4,1 stabilno neda mi se zajebavat s time..
Natjecanja u OC s AMD cpu
- poruka: 295
- |
- čitano: 68.749
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Stabilan ti je na 4.1ghz sa 1.376v?? Sa cime si testirao??? Ako je stvarno stabilan onda imas jeba*ki primjerak.
Stabilan ti je na 4.1ghz sa 1.376v?? Sa cime si testirao??? Ako je stvarno stabilan onda imas jeba*ki primjerak.
edit: srusio mi se, pa sam ga stavio na 4 ghz, evo rezultati.
http://valid.canardpc.com/2667007
prime95
Još uvijek jako nizak napon za 4ghz, probaj testirat sa linx-om sa svom memorijom par sati i baci bf3 ili far cry 3 1-2h i onda vidi dal ce se srusit....
ma imo sam tako i prije, stabilan je na takvom naponu,
Još uvijek jako nizak napon za 4ghz, probaj testirat sa linx-om sa svom memorijom par sati i baci bf3 ili far cry 3 1-2h i onda vidi dal ce se srusit....
Zbog cega mislis da je napon prenizak za 4GHz... zato sto tvoj ne ide na 4GHz pri 1.375V ili...
Pa svaki CPU je individualan, i bas zato su neki bolji, a neki losiji primjerci za overclock. Ne clockaju se svi isto... npr. neki ce potegnut na 4GHz pri 1.35V, dok nekima nece biti dovoljno ni 1.42V.
Daj čitaj šta pišem....napisao sam da je napon jako nizak (što je dobro), nisam napisao da je PREnizak....
I opće poznato je da ovisi OC od primjerka do primjerka....
Iz ovog tvog posta se moze (a i ne mora) iscitati da bas i nisi uvijeren, tj. da si jako sumnjicav. Stavimo na drugu stranu to sto CPU zaista i nije stabilan.
Zasto se top lista ne azurira? Vikend-pauza?
Strpljenja imaj, s obzirom da sam temu nedavno digao iz mrtvih ne očekuj da ce se update-at svakih 48h.
Sutra ću nemam ni ja više vremena svaki dan visiti na forumu imam obaveze škola cura život
Samo ima malo previše komentara pa mi je malo teže tražiti postove sa rezultatima
Danas probao, dalje neću ić Phenom 965 BE 4567.29 MHz
Danas probao, dalje neću ić Phenom 965 BE 4567.29 MHz
Dobar si, ja imam malo bolji primjerak od tebe ali i tvoj score je odlican.
Al mi zato đubre neće radit stabilno sa 1.43V na 4GHz-a. Kad ću imat više vremena probat ću ga ustabilit na 4GHz-a za svaki dan.
A10-5800K - zrak (Scythe Big Surikane) -4868.38 MHz
sa boljom plocom bi ga navuka na 5 bez problema...
evo usipa sam sa novom matičnom asus m5a99x evo, dignut svog phenoma x4 850 na 4420 mhz.....
dok je sa asrock 870 extreme r2.0 išao max 4125 mhz
i opet
Evo moj phenom 960t unlockan u x6 i OC-an na 3905MHz sve stabilno http://valid.canardpc.com/2721131
Voltaža je namještena na 1,425 V ali stalno skače i pada kako hoće, morat cu pogledat malo kako da to riješim...
LLC (load line calibration) rješava stvar. LLC stavi na "regular" umjesto "auto" i napon bi ti se trebao stabilizirat oko te brojke od 1.425v.
NIje nesto ali evo , dizo sam samo multiplier jer ne zeli preko 4,4 odma se rusi kad dizem OS ... ali nije lose s obzirom na 4+1 faznu regulaciju i stock coolerom i sve 4 jezgre na 4,3 ghz hh :) .. i da napon znam da mi je visok ali inace mi sad radi na 4 ghz 1,46 V i stabilan je dosad mi se nije ni jos jedna jezgra srusila
NIje nesto ali evo , dizo sam samo multiplier jer ne zeli preko 4,4 odma se rusi kad dizem OS ... ali nije lose s obzirom na 4+1 faznu regulaciju i stock coolerom i sve 4 jezgre na 4,3 ghz hh :) .. i da napon znam da mi je visok ali inace mi sad radi na 4 ghz 1,46 V i stabilan je dosad mi se nije ni jos jedna jezgra srusila
Ja nekako stječem dojam da ti namjerno želiš spaliti ploču ili procesor !!
http://valid.canardpc.com/2723598
Ja nekako stječem dojam da ti namjerno želiš spaliti ploču ili procesor !!
ionako mi treba nova ! :) ... pa necu ju spalit kad na maximum na 5-6 min radi na tom naponu i taktu , a ne na 24/7
EDIT: dal biste mogli napravit dvije,tri liste.. clokanje zrakom,ln2 i ostale extremne stvari, i clockanje vodenim hladnjem ili tako nesto, jer ovako nije zanimljivo
Nema potrebe, jer moj score je OC na zraku. Stabilan samo za validaciju, ali to mi je dovoljno.
i ja ga sad drzim na 4 ghz 1,45V. 1,55 V iz prvog pokusaja sam stavio da mu mozda ne fali sigurno bi mogao i manje ! :)
To je previše, ja se nebi kockao na tvom mjestu, druga maticna, kvalitetnije napajanje, i procesor ce bit sretniji.
To je previše, ja se nebi kockao na tvom mjestu, druga maticna, kvalitetnije napajanje, i procesor ce bit sretniji.
pa napajanje mi je kvalitetno best buy i ovdje na forumu kazu ?!?!?!