Pošto nisam našao temu (točnije našao sam, ali nije aktivna), sada ju otvaram. Dakle, ovdje će se raspravljati o navedenoj igrici, postavljati pitanja, davati savjeti id.
Što je Crusader Kings?
Crusader Kings II explores one of the defining periods in world history in an experience crafted by the masters of Grand Strategy. Medieval Europe is brought to life in this epic title rife with rich strategic and tactical depth.
Europe is in turmoil. The lands are fragmented into petty fiefs, the emperor struggles with the Pope, and the Holy Father declares that all those who go to liberate the Holy Land will be freed of their sins. Now is the time for greatness.
Increase your lands and fill your coffers, appoint vassals, battle traitors, introduce laws while interacting with hundreds of nobles, and create the most powerful dynasty of medieval Europe. A beleaguered king will always have friends to support him. But beware, as your rule and realm may find trouble when a loyal vassal becomes a bitter rival. Stand ready, increase your prestige, and listen to the world whisper your name in awe.
Dakle, u ovoj igrici vi preuzimate ulogu kralja/vojvode/grofa, te ga upravljate i donosite odluke za vašu provinciju/kraljevstvo. Krećete od 1055, dakako ukoliko kupite DLC The old gods, možete krenuti od 857 ako se nevaram.
Ima više načina za igranje, daklem ožete biti kralj/vojvoda/grof, te ukoliko ste zadnja 2 od navedenog, vi ste direktni vazal svoga kralja (u slučaju grofa, tkaođer ste direktni vazal svoga vojvode). Nakon toga, morate se pobrinuti da imate nasljednika, ženu, da dobro vodite svoje kraljevstvo. Normalno, igrica je puno "dublja" od toga, te ima puno više koncepata od ovoga. Imate svoje ambicije, svoje "traitove" po kojima vas ljudi vole/mrze, te možete se uspeti do vlasti putem asasinacija i slično, a možete se uspeti krvnim putem.
Igrica ima 5 ekspanzija, te svaka donosi neki zanimljiv dodatak igrici (tipa kustomizacija vladara, zastava neke države itd.)
Ovo što sam ja dosad objasnio je vrlo vrlo sažeto, jer igrica ima vrlo puno komponenti, a u prilogu ću staviti tutorial videe od jednog odličnog youtubera, te također njegov Let's play na Hrvatsku (da, imate Hrvatsku!).

).
), i pustim malo vrijeme. Gledam si okolo provnicije i mislim si koga prvo da napadnem. Uto dobim bolest. Mislim si, aj u p*zdu materinu pa ni sina još nisam dobio. Ništa, preživim bolest i žena odma trudna, ja sretan, dolazi prvo dijete, kad ono--SIN! Ja sretan cili, upravo samo što ne napadnem musliće kad ono dobijem neke važne notificatione kako imam malo puno holdinga. Ja gledam, koji k pa imam 4 provincije, kad ono.. Frajer iz Leona crka, i ja naslijedio sve...
.