Obitelj ili država?

poruka: 15
|
čitano: 1.546
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Obitelj ili država?

Gledate li na državu u kojoj živite kao na nešto od veće važnosti, većeg prioriteta od obitelji?

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
16 godina
protjeran
Obitelj ili država?

Ne.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
16 godina
neaktivan
Obitelj ili država?

Recimo to ovako, kada bi ste vi kreirali neku zajednicu u kojoj bi bili vi, vaša obitelj i prijatelji. Sa vremenom se zajednica povećava i vi se trudite očuvati je. Kada bi izbio rat između vaše i neke druge zajednice, bi li vam važnije bilo očuvati zajednicu ili vlastitu obitelj? Je li zajednica vaša obitelj?

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
16 godina
neaktivan
Obitelj ili država?

pa ne znam kome je država važnija od obitelji

17 godina
neaktivan
RE: Obitelj ili država?
Random. kaže...

Gledate li na državu u kojoj živite kao na nešto od veće važnosti, većeg prioriteta od obitelji?

zasigurno ne, ipak je obitelj ipred svega - a državu uvjek možeš "zamijeniti", dok je obitelj i vlastita krv jedna jednina.

Random. kaže...

Recimo to ovako, kada bi ste vi kreirali neku zajednicu u kojoj bi bili vi, vaša obitelj i prijatelji. Sa vremenom se zajednica povećava i vi se trudite očuvati je. Kada bi izbio rat između vaše i neke druge zajednice, bi li vam važnije bilo očuvati zajednicu ili vlastitu obitelj? Je li zajednica vaša obitelj?

zajednica u kojoj živimo je važna za očuvanje obitelj kao takve, ako zajednica npr proizvidi nešto za opće dobro (buši naftu npr), od čega profitiraju i neke druge okolne zajednice, a netko iz uže obitelji se (zbog nekih materijlano financijskih, zlih, sebičnih razlog) ne bi slagao s tim - stao bih na stranu zajednice. u slučaju rata, žrtvovao bih sebe i obitelj za dobrobit zajednice, ako je ta zejednica vrijedna toga naravno. sve se to može tumačiti na više načina.

16 godina
odjavljen
muhaqeri kaže...

Možda onima koji slušaju thompsona.

16 godina
neaktivan
Obitelj ili država?

Uvijek obitelj,jer kak je ova vlada počela i nastavila još malo pa nećemo imat države,bit ćemo stranci u vlastitoj državi(mislim na to da su prodali skoro sve što se prodat dalo).

18 godina
protjeran
Obitelj ili država?

Država je tu radi toga da služi građanima (i naroda koji ju večinski nastanjuje) radi štićenja zajedničkih interesa, prava i kulture koju smo zajednički stvorili kao kolektiv. Obitelj je temelj svake društvene zajednice a tako i države.

Apocalypso kaže...

Uvijek obitelj,jer kak je ova vlada počela i nastavila još malo pa nećemo imat države,bit ćemo stranci u vlastitoj državi(mislim na to da su prodali skoro sve što se prodat dalo).

Sami smo krivi što smo dopustili šačici kriminalaca da odlučuje o našoj sudbini a da se nas nije ništa pitalo, osim kada trebamo zaokružiti listić na izborima, kao da će to nešto promijeniti, demokracija, dobar vic.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 15:10 (the_tux).
17 godina
odjavljen
Obitelj ili država?

Borba za državu je samo borba da bi naša obitelj imala ugodniju okolinu za život - dakle obitelj.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

Jadranki Kosor i cijeloj vladi

Neznam šta da napišem :) xf:cerina14
18 godina
protjeran
Cerina15 kaže...
muhaqeri kaže...

Jadranki Kosor i cijeloj vladi

Ne, njima je pojam države (to sam ja) i domoljublja samo sredstvo kojim provode svoje i tuđe (krupni kapitalisti, kvazi menadžeri, ratni profiteri, "tajkuni", mafija, organizirani kriminal, you name it) interese, za svoju guzicu. Nevjerojatno je kako mogu biti takva bijeda od ljudi, povijest će ih ako uopće bude pisala o njima, pisati kao poltronima, foteljašima i izdajicama, bijednicima koji nisu mogli nadići ljudske slabosti i biti pravi ljudi na pravom mjestu u pravo vrijeme da izdignu Hrvatsku iz blata u koje su je sami bacili svojim neodgovornim odlukama, niti je takvo nešto moguće očekivati od njih kada su govna od ljudi.

15 godina
protjeran
Obitelj ili država?

obitelj mi je naravno vaznija od drzave,ali mi je drzava dosta vazna.tesko da cu otic iz nje jer je ipak moja drzava,ma kakva ona bila.to sto nekima drzava nije vazna je rezultat ovoga danas.zato nam je drzava u banani.

Ljubi svoju zemlju i brani je krvlju svojom
15 godina
protjeran
Obitelj ili država?

ja nemam obitelj jer me država odgojila(DOM ZA NEZBRINUTU DJECU)i jako sam im zahvalan.Sad sam samostalan i imam svoj stan i posao a tek su mi 22 godine :)

We can't change the past we can only affect the future
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 20:12 (delmatdelmati).
18 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Ne, njima je pojam države (to sam ja) i domoljublja samo sredstvo kojim provode svoje i tuđe (krupni kapitalisti, kvazi menadžeri, ratni profiteri, "tajkuni", mafija, organizirani kriminal, you name it) interese, za svoju guzicu. Nevjerojatno je kako mogu biti takva bijeda od ljudi, povijest će ih ako uopće bude pisala o njima, pisati kao poltronima, foteljašima i izdajicama, bijednicima koji nisu mogli nadići ljudske slabosti i biti pravi ljudi na pravom mjestu u pravo vrijeme da izdignu Hrvatsku iz blata u koje su je sami bacili svojim neodgovornim odlukama, niti je takvo nešto moguće očekivati od njih kada su govna od ljudi.

Ma... vidi ti @ the_tux-a Cool

Go... go.. the_tux Namigiva

Peace and Love _ Frankenstein Build
18 godina
protjeran
Obitelj ili država?

Nije država neki apstraktan pojam. Država smo svi mi, imamo neko zajedničko nasljeđe i međusobnu povezanost koja nas čini Hrvatima kao što Narodnu Republiku Kinu čine Kinezi ili Saveznu Republiku Njemačku, Njemci. Imamo neke posebnosti i karakteristike kojima smo drugačiji od drugih, ukoliko to nećemo znati cijeniti i očuvati, asimilirat će nas jača civilizacija ili društvo koje će znati iskoristiti rupe u zakonu i našu toleranciju ili jednostavno upotrijebiti silu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 20:45 (the_tux).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice