Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 972.834
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
$inke kaže...

Ma ne hebe me zagrijavanje ovaj mine 2-ka čist dobro radi svoj posao nego me zanima eventualno degradiranje procesora i koji bi bio napon ok za 24/7,a kaj se tiče cpu nb freq. ne mislim je spuštat ili stavljat na default pošto na oko komp brže i bolje radi.Pa koji bi onda napon otprilike bio max za cpu nb.

Mine 2 hladi procesor, a ne North Bridge, a njegovom zagrijavanju Vegeta govori. Ne daj mu preko 1.25V, a čak i manje sada ljeti. Ili pak uperi neki 80mm ventilator da puše ravno na njega.

Procesor možeš 1.5V, samo drži ga na 1.45V jer dobitak u frekvenciji između ta dva napona je nikakav.

Ne pravim se lud, pravim se da nisam !
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
$inke kaže...

Ma ne hebe me zagrijavanje ovaj mine 2-ka čist dobro radi svoj posao nego me zanima eventualno degradiranje procesora i koji bi bio napon ok za 24/7,a kaj se tiče cpu nb freq. ne mislim je spuštat ili stavljat na default pošto na oko komp brže i bolje radi.Pa koji bi onda napon otprilike bio max za cpu nb.

Mine 2 hladi procesor, a ne North Bridge, a njegovom zagrijavanju Vegeta govori. Ne daj mu preko 1.25V, a čak i manje sada ljeti. Ili pak uperi neki 80mm ventilator da puše ravno na njega.

Procesor možeš 1.5V, samo drži ga na 1.45V jer dobitak u frekvenciji između ta dva napona je nikakav.

Ja drzim CPU NB na 2400MHz s naponom od 1.2V. Kada je cpu na stock ili 3.5GHz, CPU/NB moze raditi na 2400MHz i 1.1V, no kada je na 4GHz (na toliko ga drzim) CPU NB trazi 1.2V za 2400MHz, sto nije puno :)

13 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Puše i po nortbridgeu ali ne govorim o nb od MBO nego cpu nb, a cpu nb napon ako dižeš tiče se procesora samog a ne nb matične jer je proc BE verzija i netrebam dizat fsb da klokam proc a u tom slučaju bi možda trebao(kod stvarno visokog,extremnog clocka) dizati napon na sb-u i nb-u matične.Što se tiče performansi da,dizanjem cpu nb rekvencije primjeti se da se recimo aplikacije brže otvaraju a i u igrama se primjeti sitni porast fps-a tako da tu opciju ostavljam kako je.Na ploči nisam primjetio nikakav porast temperature dizanjem cpu nb napona.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
$inke kaže...

Puše i po nortbridgeu ali ne govorim o nb od MBO nego cpu nb, a cpu nb napon ako dižeš tiče se procesora samog a ne nb matične jer je proc BE verzija i netrebam dizat fsb da klokam proc a u tom slučaju bi možda trebao(kod stvarno visokog,extremnog clocka) dizati napon na sb-u i nb-u matične.Što se tiče performansi da,dizanjem cpu nb rekvencije primjeti se da se recimo aplikacije brže otvaraju a i u igrama se primjeti sitni porast fps-a tako da tu opciju ostavljam kako je.Na ploči nisam primjetio nikakav porast temperature dizanjem cpu nb napona.

Upravo tako, nece rasti temperatura NB maticne, nego ce rasti temperatura CPU-a, jer se overclocka memorijski kontroler koji je u procesoru.

14 godina
odjavljen

Dečki isto tako opterećujete ploču, tako da će njene temperature rasti. Nemojte se igrati sada ljeti s time.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Nema smisla to raditi ljeti, ja sam svoga undervoltao i nisam opazio nikakvu razliku u radu izmedu 3.8GHZ i 3.2GHZ.

clock2much

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Nema smisla to raditi ljeti, ja sam svoga undervoltao i nisam opazio nikakvu razliku u radu izmedu 3.8GHZ i 3.2GHZ.

Pa normalno kad ti je "rad" gaming.

--------------------------
13 godina
protjeran

Pa i da mi je rad bilo sta drugo osim encodanja nebi opazio, Winsi ne idu nista fluidnije kad je clocknut za tih 600MHZ, tako ni aplikacije.

clock2much

2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ljudi, ja neznam zašto, ali ovaj i3 hebeno skalira OC-om. Svako povećanje frekvencije utječe na performanse. Bogami dobro. Na stocku u rangu Athlona II X3, a OC-om ide do razine Phenoma II X4. Neviđeno.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Ljudi, ja neznam zašto, ali ovaj i3 hebeno skalira OC-om. Svako povećanje frekvencije utječe na performanse. Bogami dobro. Na stocku u rangu Athlona II X3, a OC-om ide do razine Phenoma II X4. Neviđeno.

U cemu ti vidis? 

Ipak su to brutalni clockovi..

13 godina
protjeran

Taj i3 je uz unlockabilne AMD proceve bestbuy kada se radi o jeftinijem polovnom racunalu, ukoliko ste clocker.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

On na polovnon Gigabyte H55 ploči ide na 4 GHz bez po muke, a ta ploča se nađe za 200KN. Procesor se može naći za 350/400KN. Dakle za 600KN imate fantastičan kombo. Athlon II X3 + ploča ide za te novce. A ovaj i3 ga popapa uz OC oba :D

@Mate960

Sve se u Frybenchu vidi... On je najbolji bench za test sirove snage procesora. Na 4.42 GHz imam par sekundi bolji score od 955BE 3.2 GHz.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 12:56 (MARKOZD15).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Dečki isto tako opterećujete ploču, tako da će njene temperature rasti. Nemojte se igrati sada ljeti s time.

Velim da nemam probleme s temperaturama ama baš nikakve i ne igram se time nego mi več takve postavke rade pa skoro 2 godine al me zanimalo dal je taj 1,3V na cpu nb ok ili nije jer kao što rekoh temperature su mi ok al me zanimala max. količina napona na tom famoznom cpu nortbridgeu jer kaj se tiče undervoltanja i sl. c&q mi je uključen cijelo vrijeme tak da je sistem opterečen jedino kad se nekaj žešče radi na njemu a kaj je kolega gore reko da,s 3,8 na 3,2 se ne primjeti neka razlika u radu sistema ali klokanje nb frekvencije s 2000 na 2600 s dobro uparenim klokom procesora i s stanjenim latencijama na memoriji to se bogami pozna u radu računala.

14 godina
odjavljen
$inke kaže...

Velim da nemam probleme s temperaturama ama baš nikakve i ne igram se time nego mi več takve postavke rade pa skoro 2 godine al me zanimalo dal je taj 1,3V na cpu nb ok ili nije jer kao što rekoh temperature su mi ok al me zanimala max. količina napona na tom famoznom cpu nortbridgeu jer kaj se tiče undervoltanja i sl. c&q mi je uključen cijelo vrijeme tak da je sistem opterečen jedino kad se nekaj žešče radi na njemu a kaj je kolega gore reko da,s 3,8 na 3,2 se ne primjeti neka razlika u radu sistema ali klokanje nb frekvencije s 2000 na 2600 s dobro uparenim klokom procesora i s stanjenim latencijama na memoriji to se bogami pozna u radu računala.

Sve je stvar u tebi. Iskreno da je do mene, ja bih držao na tom naponu pod uvjetom da ploča ima garanciju.

13 godina
neaktivan

Imal sam prije asrokicu i otključan na b60 i isto cpu nb na 1,3 i nije bilo problema i s ovom sad pločom kaj ju imam godinu dana isto nikakvih problema pa bi valjda proc degradiral u tih 2 godine nekog boga s tim da je dost dugo radil na 1,5 v vcore i na 4,2Ghz(na ovoj sadašnjoj ploči) a na pločama se nije vidjela nikakva razlika u temperaturama i prilikom dizanja nb napona jedino se poznalo na temeraturi procesora s tim da sad mislim da je tdp oko 130-135 w kaj ova ploča odlično podnaša a ova bivša(poklonjena frendu) je bila 120w i dobro je probavljala clock.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 13:40 ($inke).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
$inke kaže...

Imal sam prije asrokicu i otključan na b60 i isto cpu nb na 1,3 i nije bilo problema i s ovom sad pločom kaj ju imam godinu dana isto nikakvih problema pa bi valjda proc degradiral u tih 2 godine nekog boga s tim da je dost dugo radil na 1,5 v vcore i na 4,2Ghz(na ovoj sadašnjoj ploči) a na pločama se nije vidjela nikakva razlika u temperaturama i prilikom dizanja nb napona jedino se poznalo na temeraturi procesora s tim da sad mislim da je tdp oko 130-135 w kaj ova ploča odlično podnaša a ova bivša(poklonjena frendu) je bila 120w i dobro je probavljala clock.

Kako kaze kolega Cele303 mozes ici do 1.350V, samo temperature drzi u granicama normale.

15 godina
neaktivan

Moze li mi neko moze pomoci i reci kako da postavim Napon u biosu na Offset, jer kada je na Manual ne mogu ukljuciti CoolnQuite, a kada je na Offset onda mogu.

Ovako je postavljeno na Manual. Kako da ja to nastimam na Offset a da napon pri loadu ostane isti. Jer kada postavim na Offset, pojavi se + i -, pa ne znam nastelati. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na zahtjev kolege MARKOZD15 odvrtio sam frybench sa svojim Athlonom X4 (unlocker) na 3GHz

Slika- http://i.imgur.com/T2uAA.png

EDIT- a memorija mi na "ganged" DC modu, cujem da je na unanged bolje, ponovo cu odvrtit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 21:10 (mate960).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Na 3.4GHZ ces imati vrijeme kao i on.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina

Gdje je na forumu ta tema a rezultatima frybencha ?

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Gdje je na forumu ta tema a rezultatima frybencha ?

Trazilica, ukucas Frybench i eto je.

clock2much
14 godina
odjavljen
Vegeta kaže...

Na 3.4GHZ ces imati vrijeme kao i on.

Imat će malo lošiji nažalost. Neka odvrti pa ćeš vidjeti.

14 godina

Našao sam, odvrtio sad to kad sam vidio tu o ovoj temi. Score je 5m 56s.

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Koji ti je takt procesora ?

Daj neki SS ?

I BTW... Rezultate postajte u temi !

14 godina
neaktivan

Eto rezultat na 3.4GHz (CNQ ON)

http://i.imgur.com/UHKGG.png

Rekao sam ja davno da i3 clockan podere Athlone..

clock2much

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stavio sam CPU/NB na 2600MHz i napon od 1.23V, sve full stabilno, a CPU na 4GHz. Performanse tek sada razvaljuju i itekako se osjete u radu samog compa, a i gamingu... Npr. u Batman Arkham City Benchmarku AVG Fps porastao s 76 na 83 frejma. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Wooow, sa tih dodatnih 7 fps tek možeš igrat kako treba. Svaka čast :)
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Wooow, sa tih dodatnih 7 fps tek možeš igrat kako treba. Svaka čast :)

I plus overclock grafe na 900/1350. :)

:)) :))
14 godina
odjavljen
Almin94 kaže...

I plus overclock grafe na 900/1350. :)

Digni malo core clock, više ćeš dobiti nego dizanjem taktova memorije !

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Super, moj score sa 2500K je 5:48.

clock2much
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice