Jel igra netko po "run and gun" tipu ili se svi suljaju okolo? Kakva je igra kad se tako pokusa igrat?
Pa neće ići baš na run and gun ali cover and gun bi mogao raditi :)
Igru je najbolje igrati na stealth, jer za drugačije nije ni rađena, bez obzira što govore. Ja sam krenuo san run&gun i debelo se razočarao. Problem je što je AI datira od tamo negdje 90'tih.
Od toga da stojim pored vrata a oni se ko vlakić naredaju (ne moraš ni proviriti jednostavno ih samo sa fireom na slijepo poskidaš), do toga da sam u akciji ali opalim reload, mjenjam granatu i oni se prebace iz hostile u pasivno stanje (i pritom jedan dovikne - "He ran away!").
A da ne pričam da sam u policijskoj mazuo jednog murjaka, nakon izlaska iz kanze, krenu prema meni njih 4-5, 3 poskidam, ostatak jednostavno pređe u pasivce. Iz zafrkancije se vrarim u samu policijsku, nitko ništa.
Igra u akciji radi na timer i ako njima prođe određeno vrijeme, a ti nisi napravio ništa njima u vidokrugu, jednostavno će izaći iz borbe što izgleda do zla boga iritantno, umjetno, retardirano i ostalo.
Također, po meni ogroman minus je što možeš izuvći bonus XP ako si došo do cilja na jedan način, vratio se, pa ponovno na drugi (tipa na samom početku, kada trebaš doći do onih taoca u napadnutoj tvornici - prvo cijelo sobu prije taoca izrešetao, otišo ispod stepenica, ušao u ventilaciju, došao do taoca i dobio 100XP za šuljanje).
Stealth je veoma zabavan ako se naganja Ghost i Smooth Operator s time ukoliko se ignorira stealth cloack. S njime i bešumnim hodanjem / skakanjem / sprintanjem, ovo postaje tako reći trivijalno.
Ono s kutijom je već netko spominjao i o tome neću niti zucnuti, jer toliko narušava igru da je za pucat si u koljeno.
Igra je super, divna i krasna ako se igra kako su to autori zamislili (a imaju ono konjski tunnel vision), ako kreneš malo unositi slobode (a igra je napravljena tako da to dopušta u velikoj mjeri), onda AI se jednostavno zblesira i igra odjednom od preprepre-hebeno dobre, izgleda zatupljujuće do bola.
Šteta što nisu malo ispolirali i alternativne pristupe i što cloack u kombinaciji sa svih 5 leg augsa ti daje, takoreći god mode.