Crusader Kings II

poruka: 32
|
čitano: 3.519
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Crusader Kings II

Pošto nisam našao temu (točnije našao sam, ali nije aktivna), sada ju otvaram. Dakle, ovdje će se raspravljati o navedenoj igrici, postavljati pitanja, davati savjeti id.

Što je Crusader Kings?

Crusader Kings II explores one of the defining periods in world history in an experience crafted by the masters of Grand Strategy. Medieval Europe is brought to life in this epic title rife with rich strategic and tactical depth.

Europe is in turmoil. The lands are fragmented into petty fiefs, the emperor struggles with the Pope, and the Holy Father declares that all those who go to liberate the Holy Land will be freed of their sins. Now is the time for greatness.

Increase your lands and fill your coffers, appoint vassals, battle traitors, introduce laws while interacting with hundreds of nobles, and create the most powerful dynasty of medieval Europe. A beleaguered king will always have friends to support him. But beware, as your rule and realm may find trouble when a loyal vassal becomes a bitter rival. Stand ready, increase your prestige, and listen to the world whisper your name in awe.

Dakle, u ovoj igrici vi preuzimate ulogu kralja/vojvode/grofa, te ga upravljate i donosite odluke za vašu provinciju/kraljevstvo. Krećete od 1055, dakako ukoliko kupite DLC The old gods, možete krenuti od 857 ako se nevaram.

Ima više načina za igranje, daklem ožete biti kralj/vojvoda/grof, te ukoliko ste zadnja 2 od navedenog, vi ste direktni vazal svoga kralja (u slučaju grofa, tkaođer ste direktni vazal svoga vojvode). Nakon toga, morate se pobrinuti da imate nasljednika, ženu, da dobro vodite svoje kraljevstvo. Normalno, igrica je puno "dublja" od toga, te ima puno više koncepata od ovoga. Imate svoje ambicije, svoje "traitove" po kojima vas ljudi vole/mrze, te možete se uspeti do vlasti putem asasinacija i slično, a možete se uspeti krvnim putem.

Igrica ima 5 ekspanzija, te svaka donosi neki zanimljiv dodatak igrici (tipa kustomizacija vladara, zastava neke države itd.)

Ovo što sam ja dosad objasnio je vrlo vrlo sažeto, jer igrica ima vrlo puno komponenti, a u prilogu ću staviti tutorial videe od jednog odličnog youtubera, te također njegov Let's play na Hrvatsku (da, imate Hrvatsku!).

Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
4 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Crusader Kings II

probao demo,nije mi se svidjela kao eu4 al solidna je igra,treba dosta vremena da se pohvataju sve cake u vezi gameplaya.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Crusader Kings II
Nitro233 kaže...

probao demo,nije mi se svidjela kao eu4 al solidna je igra,treba dosta vremena da se pohvataju sve cake u vezi gameplaya.

Slažem se sa tim, i meni je trebalo vremena da pohvatam sve, ali kada se nauči, nemožeš se odlijepiti od nje. Također aktivno igram i EU IV, obadvije su po meni zakon! {#}

14 godina
odjavljen
Crusader Kings II

koliko vec igras crusader kings? meni jedan kolega sa civfanatics chata je vec pila pola godine,igra sa svedskom pa je ujedinio sve skandinavske zemlje i stvorio jedno veliko kraljevstvo,inace bilo bi dobro startati u ck2 pa nastaviti igru u eu4...probaj pa javi

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Ja sam to davno igrao, a sve gledam da pocnem opet. Ali neznam NIKAKO kako da sprijecim POBUNU mojih vezira nakon XX vremena. Tako da mi je jedini nacin da 1 po 1 oduzimam titulu i ubijem ga ako se suprostavi tako da ja budem apsolutni vladar zemlje.

12 godina
neaktivan
Crusader Kings II

igrao prije EUIV, i to dosta, sa hrvatskom i neznam skim još, ugl. ovdje je ratovanje da tako kažem, lakše nego u EU IV, al zato teže kontrolirat velika kraljevstva, ugl. ekspanzija je zanimljiva, pogotovo kroz brakove, tako sam postao bazilus jednom igrajući sa hrvatskom, ali ima mi tu previše frke oko vazala, pa u početku ih je lako kontrolirat, djeliš zemlju content vazalima itd., al kasnije kad krenu rikavat, postane zamorno, neznaš više ko kog hebe, al jako dobra i zanimljiva igra u svakom slučaju

0 0 hvala 0
15 godina
Nitro233 kaže...

koliko vec igras crusader kings? meni jedan kolega sa civfanatics chata je vec pila pola godine,igra sa svedskom pa je ujedinio sve skandinavske zemlje i stvorio jedno veliko kraljevstvo,inace bilo bi dobro startati u ck2 pa nastaviti igru u eu4...probaj pa javi

Ma igram ga možda tjedan dana, krenuo sam sa Old Gods u 857 sa knezom Domagojem, uspio osvojit Slavoniju i dvije provincije Balatona, i sada mi prijete Mađar sa istoka. Vjerojatno se selim na Veronu.

GTXGamer kaže...

Ja sam to davno igrao, a sve gledam da pocnem opet. Ali neznam NIKAKO kako da sprijecim POBUNU mojih vezira nakon XX vremena. Tako da mi je jedini nacin da 1 po 1 oduzimam titulu i ubijem ga ako se suprostavi tako da ja budem apsolutni vladar zemlje.

Moraš ih stalno održavati sretnima, slati darove, eventualno podijeliti novoosvojene teritorije etc. onda ti budu bili sretni (iako ima stvarno pain in the arse ljudi, tipa moj prvi maršal, frajeru sam dao oko 3 teritorija, pun k giftova, i svejedno se pobunio jer je kao njegov sin morao biti pravi vladar {#} ).

12 godina
protjeran

luxxxfromhell, možda je to to, ali recimo što ako počinješ sa francuskom pa imaš 20 vezira ili na kraju veliku državu sa 50 vezira? U godini dana moras svakome slati darove davati teritorij itd i to svakome posebno po nekoliko puta zato samo micem vezira da ih nemam uopce, neznam jeli to lose jer sam vidio da samo 1 losa stvar ima a ta je da te vecina ljudi nevole. ALi sam zabopravio sto ako ti umres i igras svoga sina ili kcer jeli i njih onda nevole ti isti ljudi?

17 godina
neaktivan
Crusader Kings II

Da bi sprejcio bilo kakav pokusaj pobune moras drzati vazale sretnim i slabim.

Velika greska koju igraci prave je da prisvajaju titule. Npr, ako mozes da oformis baroniju, nemoj to uciniti. Cak i ako ti je to prilika da uzmes teritoriju ratom.

Ako imas vise od 3 baronije, vazali se bune.

Ako u svojoj baroniji pod vlasti imas jos nekog vazala, kod njega dobijas minus jer je on zeli.

Moje pravilo koje me sluzi je da oformis samo jednu baroniju sastavljenu od samo tvojih teritorija koje se nalaze jedne do drugih. Na taj nacin mozes da igras u nedogled i vazali se nikada nece buniti.

Jos jedna bitna stvar koju sam ja zaborvaljao je da je jako bitno da su ti vazali i zena iste religije. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 22:48 (Arxi).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

A sto sve bude ih uopce nemam? Koji su sve minusi osim sto me vecina mrzi?

17 godina
neaktivan
GTXGamer kaže...

A sto sve bude ih uopce nemam? Koji su sve minusi osim sto me vecina mrzi?

Ne razumijem. Ako nemas vise od 3 baronije niko te nece mrziti zbog toga. Minus je da je razvoj tehnologije usporeniji ali opet meni je to totalno nebitno ako imam 100% stabilnu zemlju.

12 godina
protjeran

Ma ne, mislim da uopce nemam vezira. Jer "brinut" se o svakome veziru posebno, osobito kad ti se drzava prostire španjolska+frnacuska je jako teško održavati.

17 godina
neaktivan
GTXGamer kaže...

Ma ne, mislim da uopce nemam vezira. Jer "brinut" se o svakome veziru posebno, osobito kad ti se drzava prostire španjolska+frnacuska je jako teško održavati.

Da uopste nemas vazala? To je nemoguce.

12 godina
protjeran

Kako nije? Pa mislim na one koji imaju teritorije u mome kraljevtsvu, oduzmem 1 po 1 titule i zemlje i više ih nema.

15 godina
GTXGamer kaže...

Kako nije? Pa mislim na one koji imaju teritorije u mome kraljevtsvu, oduzmem 1 po 1 titule i zemlje i više ih nema.

Ali koliko znam nemožeš držati više od 3-4 provincije, moraš  dati nekome iz courta.

12 godina
protjeran

aaa, sad sam se sjetio koristio sam onaj cheat da mogu iamti koliko god hocu provincija.

12 godina
neaktivan
GTXGamer kaže...

aaa, sad sam se sjetio koristio sam onaj cheat da mogu iamti koliko god hocu provincija.

onda je europa universalis IV igra za tebe, CK2 se zapravo i bazira na odnosu između likova, tj. onako kako je to i bilo u to doba, spletke, izdaje, nasljedstva itd. itd.

12 godina
protjeran

ne,ne i ne.

Ima spletka,izdaja, nasljedstava itd, ali po meni JAKO MALO. Znaci hocu se urotiti s nekim protiv X osobe i normalno sto vise ljudi privucem ima vise sanse da tu X osobu ubijem, ali čak i kad imas hrpu ljudi s kom ces se urotiti trebas cekati dugo vremena dok ti se ne pokaze prozor s kojom ces "opcijom" ubiti X osobu i onda ona umre nakon par mjeseci sto je predugo.

Nasljedstva tu je opet malo zafrkano jer kako god igrao uvijek ce se naci netko tko ce se urotiti protiv tebe i napraviti pobunu da je on pravi nasljednik.

Što se tiće komunikacije to mi je najgore, jest lijepo smišljeno sve krasno, ali ima jako malo komunikacije izmedu likova. Recimo tebe i Marshala, umjesto da imate opciju da ga pitas koji bi zemlju mogli napasti i slicne stvari toga nema, sto se opcenito tice svih likova tu mozes samo uraditi GIFT ili pitat zenu da se uda za tebe ili sklopiti unaprijed brak s nekin. Znaci po meni igra je odlicna, ali nedostaje komunikacije.

Nisam igrao, ali kad je izisao ona ekspanzija nesto asteci napadaju sto ti ja znam, i citam po forumu da oni napadaju tamo obale spanjolske nakon random vremena i to je ekspanzija.Mozda sam krivo shvatio, ali ako je stvarno tako onda se ne isplati tu ekspanziju uopce kupovati jer ionako ti je tesko, a sad jos da te napadaju random ljudi preko mora kojih uopce nemozes unistiti. Bas cu sutra opet instalirati CK2 da se malo prisjetim, nadam se da sam negdje sacuvao sve sejvove, ako ne ubit cu se.

15 godina
Crusader Kings II

Evo ga, upravo krenuo game od 1055 sa Castilleom (namjerno sam krenup tad a ne 857.), i ovako se desilo:

Krenem ja igrati, oženim se, sredim svoju vladu da rade nešto (a ne ko naša vlada {#}), i pustim malo vrijeme. Gledam si okolo provnicije i mislim si koga prvo da napadnem. Uto dobim bolest. Mislim si, aj u p*zdu materinu pa ni sina još nisam dobio. Ništa, preživim bolest i žena odma trudna, ja sretan, dolazi prvo dijete, kad ono--SIN! Ja sretan cili, upravo samo što ne napadnem musliće kad ono dobijem neke važne notificatione kako imam malo puno holdinga. Ja gledam, koji k pa imam 4 provincije, kad ono.. Frajer iz Leona crka, i ja naslijedio sve...

Mislim si, ajde fino free provincije, i skužim da sam u ratu.. Pogledam, kad ono budala ratuje sa Galicijom. Podigo ja svoju vojsku i osvojio Galiciju. Nakon toga se malo gospodini pobunili, ali sam ih ušutko. I razdoblje mira nastalo, ja plodan ko Nilski mulj i došlo još par djece. Osvojio muslićku zemlju koju sam otprije mislio uzeti i zasad me svi vole, i velika sam država:

EDIT: Ovih par govnara šta ratuju, umislio si ovaj da je independent pa krenia osvajati. Neka on osvaja, ako se pobuni dobit će k***** po čelu {#}.

EDIT2: Šta mislite, koji bi mi bio dobar slijedeći potez?

:) :)
Whomsoever takes this sword shall wield the power eternal.. But, as the sword remains fresh, so must power SCAR the spirit. -Frostmourne | R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 19:25 (luxxxfromhell).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

hahahaha

Mislim da nebi trebao napasti te muslimani osim ako imas toliku vojsku da okupiras sve neprijateljske teritorije jer kad asm ja igrao s njima oni se ujedine tako da umjeso 1v1 bude 1v2 ili 1v3

15 godina
GTXGamer kaže...

hahahaha

Mislim da nebi trebao napasti te muslimani osim ako imas toliku vojsku da okupiras sve neprijateljske teritorije jer kad asm ja igrao s njima oni se ujedine tako da umjeso 1v1 bude 1v2 ili 1v3

To rade da.. Ali zato moraš pikirati i potrefiti vrijeme. Recimo, Aragon i Navarra jako vole ratovati protiv njih, tkao da dok je recimo najjača zemlja u ratu, domah declaram rat protiv države koju ja hoću i tako bude efikasno..

Whomsoever takes this sword shall wield the power eternal.. But, as the sword remains fresh, so must power SCAR the spirit. -Frostmourne | R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
Crusader Kings II

Covjek za 25 godina osvojio svijet http://i160.photobucket.com/albums/t187/bladeKnife/ck2_6.png {#}

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Koje su mu to prve 2 i zadnje 2 ikone na vrhu u sredini? To je neki mod?

17 godina
neaktivan
GTXGamer kaže...

Koje su mu to prve 2 i zadnje 2 ikone na vrhu u sredini? To je neki mod?

Nije mod, prve dve su ti da imas problema sa nasljedstvom i da mozes kreirati titulu a zadnje dve su ti nezadovoljni vazali zbog vojske i opasne fakcije.

12 godina
protjeran

Ja nikada te ikone nisam vidio :)

12 godina
neaktivan
Crusader Kings II

možda jer nemaš te ekspanzije, zato nisi vidio te ikone, neznam, ali vidim da je izašlo i ovo sons of abraham, dosta patcheva, mogo bi opet to zaigrat da vidim kako je

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Pa imam:

african portraits

african unit pack

byzantine unit pack

dynasty coat pack 1

------------  pack 2

legacy of rome

mongol face

ruler designer

songs of albion

songs of byzantium

songs of faith

songs od caliph

songs of holy land

the sword of islam

Dajte jos neke, ali dobre.

12 godina
neaktivan
Crusader Kings II

fale ti neke poprilično velike, neznam sve napamet, al Old Gods recimo, a ovaj Sons of Abraham je posljednja ekspanzija/dlc

eo malo sam i pogledo po netu, neću se osvrtat na ove kozmetičke dlcove i pjesme

od ovih vezanih za gameplay ti imaš legacy of rome i sword of islam

a fale ti: the republic, the old gods, sons of abraham i sunset invasion

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 19:26 (heisenberg031).

0 0 hvala 0
15 godina
heisenberg031 kaže...

fale ti neke poprilično velike, neznam sve napamet, al Old Gods recimo, a ovaj Sons of Abraham je posljednja ekspanzija/dlc

Slažem se, 2 najbolje mu fale :P..

12 godina
neaktivan
Arxi kaže...

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?734972-How-to-conquer-the-world-in-25-years.

If you're the type that avoids in-game exploits and cheesy tactics, this is definitely not for you. {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice