Razmišljam duže vrimena da bi mi bilo zanimljivo vidit rezultat ankete koliko netko koristi računalo u odnostu na ostale uređaje. I onda vidim anketu na BOL-u. I sreći mojoj nema kraja. Pogotovo kad san vidija rezultate. Uglavnom gledam već godinu dvi hype o tabletima i mislim se wtf jel to stvarno ljudi toliko koriste.
Prvo kad su izašli laptopi. Kupim ja jedan jer mi je i onako PC bija star ko biblija. Koristim ja njega jedno misec dva bez predrasuda i mislim se jesam li ja jedina budala koju iritira zujanje ventilatora kraj glave i grijanje tipkovnice pod rukama. Onda skužim da i nije neka srića držat ga na sebi jer grije ko nenormalan. Nakon toga istekla garancija 2 godine kad ono odu 3 tipke na tipkovnici. CD izlazi sam vani. Plastika popucala kraj ventilatora. Crvena crta priko ekrana. 2 punjača crknu 500kn svaki i još piše da ne odgovaraju ako mi sprži laptop iako je original.
Mislim se ja j**i ti to nije ovo za mene. Al ajde mogu razumit ako neko putuje i nemože imat pc.
Nakon toga nabavim touch screen mobitel. Nabadam po tom ekranu, al ajde kad se navikneš stvarno nije loša stvar. Je da je lakše curama strpat ga u torbu nego nama u džep al ok. Jedino ne kužim ekipu koja kaže da im je to zamjena za pc. Jer 4 incha i 15+ se nemogu usporedit.
I na kraju ti tableti. Nabavim ja i "to" i pitam se što se s time radi. Nemože u džep ko mobitel. A da na tom nabadam ko zna kakav tekst, gledam filmove, ili igram igre ne dolazi u obzir. Ekipa ih hvali u nedogled. Čitam vijesti, forume i ko zna što i svi opsjednuti tabletima pričaju o izumiranju PC-a u skoroj budućnosti. Za mene je to uređaj za malo dite od 5-6 godina koje će igrat nešto tipa angry birds ili max osnovna škola. Nije mi jasno što imalo zahtjevniji korisnik vidi u tome.
Na kraju sam ima osječaj da me je vrime prigazilo ko da imam 60 godina (a nemam ni upola) jer sam ja jedini koji i dalje zatucani manijak koji vidi PC ko glavni uređaj. Ali evo anketa pokazuje da ima još ljudi kojima je PC ipak draži od ostalog.
EDIT: http://www.bug.hr/anketa/kojem-uredaju-provodite-najvise-svog-online-vre/94573.aspx

1911 /\/\/\/\/\ 1899