relay ili PDU. Vidim da te muci sto ti se onda ne regenira cap - al cap ti apsolutno ne treba ako si u pasivno tankanom brodu koji koristi missiles
to i nije tako loš fit, Miro. Wickedov prijedlog mi je za sada ipak malo preskup pa koristim T1 varijante.
ja sam si sad uz sve refitano, izbacio jedan heavy m.l. i ubacio jedan obični za light missile. dobro dođe za dronove i frigatice ! :)
l)oov)l, kakav fit se preporuča za Ravena (navy)? - Borbeni, solo, l2-l4 misije
da ti iskreno kažem, ja sam još uvijek u BC-u. stoga pogledaj si malo battleclinic tamo sigurno ima dobrih rješenja
l)oov)l, kakav fit se preporuča za Ravena (navy)? - Borbeni, solo, l2-l4 misije
Capacitor Flux Coil II
Capacitor Flux Coil II
Large Shield Booster II
Shield Boost Amplifier I
Ballistic Deflection Field II
'Arbalest' Cruise Launcher I, Wrath Cruise Missile
Drone Link Augmentor I
Drone Link Augmentor I
Capacitor Control Circuit I
Hobgoblin II x5
Hammerhead II x5
Jel Cormorant dosta za lvl1, lvl2 i Epic misije? Što ima bolje za to?

Jel Cormorant dosta za lvl1, lvl2 i Epic misije? Što ima bolje za to?
Vjerovatno ima ima i jacih epic misija, ako nista drugo napravim ih za pricu :)
Najlakse ces prepoznati ulogu broda po bonusima koje dobiva. Za misije ti je najbolji Caracal (ako koristis missile), ako si vise za turrete onda Moa.
Vjerovatno ima ima i jacih epic misija, ako nista drugo napravim ih za pricu :)
Za misije ti je najbolji Caracal (ako koristis missile), ako si vise za turrete onda Moa.
Caldari Navy Ballistic Control System
Damage Control II
Shield Power Relay II
X-Large Shield Booster II
Caldari Navy Shield Boost Amplifier
Invulnerability Field II
'Arbalest' Cruise Launcher I, Devastator Cruise Missile