Dragon Age 2

poruka: 929
|
čitano: 140.673
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Dragon Age 2
naxeem kaže...
M_dipl. kaže...
naxeem kaže...

Kao što sam i pretpostavio: Dragon Age 2 dobio je dobre kritike kritičara, ali jako, jako loše kritike igrača (za razliku od Originsa).

http://www.metacritic.com/game/pc/dragon-age-ii

475 ocjena s prosjekom 3.0/10.0 nije baš zdrava.

Dobro, sigurno da dobar dio ekipa bombardira user score sa jedinicama jer su razočarani poglupljivanjem igre, ali činjenica da ih je toliko puno govori u prilog tezi da je DA2 debelo podbacio.

Metacritic je redovito vrlo realan. 475 ljudi je sasvim dovoljan uzorak za ocjenu.

Igra bi definitivno dobila veću ocjenu da se zove npr. "Hawkove Kirkwall avanture" ili nešto takvo, ali pošto su igru nazvali Dragon age 2 moram reći da su si sami krivi. Ovo, iako je dobra igra, jednostavno nije dostojan nastavak Originsa.

Bilo bi zgodno, ali nije potrebno.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 0:18 (zoran010).
16 godina
M_dipl. kaže...
naxeem kaže...

Kao što sam i pretpostavio: Dragon Age 2 dobio je dobre kritike kritičara, ali jako, jako loše kritike igrača (za razliku od Originsa).

http://www.metacritic.com/game/pc/dragon-age-ii

475 ocjena s prosjekom 3.0/10.0 nije baš zdrava.

Dobro, sigurno da dobar dio ekipa bombardira user score sa jedinicama jer su razočarani poglupljivanjem igre, ali činjenica da ih je toliko puno govori u prilog tezi da je DA2 debelo podbacio.

NEĆE NI CRYSIS 2 PUNO BOLJE PROĆ

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Toliko sam uživao u originsima da me negativni komentari neće odvratiti od kupnje DA2 {#}

17 godina
Dragon Age 2

Bioware je nekoc bio developer koji kad je napravio igru, nisam ni razmisljao je li losa, znao sam da ce biti dobra.

To vise nije slucaj od kako su izdali ME2. Ta plitka sprdacina od igre (odlican interaktivni film) je za mene bio tako lose iskustvo, pogotovo nakon dlicnog ME1 koji je savrseno uklopio elemente shootera i RPG-a.

DA:O je bio solidan RPG koji je pokusavao kopirati D&D naslove kao Neverwinter Nights i iako nije bio detaljan ko NN, bio je solidan.

Ovo sto sad imamo...ja nemam rijeci i stvarno sam razocaran.

Bioware...izgubili ste moje povjerenje...

Sada cekam Witchera i Skyrim, ali nekako imam osjecaj da ce me i to razocarati.

RPG umire...

Sada tek zapravo vidim kakva su remek djela bili Bladur's Gate, Fallout, Arcanum i slicne old school igre. Pa da naprave obicni remake u 3D-u, to bi bilo 10000x bolje od bilo kakvog DA:O, kamoli DA2.

- Psiho246
Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Stiže nam Medieval Warfare: Dragon Age 3.

"One missing ingredient of BioWare's Dragon Age and Mass Effect series has been any form of multiplayer. But Laidlaw's enthusiasm suggests this may not be the case for long."

http://www.eurogamer.net/articles/2011-03-11-dragon-age-3-there-are-always-ideas 

Mike Laidlawu netko treba pod hitno dati otkaz u BioWare, jer je lik odgovoran za ovo što sad imamo u DA2, a bogami i ideja sa multiplayerom ne obećava.

DA STATUS REPORTA IS BUSTED
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 12:18 (MegaMass 2000).

5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Eto odigrao sam DA:O sa svim ekspanzijama.Igra je fenomenalna.Čak mi je na 27 levelu postala prelagana pa sam zadnje tri ekspanzije igrao na hardu.

A onda sam krenuo igrati DA 2, i grdno se razočarao.Da se razumijemo, nisam ja neki hard core RPG fan, ali ovaj nastavak nema veze sa DA:O, niti iz daleka nema veze.Nači borbe i nedostatak taktiziranja bih još i nekako pregrizao, ali ljudi moji menije i sučelje ne mogu nikako.Codex, inventorij, mapa, i character meniji su KATASTROFA, estetski, funkcionalno, artistički, ma čisto smeće.Rekao bih čovjek da su kao na konzolama što i jest točno.

Uglavnom da ne sipam drvlje i kamenje po ovoj arkadi od igrice više nego što su to već drugi na ovom forumu učinili, sumirao bih sve jednom riječju kojom bi se mogla opisati ova "konzolaška arkadna igrica" - RUBBISH.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Moj najveći problem kod DA2 je način na koji su zakomplicirali borbu.

Prvo, izostanak izometrijske kamere je neoprostivo, a još gore je što kad pokušavaš odzumirati od lika u zatvorenom prostoru to praktički ne možeš napraviti jer strop ne postane providan.

Drugo se tiče ponašanja likova u borbi. U taktičkom meniju svaki lik sam namjestio na "passive" što prema objašnjenju znači da se likovi ponašaju kao u DA:O kad isključiš taktiku. Znači, napadaju neprijatelja kojeg im zadaš i kad ga ubiju čekaju novu zapovijed ili se brane. Ovdje to tako ne funkcionira nego likovi sami traže novog neprijatelja, često u procesu prelaze preko zamki, a što je najgore kad narediš rogueu da postane nevidljiv i usmjeriš ga iza nekog neprijatelja, ako nakon toga odabereš drugog lika, rogue direktno napada prvog neprijatelja na kojeg naiđe, i to sprijeda {#}.

Shvatio sam da je jedini način da kontroliram stvar da na početku svakog fajta kliknem na hold. Tada se likovi ponašaju kako treba.

Ali tada ostaje još jedna iritirajuća stvar. Recimo da stavim warriora (tank) u sredinu da pokupi sav aggro, a roguea odšuljam na rub i zadam mu da napadne neprijatelja s leđa, nakon toga opet odaberem warriora i kliknem na neki ability s namjerom da taj ability upotrijebi na neprijatelju kojeg trenutno napada. Ali ne, warrior se tada okreće i pokušava se probiti kroz gomilu da bi napao onog neprijatelja kojeg je rogue upravo napao (treba mi smajlić koji čupa kosu ili barem facepalm).

Mislim kada bi se te stvari rješile pomoću nekog patcha da bi DA2 bio puno igriviji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age 2

Koliko znam, mogu se importati saveovi iz jedinice.

Pa me zanima da li Witch Hunt išta utječe na DA2?

Kako sam sada na drugom računalu, na kojem nisam prešao Witch Hunt, da li će to išta utjecati.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Evo još malo informacija zašto je igra ispala takvom kakva je.

BioWare: We Want Call Of Duty's Audience

When money talks bullshit walks!

0 0 hvala 0
16 godina
Dragon Age 2
A life? Where can I download one of those?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alex Mercer kaže...

U potpunosti se slažem sa zadnjih minutu ove recenzije.

Sumnjam da ce vise biti RPG-ova kao Planescape: Torment i Baldur's Gate jer su se današnji igrači "poglupljili" tj. žele samo igrati igre gdje nešto skače po ekranu ko ludo i da je što lakše. Mene je puno prijatelja pitalo kada sam im pokazivao gameplay Morrowinda, Fallouta 2, Baldur's Gate, Minecrafta kako možeš igrati igricu sa tako lošom grafikom i nažalost takvih je slučajeva danas sve više i proizvođači igara rade igre prema njima jer znaju da su im oni najveći kupci.

Ja nisam niti znao šta je kompjuter kada su izlazile ove igre ali svejedno bi rađe igrao Morrowind (kojeg igram po 200 sati) nego COD MW2(kojeg pređem u jedno popodne) i slične igre.

16 godina
neaktivan

Sumnjam da ce vise biti RPG-ova kao Planescape: Torment i Baldur's Gate jer su se današnji igrači "poglupljili" tj. žele samo igrati igre gdje nešto skače po ekranu ko ludo i da je što lakše. Mene je puno prijatelja pitalo kada sam im pokazivao gameplay Morrowinda, Fallouta 2, Baldur's Gate, Minecrafta kako možeš igrati igricu sa tako lošom grafikom i nažalost takvih je slučajeva danas sve više i proizvođači igara rade igre prema njima jer znaju da su im oni najveći kupci.

Ja nisam niti znao šta je kompjuter kada su izlazile ove igre ali svejedno bi rađe igrao Morrowind (kojeg igram po 200 sati) nego COD MW2(kojeg pređem u jedno popodne) i slične igre.

Gle, u vrijeme kad je izašao Torment, BG i slične igre jednostavno nisi znao za ništa drugačije. Grafika je bila rudimentarna, zvukovi isto, voice-overi rijetki - i developeri su mogli većinu resursa uložiti u priču, dijaloge i sl. I igračima je to bilo normalno. A i publika je bila manja. Prije toga si imao igre sa još ružnijom grafikom, prije toga samo crno bijelo a na početku su bile text-only igre kao npr. Zork. I svatko tko ih je TADA igrao uživao je u njima. 

Međutim, došao je jači hardver, 3d enginei, filmske sekvence, voice-overi i igre su se počele mijenjati. Što je veća publika i izrada skuplja, kompanija mora kalkulirati kakvu će igru napraviti da zadovolji što veći broj igrača i da joj se sve na kraju isplati. 

Mnogi su dobri i kreativni studiji propali (npr. Looking glass koji je radio System shock, Black isle sa Falloutom,..), neki su preživjeli i promijenili se, a negdje putem su se izgubile i mnoge značajke igara koje su nekad bile norma a sad uglavnom iznimka (detaljni i pametni dijalozi, detaljne karakterizacije, razrađeni likovi i sl.). 

Ja to gledam kao prirodni tijek stvari, evoluciju gaminga. Tko se ne prilagodi propada, bez obzira na naše žaljenje i nostalgiju. 

16 godina
neaktivan
Tvrdy kaže...
...

Meni nije prirodan tijek stvari da se nesto sto je bilo dobro, odlicno, u potpunosti unisti. Prirodni tijek i normalan tijek stvari bi bio da se poboljsa i nadogradi, a ne degradira.

17 godina
neaktivan
dedaa kaže...
Tvrdy kaže...
...

Meni nije prirodan tijek stvari da se nesto sto je bilo dobro, odlicno, u potpunosti unisti. Prirodni tijek i normalan tijek stvari bi bio da se poboljsa i nadogradi, a ne degradira.

Uvijek se vraćamo na ono da je najbitnije što tržište želi, ne pojedinac ni manjina.

Razvoj igara je biznis, naravno da će se svaki dev okrenuti onome što misli da će najbolje proći kod publike i što će se najbolje prodati.

Treba vidjeti prodajne rezultate DA2 pa onda prosuditi je li promjena bila dobra ili ne, odnosno je li projekt uspješan ili ne.

Par stotina pa čak ni tisuća nezadovoljnika nije ništa u odnosu na milijune zadovoljnih.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Uvijek se vraćamo na ono da je najbitnije što tržište želi, ne pojedinac ni manjina.

Razvoj igara je biznis, naravno da će se svaki dev okrenuti onome što misli da će najbolje proći kod publike i što će se najbolje prodati.

Treba vidjeti prodajne rezultate DA2 pa onda prosuditi je li promjena bila dobra ili ne, odnosno je li projekt uspješan ili ne.

Par stotina pa čak ni tisuća nezadovoljnika nije ništa u odnosu na milijune zadovoljnih.

Pa sudeći prema prodajni rezultatima koje je ostvario DA:O, jako je jasno što tržište želi. Tržište želi crpg-ove, a ne bastarde da se privuku COD igrači. Inače, DA:O je prodavanija igra od ME2, pa ti misli što tržište želi. Očigledno je da netko u BioWareu ili EA-u nije baš dobro proučio tržište, i to im se sada lijepo vraća natrag.

17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Pa sudeći prema prodajni rezultatima koje je ostvario DA:O, jako je jasno što tržište želi. Tržište želi crpg-ove, a ne bastarde da se privuku COD igrači. Inače, DA:O je prodavanija igra od ME2, pa ti misli što tržište želi. Očigledno je da netko u BioWareu ili EA-u nije baš dobro proučio tržište, i to im se sada lijepo vraća natrag.

Ne bi se složio, bar ne još.

Treba čekati i vidjeti kako će se prodati DA2 pa onda suditi. Još ne znamo ništa i ne možemo znati je li uspješno ili ne.

17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

2 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Tvrdy kaže...

Gle, u vrijeme kad je izašao Torment, BG i slične igre jednostavno nisi znao za ništa drugačije. Grafika je bila rudimentarna, zvukovi isto, voice-overi rijetki - i developeri su mogli većinu resursa uložiti u priču, dijaloge i sl. I igračima je to bilo normalno. A i publika je bila manja. Prije toga si imao igre sa još ružnijom grafikom, prije toga samo crno bijelo a na početku su bile text-only igre kao npr. Zork. I svatko tko ih je TADA igrao uživao je u njima. 

Međutim, došao je jači hardver, 3d enginei, filmske sekvence, voice-overi i igre su se počele mijenjati. Što je veća publika i izrada skuplja, kompanija mora kalkulirati kakvu će igru napraviti da zadovolji što veći broj igrača i da joj se sve na kraju isplati. 

Mnogi su dobri i kreativni studiji propali (npr. Looking glass koji je radio System shock, Black isle sa Falloutom,..), neki su preživjeli i promijenili se, a negdje putem su se izgubile i mnoge značajke igara koje su nekad bile norma a sad uglavnom iznimka (detaljni i pametni dijalozi, detaljne karakterizacije, razrađeni likovi i sl.). 

Ja to gledam kao prirodni tijek stvari, evoluciju gaminga. Tko se ne prilagodi propada, bez obzira na naše žaljenje i nostalgiju. 

CD Projekt je napravio upravo suprotno sa Witcherom i upravo namjerno je napravio klasican RPG i s njime su imali odlican komercijalan uspijeh i sada su zbog toga jedan od vecih studia. 

17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

EA to radi već duže.

Radi sr*nja na njihovom forumu i pa pa account.

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Treba čekati i vidjeti kako će se prodati DA2 pa onda suditi. Još ne znamo ništa i ne možemo znati je li uspješno ili ne.

Jako je jasno što tržište želi.

http://xbox360.ign.com/articles/106/1067805p1.html 

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
MegaMass 2000 kaže...

EA to radi već duže.

Radi sr*nja na njihovom forumu i pa pa account.

Čovjeku su banirali i pristup igri, jer se treba logirati da bi se igralo (poslalo podatke), pristupilo DLC-ovima itd......

Btw, reći nekome da se prodao vragu ne zvući niti izgleda kao da radi sranje.

Evo ti cijeli thread.

http://social.bioware.com/forum/1/topic/141/index/6459941/1 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 19:54 (MegaMass 2000).
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...
Danny_HR kaže...

Jako je jasno što tržište želi.

http://xbox360.ign.com/articles/106/1067805p1.html 

Ne, nije. Nismo dobili prodajne rezultate DA2 pa nemaš s čim usporediti prodaju DA:O.

Ako se DA2 proda u 4 milijuna primjeraka znači da je promjena bolja nego da je nije bilo.

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ne, nije. Nismo dobili prodajne rezultate DA2 pa nemaš s čim usporediti prodaju DA:O.

Ako se DA2 proda u 4 milijuna primjeraka znači da je promjena bolja nego da je nije bilo.

Da Danny jasno je, i  Danny ne kanim raspravljati sa tobom zato da vodim raspravu u krug. Imaš prodajne rezultate za DA:O, prodajni rezultati za ME2 su manji, a DA2 je igra koja je puno toga pokupila od ME2. Sudeći po metacriticu koji je točan, i koji uvijek govori točno što igrači žele, i što im se sviđa, DA2 se ne piše dobro.

17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Da Danny jasno je, i  Danny ne kanim raspravljati sa tobom zato da vodim raspravu u krug. Imaš prodajne rezultate za DA:O, prodajni rezultati za ME2 su manji, a DA2 je igra koja je puno toga pokupila od ME2. Sudeći po metacriticu koji je točan, i koji uvijek govori točno što igrači žele, i što im se sviđa, DA2 se ne piše dobro.

Mass Effect 2 ne bih ni pogledao nikad u životu, DA 2 bih.

Mass Effect u globalu vidim kao tek prosječnu igru, no to nije važno - nije važno što ja mislim.

Ne moramo se vrtiti u krug jer za sada ni ti ni ja nemamo nikakvih argumenata, dok ne stignu prvi rezultati prodaje.

Onda ćemo ti i ja moći sa sigurnošću reći da DA 2 jest ili nije uspješan projekt.

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Mass Effect 2 ne bih ni pogledao nikad u životu, DA 2 bih.

Mass Effect u globalu vidim kao tek prosječnu igru, no to nije važno - nije važno što ja mislim.

Ne moramo se vrtiti u krug jer za sada ni ti ni ja nemamo nikakvih argumenata, dok ne stignu prvi rezultati prodaje.

Onda ćemo ti i ja moći sa sigurnošću reći da DA 2 jest ili nije uspješan projekt.

Kako nemam agrument? Imaš link sa brojem prodanih primjeraka DA:O-a. Ako ti ta brojka ne govori ništa, onda je problem u tebi. Kad prodaješ nešto onda prodaješ na temelju onoga što tržište želi, a brojka prodanih primjeraka DA:o-a i ME2 jasno govori što tržište želi.

Na tržište ne izlaziš na slijepo (osim ako se ne radi o novom proizvodu, DA2 nije novi proizvod niti franžiza), jer sudeći po tebi oni su točno znali što tržište želi (moš si misliti). p

Ja DA2 vidim kao prosječnu igru sa nikakvim replayability.

U ostalom, što ti misliš na čemu Kotic temelji svoj poslovni model? Temelji na prodajnim brojkama  franžiza kao što su COD, SC i WOW. U EA očigledno nisu gledali brojke (prodajni rezultat = što tržište želi) kad su izdavali DA2.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 20:20 (MegaMass 2000).
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Kako nemam agrument? Imaš link sa brojem prodanih primjeraka DA:O-a. Ako ti ta brojka ne govori ništa, onda je problem u tebi. Kad prodaješ nešto onda prodaješ na temelju onoga što tržište želi, a brojka prodanih primjeraka DA:o-a i ME2 jasno govori što tržište želi.

Na tržište ne izlaziš na slijepo (osim ako se ne radi o novom proizvodu, DA2 nije novi proizvod niti franžiza), jer sudeći po tebi oni su točno znali što tržište želi (moš si misliti). p

Ja DA2 vidim kao prosječnu igru sa nikakvim replayability.

U ostalom, što ti misliš na čemu Kotic temelji svoj poslovni model? Temelji na prodajnim brojkama  franžiza kao što su COD, SC i WOW. U EA očigledno nisu gledali brojke (prodajni rezultat = što tržište želi) kad su izdavali DA2.

Nemaš argument jer ne raspolažeš prodajnim rezultatima Dragon Agea 2.

Mass Effect 3 nije isto što i Dragon Age 2. 

Tek kad ćemo moći usporediti prodaju Dragon Agea 2 sa Dragon Age: Originsom moći ćemo pričati o tome koju igru je tržište bolje prihvatilo.

Tek kad dobijemo taj podatak moći ćemo reći da je BioWare failao, do tad nemamo pojma o ničemu. Njihovi ljudi, koji su zasigurno kompetentniji od svih nas zajedno na forumu procijenili su da im je izdavanje ovakve igre dobar i isplativ posao. Mislim da je to dovoljno.

Inače, developer bolje od igrača zna što on želi. Prva pretpostavka svakog developera je da igrač ne zna što želi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 21:32 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

To je točno, no igrač zna što ne želi. Ne želi da mu se omiljena igra pretvori u generičko sranje.

Btw. moje mišljenje je da gaming (barem što se AAA naslova tiče) devolvuira, a ne evolvuira. Indie scena je jedina za koju se može reći da evolvuira.

Apsolutno.

Ali vidjet ćemo je li promjena Dragon Agea globalno bila loš ili dobar potez tek kad vidimo rezultate prodaje. Do tad ovakve diskusije gube svaki smisao.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
M_dipl. kaže...

To je točno, no igrač zna što ne želi. Ne želi da mu se omiljena igra pretvori u generičko sranje.

Btw. moje mišljenje je da gaming (barem što se AAA naslova tiče) devolvuira, a ne evolvuira. Indie scena je jedina za koju se može reći da evolvuira.

Apsolutno.

Ali vidjet ćemo je li promjena Dragon Agea globalno bila loš ili dobar potez tek kad vidimo rezultate prodaje. Do tad ovakve diskusije gube svaki smisao.

Ma nemoj, koga briga za prodaju i Cod se prodaje ko lud a nevalja ništ.

Bitno je DA2 valja igraču, a ne to koliko će se ta igra prodat, dobra prodaja nemora značit da igra valja.

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 21:43 (Praetorian1).
17 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Ma nemoj, koga briga za prodaju i Cod se prodaje ko lud a nevalja ništ.

Bitno je DA2 valja igraču, a ne to koliko će se ta igra prodat, dobra prodaja nemora značit da igra valja.

Ne, ne mora značiti da valja tebi. No ti očito ne razumiješ posao.

Dobra prodaja jedino je što je bitno. Ako se igra dobro prodaje, znači da je uspješna, znači da ju je tržište prihvatilo.

Ni jedan razvojni studio ne radi za "igra se sviđa igraču", već radi za novac.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 21:49 (Danny_HR).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice