DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.065.779
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: DayZ (standalone)
Probao SVE, kao i svi u temi. I imam 70 fpsa u elektru. Kad gledam u nebo...
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
13 godina
DayZ (standalone)

Daj ne kenjaj, ja sa GTX970 kad uletim u grad mi padne na 18-20fps kaj je apsolutno neigrivo i vrti mi se poslje 2 sata igranja od toga, The Division u Beti sad neki dan mi na full ultra postavkama nije padao ispod 45fps ( nije da Division isto nije govno od igre ali je grafika optimizirana normalno ) i imao sam prosjek od 55fps-a, DayZ kak god da postaviš grafiku kad uletiš u gradi padne na 18-22, da ne znam kaj napraviš, novi render će biti super - ono malo kaj smo u videu vidjeli kišu izgleda za qurac isto pa ajd živi bili pa vidjeli..

Meni nije žao tih 25€ jer sam u početku ( prije ne znam ni sam koliko - godinu i pol ili koliko već ) imao dosta fora provedenih sati sa ekipom i zanimljivih susreta i komičnih scena, igra je od tada napredovala u smislu da više ne pogineš ak propadneš kroz stepenicu u policiskoj postaji i u tome da imaš 20 modela novog oružja i mod-ova za njega, da imaš 100 novih apsolutno beznačajnih stvari, šator, kamion i ostale gluposti - uglavnom igra je na apsolutno istom stadiju di je bila i kad sam rekao neda mi se više, šteta, mapa ogromna, potencijal ogroman, rade ju očito dvojac iz a-je-to i njih još 3 pa zato ide valjda ovom brzinom..

nego da li ćemo se opet navuć ??

ovo izgleda kao sve ono kaj je DayZ trebao biti samo još bolje jer dosta vuće na STALKER, s obzirom na dayZ pa sad i The Division više u ništa ne vjerujem, i Fallout 4 je katastrofalan ispao ali barem nisu klistirali sa najavama i odgodama od po godinu dvije

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Vi opet pricate o nekim grafickim karticama koja doslovno nije bitna. Dayz mozete igrati na integriranoj (sa dovoljno brzom memorijom) ako imate dobar proc. Procesor je jedino sto je bitno, a igrina neoptimiziranost proizlazi iz toga sto igra koristi samo jednu jezgru procesora koja ne moze odraditi cijeli posao, grafa ce vam cesto visiti na 60% usagea takodjer. Iz tog razloga se dayz jedino moze igrat koliko-toliko normalno sa novim Intel i5 (debelo ocan) i i7 procesorima koji imaju dobar single core performance. Grafa ne dolazi niti druga po redu, vec joj te to mjesto uzeo SSD koji se rjesava onog pocetnog lagga, kad se ucitavaju novi djelovi mape i sl. Na koncu, novi renderer ako ne bude isprogramiran da koristi 4 ili vise jezgri, oni orangutani u Bohemiji mogu slobodno prebacit studio u Indiju gdje ce mali Indijac od 16 godina napravit bolji posao nego ovi kriminalci u Ceskoj.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

...i dalje držim da mi je dayz jedna od najbolji igri IKAD i sama ideja mi je prebrutalna, samo kaj su ovi svjetski lopovi.

do sada sa tim kešom kaj su zaradili mogli su kaj su htjeli, čak i napravit novu igru,

umjesto toga oni ubacili par majici i hlača, nešto oružja ,vozila, a igra se nije s mjesta makla.

e da kako sam samo zaboravio...i novi izbornik!  yupiiii 

realno pobrali ljudi pare od nas.

kak se netko od nas balkanaca nije sjetio takve legalne prevare to mi još dan danas nije jasno....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
molnyi kaže...

Zašto je to tako teško za povjerovat? Pa malo si optimizirajte igricu, ne igram sve na največim detaljima, koristim reshadow itd.. u većim gradovima mi je fps između 55-60 a izvan preko 100... 

a baš si ga prosrao sad 

heh ja se išao ulogirati, rekoh da okinem koji ss sa fps-om, ali sad vidim da se ne vidi na ss-ovima fps counter od steama.. u gl. imao sam berezino spawn i nije mi nigdje palo ispod 30..

evo screenovi tek toliko da nisam bez veze trčkarao  ako ne vjerujete, budem sutra probao naći fps counter koji će se vidjeti na ss-ovima..

EDIT:

@Jonja meni je upgrade grafe sa GTX460 na R9 285 dao podosta fps-a.. ali da, generalno je najbitniji cpu trenutno.

postavke postavke
30+fps 30+fps
30+fps 30+fps
40++fps 40++fps
the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2016 20:26 (nine).
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Why should you be afraid to die? Your soul has been dead for a long long time.

4 0 hvala 0
12 godina
Jonja kaže...

Vi opet pricate o nekim grafickim karticama koja doslovno nije bitna. Dayz mozete igrati na integriranoj (sa dovoljno brzom memorijom) ako imate dobar proc. Procesor je jedino sto je bitno, a igrina neoptimiziranost proizlazi iz toga sto igra koristi samo jednu jezgru procesora koja ne moze odraditi cijeli posao, grafa ce vam cesto visiti na 60% usagea takodjer. Iz tog razloga se dayz jedino moze igrat koliko-toliko normalno sa novim Intel i5 (debelo ocan) i i7 procesorima koji imaju dobar single core performance. Grafa ne dolazi niti druga po redu, vec joj te to mjesto uzeo SSD koji se rjesava onog pocetnog lagga, kad se ucitavaju novi djelovi mape i sl. Na koncu, novi renderer ako ne bude isprogramiran da koristi 4 ili vise jezgri, oni orangutani u Bohemiji mogu slobodno prebacit studio u Indiju gdje ce mali Indijac od 16 godina napravit bolji posao nego ovi kriminalci u Ceskoj.

Ono sto mene zaista brine.Je kada dodje ta optimiziranost,da igra ne zatrazi nekakav uber proc sa 10 jezgri ili sl.Vjerujem da bi bilo fer da jedan FX6000 to vrti kako spada...Moje misljenje.Zato se bojim da nakon sve te silne optimiziranosti ne dodje do uber procesora da bi ova igra radila kako treba....Jer vjerujem sve ovo sto smo vidjeli,da nekakav FXic star 2 godine,bi to trebao vrtiti...

11 godina
neaktivan

Nece zahtjevat više jezgri, novi procesor, novu grafu i slicno... Jer samo ako upalite Afterburner overlay u igri i pratite vidjet ce te u cemu je problem. Procesor mi je na odpr. 30-40%, a grafa koja bi trebala na 100% mi je od 20-40%... Što je ne vjerovatno loše, gpu se ne utilizira i moš se.... Jednaka stvar je trenutno i kod Kingdom Come Deliverancea (također Česi hmmmm) ljudi sa 980ti imaju uzasno los fps, ali dobro u njih imam vise vjere nego DayZ

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Velika je vjerojatnost da će perfomanse dobivene optimiziranijim renderom (ako ništa djelomično) iskoristiti na krcanje više zombija i drugih objekata na mapu..

A iskreno nebi se uzdao u to da ce nekome kome trenutno zaqrac radi, nalon implementacije rendera drasticno bolje raditi..

@endymon

Fx6xxx nije ni prosjecan a kamoli solidan..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fx6300 je best buy za gejmanje.. Reci kaj hoces al tak je..
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Fx6300 je best buy za gejmanje.. Reci kaj hoces al tak je..

best buy ako igraš samo indie igre 

ruku na srce prastari sandy bridge i5 2500k kojeg više ne možeš ni kupiti u dućanu ga jede za doručak u svim segmentima, pogotovo gamingu..

nije mi namjera sada voditi raspravu intel vs amd, ali činjenica je da za fps kukaju samo amd useri 

14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

čisto za tvoju informaciju, ja sa svojim procesorom igram sve do jedne igre koje su trenutno na tržištu,a vidi vraga AMD fx 8320 je kod mene....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ma pusti ga. Ljudi briju gluposti. Je intel je bolji i daje vise fpsa. U bfu neces imat 129 nego 110 ak uzmes amda... Nes ti propasti lol. I fala bogu da svi ljudi imaju 144hz monitore pa to i ima nekog smisla.

Nikad nikome necu za gamersku konfu preporucit i5 4460 koji je sad aktualan jer je omjer ulozeno/dobiveno katastrofa.. Treba samo bit realan u svojim potrebama!!

Sve u svemu kraj mjeseca je skoro tu, a renderera nigdje..lol
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

AMD je sigurno bolji izbor u 90% slucajeva, u ovih 10% Intel pobjedjuje jer ima single core performance bolji, a to je uglavnom zbog neoptimiziranosti same igre. Ja mislim da je glavni problem u inzenjerima koje oni zaposlavaju, odnosno u njihovoj ne strucnosti (nekako mi dodje da kazem da su cesi teska socijala) i u tome sto krpaju taj isti game engine koji je trebao biti mrtav vec valjda 2005. godine.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pa normalno da je bolji i ne pricam o tome koji je jaci u kojem sintetickom testu. Pa nebum benchmark igrao.. Pogledaj samo testove i usporedi cijene. Ne trebas imat fakutet da vidis kaj je isplativije (bang for the buck). A slaganje racunala samo za odredenu igru ostavljam pojedincima na odabir. Ugl se svede na to da kaj god uzmes neces se igrat ni vise ni manje ;)
15 godina
neaktivan
ZeNGe_CRO-mt kaže...

čisto za tvoju informaciju, ja sa svojim procesorom igram sve do jedne igre koje su trenutno na tržištu,a vidi vraga AMD fx 8320 je kod mene....

.... osim dayz 

jbg već dugi niz godina ne igram AA naslove pa ne znam ništa što udara jako po procu, osim možda mortal kombat x, si to probao?

Sale_ds kaže...
Treba samo bit realan u svojim potrebama!!

uloženo/dobiveno omjer ne osporavam... ali ako ti onda npr. ne radi dayz a sićario si na procu, onda nema suza..

ja sam isto mislio uzeti nekog fx-a, pa nakon što sam malo pregledao recenzije, ipak sam se odlučio dati parsto kuna više.. jbg očito nisam pogriješio.

17 godina
neaktivan
nine kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

.... osim dayz 

jbg već dugi niz godina ne igram AA naslove pa ne znam ništa što udara jako po procu, osim možda mortal kombat x, si to probao?

Sale_ds kaže...
Treba samo bit realan u svojim potrebama!!

uloženo/dobiveno omjer ne osporavam... ali ako ti onda npr. ne radi dayz a sićario si na procu, onda nema suza..

ja sam isto mislio uzeti nekog fx-a, pa nakon što sam malo pregledao recenzije, ipak sam se odlučio dati parsto kuna više.. jbg očito nisam pogriješio.

Sa prvi dijelom si sam sebe izbacio iz cijele rasprave (što je gotovo nevjerojatno) i onda u drugom dijelu još veliš par sto kuna, a razlika je debelo iznad 500 kuna i spominješ recenzije koje ti i same govore da je jedan FX 8300 sasvim dovoljan za bilo kakvo igranje.

Jedina bitna stavka ovdje je sljedeća: DayZ je što se optimizacije tiče ultra smeće i gotovo.

15 godina
neaktivan
HAL kaže...

...par sto kuna, a razlika je debelo iznad 500 kuna...

Jedina bitna stavka ovdje je sljedeća: DayZ je što se optimizacije tiče ultra smeće i gotovo.

mislim da je kada sam ja radio upgrade prije 3 godine razlika između top 8-core amd-a kojeg sam gledao i 3570k bila oko 500-600kn (što je meni i dalje parsto kuna), a po recenzijama je intel bio debelo bolji.. tada sam još pičio i wot i sjećam se da je single core performanse bio izrazito bitan tako da je i to prevagnulo..

a na koncu nisam požalio jer meni dayz radi dobro unatoč lošoj optimizaciji, dok ekipi sa fx-ovima ne radi što mi na kraju govori da fx ipak nije dovoljan 

17 godina
neaktivan
nine kaže...
HAL kaže...

...par sto kuna, a razlika je debelo iznad 500 kuna...

mislim da je kada sam ja radio upgrade prije 3 godine razlika između top 8-core amd-a kojeg sam gledao i 3570k bila oko 500-600kn (što je meni i dalje parsto kuna), a po recenzijama je intel bio debelo bolji.. tada sam još pičio i wot i sjećam se da je single core performanse bio izrazito bitan tako da je i to prevagnulo..

a na koncu nisam požalio jer meni dayz radi dobro unatoč lošoj optimizaciji, dok ekipi sa fx-ovima ne radi što mi na kraju govori da fx ipak nije dovoljan 

Dakle masa ljudi sa raznim konfiguracijama (10k Kn+) laže, dok tebi igra super radi na procu starom 3 godine i nepoznatom grafičkom?

Intel ima bolje performanse, to je neporeciva činjenica. Jedan Witcher 3 na Ultra postavkama sa Intelom i AMD-om, te istom grafičkom karticom ima odlične performanse sa oba procesora (ako su ekvivalent), ali Intel će biti bolji (ljudskom oku nevidljivo), dakle što možemo zaključiti iz toga?

AMD je drek, a Intel je bog, jer eto DayZ radi odlično (navodno) TEBI. Jebem te logiko...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 15:59 (HAL).
15 godina
neaktivan
HAL kaže...

Dakle masa ljudi sa raznim konfiguracijama (10k Kn+) laže, dok tebi igra super radi na procu starom 3 godine i nepoznatom grafičkom?

naveo sam konfu 2-3 stranice u nazad (grafa r9 285 i proc na 4.2).. išao sam čak za nevjernike okinuti koji ss jučer, ali se fps ne vidi na ss-ovima..

a ako ne vjeruješ, nađi mi spot u koji da gledam kada okinem screenshot, ja ću naći sw koji će prikazati fps na sceenshotu i odradit ću ga preko vikenda kada ulovim vremena i staviti tu..

a mislim da drugi kolege sa oc-anim i5-icama mogu potvrditi igriv fps u dayz, čitaj da ne pada ispod 30..

12 godina
Ok...Jel mogu prekinuti ovdje raspravu o Amd vs Intel?Mrne samo zanima dal postoji mogucnost da se sa ovim renderingom popravi situacija sa fpscom u igri?Dane ostanemo mi lkoji imamo Fx6,8 seriju zakinuti...Jer optimizacija se zna sta je...Da se moze igrat na sto vise kompova.Zato se i optimiziraju igre.Nece valjda sad oni optimizirat igru za ove nove procove....A igra stara 3 god.. Mislim da to ne bi bilo fer niti imalo smisla....
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ma ljudi fantaziraju sa tim amd/intel i to sam govorio dok sam imao FX 8320, a onda su mi svi vikali da sam fanboy... sad kad imam skylake i dalje kazem da ti FXovi ne kaskaju previše za intelom, je pokazalo se malo više u Armi 3 i DayZu, također bolje gura grafe intel. Ali ako gledaš sa logicne strane u npr. GTA V oba procesora ce ga uz dobru grafu drzat iznat 60 - što je na kraju dana jedino i bitno.

Ekipa iz Bohemije mora maknut load sa cpua i uposlit gpu više. Probajte snizit samo objects na very low, kuce u daljini ce izgledati ocajno ali ce biti puno bolji fps, kad se smanji object quality (ne distance ili slicno) vec kvaliteta objekata tj. tekstura grmlja, kuća... vidi se kako padne load sa CPUa umjesto sa GPUa, koji bi se trebao brinuti za takve stvari. Jako, jako čudan engine, također slobodno stavite texture na max, AA i slicno i (ako imate solidan PC) necete vidjeti gotovo nikakav pad performansi ali ce zato gpu usage skociti. Probao sam igrati i na 1440p i fps je bio isti, jer grafa chilla dok procesori rade vecinu stvari u igri + niti se cpu koristi kako spada.

Tako da ako išta optimiziraju sto se tice CPUa (a teško) onda bi igra trebala biti igriva i na starijim Athlonima. Ako sam mogao uredno igrat Armu 2 singleplayer 2009. na dualcu E6500 onda je to dokaz da nije HW problem .  A kad se upali mp horror show

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
neaktivan
Endymon kaže...
Ok...Jel mogu prekinuti ovdje raspravu o Amd vs Intel?Mrne samo zanima dal postoji mogucnost da se sa ovim renderingom popravi situacija sa fpscom u igri?Dane ostanemo mi lkoji imamo Fx6,8 seriju zakinuti...Jer optimizacija se zna sta je...Da se moze igrat na sto vise kompova.Zato se i optimiziraju igre.Nece valjda sad oni optimizirat igru za ove nove procove....A igra stara 3 god.. Mislim da to ne bi bilo fer niti imalo smisla....

Vidit cemo za mjesec - dva 

13 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

tražim hitnu reakciju moderatora na teški offtopic ja sam žuti karton dobio za jedan post offtopica u bilo kojoj temi ovdje se to razvukolo na 10-ak postova amd vs intel........(kupite si što hoćete a svađat se odite u drugu temu npr. 'amd vs intel' ja svoj izbor znam a vi mi možete trubit do jutra svako ima svoje i o tome se ne treba raspravljat POGOTOVO NE U TEMI KOJA ZA TO NIJE NAMJENJENA)......

Team32Ipe77
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Ipe77 kaže...

tražim hitnu reakciju moderatora na teški offtopic ja sam žuti karton dobio za jedan post offtopica u bilo kojoj temi ovdje se to razvukolo na 10-ak postova amd vs intel........(kupite si što hoćete a svađat se odite u drugu temu npr. 'amd vs intel' ja svoj izbor znam a vi mi možete trubit do jutra svako ima svoje i o tome se ne treba raspravljat POGOTOVO NE U TEMI KOJA ZA TO NIJE NAMJENJENA)......

Ajde ne placi, tice se igre jer ne radi dobro na niti jednom procesoru pa su se ljudi dotakli malo procesora. Nemoj glumit nekog pravednika..

....ne ne tiče se igre vaša svađa u kojoj svatko gura svoje ti imaš amd i ti si za njega netko nema i nije i šta sad tu ima pričati...igra treba radit na oba procesora jednako dobro a ne radi i to je jedina činjenica a ne da je amd bolji ili gori od intela.....znači da ponovim poanta je da igra ne radi dobro ni ja jednom ni na drugom procesoru odnosno i na jednom i na drugom radi jednako loše kako ti je god draže.....i tu rasprave nema procesori kao takvi nisu krivi što je igra loše optimizirana i to nitko nemože reći.......po tvom mišljenju mi smo se zeznuli što smo kupovali intel a ne amd a po mom mišljenju se nismo zeznuli i što se ja i ti sad oko tog trebamo svađati to mi nije jasno nikako....mislim da sam ti sve rekao 

Team32Ipe77
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 19:22 (Ipe77).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ipe77 kaže...

....ne ne tiče se igre vaša svađa u kojoj svatko gura svoje ti imaš amd i ti si za njega netko nema i nije i šta sad tu ima pričati...igra treba radit na oba procesora jednako dobro a ne radi i to je jedina činjenica a ne da je amd bolji ili gori od intela.....znači da ponovim poanta je da igra ne radi dobro ni ja jednom ni na drugom procesoru odnosno i na jednom i na drugom radi jednako loše kako ti je god draže.....i tu rasprave nema procesori kao takvi nisu krivi što je igra loše optimizirana i to nitko nemože reći.......po tvom mišljenju mi smo se zeznuli što smo kupovali intel a ne amd a po mom mišljenju se nismo zeznuli i što se ja i ti sad oko tog trebamo svađati to mi nije jasno nikako....mislim da sam ti sve rekao 

U offtopicu si....
 A i ja sam vidi cuda stavio slike u kojima se vidi da u optimiziranim igrama oba procesora rade isto..

Jel ima poseban razlog zasto si tolko isfrustriran? Zato kaj jos nije renderer dosao il je nes drugo? Ajde mozes nama reci..

13 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Ipe77 kaže...

U offtopicu si....
 A i ja sam vidi cuda stavio slike u kojima se vidi da u optimiziranim igrama oba procesora rade isto..

Jel ima poseban razlog zasto si tolko isfrustriran? Zato kaj jos nije renderer dosao il je nes drugo? Ajde mozes nama reci..

ni jedno ni drugo samo me smetaju rasprave koje ne vode nigdje...a tko je ovdje isfrustriran se vidi na prvu....( da i ja sam ušao u offtopic i slobodno ako treba pošteno djelit kartone prvi se javljam da sam s ovim par postova zaslužio jedan isto kao i vi ostali) 

Team32Ipe77
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

evo malo cherno-a i okolice, radi bolje nego berezino.. ovaj put fps included
i evo i na imguru full res LINK
e sad mi malo pričajte o tome kako mi igra ne radi dobro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nine kaže...

evo malo cherno-a i okolice, radi bolje nego berezino.. ovaj put fps included
i evo i na imguru full res LINK
e sad mi malo pričajte o tome kako mi igra ne radi dobro?

Koji proc. i gpu ti imaš?

15 godina
neaktivan
AngryBird kaže...

Koji proc. i gpu ti imaš?

evo updateao sam pod "Moj PC" da ne moram tipkati svakih 3-4 posta 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice