ja sam na 6000 svjetlosnih godina od zemlje izgorio na jednoj zvijezdi i sad mi je hauler na 34%. trta me vratit se da me neki npc interdicta i spizdi.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
^A čuj, ako grindaš i doživljavaš je na taj način, logično da ćeš izgorit. Svakako je ostavi malo sa strane ako ovisiš o tome da ti naprave novi sadržaj kako bi ti bila zabavna, ali tu opet imaš catch 22 - uvijek će ti dosadit nakon nekog vremena bez obzira na to što ubace u nju.
Nemam pojma, ja sam valjda čudan. Igram otkad je izašla i nije mi nimalo dosadila. Doduše, točno sam znao što očekujem od igre i to je u potpunosti ispunila. Uopće ne grindam niti mi je cilj kupovanje novih brodova. Kao što i sam kažeš - zašto bih. Tu se slažem s tobom - apsolutno nema smisla voziti Pythona ili bilo što iznad njega dok se igra ne dopuni sadržajem koji ih opravdava.
No, sjećam se da je tamo davne 80 i neke isto bilo ekipe kojoj je Elita dosadila nakon tjedan dana i nas pacijenata koji smo je igrali mjesecima, crtali brodove i sl. :) Jbg, specifična je igra, definitivno je space opera / trucking sim i nije za svakog. Ja se još uvijek uhvatim kako svako malo ispadam iz SCa zbog nekog prizora, pomrčine, veličine prstenova, boje planeta, pa proučavam karakteristike planeta i zvijezdi u sustavskoj mapi. Imam i spremnog ASPa za exploration, ali volim kombinirati aktivnosti pa se nećkam otisnuti daleko.
Tako je i tocno znam trenutak kada sam poceo grindat, a to je kada sam otkrio profitabilnu trade rutu. Pocelo je sa ajd da kupim stit, pa samo jos 100k i nakraju ništa drugo nisam radio jer me kopkalo u glavi što je ono tolko profitabilno. Mislim da ce sa wings updateom (treci mjesec) to sjest pomalo na svoje. Hocu igrat u formaciji sa 2-3 frenda i vec si mi slozimo pricu. Ovako, ATM je pomalo dosadno.
Tocno to sam i ja pricao nije igra za svakoga ovo ono i nakraju mislim da sam baš, to što si ti rekao, izgorio u tom brzom skoku cobra - t6 - asp u par dana ono. Sad imam neku ideju kupit joystick neki tek tolko i vipera i malo hunter bit.
^A čuj, ako grindaš i doživljavaš je na taj način, logično da ćeš izgorit. Svakako je ostavi malo sa strane ako ovisiš o tome da ti naprave novi sadržaj kako bi ti bila zabavna, ali tu opet imaš catch 22 - uvijek će ti dosadit nakon nekog vremena bez obzira na to što ubace u nju.
Nemam pojma, ja sam valjda čudan. Igram otkad je izašla i nije mi nimalo dosadila. Doduše, točno sam znao što očekujem od igre i to je u potpunosti ispunila. Uopće ne grindam niti mi je cilj kupovanje novih brodova. Kao što i sam kažeš - zašto bih. Tu se slažem s tobom - apsolutno nema smisla voziti Pythona ili bilo što iznad njega dok se igra ne dopuni sadržajem koji ih opravdava.
No, sjećam se da je tamo davne 80 i neke isto bilo ekipe kojoj je Elita dosadila nakon tjedan dana i nas pacijenata koji smo je igrali mjesecima, crtali brodove i sl. :) Jbg, specifična je igra, definitivno je space opera / trucking sim i nije za svakog. Ja se još uvijek uhvatim kako svako malo ispadam iz SCa zbog nekog prizora, pomrčine, veličine prstenova, boje planeta, pa proučavam karakteristike planeta i zvijezdi u sustavskoj mapi. Imam i spremnog ASPa za exploration, ali volim kombinirati aktivnosti pa se nećkam otisnuti daleko.
Pa tak nekak je i meni; svijestan sam svih ovih stvari koje je Mislav naveo, ali eto, meni još nije dosadilo; odvozim par tura robe sa ASP-om, da skupim malo love, pa malo bunty huntinga sa Viperom, pa pokoju misiju i ode par sati... svaki dan... Generalno ne radim neki veliki grind za lovu, jer npr. probao sam sa ASP bounty hounting, ali kad sam nakon fajta skupio 100 000 CR, ali i imao oštečen brod, čiji me popravak koštao 120 000 CR, sam odlučio koristit striktno Viper za fajt i super mi je za to...
Nisam jos igrao 1.1,strah me jer letim uglavnom type 6 i cobru bez shieldova a collision je zbugan. Najmanji dodir i brod je uništen.
Već sam izgubio 2x type 7 zbog gluposti,prvi put moje jer sam nekako zapeo za type 9 koji je bio ispred vrata (neznam kako ali ajd) a drugi put je sve zalagalo i 5-10 sekundi poslije brod mi je explodirao.
Tako da,nezelim se kckat uopce dok neki bugfix ne dodje.
Takodjer,viper je popusio masnu karminu k*rčinu,shield cell bank je dobio triple nerf na power draw,i na cost,i na ammo count...Dumbfire missiles su jos beskorisnije,power draw mi je sad uzas.
A čuj; i ja sam prvo trade-ao tak; maknuo štitove i stavio full cargo... ali kad sam prvi put ostao bez broda i robe, rekoh "jbš. taj ekstra cargo; stavljaj gore štitove i amen" i od onda nemam problema, makar sam imao par solidnih sudara, ali su štitovi popili većinu štete. Tak da rađe odvozi jednu ekstra turu, da nadoknadiš manjak teretnog prostora, nego da ostaneš bez broda, robe i love...
S druge strane, Viper je sad popio dosta jaki nerf. Sa samo jednim shield cellom i 2xbeam i 2xMC, u 1.1. sad kad palim hardpoints moram gasiti FSD drive, interdictor i cargo scoop i jedva sam ispod 100% s najjačim reaktorom (prije je bilo cca 95% sa ugašenim Cargo scoopom). Mislim da sad heat/power hungry setupovi (tipa railgunovi) na Viperu otpadaju. Cobra je tu malo bolje prošla, no svakako provjerite svoje setupove na brodovima da ne bude neugodnih iznenađenja - pogotovo ako imate više od 1 shield cell.
Ja sam si stavio da su mi FSD, cargo/fuel scoop, interdictor isl na priority 2, tak da kad deploy-am oružja se ti uređaji odma automatski ugase i imam dosta energije za fajt. A onda kad pospremim oružje, automatski se svi ti sustavi upale i sve 5. Tak da sa tom malom modifikacijom, taj nerf nisam ni primjetio. btw, od oružja/opreme imam 1x class2 beam laser (skida elite štitove začas, a treba mu dugo da se isprazni) , 1x class 2 multicannon, 2x class1 multicannon, Kill Warrant Scanner, Shield Cell Bank i Chaff Launcher.
sry za mali offtopic
@Berko "Kober"
vidio sam ti prezime na youtube kanalu i kopkalo me odakle mi je poznato..
da li ti je slucajno nekakav rod lucija kober, predavala je hematologiju u medicinskoj skoli..
imala je 2 sina, mlađi je poginuo u ratu a stariji je navodno u sanitarnom inspektoratu u Zagrebu. zivili su na malovanskim stubama u mlinovima par kuca nize od mene.
Stvarno sry ekipa i berko sto upadam ovako kao padobranac, al bas mi je prezime zvonilo u uhu dok se nisam sjetio
EDIT: i naravno sad se sjetih da sam za ovakvu stvar mogao opalit PM, koji konj
Tako je i tocno znam trenutak kada sam poceo grindat, a to je kada sam otkrio profitabilnu trade rutu. Pocelo je sa ajd da kupim stit, pa samo jos 100k i nakraju ništa drugo nisam radio jer me kopkalo u glavi što je ono tolko profitabilno. Mislim da ce sa wings updateom (treci mjesec) to sjest pomalo na svoje. Hocu igrat u formaciji sa 2-3 frenda i vec si mi slozimo pricu. Ovako, ATM je pomalo dosadno.
Tocno to sam i ja pricao nije igra za svakoga ovo ono i nakraju mislim da sam baš, to što si ti rekao, izgorio u tom brzom skoku cobra - t6 - asp u par dana ono. Sad imam neku ideju kupit joystick neki tek tolko i vipera i malo hunter bit.
Kad sam upiknuo T6 sam odmah shvatio da je trejdanje zapravo najgora mehanika igre, jer zbog velikih prihoda potiče na grindanje. Mislim, ja sam zaradio blesavu lovu samo zezajuć se i isprobavajući rute. To definitivno ubije igru, jer odjednom imaš pare (koji ti ne trebaju). A k tome još ni nisam stigao niti isprobati rudarenje, exploration sam samo zagrebao. Čak nisam još ni uletio u combat zonu :p
Srećom, to su riješili i nerfali rute, no trebali su puno ranije. Realno, zarada u trejdanju bi trebala biti maksimalno 2 puta veća po jedinici vremena od npr. bounty huntinga.
Pa tak nekak je i meni; svijestan sam svih ovih stvari koje je Mislav naveo, ali eto, meni još nije dosadilo; odvozim par tura robe sa ASP-om, da skupim malo love, pa malo bunty huntinga sa Viperom, pa pokoju misiju i ode par sati... svaki dan... Generalno ne radim neki veliki grind za lovu, jer npr. probao sam sa ASP bounty hounting, ali kad sam nakon fajta skupio 100 000 CR, ali i imao oštečen brod, čiji me popravak koštao 120 000 CR, sam odlučio koristit striktno Viper za fajt i super mi je za to...
Isto kao ja. Uzeo ASPa, isprobao napucavanje, shvatio da je otprilike kao da pištoljem ubijaš muhe. Ovako uzmem Vipera i samo krenem igrat - igra te začas odvuče u nekom smjeru. Malo misija, malo USSa, malo RESa, malo interdictiona. Pare nebitne, tako i tako na kraju svakog dana bude zarada, a fun factor je ogroman. Iskreno, mislim da su Sidewinder, Eagle, Viper i Cobra najzabavniji brodovi i idealni za sve što igra trenutno nudi, svaki na svoj način.
Dodajte me slobodno u kontakte u igri (isti username). Kad dođe Wings i sl. možemo isprobati piratsku eskadrilu - tad će i jači brodovi početi dolazati do izražaja. ASP kao gunboat / teretnjak s 90ak tona za ukradeni cargo, par Vipera presretača i eto lopovskog tima. Ekipa će vjerovatno počet i roleplaying onda pa ćemo vidjeti i konvoje s pratnjom, moglo bi biti zanimljivih PvP trenutaka. :)
S druge strane, Viper je sad popio dosta jaki nerf. Sa samo jednim shield cellom i 2xbeam i 2xMC, u 1.1. sad kad palim hardpoints moram gasiti FSD drive, interdictor i cargo scoop i jedva sam ispod 100% s najjačim reaktorom (prije je bilo cca 95% sa ugašenim Cargo scoopom). Mislim da sad heat/power hungry setupovi (tipa railgunovi) na Viperu otpadaju. Cobra je tu malo bolje prošla, no svakako provjerite svoje setupove na brodovima da ne bude neugodnih iznenađenja - pogotovo ako imate više od 1 shield cell.
Ja sam si stavio da su mi FSD, cargo/fuel scoop, interdictor isl na priority 2, tak da kad deploy-am oružja se ti uređaji odma automatski ugase i imam dosta energije za fajt. A onda kad pospremim oružje, automatski se svi ti sustavi upale i sve 5. Tak da sa tom malom modifikacijom, taj nerf nisam ni primjetio. btw, od oružja/opreme imam 1x class2 beam laser (skida elite štitove začas, a treba mu dugo da se isprazni) , 1x class 2 multicannon, 2x class1 multicannon, Kill Warrant Scanner, Shield Cell Bank i Chaff Launcher.
Naravno, tako je i meni složeno, no to ne znači da nije riječ o nerfu. :) Sad sam doslovce na 100% power usage s pogašenim modulima.
Vozim 2 class 1 beam lasera jer često u RESu znam koristiti samo njih, a multicannone upogonim samo kad naletim na tvrđ orah. Dosta dugo sam vozio 4xMC, no iako je vrlo zabavan setup, nema goreg nego ostati bez municije usred prekrasne RES instance prepune Cobri... :)
sry za mali offtopic
@Berko "Kober"
vidio sam ti prezime na youtube kanalu i kopkalo me odakle mi je poznato..
da li ti je slucajno nekakav rod lucija kober, predavala je hematologiju u medicinskoj skoli..
imala je 2 sina, mlađi je poginuo u ratu a stariji je navodno u sanitarnom inspektoratu u Zagrebu. zivili su na malovanskim stubama u mlinovima par kuca nize od mene.
Stvarno sry ekipa i berko sto upadam ovako kao padobranac, al bas mi je prezime zvonilo u uhu dok se nisam sjetio
EDIT: i naravno sad se sjetih da sam za ovakvu stvar mogao opalit PM, koji konj
Hehe; ma, nije bed; što se tiće spomenute gospođe, nije mi poznata... Makar, ima nas Kobera podosta po prigorju i okolici, tak da se zna naletit na to prezime.
Jučer sam tako fino spljeskao ASPa u vrata stanice na izlasku, k'o stvoreno za reklamu "ne vozi pospan"... zabrijao sam da vozim Vipera, ostalo je odradila inercija. :D
Do sada sam poginuo jedno 4-5 puta. Jednom me ramala anaconda, ostalo sam ošamario asteroid i evo sad prvi put u ASPu. Milju i kusur u osiguranju i blizu milje u goldu koje sam išao uvalit na outpost. C'est la vie.
Jučer sam tako fino spljeskao ASPa u vrata stanice na izlasku, k'o stvoreno za reklamu "ne vozi pospan"... zabrijao sam da vozim Vipera, ostalo je odradila inercija. :D
Do sada sam poginuo jedno 4-5 puta. Jednom me ramala anaconda, ostalo sam ošamario asteroid i evo sad prvi put u ASPu. Milju i kusur u osiguranju i blizu milje u goldu koje sam išao uvalit na outpost. C'est la vie.
nije to niš
2x type 7 sa full cargom.
GG NO RE.
Kad dode update 1.2 dobijamo 2 nova broda.
Nisu ni odogovorili na ticket.
Ništa.
Necu odgovor uopce dobit najvjerojatnije.
Nego,koja 2 nova broda s 1.2 dolaze?
Nije da mogu kupit ijednog al ono...
P.S vidjeh danas peč,kaze da su popravili collision bug.
Nego,koja 2 nova broda s 1.2 dolaze?
Nije da mogu kupit ijednog al ono...
P.S vidjeh danas peč,kaze da su popravili collision bug.
Jedan je Fer-de-Lance (Fer-de-Lance. Available in March, in Elite: Dangerous 1.2):
A koji je drugi, ne znam...
kul kul
mogao bi ici prodati svog vipera i opet se baciti na type6 haulanje.
Nego,ste radili šta trejdanje od 1.1? Se i dalje da zaradit? Kako funkcionira sve to sad?
Dojmovi!
Trejdanje i dalje funkcionira, s tim da rute nisu vječne. Ako sam nađeš dobru rutu negdje malo dalje od sustava napučenih igračima, šansa je da će ti dosta dugo trajat. Ja sam slučajno naletio na jednu s Aspom, sad je farmam u kombinaciji s bounty huntingom - budući da haulam gold, pirati sami stižu na klanje. :)
Drugi brod je vjerovatno Vulture. Fer De Lance bi - ako budu vjerni Elite loreu, trebao biti najbolji bounty hunting brod. Lagano skupljam pare. :)
Zbog slabe zastite ova igra je postala raj za hackere, evo nekih primjera.
1) print out all offsets of interest
2) LogOffSky
3) Nullify Hull Damage
4) Nullify Fuel Consumption
5) Nullify Energy Consumption
6) Disable station timer (landing/Take-Off)
7) multiply enemy damage by x3 (uncomment to use it)
8) Freez Ammo (including heat sinks, cell banks.etc
9) Shield Freeze and deny enemy from recovering shield.
Nisam na hackera još naletio.
Enivejs,ako vas ima koji igrate regularno dodajte me ingame,imam svoj mumble (ima nas jedno 3-4 koji igramo pa kratimo vrijeme pričom i tako)
Argus Wishbone ingame
moze li se ovo sa xbox one gamepadom igrati? i ako da, probao tko?
2) LogOffSky
3) Nullify Hull Damage
A di je br. 10) Play game instead of me?
Fakat ne kužim zakaj bi netko kupovao igru, a onda si ju doslovno uništio sa cheatovima??
Pa takvih kretena uvijek ima u P2P igrama. Ja se s tim ne zamaram previše, po meni je igračka populacija u Eliti zrelija i starija, a i cheateri će vjerovatno koristiti hackove uglavnom za farmanje credita u solou. Ako se gamad ipak počne množiti i na openu (pretpostavljam da će to biti u popularnin sustavima a'la Lave i sl.), vjerujem da će FD malo više pažnje posvetiti prikupljanju i analizi telemetrije, te odraditi banwave. Ako naletite na cheatera/hackera, svakako napraviti prijavu i poslati im i video da to ide još brže (ako koristite raptr ili nešto slično).
Nisam na hackera još naletio.
Enivejs,ako vas ima koji igrate regularno dodajte me ingame,imam svoj mumble (ima nas jedno 3-4 koji igramo pa kratimo vrijeme pričom i tako)
Argus Wishbone ingame
Imaš friend request in-game. :)
Malo o wings
http://www.pcgamer.com/elite-dangerous-12-preview-flying-together-with-wings/
Inace neznam kako je vama ali meni text chat malo radi pa malo ne radi, dok to ne srede morao sam promjenit karijeru.
Meni od 1.1 chat radi super. Pricam s kolegama koji su i više od 100 ly od mene,i najnormalnije radi. Inače sam morao biti u istoj instanci i istom sektoru kao oni.
Budući da sam davno backao SC, a igra mi se neki SS, isplati li mi se kupiti ovo?
Jer je ovo barem igrivo, za razliku od SC-a.
Ili da po 109 put pređem Freelancera?
Igrivo je vrlo. Stalno rade na updateovima tako da se igra gura naprijed poprilicno OK. S obzirom da SC necemo zaigrati 2-3 godine ja kazem kupi
Igrivo je vrlo. Stalno rade na updateovima tako da se igra gura naprijed poprilicno OK. S obzirom da SC necemo zaigrati 2-3 godine ja kazem kupi
Je li moguće da su tako "slabi" sustavski zahtjevi?
1 GB grafička u rangu GTX 260?
Vidio sam da je netko spominjao cheatove. Sreće li ih se često? I kakav je community? Igra li se?
2) LogOffSky
3) Nullify Hull Damage
A di je br. 10) Play game instead of me?
Fakat ne kužim zakaj bi netko kupovao igru, a onda si ju doslovno uništio sa cheatovima??
A slušaj, stavili su da se može trejdati i tu je velika greška jer ljudi sa specificnim hackom dodu do druge baze jako brzo i toliko nakupe love da je jednostavno ne trose zbog bugova jer nezele kupiti neki brod i sada da im sav "trud" nestane, nego kad izade igra oni ce imati sve NAJ i jos ce drugim ljudima prodavati neznam sada lovu/stvari za prave pare i eto profita. Ali sve se ovo rusi ako urade wipe...a wipe znaci da ce mnogo ljudi biti ljuto.
Do izlaska SC-a ovo je (po mom mišljenju) jedini space sim kojeg vrijedi zaigrati.
(sad tu ne ubrajam razne podžanrove tipa EVE ili nadolazeći remake Homeworlda..)
Jaooo na homeworld remake sam i zaboravio, kako nezgodno dolazi za 3 dana uf uf uf