Elite: Dangerous

poruka: 2.518
|
čitano: 375.141
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Elite: Dangerous
Moloch kaže...

A nisam ni pipnuo ED preko vikenda, nije se stiglo.

Taman sam si mislio engineerat neki jeftini PvP build pa se malo zezat s njim, samo što se ne mogu odlučit koji (small) brod da uzmem. :) Vjerojatno Couriera.

Ne znam kad bu to došlo na red doduše, u zadnjih par tjedana sam možda imao 3 sata za Elitu.

Pa kad budeš imao vremena javi se. Ja i kolega igramo sve da maksimiziramo zabavu.

Courier je cool, samo me muči njegov power distributor. Meni je zasad draži vulture sa 2 pulse lasera sa rapid fire grade 5 + phasing sequence.

Evo ti da se napališ na couriera :

https://www.youtube.com/watch?v=9g22dfephk0&feature=youtu.be 

Samomrzeći hrvat
12 godina
Moj PC  
2 0 hvala 4
11 godina

Malo wing-am sa SDC-om i zabavljam se 

Ne gankam, da ne bi bilo zabune, malo smo isprobavali CMDR-e u velikim brodovima. Gotovo svi combat logaju. I to u money meta-i. Dakle trpaju stotine milijuna kredita na misijama u 17 Draconisu, a ne bi dali 20 milja za corvette-u u slučaju gubitka. Koja ironija.

p.s. Samo role play - wanted igrači.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da nema combat loganja ljudi bi masovno plakali. A to samo zato jer neznaju igrat.
I ovo za pare si dobro reko,svi imaju masu para a svi logaju.

Ostavit solo play,stavit mu penalty cca 40% naspram open,maknut combat log i da vidiš-

11 godina
Rocinante2112 kaže...

Da nema combat loganja ljudi bi masovno plakali. A to samo zato jer neznaju igrat.

Ostavit solo play,stavit mu penalty cca 40% naspram open,maknut combat log i da vidiš-

Nisam nikada vidio combat log do danas 

Ali ono masovono izbjegavaju konfrontaciju. Pa bokte sigurno imaš 100 milja vrijednih misija trenutno, koje napraviš za 1-2 sata, ali malo fajta sa cmdr-om ne bi napravio. Koma.

Samomrzeći hrvat
12 godina

A ti od vatrenog opravdavatelja combat loganja i mrzitelja gankera, ode u SDC? Pa kud baš otpad Codeovaca s dna kace...:)

Sjećam se svojedobno dok je igru igrala prava PvP ekipa, to je bilo gušt za pratit. East India, stari CODE, stari ToC (SubSynk)... Ovo sad je žalosno i dosadno, a PvEeri toliko mrze PvPere i sve ih poistovjećuju s SDCovcima. Nikad nije community bio toliko polariziran. Puno ti na loggere utječe i društvo u kojem se nalaziš... SDCovcima ti ekipa zna i namjerno logat, jer znaju da im FD neće ništa. Organised by Mobius.

Zadnji report iz bete je da neće ići s izmjenama gimbala, smanjuju broj military slotova za 1 i još par sitnica. Uglavnom, kako stvari stoje, i dalje se ništa neće mijenjati i FDL će i dalje biti OP, hulltankove će razmazivat emissive i packhounds.

Nadam se da FDev ima suvisle ideje za nadolazeće patcheve, jer definitivno stanje igre nikako nije zadovoljavajuće.

Većina ekipe uopće ni ne želi pipnut PvP, mislim da je zadnja statistika bila nekih 97% naspram 3% PvPera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2016 22:27 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ne ne, nisam u SDC-u samo s jednim članom igram malo, tek smo počeli. Malo i učim, ali lik je ok (Rinzler o7o7o7o7). Dogovorili smo se oko rematch-a jer mi je po gubcu dao u jednom CG-u pa smo došli do toga da igramo skupa malo. 

Očita je jedna stvar, SDC se mjenja. Rade malo na imiđu, a ovi NaCl vjerojatno nisu bili zadovoljni time, pa su nastavili sa tom patetičnom grupom.

Kao što rekoh, birao je pažljivo mete danas, nije samo aaaargghhh kill kill kill. Bio je u corvette-i i nije ništa manje ganjao od Python-a, i svi su bili wanted.

Zanimljivo je.

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2016 17:57 (Entry Point).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Ma ima tamo i ok ekipe. Baš Rinzlera npr. jako cijenim.

Naletit ću jedan dan (u healing courieru najvjerojatnije) svakako ako je i on tamo, zašto ne. Ako stvarno rade na promjeni imidža, spreman sam im i pomoć - uvijek podržavam kvalitetan PvP.

Malo mi je usfalilo zdizajnirat nekaj i pomoć organizirat dobar roleplay :) Evo, ako ti se bude dalo, zreklamiraj me i pokaži mu ovaj album :) http://imgur.com/a/RYkhz

Rocinante2112 kaže...

A di s ti? Jel' ima gaža? :)

Ajd' i ti zgrabi neku kantu, idemo ginut od OP inženjeraca  :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2016 18:19 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Moloch kaže...

Ma ima tamo i ok ekipe. Baš Rinzlera npr. jako cijenim.

Naletit ću jedan dan (u healing courieru najvjerojatnije) svakako ako je i on tamo, zašto ne. Ako stvarno rade na promjeni imidža, spreman sam im i pomoć - uvijek podržavam kvalitetan PvP.

Malo mi je usfalilo zdizajnirat nekaj i pomoć organizirat dobar roleplay :) Evo, ako ti se bude dalo, zreklamiraj me i pokaži mu ovaj album :) http://imgur.com/a/RYkhz

Eto ti jedan pokazatelj:

https://twitter.com/drewwagar/status/811837213587755008

Harry Potter nešto s njim organizira za knjigu.

Baš mu budem poslao ;)

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2016 18:19 (Entry Point).
12 godina

Vidio sam to danas, fora. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Moloch kaže...

Vidio sam to danas, fora. :)

Dođi gore u 17 draconis pa malo love pokupi malo pew pew itd.

Samomrzeći hrvat
12 godina
neaktivan

Prijavljuju se videnja nepoznatih brodova,  cini se da su alieni konacno stigli. 

0 0 hvala 0
12 godina

Počelo je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Morali su malo razveseliti ekipu 

Već su svi zimsko depresivni bili i rage-ali.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Odluka da se priključim GCI (Galactic Combat Initiative) je bila najbolja koju sam napravio u igri. Toliko se nisam zabavljao nikada u ED-u. PvP-a koliko hoćeš, nema obaveza, dobra ekipa iz svih mogućih wing-ova, od SDC-a, CODE-a, Adle's Armada etc.

Prezabavno je.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Promjene na barnaclima...

Lažni alarm

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 19:01 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jeste isprobali DTS Headphone X? Fakat dobro radi...

Ovi novi kitovi za Pythona, Vipera i Anacondu su po meni turbo preskupi

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 21:06 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ako se netko hoće učiti fajtat, ili fajtat ili jednostavno raspravljati o ship buildovima, preporučam da dođete na GCI discord. Ima vjerojatno preko 200 ljudi tamo iz svih mogućih fakcija. Dakle discord nije GCI članovi samo, nego svi koji žele naučiti nešto o combatu, fajtati se s ekipom, wingati, itd itd. Voice nije obavezan, 99% vremena je chat. Koliko ja znam ima nas 2 iz HR tamo. Tko želi nek kaže pa pošaljem pozivnicu.

p.s. trenutno nas je 200 online 

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 11:54 (Entry Point).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

Hoćeš reć, svih 200 PvPera u Eliti? :D

Inače, ne treba privat pozivnica za taj discord, trajno otvoreni link vam je na ovoj stranici: http://inara.cz/wing/1341... meni je doduše taj njihov discord (kao i debela većina samih gic-gicovaca) totalni tinejđerski cringefest, nažalost. :) Veći circlejerk nego stare prdonje u Mobiusu (imam i ja godina, ali nisam prdonja - još :D )... uglavnom šteta što nemaju neki dedicated kanal za normalnu raspravu o taktikama i/ili buildovima, jer im je general_chat toksičan, probao to pratit i podsjeća me na 7 osnovne, plus stalno hate HATE HATE

Vjerovatno me i razmazio Canonn discord, forum i alati koji su (pogotovo u usporedbi sa svinjicama) gentleman's club. Ako se nekome neće pew-pew, a voli taj istraživačko/znanstveni pristup, Canonn je super stvar... imaju hrpetinu alata, informacija i dokumenata "iza scene" koji su totalni gušt za koristit i čitat. Uglavnom od svih ED discorda meni najugodnije mjesto za visit i saznat nešto novo. Uglavnom prvi znaju sve što se dešava u igri, aktivni su skroz i što je meni osobno najvažnije, nema negative :) ). Doduše i tamo ima ekstremista (uglavnom die-hard anti-PvPera) tako da je bolje ne načinjat škakljive teme u general chatu. :D Samo što ih je puno manje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 10:24 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Moloch kaže...

Hoćeš reć, svih 200 PvPera u Eliti? :D

Inače, ne treba privat pozivnica za taj discord, trajno otvoreni link vam je na ovoj stranici: http://inara.cz/wing/1341... meni je doduše taj njihov discord (kao i debela većina samih gic-gicovaca) totalni tinejđerski cringefest, nažalost. :) Veći circlejerk nego stare prdonje u Mobiusu (imam i ja godina, ali nisam prdonja - još :D )... uglavnom šteta što nemaju neki dedicated kanal za normalnu raspravu o taktikama i/ili buildovima, jer im je general_chat toksičan, probao to pratit i podsjeća me na 7 osnovne, plus stalno hate HATE HATE

Vjerovatno me i razmazio Canonn discord, forum i alati koji su (pogotovo u usporedbi sa svinjicama) gentleman's club. Ako se nekome neće pew-pew, a voli taj istraživačko/znanstveni pristup, Canonn je super stvar... imaju hrpetinu alata, informacija i dokumenata "iza scene" koji su totalni gušt za koristit i čitat. Uglavnom od svih ED discorda meni najugodnije mjesto za visit i saznat nešto novo. Uglavnom prvi znaju sve što se dešava u igri, aktivni su skroz i što je meni osobno najvažnije, nema negative :) ). Doduše i tamo ima ekstremista (uglavnom die-hard anti-PvPera) tako da je bolje ne načinjat škakljive teme u general chatu. :D Samo što ih je puno manje.

Naravno da ima, ima i više od toga. General je zajebancija, nije toksičan ni malo, samo jbg, gejmeri pa je malo čudno. Hate? Nema toga, upravo suprotono. To je doslovno jedina nakupina ljudi koja pokušava barem malo napraviti ovu igru igrom(!), a ne skrinšotati iste planete i zvjezde samo različith boja.

A dobro, svatko će odlučiti kud ide. Ti si odlučio čekati da ED nešto iskriptira pa da se "istražuje", drugi žele nešto drugo. Igra je ionako uber dosadna, ovako imam nešto zanimljivo za raditi, jer bi odavna popizdio od bež planeta, aliena koji dolaze već godinama, trejdanja koje nam smisla itd.

Samomrzeći hrvat
12 godina

...nije toksičan ni malo, samo jbg, gejmeri pa je malo čudno. Hate? Nema toga, upravo suprotono..

Nemoj se osjećat uvrijeđenim odmah. Nemam ja ništa protiv nikog, uključujući i SDC, GIC (i AA, 13th legion, TOC...), ali činjenica je jbg da u GICu ima tryhardera, 2Proa, neckbeardova, minmaxera i trollova iz prije navedenih klanova, a to su sve odlike toksičnog okruženja. Ne kažem da su svi takvi - da se razumijemo - ali oni najglasniji jesu. Pa sam Nixy---- ma zapravo, kad razmislim, bolje da ništa ne pišem. :p

A ostala ekipa koja igra ED a nije u GIC, misliš da nisu gejmeri? :D

Doduše možda sam baš svaki put naletio u krivo vrijeme kad bi bacio pogled na njihov discord, i to je moguće. :)

Svakako podržavam njihove napore i pokušaje da populariziraju PvP, ali iskreno - imaju pogrešan pristup, moraju se borit s "poisoned well" sindromom i kao što rekoh, letimični pogled na general chat otkriva circlejerk i tinejđerski lingo, koji onda uvjeri taj uski krug ljudi da su nešto više nego što stvarno jesu. Vjerujem da ima tu pametnih ljudi ali problem je u, što naš narod kaže "S kim si, takav si", kao i mentalitetom ostatka igrače populacije (logika "Potter je debil, Potter je u SDCu, svi u SDCu su debili"). Pogrešno, sve krivo, ali jbg na 100 ljudi imaš 10 koji koriste mozak. Možda sam i puno rekao.

Ako je cilj GICa poboljšati stanje igre i dovesti više potencijalnih PvPera u Open, mislim da trebali nastaviti izdavati "edukativne" videe i vodiče kao što to radi Rinzler. No svaki pozitivan primjer "Git gud" videa poklope Nitek, Potter ili neki drugi farmer soli kojem je igra dopizdila i zapravo je uništavaju.... odnosno uništavaju i demoniziraju PvP community. Ostalih 99% igrača posljedično imaju dojam "Open = death", "PvPers = Terrorists", "Combat log = good".

• Gledao sam zadnji Potterov stream, gdje su switchali instance u openu i ubijali brodove ekipe na ruševinama, a zatim i SRVove onih koji su bili pametni i poslali brodove u orbitu. Ne mogu reći niti jednu pozitivnu stvar o tome, ma koliko se trudio opravdati takvu aktivnost i moram to nazvati čistim griefanjem.

• Još uvijek čekam iduću sezonu PvP lige. Jel' znaš koliko ljudi je gledalo finale na streamu? 57. Pedesetisedam. Više ljudi gleda stream lika koji rudari asteroide.Nakon toga (i frustracije s egoima pojedinih klanova) je Oogieboogie digao ruke od svega, a Nixy u zadnje vrijeme samo uzdiže EvE u nebo i sere po ED. :) I to s pravom - ako netko hoće "pravi PvP", EvE je prva liga. Čak je i FDev odustao od svojeg službenog Icarus cupa (ptičica mi je rekla da se javilo premalo ljudi). Toliko o zdravlju PvPa.

skrinšotati iste planete i zvjezde samo različith boja

Kad već pričamo o toksičnim komentarima... :D

A dobro, svatko će odlučiti kud ide. Ti si odlučio čekati da ED nešto iskriptira pa da se "istražuje", drugi žele nešto drugo. Igra je ionako uber dosadna, ovako imam nešto zanimljivo za raditi, jer bi odavna popizdio od bež planeta, aliena koji dolaze već godinama, trejdanja koje nam smisla itd.

Apsolutno, svako može igrati što i kako hoće i to je odlično. No ja ne vidim gdje si ti iz mog komentara iščitao da ja "čekam da ED nešto iskriptira" ? :)

Čisto za info, poprilično sam radio na i pomagao PvP scenu u ovoj igri, iako sam zbog manjka volje i vremena aktivno ne igram PvP igre već duže vrijeme (zadnja je bila WoT).

Iskreno - PvP u ED se razletio u 3 krasne i zapravo pevepeeri  kao Godota "čekaju" da se pvp u ED "popravi"... drugi dio tvog komentara sam čuo već jedno podosta puta od (kvalitetnih) domaćih minmaxing PvPera.  Zanimljivo je da su svi do jednog prestali igrat, jbg, sumnjam da će se vratit. Puno tih ljudi je igralo još od alpha verzije! Okupili se u klan, tamo se isto nakon par mjeseci počeo forsat minmax PvP, nove članovi koji su dolazili je to odbijalo i sad se svela knjiga na 2 slova...Iz tog klana znam da igra još par ljudi, ostalima je igra dojadila ili su se razočarali u PvP komponentu, a bili su "MLG" pvperi ili su težili da to budu.

Može ti Omega (brane) poprilično ispričat o PvPu u Eliti. 1 na 1 to su bili vjerojatno jedni od najboljih igrača tad i pomeli su pod s CODEovcima više puta. :)

Logična PvP progresija za mnoge igrače u ED je:

1. 0-20 sati: WoW faktor

2. 20-100 sati: zgrtanje para i brodova, BH

3. 100-300 sati: dosada "nemam šta za radit"

4. PvP, top kek meta, brah

5. Frustracija broken PvP mehanikom u igri, manjkom podrške developera, CLoggerima, činjenicom da community ne može smislit PvPere

6. "FUCK FORUMDADS, FUCK ED, FUCK FDEV, I'M PLAYING EVE/SC/whatever"

7. WAIT UNTIL n=100, GOTO 4

:)

ED je čudna igra, def. nije DUGOROČNO za svakog. Mislim da igra ima jedno 200injak sati contenta prije nego će mnogima dojaditi - nakon toga ili treba zaboravit na igru dok ne izađe idući patch, ili se zezat sa strganim PvPom. Ja i dalje planiram opremit par malih brodova za PvP, možda čak i navratim ginut kad GIC bude imao neku aktivnost, ali se sigurno neću zezat sa strganom metom i dosadnim FDLwing borbama. Piratiziranje su mi i tako ubili CLoggeri i FDEV nerfanjem tradinga, između ostalog.

Ako se poklope čakre i moje slobodno vrijeme sa pew pew željom, onda ću stavit heavy duty HRPove na FASa, 2 plasme i 2 raila i zezat se u powerplay sistemima*. CGe izbjegavam jer solo (mislim bez winga, ne u SOLO) jedino što mogu radit je highwakeat.

Doduše igra mi još nije dojadila, a imam preko 800 čuki.

*Znam nekog kome je to išlo super. Čak su ga proglasili teroristom :p

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 15:25 (Moloch).
11 godina

Nisam ni malo uvrijeđen bio, samo nije tako.

Što se tiče pottera i tih nekih budala, za njih mi je svejedno, ali isto tako bokte toliko milenijalskih uvrijeđenih dušica nigdje nisam vidio. Nikom ne smeta zgrtati miljarde i igrati igru koja u svojem nazivu ima dangerous, ali kad ga netko ubije, cijeli svijet je kriv. Dok vidim te s foruma bljuje mi se. Najjači komentar koji sam ikad vidio jest kad sam tražio da li ima bind za request docking, pa je lik napisao da bi mu to brejkalo imuršun, nego da se mora 1, e e, down i onda request docking. Strašno.

Ili još bolje kupe svi anaconde, cuttere, corvette (zaradom iz meta kao 17 draconis) i onda kad ga netko napadne - combat log. I plakanje po forumima. Jer ih je netko napao dok su letjeli u combatshipovima.

Tako normalno da nema PvP-a jer debela većina ljudi misli da je igra pravi život i još ju dodatno ubijaju debilnim zahtjevima i blokiranjem bilo kakvih promjena od strane ED-a. Primjerice štitovi, gimbal oružja itd. 

Za sve to je ED kriv slušanje osjetljivih, da ne kažem ružnu riječ, mlakonja koji igre previše ozbiljno shvaćaju.

Dojam koji community ostavlja jest da bi se svi trebali za rukice držati i sretno trčkarati galaksijom. Čisto ubojstvo igre.

A da, što se tiče alien ruin-a, nisu tamo ljudi da bi nešto istraživali nego iskorištavaju novu meta-u. 3 + 100 milja nije loše za vožnjom SRV-a okolo. Tako da tu priču o jadnim explorerima koji imaju miljarde na računu ne pušim. Svi su tamo da bi iskoritili misiju i dobili stotine milijuna.

Pod skriptirano sam mislio na onaj dosadni Thargoid interdiction i sken. Bezvezni neinteraktvini događaj iliti batina i mrkva. Evo vam malo da fantazirate sljedećih 9 mjeseci do sljedećeg skriptiranog događaja. A istraživanje isto tako ovisi o ED-u i stvarima koje leakaju ili puste community-u. Kao dekodiranje poruka itd. Sve strogo kontrolirano i bezveze.

Za kraj, ne znam koliko si upućen, ali recimo Adle Armada ti može sa sigurnošću reći da su najveći grieferi ljudi koji su se domogli anaconda-a (praktički početnici) i onda se iskaljuju na ljudima u starter space-u. SDC i slični su male bebe koliko takvih ima a ne priča se. Tamane ih svakodnevno u Eravate-u i starter-u.

p.s. Svakom njegovo, ja sam dobronamjerno pitao ako nekog zanima. U 2 tjedna sam potrošio preko 200 milijuna na rebuyeve i nikad nisam bio sretniji u toj igri. Sve prije je bila muka, grind i dosada.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Entry Point kaže...

Nisam ni malo uvrijeđen bio, samo nije tako.

Što se tiče pottera i tih nekih budala, za njih mi je svejedno, ali isto tako bokte toliko milenijalskih uvrijeđenih dušica nigdje nisam vidio. Nikom ne smeta zgrtati miljarde i igrati igru koja u svojem nazivu ima dangerous, ali kad ga netko ubije, cijeli svijet je kriv. Dok vidim te s foruma bljuje mi se. Najjači komentar koji sam ikad vidio jest kad sam tražio da li ima bind za request docking, pa je lik napisao da bi mu to brejkalo imuršun, nego da se mora 1, e e, down i onda request docking. Strašno.

Ili još bolje kupe svi anaconde, cuttere, corvette (zaradom iz meta kao 17 draconis) i onda kad ga netko napadne - combat log. I plakanje po forumima. Jer ih je netko napao dok su letjeli u combatshipovima.

Tako normalno da nema PvP-a jer debela većina ljudi misli da je igra pravi život i još ju dodatno ubijaju debilnim zahtjevima i blokiranjem bilo kakvih promjena od strane ED-a. Primjerice štitovi, gimbal oružja itd. 

Za sve to je ED kriv slušanje osjetljivih, da ne kažem ružnu riječ, mlakonja koji igre previše ozbiljno shvaćaju.

Dojam koji community ostavlja jest da bi se svi trebali za rukice držati i sretno trčkarati galaksijom. Čisto ubojstvo igre.

A da, što se tiče alien ruin-a, nisu tamo ljudi da bi nešto istraživali nego iskorištavaju novu meta-u. 3 + 100 milja nije loše za vožnjom SRV-a okolo. Tako da tu priču o jadnim explorerima koji imaju miljarde na računu ne pušim. Svi su tamo da bi iskoritili misiju i dobili stotine milijuna.

Pod skriptirano sam mislio na onaj dosadni Thargoid interdiction i sken. Bezvezni neinteraktvini događaj iliti batina i mrkva. Evo vam malo da fantazirate sljedećih 9 mjeseci do sljedećeg skriptiranog događaja. A istraživanje isto tako ovisi o ED-u i stvarima koje leakaju ili puste community-u. Kao dekodiranje poruka itd. Sve strogo kontrolirano i bezveze.

Za kraj, ne znam koliko si upućen, ali recimo Adle Armada ti može sa sigurnošću reći da su najveći grieferi ljudi koji su se domogli anaconda-a (praktički početnici) i onda se iskaljuju na ljudima u starter space-u. SDC i slični su male bebe koliko takvih ima a ne priča se. Tamane ih svakodnevno u Eravate-u i starter-u.

p.s. Svakom njegovo, ja sam dobronamjerno pitao ako nekog zanima. U 2 tjedna sam potrošio preko 200 milijuna na rebuyeve i nikad nisam bio sretniji u toj igri. Sve prije je bila muka, grind i dosada.

Sve 5, meni su isto digli živac na poslu pa protestiram tako da tipkam po forumima :D

'Ajd, nadam se da će GIC (znam da je GCI ali mi je "gic" više fora, još da im je logo pajcek) ;) uspjet u svojoj ideju. Osobno mislim da je Nixy kriva osoba za vođenje toga, ali neću ulaziti u razloge, nisu ni bitni! Drago mi je da ti je ok, PvP u ED kad klikne može biti super... samo što ima toliko problema da to nije normalno. 

Ako ima zainteresiranih za PvP u ED, GIC je vjerovatno najbolja opcija trenutno (ima još jedna inicijativa predviđena samo za učenje "preživljavanje" u openu). No zašto nisi došao u BiG kad su svi zvali tamo? Mogao si iskusit top-class PvP s odličnom domaćom ekipom prije nego je sveotišlo u **rac. :) To je bilo zlatno doba PvPa začinjenog kvalitetnim roleplayingom, ovo sad ... nije to to ...

No da ti budem iskren, mislim da ovu temu čita možda 5 ljudi, tako da realno nema tu nikog nego mi postamo iz navike. Tko je jamio jamio, tko je odigrao, odigrao. 'Ajmo lurkeri, jel vas ima?  Pokažite da nisam u pravu :D

Combat loggere ni ja ne volim, s tim da ti logaju i pojedini PvPeri. Iskreno, ja najodgovornijima za degradaciju PvPa, piratstva i combat logging smatram samo developere. Oni su ostavili otvorene exploite, nisu uveli crime&punishment, nisu uveli poticaj na open play, stavili su broken powerplay i CQC i mislili da je to to. Nema tu potrebe optuživat igrače - koji će UVIJEK tražiti najlakši i najbrži put ako on postoji.

Percipirani najveći grieferi su nažalost oni koji imaju najveći influence u communityu. To su Nitek, Potter, svojedobno je to bio ItchyNipples... Tony Curtis i ostala patetična ekipa koja niti ne zna igrat su grieferi malog kalibra. Problem je kad ti jedan Potter griefa, jer ZNA igrat, a jer mu je dosadno i iživljava se u uvjetima i na način za koje ne postoji odgovor unutar igre. To je čisti salt-mining. Time što je poznat PvPer daje sliku o cijelom PvP communityu koji nikako nije točan, ali ljudi su ovce. Modovi Mobiusa ti npr. vise na streamovima SDCa i ekipe i banaju ekipu iz privat grupe ako ih prepoznaju u chatu ili ih vide unutar igre na friends listi streamera... :D

To ti je upravo to o čemu ti pričam - PvPerima se više ne vjeruje čak i kad rade dobro. To je sad izuzetno teško popravit, šteta je napravljena i bojim se da je globalna - nevezana uz pojedine klanove. Community je podijeljen na PvPere i anti-PvPere i jedino što se radi je beskrajno svađanje. Samo treba čekat neko vrijeme dok FD ne shvati da im je lakše zadovoljit potrebe anti-PvPera i da tu leži zlatna koka.

Ja sam na ruinsima zato jer mi je to fora i jer obožavam SF. S tim da ja sletim u solo, uđem u SRV i onda pređem u Open. Ako i naleti neki griefer, zaboli me, nek mi kokne SRVa - iako je Canonn tamo oformio oružanu pratnju u formi nekoliko korveta Iridium winga za svoju instancu. :) Također sumnjam da to ekipa radi zbog para, tamo su većinom anakonde, aspovi i cutteri. Par passenger misija ili nekoliko masakra je tako i tako isplativije. 100 milja je sića. :) K tome, evidentno je da FD namjerno potiče ljude da tamo odu...  Canonn ima teoriju o razlozima, ali neću iznosit ništa zasad. :)

Onaj skriptirani event nisam išao pogledat uživo, dovoljan mi je YT za to... no taj event je dofurao hrpetinu publiciteta, novih igrača, čak i Cohha s Twitcha (7500 viewera za ED stream!). Ne znam zašto kažeš da je dosadan, cutscene je fakin masterpiece. K tome, aktivirali su taj sadržaj i čekali da netko naleti, predobra fora koju je gaming press pojeo ko grah s kupusom. FD zna gradit hype oko svake sitnice bolje nego što zna dizajnirat gameplay, tu su trolovi kao i CiGa. Uglavnom, visio sam na Cohh streamu i odgovarao na pitanja pridošlica, čak sam hvalio GIC, kao i Canonn, Fuel Ratse itd itd. :) Dodao sam bar 10ak ljudi u friends listu samo taj dan.

Slažem se da bi stvari trebale ići bržim tempom.... no ne mislim da je loše da ED dodaje nove sadržaje i da gradi priču kako oni hoće. Da je sve otvoreno odmah, Canonnovci bi to sve porješavali kroz tjedan-dva. Nisu normalni, to ti je bolesno organizirana grupa nerdova :). FDev je doduše s Formidine Riftom max. zeznuo stvar, jer je tu bio bug koji nisu popravili mjesecima! No to nije ništa čudno za FD.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 16:15 (Moloch).
13 godina
Moloch kaže...

Logična PvP progresija za mnoge igrače u ED je:

1. 0-20 sati: WoW faktor

2. 20-100 sati: zgrtanje para i brodova, BH

3. 100-300 sati: dosada "nemam šta za radit"

4. PvP, top kek meta, brah

5. Frustracija broken PvP mehanikom u igri, manjkom podrške developera, CLoggerima, činjenicom da community ne može smislit PvPere

6. "FUCK FORUMDADS, FUCK ED, FUCK FDEV, I'M PLAYING EVE/SC/whatever"

7. WAIT UNTIL n=100, GOTO 4

:)

Ovo je sažetak mog iskustva sa ED

A vjerujem i 90% ostale populacije

Vratim se tu i tamo kad neki novi patch dodje i kad jednostavno dobim onaj feel guštanja po svemiru.

PvP mi je važan dio bilo koje multi igre jer smatram da A.I jednostavno nemoze pruzit onu dozu satisfakcije kao drugi igrač (s tim da ED cak i ima ok A.I ,šta jest jest),al najbolji dani PvP-a su prosli.

Ko i usvakoj drugoj igri min max je problem,ali i FD koji nemari za PvP populaciju,,,

11 godina
Moloch kaže...

Sve 5, meni su isto digli živac na poslu pa protestiram tako da tipkam po forumima :D

'Ajd, nadam se da će GIC (znam da je GCI ali mi je "gic" više fora, još da im je logo pajcek) ;) uspjet u svojoj ideju. Osobno mislim da je Nixy kriva osoba za vođenje toga, ali neću ulaziti u razloge, nisu ni bitni! Drago mi je da ti je ok, PvP u ED kad klikne može biti super... samo što ima toliko problema da to nije normalno. 

Ako ima zainteresiranih za PvP u ED, GIC je vjerovatno najbolja opcija trenutno (ima još jedna inicijativa predviđena samo za učenje "preživljavanje" u openu). No zašto nisi došao u BiG kad su svi zvali tamo? Mogao si iskusit top-class PvP s odličnom domaćom ekipom prije nego je sveotišlo u **rac. :) To je bilo zlatno doba PvPa začinjenog kvalitetnim roleplayingom, ovo sad ... nije to to ...

No da ti budem iskren, mislim da ovu temu čita možda 5 ljudi, tako da realno nema tu nikog nego mi postamo iz navike. Tko je jamio jamio, tko je odigrao, odigrao. 'Ajmo lurkeri, jel vas ima?  Pokažite da nisam u pravu :D

Combat loggere ni ja ne volim, s tim da ti logaju i pojedini PvPeri. Iskreno, ja najodgovornijima za degradaciju PvPa, piratstva i combat logging smatram samo developere. Oni su ostavili otvorene exploite, nisu uveli crime&punishment, nisu uveli poticaj na open play, stavili su broken powerplay i CQC i mislili da je to to. Nema tu potrebe optuživat igrače - koji će UVIJEK tražiti najlakši i najbrži put ako on postoji.

Percipirani najveći grieferi su nažalost oni koji imaju najveći influence u communityu. To su Nitek, Potter, svojedobno je to bio ItchyNipples... Tony Curtis i ostala patetična ekipa koja niti ne zna igrat su grieferi malog kalibra. Problem je kad ti jedan Potter griefa, jer ZNA igrat, a jer mu je dosadno i iživljava se u uvjetima i na način za koje ne postoji odgovor unutar igre. To je čisti salt-mining. Time što je poznat PvPer daje sliku o cijelom PvP communityu koji nikako nije točan, ali ljudi su ovce. Modovi Mobiusa ti npr. vise na streamovima SDCa i ekipe i banaju ekipu iz privat grupe ako ih prepoznaju u chatu ili ih vide unutar igre na friends listi streamera... :D

To ti je upravo to o čemu ti pričam - PvPerima se više ne vjeruje čak i kad rade dobro. To je sad izuzetno teško popravit, šteta je napravljena i bojim se da je globalna - nevezana uz pojedine klanove. Community je podijeljen na PvPere i anti-PvPere i jedino što se radi je beskrajno svađanje. Samo treba čekat neko vrijeme dok FD ne shvati da im je lakše zadovoljit potrebe anti-PvPera i da tu leži zlatna koka.

Ja sam na ruinsima zato jer mi je to fora i jer obožavam SF. S tim da ja sletim u solo, uđem u SRV i onda pređem u Open. Ako i naleti neki griefer, zaboli me, nek mi kokne SRVa - iako je Canonn tamo oformio oružanu pratnju u formi nekoliko korveta Iridium winga za svoju instancu. :) Također sumnjam da to ekipa radi zbog para, tamo su većinom anakonde, aspovi i cutteri. Par passenger misija ili nekoliko masakra je tako i tako isplativije. 100 milja je sića. :) K tome, evidentno je da FD namjerno potiče ljude da tamo odu...  Canonn ima teoriju o razlozima, ali neću iznosit ništa zasad. :)

Onaj skriptirani event nisam išao pogledat uživo, dovoljan mi je YT za to... no taj event je dofurao hrpetinu publiciteta, novih igrača, čak i Cohha s Twitcha (7500 viewera za ED stream!). Ne znam zašto kažeš da je dosadan, cutscene je fakin masterpiece. K tome, aktivirali su taj sadržaj i čekali da netko naleti, predobra fora koju je gaming press pojeo ko grah s kupusom. FD zna gradit hype oko svake sitnice bolje nego što zna dizajnirat gameplay, tu su trolovi kao i CiGa. Uglavnom, visio sam na Cohh streamu i odgovarao na pitanja pridošlica, čak sam hvalio GIC, kao i Canonn, Fuel Ratse itd itd. :) Dodao sam bar 10ak ljudi u friends listu samo taj dan.

Slažem se da bi stvari trebale ići bržim tempom.... no ne mislim da je loše da ED dodaje nove sadržaje i da gradi priču kako oni hoće. Da je sve otvoreno odmah, Canonnovci bi to sve porješavali kroz tjedan-dva. Nisu normalni, to ti je bolesno organizirana grupa nerdova :). FDev je doduše s Formidine Riftom max. zeznuo stvar, jer je tu bio bug koji nisu popravili mjesecima! No to nije ništa čudno za FD.

Beumer vodi GCI, nyxi je tamo tek toliko. Čak i ne previše. Ali da budem točniji, nema vođenja u biti jer nije player grupa iskreno. Ljudi se skupe, raspravljaju, dobiju savjete, imaju resource-e, mogu dobiti review-e PvP video-a koje su napravili, ship buildova i tako. Tu i tamo se neki even organizira kad nema CG-a, pa se pozove ekipa da se fajtaju kako god se organizirali.

Da, ima par koji napadaju sve živo, Potter je jedan od njih, Nitek je meh, a Tony Curtis je *ičkica kojeg su gotovo svi PvP-eri u grupi ubili. 

A gledaj, sve je dopušteno dok je god unutar pravila igre. Nije mi jasno zašto se netko plače ako ga je netko ubio, jer ima višestruke opcije.  Sklepaj bolji brod pa pruži otpor, leti u wingu, ili na kraju krajeva ono najgore idi u solo ili private. Ali ima načina. To je kao da nikada nisu igrali online igre. Uvijek ima negativnih elemenata, ali uvijek ima i načina kako se boriti protiv njih, a ne plakati. To je meni totalno bezveze.

Pogledaj samo onaj thread. Lik kenja Oddisee-u da je papak, dođe na discord, kaže isto, ekpia mu kaže isto što i prije, nitko ga nije vrijeđao, ali baš nitko, lik postane triggered i počne spamati gay porn po našem i irridium wing discordu. Pa tko je tu lud?

Eto dogovorio se lik sa rinzlerom za fajt. 

Ruinse možeš i ovako gledati, ima ekipe koja bi to istraživala i saznala što više o alienima, a ima i ekipe koja ne želi nikakav kontakt s njima pa ubija istraživače. Sve može biti dio igre 

Volim i ja ruinse i lore čitati, i sve je to super, ali sve to ide daleko presporo. Bitniji im je onaj coaster nego ED. Hebo ih coasteri.

p.s. Nikada nisam bio pozvan u Big niti sam znao da postoji do prije par mjeseci kad smo pričali 

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 16:31 (Entry Point).
11 godina
Rocinante2112 kaže...

Vratim se tu i tamo kad neki novi patch dodje i kad jednostavno dobim onaj feel guštanja po svemiru.

PvP mi je važan dio bilo koje multi igre jer smatram da A.I jednostavno nemoze pruzit onu dozu satisfakcije kao drugi igrač (s tim da ED cak i ima ok A.I ,šta jest jest),al najbolji dani PvP-a su prosli.

Ko i usvakoj drugoj igri min max je problem,ali i FD koji nemari za PvP populaciju,,,

Ne slažem se, PvP je živ i aktivan itekako. Možda nesudjelovanje daje takav dojam 

Samomrzeći hrvat
12 godina
Rocinante2112 kaže...

Ovo je sažetak mog iskustva sa ED

'Alo Arguse! :)

PvP nije mrtav, samo se promijenio iz rasne domaće biljke u GMO nasad. :)

Zafrkanciju na stranu - navrati, odradi par inženjera, rekao je i Tome da će nazad pa se možemo malo zezat, taman pred multicrew. :p

Entry Point kaže...

Beumer vodi GCI, nyxi je tamo tek toliko. Čak i ne previše. Ali da budem točniji, nema vođenja u biti jer nije player grupa iskreno. Ljudi se skupe, raspravljaju, dobiju savjete, imaju resource-e, mogu dobiti review-e PvP video-a koje su napravili, ship buildova i tako. Tu i tamo se neki even organizira kad nema CG-a, pa se pozove ekipa da se fajtaju kako god se organizirali.

Nixy je glasan, negativan i naporan na redditu i zgadit će imidž GCIa svima, što nije dobro. Kažem, neću o razlozima, ali lik je...

Treba tamo u GCI malo kulture i drukčijeg pristupa... fali džentlemena i lordova, nedostaje mi stari EIC Ideja je inače super i ja ih preporučam okolo već dugo ekipi, pogotovo ako vidim da lik ima nick  "xx_ProMLG15_xx" i sl :D

A gledaj, sve je dopušteno dok je god unutar pravila igre. Nije mi jasno zašto se netko plače ako ga je netko ubio, jer ima višestruke opcije.  Sklepaj bolji brod pa pruži otpor, leti u wingu, ili na kraju krajeva ono najgore idi u solo ili private. Ali ima načina. To je kao da nikada nisu igrali online igre. Uvijek ima negativnih elemenata, ali uvijek ima i načina kako se boriti protiv njih, a ne plakati. To je meni totalno bezveze.

Ja isto nemam ništa protiv ako ekipa zagine u openu, pod pravilima igre, dapače. Ono što mi se ne sviđa je abusanje exploita u igri: tipa navlačanje stanice da ubije CMDRa (ne mislim na 100m/s limit nego stari powerplay exploit), prije spomenuto klanje ekipe na površini i sl - dakle sve aktivnosti na koje nemaš odgovara OSIM logirat u solo ili private, bez obzira kako ti bio opremljen brod. Dakle iživljavanje i izazivanje negativne reakcija od ekipe. Neukusan mi je i lažni RP pod izgovorom RPa, ali ajd' to na stranu.

Pogledaj samo onaj thread. Lik kenja Oddisee-u da je papak, dođe na discord, kaže isto, ekpia mu kaže isto što i prije, nitko ga nije vrijeđao, ali baš nitko, lik postane triggered i počne spamati gay porn po našem i irridium wing discordu. Pa tko je tu lud?

Ljudi su ljudi. :) Da ga nitko nije vrijeđao, to ne vjerujem - provokacija je sigurno bilo. :) Tipa sprski vlak iz Beograda za Prištinu s propagandnim natpisima na 36 jezika. :D No to je irelevantno.

Problem je što pojedinci glume debelokošce, prave se pametni i omalovažavaju u samoprozvano ime svih PvPera, pa im onda ekipa (jer ne zna kako drugačije) počne uzvraćat paljbom psovkama i šikaniranjem. Nisu svi takvi, ali gledaj npr. NaCl ekipu. Ili ljubičice koji glume depresiju i tvrde da ih se ugnjetava, a prije toga sere na redditu šakom i kapom... licemjera ima svuda, tako da nema potrebe da uopće raspravljamo o tome.

Ruinse možeš i ovako gledati, ima ekipe koja bi to istraživala i saznala što više o alienima, a ima i ekipe koja ne želi nikakav kontakt s njima pa ubija istraživače. Sve može biti dio igre

:) S tim da je ovo o "izbjegavanju kontakta" upravo taj loši RP o kojem pričamo. Ubijanje SRVova je ništa drugo nego grifanje, s ciljem izazivanja i skupljanja negativnih reakcija... tko god tvrdi drukčije, kenja... :)

p.s. Nikada nisam bio pozvan u Big niti sam znao da postoji do prije par mjeseci kad smo pričali 

Nije ni bilo privat pozivnice - Brane i Argus su stalno plugali BiG ovdje, a i na FD forumu je trajno polinkano. :) Jedino ako nisi bio aktivan tamo negdje 2015e...

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 17:18 (Moloch).
13 godina

Pluggao sam u ovoj temi B.I.G

I ekipa je super,svi voljni pomoć,redovno se i akcije radile ( u ono najbolje doba B.I.G-a),a i uzivao se neki respektabilan status u communityu od strane svih. Zasto? jer je ekipa bila dobra. Kako u socijalnom smislu,tako u igračkom smislu. Živilo se za pvp,a to su uskoro i druge ''frakcije'' prihvatile.

Al jebiga,ekipa se razbjezala malo pomalo,i sam sam kriv za isto,jednostavno te smori non stop te jedno te isto,pa treba pak malo više casual pristupit ovoj igri... (a i mislim da fdev tako gleda na igru,a nazalost nevidim da i se stajalište u vezi igre mijenja)

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 17:57 (Rocinante2112).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice