- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Iskreno se nadam da sam u krivu, al eto, živi bili pa vidjeli
Ja sam iz DayZa izvukao vise sati zabave nego is svih AAA naslova u zadnje dvije godine. Meni je zao sto ljudi ne vide sve dobro sto su uradili na igri, a samo placu za sve sto jos nije uradjeno i nije mi jasno odakle vam sva ta silna energija za plakanje . Stvar je u tome da se ljudi trude pa cak i da nista vise ne naprave na igri nije smak svjeta, probali su, nekada ne ide i gotovo, ja cu i dalje nastaviti da suportam igre/ideje koje mi se svide svojim novcem. Jedan savjet za tebe i takve, nemoj care vise nikad uzet neku early access igru, nije to za tebe.
Iskreno se nadam da sam u krivu, al eto, živi bili pa vidjeli
Ja sam iz DayZa izvukao vise sati zabave nego is svih AAA naslova u zadnje dvije godine. Meni je zao sto ljudi ne vide sve dobro sto su uradili na igri, a samo placu za sve sto jos nije uradjeno i nije mi jasno odakle vam sva ta silna energija za plakanje . Stvar je u tome da se ljudi trude pa cak i da nista vise ne naprave na igri nije smak svjeta, probali su, nekada ne ide i gotovo, ja cu i dalje nastaviti da suportam igre/ideje koje mi se svide svojim novcem. Jedan savjet za tebe i takve, nemoj care vise nikad uzet neku early access igru, nije to za tebe.
Jednostavno se ne obaziri, on ti je fanboy Rust-a koji je "SAVRŠENA IGRICA BEZ BUGOVA! ...Rust je izasao pratkicki isti datum kad i DayZ i dalje su oba u alphi, zašto onda svi svaljujete krivnju na dayz da odugovlače itd. kad je rust u istim govnima...
...Rust je izasao pratkicki isti datum kad i DayZ i dalje su oba u alphi..
dayz je daleko bolja igra, ali razvojni team koji stoji iza rusta je puno sposobniji i odlučniji.. ne znam dali si svjestan činjenice da su u jednom trenutku skroz ditchali igru i remakeali na drugom engine-u.
a i maknuli su 3. lice iz igre bez puno razmišljanja, uz (po meni valjani) argument da ono ne pripada u igru tog tipa..
...Rust je izasao pratkicki isti datum kad i DayZ i dalje su oba u alphi..
dayz je daleko bolja igra, ali razvojni team koji stoji iza rusta je puno sposobniji i odlučniji.. ne znam dali si svjestan činjenice da su u jednom trenutku skroz ditchali igru i remakeali na drugom engine-u.
a i maknuli su 3. lice iz igre bez puno razmišljanja, uz (po meni valjani) argument da ono ne pripada u igru tog tipa..
A zašto su ditchali igru? Zato što su bili toliko sposobni i počeli radit sr*nja i onda rekli ajmo ispočetka. Evo, ako se desi što su obečali, krajem ovog mjeseca i dayz će dobiti novi engine i mislim da će onda priča zauvijek biti završena. I ja se slažem da je 3 lice nepotrebno, daje preveliku prednost u nekim situacijama.
uvijek se moze igrat fponly server u dayzu gdje niko nema 3p cameru.
Ali slazem se,cim render izadje,kad izadje...Bice to drugi par cipela.
A zašto su ditchali igru? Zato što su bili toliko sposobni i počeli radit sr*nja i onda rekli ajmo ispočetka...
krivo nagađaš/klepećeš.. igra je nastala na bazi nekih drugih igara sa hrpom nepotrebnog koda i funkcija.. long story short - nakon što je igra postala hit, odlučili su se ditchati stari engine i napraviti igru po PS-u iz 0. na novom engine-u, a time ujedno dobiti i ljepši izgled i smanjiti količinu bug-ova koji su proizlazili iz viška koda.
to je potez kojime profitiraju end-useri i svatko iole normalan u glavi bi ga trebao pozdraviti a uz sve to igru i dalje nude po vrlo niskoj, praktički povlaštenoj cijeni i updateovi su redovni ako pratiš changelogove/buildove..
a sada sa druge strane ti nam malo pričaj o pametnim odlukama bohemie.. možeš početi sa izborom zastarjelog engine-a koji je ujedno i vrlo neprimjeren za igru tog tipa meni BTW dayz radi dobro i ne žalim se.. samo kažem.. ekipa koja razvija rust su vanzemaljci za ove iz bohemie, iako potonji na koncu ipak imaju zabavniji produkt
...i dayz će dobiti novi engine i mislim da će onda priča zauvijek biti završena.
keh, NO!! dobit će samo novi render..
uvijek se moze igrat fponly server u dayzu gdje niko nema 3p cameru.
ma to sam naveo samo kao argument za odlučnost razvojnog teama rust-a (neda mi se raspravljati o tome više).. dok se u dayz još od početka metilja na veliko oko toga..
bohemia ne želi maknuti 3pp jer bi ih koštalo velikog dijela fan baze. sa druge strane su priznali da je sama implementacija istoga u SA bila greška i da će official serveri biti 1pp only..
ne smeta meni, neka igra kako tko hoće, jedino kaje 1pp servera ekstremno malo (tamo negdje poslije 0.55 je počeo broj drastično padati), a i ti koji postoje nemaju baš neku populaciju..
Slažem se sa tobom, mislim da imaju više odlučnosti u fp-u nego u bohemiji. I ja bih volio da je Bohemia razvila novi engine a ne uzela postojeći od Arme, koji je jako loš. No opet moramo uzeti u obzir da je dayz više simulacija a ne arkada kao rust te je s toga u jednu ruku bilo logično uzeti engine od arme. Svejedno, kako god loše bio optimiziran Dayz, Arma itd. Bohemia te igre i dalje dobro prodaje i nude konstantnu podršu, i to ljudi vole i poštuju. Ja se nadam da će novi render promjenit mišljenja ljudi ...
i meni dayz radi super dok trčim po šumama i livadama....sve dok ne uđem u elektro ili bilo koji grad
ma meni je ovo vrhunska igra i jedino nek naprave da ako u šumama/livadama imam ,bubam 80 fpsa nek imam i u gradovima isto i to je to.
Slažem se sa tobom, mislim da imaju više odlučnosti u fp-u nego u bohemiji. I ja bih volio da je Bohemia razvila novi engine a ne uzela postojeći od Arme, koji je jako loš. No opet moramo uzeti u obzir da je dayz više simulacija a ne arkada kao rust te je s toga u jednu ruku bilo logično uzeti engine od arme. Svejedno, kako god loše bio optimiziran Dayz, Arma itd. Bohemia te igre i dalje dobro prodaje i nude konstantnu podršu, i to ljudi vole i poštuju. Ja se nadam da će novi render promjenit mišljenja ljudi ...
Bohemia po meni s nacinom na kojem raidi na armi moze biti primjer drugim devovima, od nacina na koji su rijesili modove, nacina na koji rade updates, na koji dodaju dodatni sadrzaj itd... Arma se u zadnjih godinu puno popravilia sto se tice raznih engine issues i popravlja se i dalje. Jedina stvar je to sto nije lako sto se tice ljudi raditi na 2 projekta, ali vec sam vidio da neke stvari iz DayZ inplementiraju u armu i obrnuto, dok jos oni to malo srede svi ce mo profitirati.
i meni dayz radi super dok trčim po šumama i livadama....sve dok ne uđem u elektro ili bilo koji grad
meni u gradovima nije savršeno smooth kao po livadama, ali nemam velikih frame dropova i rijetko kad padne ispod 30, čitaj igrivo u svakom pogledu..
proc je 3570K @ 4.2, ram 16Gb @1866, grafa sapphire r9 285..
Koliko gluposti napisano a ne da mi se demantirat jer sam na mobu. Šta reći, tješite se vi samo, sami sebi lažete
A za ovo "rust fanboy" mogu te samo pozvati da u search upises moje ime pa da vidis otkad sam ja u ovoj temi i koliko sam branio shithemiu prije, sad i brane jos samo reddit fagovi i ljudi koji su tek kupili igru

Koliko gluposti napisano a ne da mi se demantirat jer sam na mobu. Šta reći, tješite se vi samo, sami sebi lažete
A za ovo "rust fanboy" mogu te samo pozvati da u search upises moje ime pa da vidis otkad sam ja u ovoj temi i koliko sam branio shithemiu prije, sad i brane jos samo reddit fagovi i ljudi koji su tek kupili igru
shithemia ? Ekipa sa najjacom vojnom simulacijom ?
Daj idi tuci po drvetu u RUST.
shithemia ? Ekipa sa najjacom vojnom simulacijom ?
"tuci po drvetu" looooooooooooool No1
Imam i A2 A3 + svi dlc'i i DayZ. Sve tri igre su jebene al rade za (da oprostite) qurac.
Znaci ako si izdao dvije igre i vidio si da nije dobro, koji k ides izdavat i trecu na istom engineu.
Recommended spec za A3, pogledajte ih. Po njihovom bi ja trebao to rokat
bez ikakvog problema, a ne imat 20 frejmova. To je u mojoj knjizi lazno oglasavanje. Rust je isto prije godinu dana imao 10 fpsa al vec sest mjeseci radi odlicno. E sad nek mi netko kaze da je to u dayz'u nemoguce zbog engina. Istina, al da su se primili posla kak spada vec bi to sredili. Meni se cini da su oni tam malo tulavi, sredit ce oni to (valjda), samo im treba puno vise vremena. A mozda i nece...jer su tulavi. I sad cete rec kak on brani rust, a ja branim njega...sve znam lol

Arma 2 i 3 rade odlicno u singleplayeru iako ne dovoljno dobro koliko bi trebale jer i u singleu je GPU usage pre nizak, o MP da ne pricam, oni trebaju promjenit kompletan engine, jer u king of the hill sa 100 igraca imam 100fpsa u bazi i dok putujem, kad stignem u Kavalu 30...
Dok ne srede engine i fps probleme igra može imati bogovsku priču i atmosferu i akciju ali se može slikati ako moje računalo koje vrti 5x vizualno ljepše naslove na 10x većim postavkama jednostavno ne može ovo prožvakati.
Kako si devovi mogu dopustiti takav fail? Primjetite da je 97% problema vezano uz loš fps i neigrivost a ne uz balans oružja, priču, fiziku, vizualni izgled igre, etc.
Mene osobno više ne zanima ni jedno oružje, ni vozilo, ni bilo kakav novi sustav u igri dok ne vidim novi engine i dok mi igra ne proradi u normalnom broju fps koji se smatra igrivim. Svaki drugi update je samo još jedan fail.
A to pričamo već skoro 2 godine, nakupio sam zavidnu kolekciju TDova radi toga - ubacuju sve i svašta, a ono bitno ne - funkcionalne zombije i bolje performanse.
Koliko puta mi je ovdje objašnjavano da ovo čak nije ni alpha već PREalpha faza igre (štogod to bilo za igru koja je napola izdana), EA i slično, te da se u ovoj fazi to ne radi. Koliko puta smo vodili rasprave o tome da ovaj engine (koji ima iste probleme kao i Arma engine i iz njega je određenim modifikacijama nasta) NIJE arma 2 engine, već KOMPLETNO NOVI engine, čak 2 puta rađen iznova?
Ovo je već smiješno... ne kažem da ne zarađuju oni na ovoj igri, ali već je došlo dosta konkurenata koji su iz nule napravili igriviji naslov (možemo raspravljat o "atmosferi i kvaliteti" tih naslova), koliko ljudi se već ohladilo od žanra?
Ja sam siguran da nijedan EA niti crowdfounding projekt nakon ovoga i Star Citizen moje pare neće vidjet. Večina su megalomani kojima nitko normalan nije dao pare da rade igru, pa su mazali oči nama i dobili pare da nakraju ne bi sa njima ispunili obaveze i samo dokazali da su im sa razlogom drugi izdavači/ulagači uskratili pare.
C.R: barem još stoji iza svog projekta, a što reć ovdje gdje je kapetan prvi napustio brod? Radit će oni na ovome još neko vrijeme, očito im priljev novaca još uvijek to opravdava, međutim sumnjam da će tkogod to sada financira još dugo imati strpljenja. Iskreno ja ovu igru nisam upalio mjesecima i dok negdje ne pročitam nešto senzacionalno novo, mislim da ni neću... hebo 25€što je ošlo u vječna lovišta, ovo je meni neigrivi. Kao i warZ ili kako se već zvao naslov kojeg su navrijeme ubili, ovo je trebao biti moj interaktivni "The Walking Dead" , a igra koja je vani je zbugani fps sa neigrivim performansama tamo gdje/kad je bitno.
Iskreno ja ovu igru nisam upalio mjesecima i dok negdje ne pročitam nešto senzacionalno novo, mislim da ni neću... hebo 25€što je ošlo u vječna lovišta, ovo je meni neigrivi.
još nisi odgovorio koliko sati u DAYZ imaš?
...
...
NHF dečki
Ček trolaš ili ti je to stvarno argument?
ma trololo, jer s tim procom nemam ama baš nikakvih problema i nema koju igru ne pokrećem.
Iskreno ja ovu igru nisam upalio mjesecima i dok negdje ne pročitam nešto senzacionalno novo, mislim da ni neću... hebo 25€što je ošlo u vječna lovišta, ovo je meni neigrivi.
0 sati, nisam probao niti sam realno isfrustriran ovom igrom, samo u slobodno vrijeme gledam youtube filmiće, volim sve što vole mladi i serem po forumima.
Ima nas svakakvih, tako ti je to.
0 sati, nisam probao niti sam realno isfrustriran ovom igrom, samo u slobodno vrijeme gledam youtube filmiće, volim sve što vole mladi i serem po forumima.
zanimljiv odgovor na tako jednostavno a relevantno pitanje
nije na meni da se miješam, ali možda trebaš novi hobby?
Nije bolest sve sto boli...
5. osnovne zove, želi svoje fore i neshvaćanje sarkazma natrag

5. osnovne zove, želi svoje fore i neshvaćanje sarkazma natrag
I...ekipa...Jel se desava sta novoga u tom DayZ.u???Jel su ubacili one gacice crvene sa bjelim krugovima????AHAHAHAHHA...Hebo ja takvu igru...