- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
5.1GHZ, s tim da sam imao problema sa tom frekvom jer nije stalno radio na njoj, za takvo sto treba jos bolja ploca.Na boljoj ploci bi to bilo 5:30 :) Svakako imas super score, odvrti na 4.5GHZ da vidimo koliko ces me prestici.
I plus overclock grafe na 900/1350. :)
Digni malo core clock, više ćeš dobiti nego dizanjem taktova memorije !
Digao bi, ali AMD Catalyst ne dozvoljava.. Sa drugim programima ne mogu jer me zezaju 2D taktovi.. :S
Jel ima tko kakav normaln link od core temp 1.0 RC3 ? Ja nalazim samo nekakve tupave sa nekim inficiranim programom ??
Jel ima tko kakav normaln link od core temp 1.0 RC3 ? Ja nalazim samo nekakve tupave sa nekim inficiranim programom ??
Znam da nije baš pogođena tema, al ne da mi se otvarat novu.
Može neko objasnit kakve ima veze memorija sa procesorom i kakve to veze ima sa clockanjem? I može latencije isto objasnit neko?
Znam da nije baš pogođena tema, al ne da mi se otvarat novu.
Može neko objasnit kakve ima veze memorija sa procesorom i kakve to veze ima sa clockanjem? I može latencije isto objasnit neko?
Ukratko, latencija je vrijeme u kojem memorija obavlja pojedino pisanje/čitanje podataka (memorija koristi tablični sustav stupaca i kolona za pohranu podataka, koje sprema u pojedine "kućice" u tom sustavu) i u kojem nije dostupna za druge operacije. Kako bi se osiguralo da ne dolazi do pogrešaka u manipulaciji podacima, memorija se "zaključa" dok obavlja neko zapisivanje ili čitanje podataka i u tom vremenu ne prima nove zahtjeve za čitanjem/pisanjem podataka.
To se vrijeme predstavlja latenciju, a mjeri u milisekundama i ako koristiš računalo u neke uobičajene svrhe, razlike u latencijama pojedinih memorija nećeš uopće osjetiti.
Veza izmedu procesora i memorije je notrhbridge na maticnoj...
TU imas za citat o memoriji i latecijama...
Zanemarit
Spustanjem latencija se ne spusta frekvencija vec spustanje mnozitelja se spusta frekvencija memorije....a i to se ne dogada sa procesorima koji imaju otkljucan mnozitelj....
U pravu si, pišem gluposti prije nego provjerim
Spuštanjem latencija se dobija na brzini memorije, ali jako zanemarivo s obzirom da s time gubite mogućnost clockanja memorije na veće frekvencije. Moj savjet - ostavite memoriju na stocku, dobiti nećete ništa.
Odvrtio 20 runova LinX-a kao sto ste rekli, sva memorija u upotrebi i proslo je test uredno. Odvrtio sam i 75 runova IntelBurnTest-a i sve stabilno. Temperatura CPU-a max 61C u oba programcica, temperatura maticne max 30C, sto je odlicno s obzirom na ove vruce dane :/ . No opet, u igrama kao sto je GTA IV, srusi se. :( U svim ostalim igrama je stabilan, koliko god vremena da ih igram (BF3, Crysis 2, COD4 MP, Batman AC, Metro 2033, FIFA i ostalo.) , nema rusenja. :(( Ne znam koji mu je vise... Sta predlazete?
NB na 1.375V. Koji je napon procesora?
Kako da testiram CPU/NB stabilnost?
Kao što si sam vidia ruši ti se u igrama, dodaj malo napona i igraj igre oko sat vremena, ako se ne ruši - Dobar si.
Prime95 small fft test za NB.
Ma problem je bio u igri.. Nasao sam na netu da treba staviti Compatibility mode na Windows 2000 i sada radi bez problema.
Ja mislim da je za NB Large FFT, ali opet ja nikada nisam imao AMD.
Ja mislim da je za NB Large FFT, ali opet ja nikada nisam imao AMD.
Blend kolko se sjecam sve testira...a negdje sam cito na netu da je small fft za NB. ili pak obrnuto kak ti kazes...ne sjecam se sad tocno....
Koliko ja znam ide ovako.
Small FFT - CPU i Cache
Large FFT - NB i ploca vecinom
Blend - Sve i stresan je za IMC posebno
je u pravu si.
Evo mog athlona je*eno undervoltanog...
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2441936
U biosu po default je 1.375 sa tim da ploca overvolta za 0.5 dakle stock napon je 1.4+v pod opterecenjem....skino sam mu napona i jos uvjek nevjerujem kako je stabilan sa tako niskim naponom prosao linx sa svom memorijom 10runova, i battlefield 3 sam malo igro i sve uredu, probat cu jos da vidim oce li bit stabilan sa jos nizim naponom
Edit :
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2442178
http://i47.tinypic.com/29pur80.png
Temperature su milina
Nazalost kad sam stavio 1.2 u biosu pao je ko kruska...al ovo prolazi :))
nisam bas iskusan u ovome uglavnom , pc - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2449257 , u catalystu odem auto tune , cpu , default je na 2.7, digne ga na 2.8 , predje na 2.9 komp se resetira , na 2.8 radi ,dali je to do rama il ploce ? dali se moze sta napraviti ? hvala
nisam bas iskusan u ovome uglavnom , pc - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2449257 , u catalystu odem auto tune , cpu , default je na 2.7, digne ga na 2.8 , predje na 2.9 komp se resetira , na 2.8 radi ,dali je to do rama il ploce ? dali se moze sta napraviti ? hvala
Odes u BIOS i povecas malo napon,ali nemoj clockati preko programa nego preko BIOSA
Pozz svima,
Mene zanima da li bih mogao ovaj procesor ocat sa stock coolerom i do koliko da bi imao neku normalnu temperaturu. Posto je graficka isto otkljucana da li bih i nju mogao malo ocat :) ?
Zalman z11+
XFX PRO550w Core ed.
Asus M5A97 PRO
AMD Phenom x4 965 Black ed.
Corsair Vengeance 1x4gb 1600mhz
Asus Radeon HD 6870
Ili ipak da kupim novi cooler.
Edit: jos 1 pitanje, oce ova maticna sve to podrzat ??
Pozz svima,
Mene zanima da li bih mogao ovaj procesor ocat sa stock coolerom i do koliko da bi imao neku normalnu temperaturu. Posto je graficka isto otkljucana da li bih i nju mogao malo ocat :) ?
Zalman z11+
XFX PRO550w Core ed.
Asus M5A97 PRO
AMD Phenom x4 965 Black ed.
Corsair Vengeance 1x4gb 1600mhz
Asus Radeon HD 6870
Ili ipak da kupim novi cooler.
Edit: jos 1 pitanje, oce ova maticna sve to podrzat ??
Nije bas dobro clockati taj cpu sa stock coolerom. Kupi bolji cooler pa onda overclockaj. Maticna je ok, nemas brige. Grafu isto mozes overclockati na nekih 1000Mhz za jezgru i 1200MHz za memoriju.
Pozz!
Evo jos malo 24/7 postavki, morati cu uskoro ubosti bolju plocu.
pa na kojoj je to ploci? unlockan i dignut na 3.7ghz sa tim naponom je savrseno za 24/7