Trazim nekog ko jako dobro zna njemački jezik da mi pomogne preko msn-a ili xf-a ili maila da napišem sastavak od 40 riječi o tome kada se korsiti "Wie gehts?" i ostali primjeri koje imam nema tog puno pa javite se.Hvala unaprijed!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
posalji ovdje sta ti treba i ja ti uradim, samo napisi sta sve treba koristit i u cem je fora
posalji ovdje sta ti treba i ja ti uradim, samo napisi sta sve treba koristit i u cem je fora
Znači na satu nam je profa pokazivala kad se koje pitanje koristi uspio sam zapisat ove primjere:
Wie geht's?-kako smo
Und wie gehts es ihnen?-nisam zapiso sto znaci
Wie geht es dir?-pitanje se postavlja dijeci
Es geht ,danke! Danke,es geht!-drugo je neutralnije moze se postavit i na VI i na TI
Keine sorge,mir gehts gut.-bez brige dobro sam
Warum geht es hier?-O ČEMU JE RIJEČ?
Wie geht es euch?-ja vas pitam, upotrebljava se za TI znaci prijatelja
Geht es noch immer?-mozete li jos uvijek?
Taj skolski sat ucili smo o značenjima glagola gehen,geht.Za zadaću trebamo napisat sastavak!
UVOD-trebamo navesti primjere neke koji su tu zapisani i po mogućnosti dodati još koji i u uvodu reč nešto o glagolu gehen-geht zatim koristit primjere koji su tu navedeni i obrazloziti kada se oni koriste
Zaključak-sto smo zakljucili(največi problem treba bit na njemačkom sve :( )
Sastavak mora imat najmanje 40 riječi i treba bit gramatički točan jel ide na ocjenjivanje.
Hvala sto ste se javili!
Znači na satu nam je profa pokazivala kad se koje pitanje koristi uspio sam zapisat ove primjere:
Wie geht's?-kako smo
Und wie gehts es ihnen?-nisam zapiso sto znaci
Wie geht es dir?-pitanje se postavlja dijeci
Es geht ,danke! Danke,es geht!-drugo je neutralnije moze se postavit i na VI i na TI
Keine sorge,mir gehts gut.-bez brige dobro sam
Warum geht es hier?-O ČEMU JE RIJEČ?
Wie geht es euch?-ja vas pitam, upotrebljava se za TI znaci prijatelja
Geht es noch immer?-mozete li jos uvijek?
Taj skolski sat ucili smo o značenjima glagola gehen,geht.Za zadaću trebamo napisat sastavak!
UVOD-trebamo navesti primjere neke koji su tu zapisani i po mogućnosti dodati još koji i u uvodu reč nešto o glagolu gehen-geht zatim koristit primjere koji su tu navedeni i obrazloziti kada se oni koriste
Zaključak-sto smo zakljucili(največi problem treba bit na njemačkom sve :( )
Sastavak mora imat najmanje 40 riječi i treba bit gramatički točan jel ide na ocjenjivanje.
Hvala sto ste se javili!
Nije meni problem sastavit ti to, naprotiv veoma mi je lagano, samo je pitanje dal ce ti profa povjerovat to, evo sad cu napisat nesto malo.
Als ich heute nach Hause ging, begegnete ich einem merkwürdigen Mann. Er war ganz komisch angezogen und ist die ganze Zeit auf und ab gegangen. Ich fragte ihn: -"Na, Kumpel? Wie gehts dir so? Ist alles in Ordnung?" Darauf brüllte er mich an: -"Ja schau mich an! Wie soll es mir denn gehen. Meine einzige Aufgabe den ganzen Tag ist es, von einer Stelle zur anderen zu gehen, dass ist alles." Ich drehte mich einfach um und machte mich wieder auf meinem Weg.
reko si da bude oko 40 rijeci, nisam bas utrpo neke radnje tu, samo se radi kako si iso kuci susreo jednog covjeka i pito ga sta radi. kad ti je odgovorio oso si kuci. to je to. radnja zapravo nikakva :)
al ti je prikazano zasto more sve gehen stojati, more stojati kao glagol za hodanje (ich gehe), a i takodjer kao, kako si (wie geht es dir).
Ako sam sta zaboravio, samo reci, il ako bi neko prosirenje radnje
Hvala budem probo i to negdje utrpat :D,al kolko sam ju ja skuzio rekla je da napisemo ovak naprimjer ja bum ti na hrvatskom :D
Tekst:U njemačkom jeziku koristimo glagol gehen,geht kako bismo uupitali neke osobe kako su tj.pozdravili ih(jel na ta pitanja kao se ne odgovara to ej kod njih kao pozdrav).onda oni moji primjeri recimo Wie geht's?-kako smo -se koristi kada susretnemo osobu s kojom smo dobri.Wie geht es dir? to pitanje koristimo ako sretnemo an ulici svog susijeda koj je još dijete.
Kuzis navest primjere tih "pozdrava" i reč na njemačkom kad se oni upotrebljavaju tj.za koga
Zakljucak:Glagol gehen koristimo u mnogim upitnim pozdravnim rečenicama kako bih pozdravili određene osobe(tako nešto)
p.s Sory za neke gramatičke greške žurim moram u skolu