Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 963.612
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
bobo16 kaže...

Ovo je full stabilno i dobio sam oko 4-9 fps u BF3 (inače mi ide 33fps na MAX sett.)

Ofc.
13 godina
protjeran
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Na 1024 x 768 zar ne ? 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

temperatura 45-62

Fent je stavljen na 48%

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

silujes grafu da dobijes par FPS ???  smanji postavke i igraj ko covjek... pucacine se igraju na vecim FPSovima, a ne na ljepsoj grafici! (ako nisi u mogucnosti imati oboje)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

evo stavio sam sjene na high i odma mi ide 40 fps

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

smanji sve detalje dok ne dodes do 60FPS minimum pa onda igraj, pucacine nisu igrive ispod 60... to valjda vidis -.-'

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pozz, imam problem s overclockom AMD X4 630... stigao coolermaster hyper 212 evo i sve sam namontiral i temp su pale drasticno, a i buka, uglavnom sve super osim overclocka, isto mogu tolko kolko i sa stock coolerom, al sam uvjeren da mogu sigurno vise ( vise od 3.25ghz ) samo ga negdje nesto zeza. ovako, uspio sam clocknut na 3.5 Ghz i sve ok surfao malo sve ok, međutim kad sam pokrenuo BF3 vec na load screenu BSOD... ugl. kod fail overclocka događaju se BSODOVI i to sljedeći: BSOD IRQL not less or equal ILI Page Fault in Non Paged Area. I kolko sam googlao problem je 99% u ramima, i jednostavno nezz kako da stavim tajminge jer se uopce ne kuzim u to, a kad idem neki tutorial da pogledam ima minimum 10 punih stranica toga a iskreno neda mi se to čitat i proučavat jer znam da ima znalaca koji već znaju sve o tome i voljni su pomoći, ovo su sve postavke proca i rama na 3.5 Ghz koje sam napravio prije nego sam pokrenuo BF3.

SLIKA 1 ; SLIKA 2

Uz napomenu da je u biosu CPU Voltaza na 1,425V ali MBO overvolta ko nenormalna te je na cpu-z zato malo više, a voltaža NB-a jest na 1,25V

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ramima nediraj uopće latencije. Traži clock koji će ti dati brzine RAM-a najbliže tvorničkim postavkama. Mislim na reference clock koji dižeš sa 200 da clockaš CPU. Kad podešavaš množitelj memorije, onda ciljaj na reference clock koji će ti dat takt RAM-a što bliže stocku, i onda nediraj ništa drugo oko RAM-a sa tvorničkih postavki. Na 3,5Ghz ti treba napon procesora oko 1.5V pa pokušavaj. S tim coolerom možeš dizat napon do maximalno preporučenih 1.55V bez problema.

16 godina

Hvala na odgovoru, nije problem u voltazi, probao sam sa 1.5V i ista stvar. jednostavno ga nesto drugo baš "KOČI" i da, napominjem da je cool&quiet iskljucen. probao sam i sa mnoziteljem 13.5 pa vecim fsbom al isto nejde. mozda voltaza NB-a problem ? ili voltaza rama ? 

14 godina

Napon NB-a je beskorisno dirat ovdje. Ajde pogledaj na koliko Mhz ti je RAm pa mi napiši i matičnu ploču  možeš dodat u moj PC.

16 godina

RAM je na 500 mhz, mozes vidjet u mojem postu iznad kod slike 2, i da skroz zaboravio na matičnu, AsRock M3A770DE.

14 godina

A koji je množitelj RAM-a postavljen u BIOS-u ??? Ta brzina od 500Mhz ti se množi sa množiteljem koji je po defaultu 3,33. Dakle, ako ti imaš DDR3 RAM na 1333 Mhz, to je 667 Mhz ( jel se množi sa dva i dobije stvarna brzina ) a tih 667 djeliš  sa 200Mhz ( to je referentni clock ) i dobiješ množitelj od 3,33.  Odi pogledaj u BIOS-u kod RAM-a koji ti je množitelj i onda tako gledaj. Množiš referentni clock sa množiteljem memorije i to što dobiješ množiš sa dva. To ti je onda brzina RAM-a, i nju podešavaj da bude što bliže 1333Mhz. Ta matična je užasna što se tiče overvolta. Imao sam je i ja. Inače, ti si negdje na rubu već takozvanog FSB zida. To ti je referentni clock koji ti je već na 250Mhz. Nemože se on dizat u nedogled. Oko 250Mhz je već plafon za tu matičnu i Propus procesore okji općenito nemaju visok FSB zid.

16 godina

Nema nigdje toga mnozitelja ima sve puno opcija al sve samo otpor i ohmovi pa trp trc tras i takve šeme

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma ima ga samo neznaš točno gdje je. Probaj malo progooglat da vidiš po slikama.

14 godina
neaktivan
d666sermek kaže...

smanji sve detalje dok ne dodes do 60FPS minimum pa onda igraj, pucacine nisu igrive ispod 60... to valjda vidis -.-'

Ja normalno igram COD2 MP na 40ak FPS-a.

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins
13 godina
neaktivan
Reedy kaže...

Nema nigdje toga mnozitelja ima sve puno opcija al sve samo otpor i ohmovi pa trp trc tras i takve šeme

Ako imaš Asrock M3A770DE onda ti je množitelj memorije ovdje: Uđeš u BIOS, zatim kartica Advanced, pa drugo po redu memory configuration i kad to otvoriš prvo ti je na listi memory clock, to ti je množitelj memorije i vjerojatno je stavljen na auto. Samo ga smanjuj malo po malo dok ne dobiješ stabilnost jer kad digneš FSB frekvencija memorije će ti odprilike opet biti na stock vrijednostima, a i brzina same memorije ne igra neku veliku ulogu u igrama.

Sretno!

16 godina

Hvala na odgovoru, evo slike iz BIOS-a, ovdje Memory Clock, to je najmanja vrijednost koju mogu stavit kad je FSB na 240 ( 3360 Mhz ) i da, onda se isto pojavi bsod. Uglavnom evo sto sam skuziu danas ujutro, stavio sam sve bios vrijednosti na DEFAULT te je sve bilo auto, usao sam u cpu clock i stavio fsb tako da radi na 3.3 Mhz, I SVE DRUGO SAM SKROZ OSTAVIO ONAKO KAKO JE, i radi sve super, i sve je stabilno. i dobro ja povecam to na 3.6 Mhz, i ugasi se kad se loadaju windowsi tj. restarta, i pomislio treba voltazu povecat i stavim na 1.465 ali onda uopce, kad ga upalim odma kod boota se restarta -.-

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.3.2012 13:31 (Reedy).
14 godina

To što si označio na slici, kad klikneš dobit ćeš razne vrijednosti brzine memorije koje su već pomnožene sa množiteljem. Stock brzina ti je 1333Mhz, pa onda traži istu ili nižu vrijednost kad dižeš reference clock.

16 godina

ne kuzim. pa postavljeno je vec na nizoj (1280mhz) sve drugo je vise od 1333mhz, kao sto sam napisao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako sam te skužio, jutros si stavio FSB tako da takt bude 3,3Ghz a ne mhz ?? Koji ti je bio FSB ?

16 godina

FSB je bio 236 sa mnoziteljem 14. I SVE DRUGO NA AUTO ALI AMA BAŠ SVE, i radi stabilno i čisto okej. CnQ disabled. kad zelim na 3.5 ili 3.6 nejde restarta se zbog premalo voltaze, a kad dignem voltazu onda se ODMAH restarta -.- jos gora stvar 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A koji FSB staviš kad želiš 3,5 ??

16 godina

250.

14 godina

Na kojem ti onda taktu bude memorija,  i koji si napon stavio za CPU ?

16 godina

onda je memorija na 510mhz ( *2 ) manje ne mogu stavit. što se toga tiče isto je, ako stavim i 1.45 i 1.5 i 1.55 isto je. kad se windowsi pocnu loadat restarta se pc. zanimljivo je to kad je napon na AUTO uđe u windowse i sve je ok samo je nestabilan poprilicno... 

14 godina

Onda si dosegnuo limit jedne od komponenti. Ostavi na 3,3 Ghz i uživaj. Prekomplicirano je sad ti ovako objašnjavat preko poruka kad se nebaviš OC da utvrdimo gdje je zapelo.

13 godina
neaktivan
Reedy kaže...

onda je memorija na 510mhz ( *2 ) manje ne mogu stavit. što se toga tiče isto je, ako stavim i 1.45 i 1.5 i 1.55 isto je. kad se windowsi pocnu loadat restarta se pc. zanimljivo je to kad je napon na AUTO uđe u windowse i sve je ok samo je nestabilan poprilicno... 

Probaj diskove prebacit iz AHCI u IDE, čuo sam da i to može biti razlog jer dizanjem FSB-a dižeš vrijednosti sata kontrolera. Ako ti bude na IDE gubiš samo mogućnost HOTSWAPA, dakle nemožeš mijenjat diskove dok je računalo uključeno. Pa ako ti to netreba pokušaj sa IDE modom, ništa te ne košta =)

16 godina
m.skripelj kaže...
Reedy kaže...

Probaj diskove prebacit iz AHCI u IDE, čuo sam da i to može biti razlog jer dizanjem FSB-a dižeš vrijednosti sata kontrolera. Ako ti bude na IDE gubiš samo mogućnost HOTSWAPA, dakle nemožeš mijenjat diskove dok je računalo uključeno. Pa ako ti to netreba pokušaj sa IDE modom, ništa te ne košta =)

Već je u IDE modu.

15 godina
neaktivan

Ovako, posto sam pocetnik u OC-u, a nadam se da nisam fulio temu, zanima me dali sam pogrijesio i ako jesam u cemu? Malo sam probao clockat, i u biti postigao sam clock od 8% (nije nest znam{#}) prosao je AMD Overdriveov stabiliti test od jednog sata a temp nije isla preko 44.

Sad zanima me dali treba spustati HT multiplier da mi HT Link speed ne prelazi 2000 MHz (deafult), sad mi je na 2400 MHz, ili samo jos malo dignut CPU multiplier, jer probao bi ga jos malo dignut bez diranja napona. I ako moze preporuka jos nekog testa stabilnosti? Ako sam u necemu pogrijesio ili propustio uradit da mi ukazete{#} Slike nadam se da cete rastumacit, konfa je pod moj pc, hvalaaaaa

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Digni CPU množitelj, ali smanji HT Link na oko 2000. Nemaš nikakve koristi od dizanja HT Linka osim nestabilnosti. NB ide do oko 2400 na stock naponu, tako da ako ćeš dić CPU množitelj, spusti i NB množitelj da bude što bliže 200Mhz. Za temperaturu gledaj da ti core temp ostane ispod 60°C, a pošto je za tvoj CPU do 72°C normalno, to je onda OK.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice