DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.065.780
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: DayZ (standalone)

Ali editao si .cfg jel ? Jer ja imam jaci cpu,gpu i ram pa nemam takav fps.

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Normalno da nemaš kad sigurno sve pokušavaš tjerati na high. Trebaš naći idealnu sredinu za svoj pc, nažalost ista stvar je i u armi, neke stvari na low, nekaj na high i dobiš ok fps. AKo sve potjeraš na very high igra će ti u glavnom biti u k... Igrica i na low izgleda lijepo : 

...

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 9:13 (molnyi).
12 godina
Hmmm...Napravi sliku na serveru sa 30+ ljudi.Pa pricaj o fps.u
15 godina
neaktivan
Endymon kaže...

imaš i neku muzičku? 

10-ak ljudi je bilo online, čak je netko pucao po meni wincheserkom dok sam trčao prema trgu pokraj onih tvornica..

D3lBoy kaže...

na kojem taktu ti je proc? evo ti cfg screenshoti, minimalno editirano 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
neaktivan
Fps ti ovisi i o tome kolko je ljudi na sereveru..
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Stock 3.7ghz turbo ili turbo jedne jezgre do 3.9ghz. Ali ne bitno jer IPC je brži od Haswella, a kamoli od Ivya. E pa nije baš minimalno promjenjen .cfg i ja kad ga izmjenim imam preko 60fpsa na vecini mjesta. Al nemoš promjenit .cfg i rec im "jel vidite da igra radi dobro ?". Pricamo o stocku sto je ne igrivo na bilo kojem procesoru, ako je pun server. Kod DayZa je to jako teško odredit jer kad se restarta server igra ce svima odlicno raditi, što duže je server up + što više igraca/loota procirkulira fps je gori

15 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Fps ti ovisi i o tome kolko je ljudi na sereveru..

kako tebi radi bez ljudi na serveru?  

D3lBoy kaže...

1) Stock 3.7ghz turbo ili turbo jedne jezgre do 3.9ghz. Ali ne bitno jer IPC je brži od Haswella a kamoli od Ivya.

2) E pa nije baš minimalno promjenjen .cfg i ja kad ga izmjenim imam preko 60fpsa na vecini mjesta.

3) Al nemoš promjenit .cfg i rec im "jel vidite da igra radi dobro ?".

4) Pricamo o stocku sto je ne igrivo na bilo kojem procesoru, ako je pun server.

5) Kod DayZa je to jako teško odredit jer kad se restarta server igra ce svima odlicno raditi, što duže je server up + što više igraca/loota procirkulira fps je gori

1) pa možda si mrvicu brži s obzirom na razliku takta.. 4GHz na mome bi trebalo biti jednako tvome bez turba.

2) okači svoj nepromijenjen pa ćemo vidjeti kolika je razlika, a ako okačiš mogu i tako postaviti pa malko protrčati po chernu i ss-ati da vidimo kako ide..

3) mogu, isto kao što neki tu tvrde da je nemoguće igrati u velikim gradovima iznad 20fps.. nije baš da sam smanjio view distance na 300m, ovo što sam ja napravio su praktički minor tweakovi koji ne utječu na gameplay.

4) a kaj su uvijet i max detalji?

5) pa nebi baš rekao da je tako, link or didn't happen. jasno da kad ima više loota u jednoj sceni igra krene sporije raditi, ali kakve veze server ima sa tvojim lokalnim fps-om (osim kao što rekoh određene prenakrcane scene koje su razlog interakcije igrača).

sve u svemu pokazao sam vam da se može igrati glatko i to na solidnim detaljima.. kome nije dovoljno ne mora igrati 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Peto je definitivno istina, dayz server je kao krv bez bubrega i puni se govnima dok se ne udre restart, odnosno dijaliza 

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Kad crkneš u ovoj igri, baš uvijek moraš sve ispočetka ili ima nekih caka ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Isponova :)

16 godina
nine kaže...
Endymon kaže...

imaš i neku muzičku? 

10-ak ljudi je bilo online, čak je netko pucao po meni wincheserkom dok sam trčao prema trgu pokraj onih tvornica..

D3lBoy kaže...

na kojem taktu ti je proc? evo ti cfg screenshoti, minimalno editirano 

Po tvojim file-ovima, i opisu tvog HW, čak bi se i mogo izvući dobar frame rate, pošto ti je reza u CFG-u i opisu tvog LCD-a 1680x1050, je istina da nije puno manje od 1920x1080, ali opet manja rezolucija=veći frame rate

Igra je takva kakva je neke svari će popraviti novi render, neke stvari će popraviti bolja komunikacija sa serverom, te prema klijentima, sve u svemu igra je super, koncept je super, ali engine, te druge tehnikalije su na bazi 2004-te.

Da su krenuli odmah sa novim engine-om, DX11 bila bi druga pjesma, sad je frka kad izbace DX11 i onda budu morali peglati sve što je bilo donekle ok sa DX9 pa se počne raspadati sa DX11 i kroz koju godinu (sarkazam) možda DX12 da maknu opterećenje sa CPU-a na GPU.

Prilikom izrade standalone verzije igre Matt je rekao da će korisititi određene stvari iz DayZ mod-a, te neke nove stvari kao animacije zombie-a, oružja, razni itemi itd. (recept da igra bude nestabilna, neoptimizirana, zahtjevna)

Sve u svemu igra je CPU single core, dok mi svi imamo multicore CPU, a GPU ovdje je skoro najmanje bitan.

Ja se nadam da će kroz određeno vrijeme biti bolje, ali to ćemo vidjeti.

[M|C] LuX_CRO
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

zadnji je dan u veljači, a o renderu ni traga ni glasa....

jel zna netko, jel ima kakvih novosti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ZeNGe_CRO-mt kaže...

ovo je prank ofc  znate onu, obećanje ludo radovanje...

15 godina
DayZ (standalone)
live and let live
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nine kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

ovo je prank ofc  znate onu, obećanje ludo radovanje...

A ja budala se ponadao i povjerovao na trenutak.

SVEMOGUĆI
14 godina
neaktivan
Jel izasao update? XD
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Jel izasao update? XD

dns treba doći status update (aka beznačajno radimo na ovome i ovome, comes out when it's done).. ako bude sreće možda ovaj tj. bude i experimental 

13 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 19:46 (bjong).
16 godina
neaktivan
bjong kaže...

samo sam procitao odgovor na twitteru, ostalo mi je iskreno nebitno

16 godina
DayZ (standalone)

"Guuud" kak bi Orešković reko

https://imgur.com/a/fthm6

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MatejCro kaže...

I opet nisu ništ pametnog rekli.

SVEMOGUĆI
13 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

sad bi bilo fora da dodje taj novi loot economy pa da opet onaj bug sa loot explosion 

http://www.dayztv.com/wp-content/uploads/2015/01/dayz-so-mutch-loot-that-is-starts-to-be-hard-to-find-what-you-want-p.jpg

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 20:55 (bjong).

1 0 hvala 0
12 godina
bjong kaže...

sad bi bilo fora da dodje taj novi loot economy pa da opet onaj bug sa loot explosion 

http://www.dayztv.com/wp-content/uploads/2015/01/dayz-so-mutch-loot-that-is-starts-to-be-hard-to-find-what-you-want-p.jpg

Kad vidim ovakve slike,odmah mi se zgadi ona rijec Survival....Ja mislim ako budu jednog dana napravili da ova igra bude survival(STO SADA NIJE)...Ima da 50%ljudi ode od igre.Sa ovakvim pristupom,samo su razmazili ove novije igrace.Ako sada vrate na pravi survival mode(STO JE I BILO ZAMISLJENO),ima da pola ljudi ode od igre.

14 godina
neaktivan
Endymon kaže...
....Ja mislim ako budu jednog dana napravili da ova igra bude survival(STO SADA NIJE)...Ima da 50%ljudi ode od igre.Sa ovakvim pristupom,samo su razmazili ove novije igrace.Ako sada vrate na pravi survival mode(STO JE I BILO ZAMISLJENO),ima da pola ljudi ode od igre.

pa i preko 50% ljudi koji su je igrali prije godinu dana -više je ne igra....jednostavno predugi je razvoj, neda mi se čekat godinu dana da oni ubace dva vozila,tri puške i par jakni.

stvarno se to sve odužilo za po*izdit, i eto ti sad oni pričaju o central economy ,a o renderu ni a ni b.

realno unazad dvije godine u razvoju igre nije napravljen nikakav veliki odskok od trenutka kad je igra izašla.

auto-vauu

šator-vauu

vatra-vauu

i par gradova-vauu. 

i to je to kaj su napravili u zadnje dvije faking godine.

žalosno....

16 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

pa al nije central economy rijesen? opet se vracaju na to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Kad vidim ovakve slike,odmah mi se zgadi ona rijec Survival....

taj je screenshot star ko grčka.. nema više lootsplosiona.

Abomb kaže...

pa al nije central economy rijesen? opet se vracaju na to?

jbg. fine tuning, ne vidim zašto ne? u 0.59 je dosta dobro riješen, ali i dalje je jako predvidiv.. treba malo više randomnessa.

12 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...
Endymon kaže...
....Ja mislim ako budu jednog dana napravili da ova igra bude survival(STO SADA NIJE)...Ima da 50%ljudi ode od igre.Sa ovakvim pristupom,samo su razmazili ove novije igrace.Ako sada vrate na pravi survival mode(STO JE I BILO ZAMISLJENO),ima da pola ljudi ode od igre.

pa i preko 50% ljudi koji su je igrali prije godinu dana -više je ne igra....jednostavno predugi je razvoj, neda mi se čekat godinu dana da oni ubace dva vozila,tri puške i par jakni.

stvarno se to sve odužilo za po*izdit, i eto ti sad oni pričaju o central economy ,a o renderu ni a ni b.

realno unazad dvije godine u razvoju igre nije napravljen nikakav veliki odskok od trenutka kad je igra izašla.

auto-vauu

šator-vauu

vatra-vauu

i par gradova-vauu

žalosno....

I ako realno pogledamo...Sve ove stvari tko koristi???Skoro pa nitko,jer nemaju neku bitniju funkciju.Mozda osim auta....

Sator-Nikakve koristi od njega.Stavis stvari u njega,srusi se server i eto ti ga na...Nema satora niti sve sta si trpao u njega.Da ima neku bitnu ulogu za samog lika(STO BI TREBAO IMATI AKO CEMO PO SURVIVAL ELEMENTIMA)nema apsolutno nikakvu.

Vatra-1-koliko ono ljudi igra po noci???Ako ih igra 1%,SUPER....

2-Koliko njih uopce kuha???Cisto sumnjam...

3-Vatra bi trebala da bude element da se covjek moze ugrijati kada se smoci,roba da se susi,da se kuha,da se prokuhava voda,da se odaje tvoja pozicija(po mraku i po danu)...Ljude apsolutno nije briga oko te vatre...Mozda mali broj.

Gradovi-Iskreno,ljudima su daleko ti gradovi i slabo zalaze tamo i vrte se oko airfielda,svetla i Staljingrada od Berezina(mislim da shvacate sta zelim reci)...Ostal igradovi su ljudima daleko ili uopce nisu zainteresirani za njih.Mali broj gradova je meta samom fightu.

U globalu.Ima svacega sto je krivo napravljeno.Sama srz igre je krivo napravljena.Sad ne mislim o optimizaciji,nego o samom igranju te igre.Ovo je trebalo biti nesto sto,kada nadjes pusku,da ti oci suze,jer tko zna kad ces je opet naci.Ali nazalost,hrane ima za dorucak,rucak i veceru,pa moze i tu kakav desert...Bolesti???.....Oruzija?Rambo bi se posramio a robe vise nego u najvecoj robnoj kuci...Ma molim vas...A da ne pocnemo o optimizaciji...

13 godina
Endymon kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...
Endymon kaže...

auto-vauu

šator-vauu

vatra-vauu

i par gradova-vauu

žalosno....

I ako realno pogledamo...Sve ove stvari tko koristi???Skoro pa nitko,jer nemaju neku bitniju funkciju.Mozda osim auta....

Sator-Nikakve koristi od njega.Stavis stvari u njega,srusi se server i eto ti ga na...Nema satora niti sve sta si trpao u njega.Da ima neku bitnu ulogu za samog lika(STO BI TREBAO IMATI AKO CEMO PO SURVIVAL ELEMENTIMA)nema apsolutno nikakvu.

Vatra-1-koliko ono ljudi igra po noci???Ako ih igra 1%,SUPER....

2-Koliko njih uopce kuha???Cisto sumnjam...

3-Vatra bi trebala da bude element da se covjek moze ugrijati kada se smoci,roba da se susi,da se kuha,da se prokuhava voda,da se odaje tvoja pozicija(po mraku i po danu)...Ljude apsolutno nije briga oko te vatre...Mozda mali broj.

Gradovi-Iskreno,ljudima su daleko ti gradovi i slabo zalaze tamo i vrte se oko airfielda,svetla i Staljingrada od Berezina(mislim da shvacate sta zelim reci)...Ostal igradovi su ljudima daleko ili uopce nisu zainteresirani za njih.Mali broj gradova je meta samom fightu.

U globalu.Ima svacega sto je krivo napravljeno.Sama srz igre je krivo napravljena.Sad ne mislim o optimizaciji,nego o samom igranju te igre.Ovo je trebalo biti nesto sto,kada nadjes pusku,da ti oci suze,jer tko zna kad ces je opet naci.Ali nazalost,hrane ima za dorucak,rucak i veceru,pa moze i tu kakav desert...Bolesti???.....Oruzija?Rambo bi se posramio a robe vise nego u najvecoj robnoj kuci...Ma molim vas...A da ne pocnemo o optimizaciji...

Al realno to su sve stvari koje se lako promijene,izmijene...Kada igra bude na normalnom renderu.

Mislim šta ti je tweakat ekonomiju i smanjit broj stvari koji se spawna da bi se ostvario taj neki element survivala? Pa ništa...

AL đabe kad najveci problem igre i dalje nije riješen. To je da ja na svom kompu imam izmedju 12 i 25 maks fps u nekom većem gradu...Ja ti garantiram da bi ljudi prestali izbjegavat gradove kad bi normalno radilo. Ja jednostavno necu si radit to da strepim od konfrontacije u gradu jer znam da nemogu ništa pogodit na 20 fpsa...
Realno ova igra ima probleme koji bi se i sami od sebe riješili kad bi samo normalno radilo.
Utuko sam puno sati u igru i nije mi žao para,sa ekipom sam se dobrano iživljavo,neg me samo utukla ta serija loših odluka još od samog početka igre...Razumijem da je bilo jednostavnije ic na engine koji već postoji nego razvijat svoj za igru,al kud baš ARMA engine koji je vak i onak jedno veliko smeće... Nemojte me krivo svatit,igra izgleda predivno ,cak i u dx9...Šta jest jest. Al neradi dobro i kvari sve.SVE. Pa pogle kolko ce oni jos morat ekonomiju tweakat jer kad igra napokon proradi kak spada će prikupljat masu više igrača u gradove koji isto imaju loot. Sad svi izbjegavaju gradove tako da oni nemaju realnu sliku tog loot sistema. Garantiram da ce bit shitstorm kad renderer novi dodje i skuze da je balans oso u PM...

16 godina
DayZ (standalone)

Sve se svodi na 2 tipa ljudi i ovisno o onome što traže:

-hrpa nas je beckala zombie survival igru i ovo nam je zadnji šrot od igre jer nije ono što smo platili

-hrpa ih je ovo kupila kao zabavnu fps igru, gdje za razliku od sličnih nemaš 300*300 ili 500*500 metara mapu, već OGROMNU mapu na kojoj se moraš tražit, što uvodi dodatni element šuljanja, ali i alate za iživljavanje nad drugima, od kojih je najpopularniji lisice. sadisti i slični kojima ovaj ili onaj način za iživljavanje u fps pucačini sa twistom VRH onoga što očekuju od igre, ovdje uživaju i to mogu shvatit... njima je ovo izvrsan naslov i uoće ne smeta što fale zombiji i bilo kakav survival

Meni je ovo zadnje smeće koje je lažno reklamirano i gdje se godinama izbjegava učiniti bilo što po pitanju funkcionalnog survivala i/ili zombija i sve više se podilazi ljudima koji samo traže malo drugačiji fps, očito je to dovoljno zabavno da ekipa u Bohemiji prima i dalje svoju mjesečnu plaću. Ovo je naprosto linija manjeg otpora, ljubitelji fps-a su dovoljno brojni da se i ovakav poluproizvod očito može financirat i održavat u nedogled. Ne samo to, već ti isti ljudi dovoljno uživaju da su spremni braniti ovaj naslov kao zabavnu i kvalitetnu igru usprkos svemu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 10:28 (Rhodin).
Moj PC  
12 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice